Čia jus visos gėlininkės daug ką išbandę, pasakykit ka iš vasariniu auginti, aukštis nesvarbu, kad žydėtų visą vasarą ....žinau, žinau dirbtinės ale dar kažko norisi, viena variantą jau turiu nuo IK nukoipinus tai kleome su kosmeja , bet dar reikia dvieju variaciju ...
Kažin kaip žydejimo ilgumu pasižymi godecijos, žioveiniai?
Ai serenčiu tik neaa, atsibode jau, norisi nauju derinukų
QUOTE(Lyžuka @ 2017 01 11, 15:58)
Čia jus visos gėlininkės daug ką išbandę, pasakykit ka iš vasariniu auginti, aukštis nesvarbu, kad žydėtų visą vasarą ....žinau, žinau dirbtinės ale dar kažko norisi, viena variantą jau turiu nuo IK nukoipinus tai kleome su kosmeja , bet dar reikia dvieju variaciju ...
Iš visą vasarą žydinčių ir nereiklių:
1. Serenčiai, bet įvairių veislių, nepanašių į save.
Jie žemaūgiai, kur įkišai, ten žydi be galo, be krašto ir visada.
2. Žydrūnai. Kartu su geltonais serenčiais sudaro labai gražų vaizdą.
3. Mano meilė-lobelijos, tinka tiek į vazonus, tiek į alpinariumus, nereiklios, pakenčia pirmas šalnas.
Čia jos su ledinukėm.
4. Ledinukės.
5. Šiųmetis atradimas, net nežinojau, kad tokia gali būti graži ir nereikli gėlė-gazanija. Žydėjo visą vasarą, net dar pirmą spalio savaitę. Skaičiau, kad ji, kaip ir chrizantema, lengvai pakelia -5 laipsnių šaltį, tikrai įsitikinau ir rekomenduoju.
Jų yra įvairių spalvų.
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2017 01 11, 15:58)
Žioveiniai žydėjo gerą mėnesį, kol žydėjo, buvo labai gražu, kai pražydėjo, stovėjo tokie strampai, išrovėm. Puikūnas man panašus į žiovainius, tik kad jį irgi išpirko iki paskutinio daigo, komentuoti apie žydėjimo laiką negaliu.
Godeciją man išpirko, neauginau, negaliu komentuoti.
Dar gerai atrodo gvaizdūnės, tik jos aukštos, o aš aukštų kažkaip nemėgstu.
SP, kokie grožiai speiguotą vakarą
O man serenčiai vienos praktiškiausių gėlių.Pasisėju vagą darže kad ir šalia burokų ar bulvių, o paskui visą vasarą juos retinu ir užkamšau visas atsiradusias skyles darželiuos-ten, kur kas nors nužydėjo, nunyko, ar , sakykim, kokia išskridusi višta iškapstė.Ant tiek nekaprizinga gėlė, kad galima persodinti didžiausią, žydinčią, ir net per karščius.Pastovi nugleibusi porą dienų, atsigauna ir bujoja, lyg nieko ir nebuvę.Nėra kitos gėlės kuri žydėtų nuo birželio iki lapkričio.Žydėtų ir ilgiau, jei ne šalnos.Apie pasėtas šiltnamyje nekalbu, jos dar anksčiau žydi.
Labas rytas.
Dėkui Ingrida
Tiek to , pusryčius paliksiu ilgiau miegančiom , nesu blynų mėgėja...
Ir aš sėjos nenoriu , kažkada baklažanus pasėjau sausio pabaigoj , tąsiau nuo vienos palangės ant kitos , ten šalta, ten saulės trūksta... Dabar nebeskubu
Pas mane serenčiuku darže ir šiltnamyje vis pridygsta savaiminukų ...Tenka raustyt arba genėt .
SP gėlynai nuostabūs.... Man iki tokių kaip iki mėnulio . Kada nors, tikiuosi Kai į pensiją išeisiu.
Tiek to , pusryčius paliksiu ilgiau miegančiom , nesu blynų mėgėja...
Ir aš sėjos nenoriu , kažkada baklažanus pasėjau sausio pabaigoj , tąsiau nuo vienos palangės ant kitos , ten šalta, ten saulės trūksta... Dabar nebeskubu
Pas mane serenčiuku darže ir šiltnamyje vis pridygsta savaiminukų ...Tenka raustyt arba genėt .
SP gėlynai nuostabūs.... Man iki tokių kaip iki mėnulio . Kada nors, tikiuosi Kai į pensiją išeisiu.
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 01 11, 16:58)
Ačiū, SP, kad nepagailejai laiko ir taip išsamiai aprašei, plius nuotraukos atgaiva akims , aš į savas kartais pasižiuriu vasaros nuotraukas ir nesitiki iš kur tas grožis ir žiedai kai dabar taip niūriu ir pilka aplink
1. Serenčiai, bet įvairių veislių, nepanašių į save.
Jie žemaūgiai, kur įkišai, ten žydi be galo, be krašto ir visada.
pritariu pilnai, bet kaip ir sakiau aš juos sodinu kiek atsimenu jau metų, nutariau šiemet be ju išsiverst
2. Žydrūnai. Kartu su geltonais serenčiais sudaro labai gražų vaizdą.
nors šita kompozicija verta demesio
3. Mano meilė-lobelijos, tinka tiek į vazonus, tiek į alpinariumus, nereiklios, pakenčia pirmas šalnas.
aha lobelijos žydejo ir po pirmu nestipriu šalnų, o svyrančios puikiai užpildo vazonus ir pan vietas:)
4. Ledinukės. irgi liux šiemet sodinau viena juosta prie trinkeliu 2 rausvos 1 balta, gražiai žiurejos irgi žydejo ilgai ilgai
5. Šiųmetis atradimas, net nežinojau, kad tokia gali būti graži ir nereikli gėlė-gazanija. man nepasiteisino, pirma iš visu krumeliu atsirado pora kur nyko, nyko ir nunyko, nežinau del ko, antra jau tik sauleta diena gražu, o apsiniaukusią arba i vakarą jau užsimerkę yra
Žioveiniai žydėjo gerą mėnesį, kol žydėjo, buvo labai gražu, kai pražydėjo, stovėjo tokie strampai, išrovėm. Taip ir galvojau, iš senu laiku juos pamenu , atkrenta tada , nors žiedai man ju super Puikūnas man panašus į žiovainius, tik kad jį irgi išpirko iki paskutinio daigo, komentuoti apie žydėjimo laiką negaliu. nu gal kas bus kitos ji augine dar ?
Godeciją man išpirko, neauginau, negaliu komentuoti. irgi gal IK ar kitos pakomentuis dar
Dar gerai atrodo gvaizdūnės, tik jos aukštos, o aš aukštų kažkaip nemėgstu. , irgi nesiteisino, tiksliau manau nepavyko su sekla, ant pakelio buvo ohoho kokio dydzio žiedai deja prašydo tokios mažos špygutes ant apie 1 m aukščio krumu, jokio grožio ir greit peržydejo, teko stabarus nuraut
Papildyta:
dar paskaičiau apie godecijas rusu psl tai rašo labai gražiai:
Годеция Борнита
Низкорослые однолетние растения из семейства Кипрейные, высотой всего около 20-25 см. Цветут ярко, нарядно, очень обильно со второй половины июля до заморозков. Цветки махровые, крупные, до 4 см, самой разнообразной окраски. Холодостойка, светолюбива, не переносит избыточного увлажнения. Выращивают прямым посевом в грунт или рассадным способом. В открытый грунт посев проводят в мае, цветение в этом случае начинается в августе. На рассаду семена высевают в начале апреля, высаживают рассаду во второй половине мая с расстоянием между растениями 10 см. Смесь ипользуется для посадки на клумбах, работках, в бордюрах и балконах. Идеальна подходит для профессионального выращивания и продажи в цветущем состоянии в контейнерах с мая по
Labas rytas,
Aš nemėgau serenčių, paskui kelis metus sodyboj auginau, pernai pertrauką padariau, berods pora patys išdygo tai palikau, neroviau. O šiemet matysiu, gal vėl reikės sėti. Labai jau jie nereiklūs.
Iš augalų vėl bandysiu dumplūnes augint.
Paprikos ir arbūzai man neužauga, gal dėl mulčiavimo, per šviesius šiaudus žemė pakankamai neįšyla.
Agurkai man vis tik patinka kai aukštyn lipa, bet vis nesugebu tinkamos konstrukcijos padaryt, kad pati pasigaminčiau MB prašyt nereiktu.
Pupelių daugiau sėsiu
O dėl gėlių prie daugiamečių po truputį pereinu, prie kūdros žemaūges po truputį naikinu, tiksliau negelbėju ir jos pačios nyksta, nespėju savaitgaliais visko apeit. Tai po truputį daugėja aukštų, nelepių gėlų, kur praktiškai net pievoje augti gali.
Pripratau prie jurginų, juos tik kartą metuose iškasti ir tik kartą metuose pasodinti tereikia, tai tiek galiu padaryti Tik pernai nespėjau pririštai tai išvirto, o pakelti nebegalėjau nes lūžinėjo.
Kas auginate vynuoges, ar jos reiklios drėgmei?
Prie tvartuko sienos ketinu gėlyną išnaikint, tai ten vynuogės galėtų augti, daug šviesos, siena tinkama lipimui aukštyn, bet stogo kraštas gan atsikišęs tai neužlyja, daugiau vandens kliūna kai iš toliau žemė prisigeria. O gal augalą toliau atitraukt nuo sienos ir įstrižą laipynę padaryt iš medžio ar trosą ištempt?.
QUOTE(žollia @ 2017 01 12, 07:59)
Lyžuka, gausi serenčius sodint vistik Matai, kiek juos mylinčių - ir aš tame tarpe
O va čia idėjos anūkams dovanoms - konversai
O va čia idėjos anūkams dovanoms - konversai
Aš nemėgau serenčių, paskui kelis metus sodyboj auginau, pernai pertrauką padariau, berods pora patys išdygo tai palikau, neroviau. O šiemet matysiu, gal vėl reikės sėti. Labai jau jie nereiklūs.
Iš augalų vėl bandysiu dumplūnes augint.
Paprikos ir arbūzai man neužauga, gal dėl mulčiavimo, per šviesius šiaudus žemė pakankamai neįšyla.
Agurkai man vis tik patinka kai aukštyn lipa, bet vis nesugebu tinkamos konstrukcijos padaryt, kad pati pasigaminčiau MB prašyt nereiktu.
Pupelių daugiau sėsiu
O dėl gėlių prie daugiamečių po truputį pereinu, prie kūdros žemaūges po truputį naikinu, tiksliau negelbėju ir jos pačios nyksta, nespėju savaitgaliais visko apeit. Tai po truputį daugėja aukštų, nelepių gėlų, kur praktiškai net pievoje augti gali.
Pripratau prie jurginų, juos tik kartą metuose iškasti ir tik kartą metuose pasodinti tereikia, tai tiek galiu padaryti Tik pernai nespėjau pririštai tai išvirto, o pakelti nebegalėjau nes lūžinėjo.
Kas auginate vynuoges, ar jos reiklios drėgmei?
Prie tvartuko sienos ketinu gėlyną išnaikint, tai ten vynuogės galėtų augti, daug šviesos, siena tinkama lipimui aukštyn, bet stogo kraštas gan atsikišęs tai neužlyja, daugiau vandens kliūna kai iš toliau žemė prisigeria. O gal augalą toliau atitraukt nuo sienos ir įstrižą laipynę padaryt iš medžio ar trosą ištempt?.
Skaičiau kitoj temoj, kad dabar tipo temos bus begalines, o jei noresim, kad ja darytu tai galesim kreiptis pas moderatorę
Serenčiukai mano mažam daržiuke auga , iš vienos pusės ( šiaurinės ) saulėgražos , iš kitos serenčiukai . Man taip gražu kai žydintis daržas:)
mano šiemet daržas iš vis buvo pusiau gelynas, nes nespejau vieta lelijom paruošt, tai iš vienos puses lenku lelijos žydejo lysvej, iš kitos ant tvoros pupeles vijoklines , šiaip man irgi nieko, bet mb nepatinka darze gėlės tai neleidžia sodint