Brudas tas žagrenis . Plinta nesulaikomai. Jau geriau akacija (robinija) . Nors bičių pilna , dabar pats žydėjimas.
Kaip iki to šeivamedžio nupėdinti ? Viduryje dilgėlių pievelės.
Rytuose net prieskonis toks yra - zagrenis.Raudoni milteliai. Siaip tai rugstis ,kur ka parugstint reikia ,bet be citrusiniu skonio.Vadinasi sumac.
Siandien kaip tik viriau seivamedziu kobleri ,ar kaip ta gerima pavadint. Pora ziedynu ,citrina,biski cukraus.Beje cia auga kazkokia zoline seivamedzio versija. Baisiai jau smirdi.O va tas medis ar krumas tai maloniai kvepia. Vieni pilieciai kaime turi net raudonlape seivamedzio versija ,beveik kaip plastakinis klevas atrodo.Bet krumus daugint as dar nemoku.
Siandien kaip tik viriau seivamedziu kobleri ,ar kaip ta gerima pavadint. Pora ziedynu ,citrina,biski cukraus.Beje cia auga kazkokia zoline seivamedzio versija. Baisiai jau smirdi.O va tas medis ar krumas tai maloniai kvepia. Vieni pilieciai kaime turi net raudonlape seivamedzio versija ,beveik kaip plastakinis klevas atrodo.Bet krumus daugint as dar nemoku.
Aš raudonuogį turiu šeivamedį.Bet laikau dėl grožio krūmą.Sako uogos nuodingos?
Grybų nerasta,vieną storalūpį radau,uoščiau uoščiau,taip kvepėjo grybų sriuba. Žemuogių lapų pasiskyniau bent vidury miško arbatai.
Grybų nerasta,vieną storalūpį radau,uoščiau uoščiau,taip kvepėjo grybų sriuba. Žemuogių lapų pasiskyniau bent vidury miško arbatai.
Iš juodonuogio viriau uogienę,panaši į mėlynių.Tik didelis darbas nuo kotelių nuskabyti. Sako galima ir džemą virti ir vyną gaminti.
Apie raudonuogį rašo internete,kad nuodingos ugos? Neragavau.
Apie raudonuogį rašo internete,kad nuodingos ugos? Neragavau.
la,Ingrida,i koki miska Iskepsi,kaip muse.Mociute buvom nuveze miestan ,apsisukom per pora val,nupust ant asfalto galima.Pas mus jau i miskus draudzia,sausa ,kaip parakas.Kur musu protas buvo,kai zagreni sodinom ,i pievute baisu ziuret.Palupau saknu,patepliojau truco,mociute druskos pabarste...kovosim
Laba,
*Šiemet pasodinau 5. Gal jau bėgti rauti?
**Pėdinimo būdu :-)
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 06 05, 14:52)
*Brudas tas žagrenis . Plinta nesulaikomai. Jau geriau akacija (robinija) . Nors bičių pilna , dabar pats žydėjimas.
**Kaip iki to šeivamedžio nupėdinti ? Viduryje dilgėlių pievelės.
**Kaip iki to šeivamedžio nupėdinti ? Viduryje dilgėlių pievelės.
*Šiemet pasodinau 5. Gal jau bėgti rauti?
**Pėdinimo būdu :-)
Yra toks žolinis šeivamedis. Tik pas mus retai kas augina, O bordiniai lapais pilni medelynai. Black Lace arba Black Beauty .Šiaip tai nusprendusi tokį sodintis , tik dar vietos nežinau ir reikia morališkai pasiruošti MB rūgojimams. Šeštadienį net norėjau pirkti Žemdirbių turguje, tik bedieviška kaina buvo. Medelynuose pigiau.
Turėjau gavusi juodojo uogų sirupo. Nežinau, man tai jis kačių šlapimu neša, vos per žiemą išvargome 300 ml/ Žiedų sirupas turėtų būti skanesnis.
Tik bėda, kad mes negeriame tų sirupų. Dar šaldytuve stovi trilitriakas šaltalankio sirupo, tas kiek einamesnis. Dabar maukiu pomidorų sultis, labai atgaivina per karštį.
Turėjau gavusi juodojo uogų sirupo. Nežinau, man tai jis kačių šlapimu neša, vos per žiemą išvargome 300 ml/ Žiedų sirupas turėtų būti skanesnis.
Tik bėda, kad mes negeriame tų sirupų. Dar šaldytuve stovi trilitriakas šaltalankio sirupo, tas kiek einamesnis. Dabar maukiu pomidorų sultis, labai atgaivina per karštį.
Ingrida , o šeivamedžio žiedų arbata gydomųjų savybių turi ?
Aš tai jį vadinu Ragamų medžiu HP burtų lazdelė buvo iš šeivamedžio pamenu iš tų laikų kai vakai maži buvo
Kaune Apuolės kalnas šeivamedžio krūmais apaugęs . O aš pirkau , bo Niurzga liepė : nelauk , sodink
Aš tai jį vadinu Ragamų medžiu HP burtų lazdelė buvo iš šeivamedžio pamenu iš tų laikų kai vakai maži buvo
Kaune Apuolės kalnas šeivamedžio krūmais apaugęs . O aš pirkau , bo Niurzga liepė : nelauk , sodink
Dusia,pasigoglink na labai vertingi žiedai.Mano visa giminė geria jo arbatas,ka praščiau pasijaučia.O ir šiaip skani arbata.
Jo kai džiūna,tai kvepia katės šlapimu.
Jo kai džiūna,tai kvepia katės šlapimu.
Labas rytas.