Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Ingrida, gal kirstuką maišai su miegapele ?
Visi, kas bent panašūs į peles - kenkėjai. Kiek jie man produkcijos sugadina. Gi miestiečiams neįrodysi , kad jeigu pelės valgyta - tai ir žmogus nenusinuodys. Reiškia, skanu ir sveika. biggrin.gif

Pas mane lyg tai šalnos nebuvo. Arbūzų nespėjau nė nudengti. Rytoj. Šiandien strimgalviais rituosi per gyvenimą nuo ankstaus ryto iki dabar.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 05 30, 20:03)
Ingrida, gal kirstuką maišai su miegapele ?

Su ryškiu dryžiu per nugarą?Ne kirstukas gal ir ne?
Pas mane užtai į vištų kukurūzus įsisuko peliokas ir grūdus,varu išvariau. mirksiukas.gif
Kukurūzus jau per vėlai sėti? ax.gif
Atsakyti
Paklausiau IK, pasėjau kukurūzus,kaip ji patarė, tai mano jau sudygę ax.gif
Bent jau gyvenvietėje šalnos nebuvo, termometras rodė apie 3 šilumos, tai ir dirvos paviršiuje turėjo bent laipsnis šilumos būti.Visko uždengti neįmanoma, viskas sudygę, bulvės, jurginai nepašalo, pupeles uždęngiau , agurkus, arbūzus ir kitus moliūginius tebeauginu uždengtus agroplėvele.Ar pakenkė šalna toliau laukuose augančioms bulvėms nežinau, nebuvom nuvažiavę, bet ir laukuose bulvės jau pradėjusios dygti.
Pradėjom šienapjūtę, vakar nusipjovėm pirmą gabalą žolės ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
O jau pusryčių gėris ir grožis, tokie ūkiški kaimietiški - pagal mane . Dėkui Ingrida 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
Kirstukas mažesnis už miegapelę kiek žinau . Bet bjaurus padaras. Kažkada buvo žiemai avilin įsikraustęs - gyveno už diafragmų ir mirusiomis bitėmis maitinosi ? Kai aš pavasariop radau jį ( dėjau kandi tešlą ) , tai plikom rankom į sniegą šveičiau , Ir dar sutrypus būčiau smile.gif bet nespėjau , pasiplovė .
O šiaip , kadangi sodininkystė - daržininkystė tik hobis , tai su visais kenkėjai pasistumdydami gyvenam , nuo amarų lipniom juostom kamienus apsuku ( jaunų medelių ), lapus paplaunu žaliu muilu ir tt . O senos smetoninės obelys tegul tvarkosi pačios ... širšėm ir vapsvom gaudyklių pakabinu . Pelytėm saldainių palieku, nuo rugpjūčio mėn prasideda pelių sezonas .
Didžiausias iškadininkas stirninas . Į jokius repelntus nereguoja, arba mes senukuose pasenusį nusipirkom ?
Purškėm va šituo :

tas pats kaip švestas vanduo .

Atsakyti
Dusia, šitas nieko gero. Gal jau išsivadėjęs ar silpnas. Reikia ieškoti rimtesnio Litagroje ar Agrochemoje. Pabandyk su krauju ar mėsos nuoplovomis apteplioti. Arba kamienus senais taukais. Nuo zuikių taip gindavausi. Žolėdžiai neperneša mėsos kvapo.

Ingrida, dar kukurūzus gali sėti. Bus rugsėjį.

Mano pupelių tai gal 10 išdygo. Turėjau kažkokių iš Mydobro super duper , nerandu nė supuvusių. blink.gif Turiu sėklos, reikės atsėti. Ir dar moliūgų pasimirkysiu, reikia komposto krūvą uždengti.
Atsakyti

O mes gerbėja įsigijom, serenadas kad duoda, nuo ankstyvo ryto iki vėlyvos nakties. Žalia varlė į mano baseiniuką atsikraustė ir, kad konsertuoja išsijuosusi, net mūsų nebijo.

Atsakyti
Norėčiau turėti nuosavą varlę. smile.gif
Kol kas turiu tik nuosavą lakštingalą. Parkelyje net dienomis kad varo , Ir gervės rytais klykia.

Šiandien MB atneša lizdelį su kiaušiniais . Nežinau kokio paukščio. Ant traktoriaus variklio jau antrą kartą susuka. Padėjome ant sunkvežimio slenksčio, nes nežinau, kur bedėti. Traktorius turėjo vandenį vežti, o ir iškepę būtų ant variklio. blink.gif
Atsakyti

Nuosava rupuze turiu. Kas vakarą sedi kaime ant laiptuku, kai tik sutemsta. Sunui liepiau buciuoti (as tai apie Varle Karalienę galvojau), atsisake.... Sakė as su Sreku uzauges. Kartu kaita. 

Atsakyti

250px-ABUBILLA_%28Upupa_epops%29.jpg

Laba rytą, Ne veltui tą gražuolį čia įdėjau nes ryte kieme apsilankė, tik gaila mano nuosavos nuotraukos ne kokios išėjo per langą fotografavau. O kai išėjau lauk jau nebebuvo. Pamačius miegai kaip mat išgaravo, juk pirmą kartą gyvenime matau.

Rupužiukus pas mane MB prižiūri. Pas mus sode kadangi smėlis tai gyvena nendrinės rupūžės, jos tokio mielos tik mane nervuoja, kad kai raviu iškasu.

260px-Bufo_calamita_2006-08-15.jpg

Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 05 31, 21:21)
<p>Nuosava rupuze turiu. Kas vakarą sedi kaime ant laiptuku, kai tik sutemsta. Sunui liepiau buciuoti (as tai apie Varle Karalienę galvojau), atsisake.... Sakė as su Sreku uzauges. Kartu kaita. </p>

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nugi gautum Fioną į marčias.
Auda, kukutis fantastiškas. Bet ir rupūžės kokios gražios. Tokių pas mus nėra. wub.gif
Atsakyti