Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Brudas tas žagrenis . Plinta nesulaikomai. Jau geriau akacija (robinija) . Nors bičių pilna , dabar pats žydėjimas.

Kaip iki to šeivamedžio nupėdinti ? Viduryje dilgėlių pievelės. blink.gif
Atsakyti
Rytuose net prieskonis toks yra - zagrenis.Raudoni milteliai. Siaip tai rugstis ,kur ka parugstint reikia ,bet be citrusiniu skonio.Vadinasi sumac.
Siandien kaip tik viriau seivamedziu kobleri ,ar kaip ta gerima pavadint. Pora ziedynu ,citrina,biski cukraus.Beje cia auga kazkokia zoline seivamedzio versija. Baisiai jau smirdi.O va tas medis ar krumas tai maloniai kvepia. Vieni pilieciai kaime turi net raudonlape seivamedzio versija ,beveik kaip plastakinis klevas atrodo.Bet krumus daugint as dar nemoku.
Atsakyti
Aš raudonuogį turiu šeivamedį.Bet laikau dėl grožio krūmą.Sako uogos nuodingos?
Grybų nerasta,vieną storalūpį radau,uoščiau uoščiau,taip kvepėjo grybų sriuba. ax.gif ax.gif Žemuogių lapų pasiskyniau bent vidury miško arbatai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Na is to zolinio seivamedzio uogu tai mano kaimynes trilitrius syrapo ruosia ,manau kad ir naudoja. Jos tai gyvos ,tik ju vyrai numire. Bet gali but ir nuo senatves. Man tai smirdi tos uogos,kad ir kiek bandziau jose ka nors gero rast ,kazkaip neradau.
Atsakyti
Iš juodonuogio viriau uogienę,panaši į mėlynių.Tik didelis darbas nuo kotelių nuskabyti. ax.gif Sako galima ir džemą virti ir vyną gaminti.
Apie raudonuogį rašo internete,kad nuodingos ugos? blink.gif Neragavau. mirksiukas.gif
Atsakyti
la,Ingrida,i koki miska blink.gif Iskepsi,kaip muse.Mociute buvom nuveze miestan biggrin.gif ,apsisukom per pora val,nupust ant asfalto galima.Pas mus jau i miskus draudzia,sausa ,kaip parakas.Kur musu protas buvo,kai zagreni sodinom biggrin.gif ,i pievute baisu ziuret.Palupau saknu,patepliojau truco,mociute druskos pabarste...kovosim
Atsakyti
Laba,

QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 06 05, 14:52)
*Brudas tas žagrenis . Plinta nesulaikomai. Jau geriau akacija (robinija) . Nors bičių pilna , dabar pats žydėjimas.

**Kaip iki to šeivamedžio nupėdinti ? Viduryje dilgėlių pievelės.  blink.gif

*Šiemet pasodinau 5. Gal jau bėgti rauti?

**Pėdinimo būdu :-)
Atsakyti
Yra toks žolinis šeivamedis. Tik pas mus retai kas augina, O bordiniai lapais pilni medelynai. Black Lace arba Black Beauty .Šiaip tai nusprendusi tokį sodintis , tik dar vietos nežinau ir reikia morališkai pasiruošti MB rūgojimams. Šeštadienį net norėjau pirkti Žemdirbių turguje, tik bedieviška kaina buvo. Medelynuose pigiau.

Turėjau gavusi juodojo uogų sirupo. Nežinau, man tai jis kačių šlapimu neša, vos per žiemą išvargome 300 ml/ Žiedų sirupas turėtų būti skanesnis.
Tik bėda, kad mes negeriame tų sirupų. Dar šaldytuve stovi trilitriakas šaltalankio sirupo, tas kiek einamesnis. Dabar maukiu pomidorų sultis, labai atgaivina per karštį.
Atsakyti
Ingrida , o šeivamedžio žiedų arbata gydomųjų savybių turi ?
Aš tai jį vadinu Ragamų medžiu smile.gif HP burtų lazdelė buvo iš šeivamedžio smile.gif pamenu iš tų laikų kai vakai maži buvo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Kaune Apuolės kalnas šeivamedžio krūmais apaugęs . O aš pirkau , bo Niurzga liepė : nelauk , sodink tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 05 birželio 2019 - 20:45
Dusia,pasigoglink na labai vertingi žiedai.Mano visa giminė geria jo arbatas,ka praščiau pasijaučia.O ir šiaip skani arbata. mirksiukas.gif
Jo kai džiūna,tai kvepia katės šlapimu. bigsmile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Dar pora dienų-ir atostogas!!!!! yahoo.gif
Bendradarbiai juokiasi, kokios atostogos su trimeriu ar traktoriumi kaime biggrin.gif Nu bet vis tiek man atostogos, nulipsiu nuo traktoriuko, pasimerksiu į ežerą-lafaaaa wub.gif
Atsakyti