Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Labukas.Sendien dar pabolavo zolyte,bet tai baika.Nuostoliai yra,bet ,kadangi mes tik megejai,isgyvensim.IK,SP kaip jusu augalai?Skaitet,kad Varena rekordus muse? didis.gif biggrin.gif Magnolijai nepadejo ir dengimai,azuoliukas jaunas apsalo,braskem nepadejo dangstymas,agurkai ..keletas isgyveno.Vysniom irgi py.....,apie obelis nekalbam biggrin.gif ,kastonai turbut nebezydes,va alyvos gaila ,po langu zydedavo-nebezydes.Siltnamius issaugojau,pasiseke biggrin.gif Pas kaimynka,apsalo pomidorai.Gyriausi ,kad vistuku turiu?Bet ir ryja blink.gif biggrin.gif Siknu nepakelia,bet ryja biggrin.gif
Atsakyti
Labai įdomu kaip mano kaimas, ką šalnos pridirbo. Vakare matysiu ... Mb buvo užlėkęs trumpam tai jo supratimu šiltnamis nenušalo ( sodinti tik pomidorai ) . Nedangstytas beveik . Tik prilietas ir bambalių bei kitokių talpų su vandeniu pridėliotas . Būtų stebuklas smile.gif sakė kliuvo nuo šalnų riešutmedžiui ir tutovnikui ( šilkmedžiui ) .
Ar jau galima sėti šparagines ? Ar dar anksti ?
Atsakyti
Dusia su tavo profesine švente 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2019 05 10, 09:24)
Dusia su tavo profesine švente  4u.gif

Dėkui Kaimyne 4u.gif
Nors niekad nešvenčiu smile.gif matyt nerimtai į darbą žiūriu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
lam.gif
Atsakyti
Buvusioji, pas mane apšalo šilkmedis, graikiniai riešutmedžiai, katalpa, raudonas pūkenis. Dar gėlės kai kurios, nebuvo uždengtos. Prie namų sode tai tik dvi trešnės bus derančius, nes jau buvo nužydėję , na, gal kokia kriaušė ir kelios vyšnios. Kitos dvi trešnės pajuodę vaisiai. Braškės dar nežydėjo, tai ir galvos nesuku. Prie saugyklos, kur buvo medžiais milžinais apsodintas dvaro sodas, niekas nenukentėjo. Bus vyšnių, obuolių, net nedengtas persikas išgyveno. Na, neatsidžiaugiu, kokie protingi tie protėviai buvo : sodus apsodindavo galingais medžiais ir nė šalčiai nebaisūs. wub.gif

Pas mus daug kam nušalo miežiai. Bet mes jų neturime, kviečiukai gyvi. Tik lietaus trūksta. Burokėliai tik dabar dygsta, svogūnai irgi.

Kada gi tas lietus. unsure.gif Nuo ryto iki vakaro purškiu vandenį. Braškynas, daigynas, dabar šiltnamis. Dar reikės vėl gėlynus pagirdyti.
Atsakyti
Sveikos,
bijau dar garsiai džiaugtis, bet šalnų nuostolių beveik nepastebėjau.Šalo visom naktim,po 1-2 laipsnius šalčio, tik šį rytą šalnos jau nebuvo, buvo net 7 laipsniai šilumos.Tikrai nušalo tik šilkmedis, turiu jau keli metai ir kasmet apšala pumpurai ir kasmet atželia iš naujo nuo žemės nauji ūgliai, tai metro aukščio dar nepasiekė.Aš jį uždengt tiesiog užmiršau blush2.gif Obelys tik šiandien pradėjo žydėt, braškės lauke dar nežydi, slyvas, vyšnias, žydinčias šilauoges dukros kas vakarą dangstė agroplėvele.Šiltnamiuose viskas susodinta, ir dengėm ir dar elektros tinklus parėmėm, ventiliatorius naktim jungėm ax.gif .Didžiulis graikinis riešutmedis prie pat namo lyg ir nenukentėjo, lapeliai skleidžiaisi, nepašalo. Agrastų, serbentų nedangstėm, bet jie neturėtų bijot, , visada anksti žydi, burokai gražiai sudygę, kopūstai irgi pasodinti, agroplėvele uždengti, net morkos dirvoj, mačiau, pradeda dygti.Tik raudonųjų burokėlių , sėtų tą pačią dieną, kaip ir nematau.Sėkla buvo pernykštė, gal nesudygo, gal nušalo, bet kad ir nušalusių nemačiau g.gif
Nežinau kiek tai sveika, bet šiemet, kai visiškai nelyja ir neturim vandens nuo pastogių, naudojam laistymui vandenį iš valymo įrenginio, nusipirkom dar tokį sukutį , užmaunam ant šlangos galo, ir pas mus darže lietų pasidarom biggrin.gif .Ir šiltnamių laistymo talpą tuo pačiu vandeniu užpildom,o paskui sušilusį paduodam per laistymo sistemą.Nu neturim kitokio vandens.Gal nėra tas vanduo labai blogas, namie yra skalbiankė, indapovė, tualetas mažam reikalui ir prausimosi vanduo?Nuo 5 žmonių nemažai to vandens susidaro, atrodo išvalo gerai, jokio kvapo vanduo neturi.turim August valymo įrenginį.Kai nereikėjo laistyt, vandenį švarų vandenį ištraukdavo ir išvešdavo į laukus, nes pas mus jam nėra nei kur nubėgti, nei susigerti.Aš įsivaizduoju, kad indaplovės ir skalbiankės tabletės yra pati didžiausia chemija naudojama mūsų namuose ax.gif Šampūnai tai šarmas, gal ne taip blogai, klozetą stengiuos per dažnai nevalyt, ten rūgštis naudojasi g.gif o ožkos melžimo bliūdas ar ožkiukų buteliukai išplauti tai jau bakterijoms maistas biggrin.gif Nes mano vyras vis primena, kad nenutručyčiau valymo įrenginių gerųjų bakterijų biggrin.gif
Atsakyti
Bangele, švarus tas vanduo iš valymo įrenginių. Biologine prasme. Rūgštys- šarmai negroja tokio didelio vaidmens. Gal nebent lieka nesuskaidytų sunkesnių molekulių iš buitinės chemijos. Visolių ten parabenų ir panašaus briedo. Bet tai joje pagrinde paprasta neorganinė chemija. Pagalvok logiškai, jei dirvoje "sunki" organinė chemija , ta , kuri patenka pesticidų pavidalu, suskyla ilgiausiai per 3-4 mėnesius. O daugumai iki 3 mėn. Kaip karencijos laikotarpis imamas skilimo pusperiodis. Jeigu gerai pamenu, tai tik fosforo ir chloro - organiniams pesticidams būdavo dar nurodomas metabolitų judėjimas.
Atsiprašau merginos, mes čia su Bangele profesiniu žargonu pabendravome. biggrin.gif
Atsakyti

Labai gerai. Mano nuomone šiame forume susirinkę visos ne tik savo pasiekimais pasigirti, bet ir žinių bei patirties pasisemti. Aš su malonumu perskaičiau viską.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Perskaičiau,bet nieko nesupratau. ax.gif ax.gif
Na niekam neapšąlo remontantinės avietės?Vakar dar radau nuostolį,bespyglė gervuogė nušąlo lapelius,ar beatsigaus?Taip sunkiai gaivaliojosi po žiemos ir eglišakių buvau užmetųsi.
Atsakyti

Ingrida nenusalo pas mane avietės. Nei gervuogė. Kliuvo vynuogem, riesutmedziui ir silkmedziui. O silkmedis kazin atsigaus? Šiltnamis gyvas be dangstymu ir žvakių... Ner laimingi, bet gyvi pomidorai. 

Atsakyti
Laba,
man MB ką tik nuotraukas iš sodybos atsiuntė. Obelų žiedai haltutėliai kaip sniegas. Pas mane viskas vėliau pražysta, šalta pas mane. Apie šilkmedį rašot, tai, kad jus pas mane dar be lapelių...Braškės tik dabar po truputį pradeda žydėti...
Na vėliau matysiu kam kliuvo. Galėjo nušalt abrikosas, trešnė...kaulavaisiai.
Be dumplūnių likau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 11 gegužės 2019 - 12:00
Niurzga, jei nori, sušelpsiu keliais daigais. Tik pas mane tos mažosios, žemuoginės.
Atsakyti