Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

O aš šiandien išsodinau jau pomidorus-bus kaip bus ax.gif
Nes jau dauguma su žiedais, ankšta vazončikuose. Apdengiau agro plėvele, kelios žvakutės. Turėtų būt gerai rolleyes.gif
Karkvabalių lervų prikasiojau , dėjau į tuščią vazoną, tai paukšteliai išsidalino greitai smile.gif Ar tik nereiks dėt užuolaidą už durų, kad neįskristų nei karkvabaliai, nei ilgakojai uodai. Kur tik drėgniau, jau ir tupia . Tos uodo lervos ne ką mažiau graužia, kaip ir grambuolio lervos. Liko svogūnai dar nesodinti. Lauksiu kol labiau atšils. Ai, dar cukinijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 05 gegužės 2019 - 19:49
Kavute, taigi kokį rugpjūtį gali pasėti pomidorą ar nulaužusi pažastėlę pamerkti į vandenį ir įšaknydinti. Tada nešiesi namo ir augini.
Jeigu kambaryje atšilus orui pradėjo gaišti, galėjo būti ir voratinklinė erkė. Ji negyvai iščiulpia visus syvus, jeigu daugiau.

Viskas šiltnamyje uždangstyta, magnolija įsupta į juodą agro, gėlės uždangstytos. Laukiu šalčio, t.y. svieto pabaigos. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 05 gegužės 2019 - 20:57
la,na IK,isgyveno augaliukai?Pas mus irgi balta unsure.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Mašinų stiklus tai grando kaimynai. blink.gif blink.gif Bus kaip bus.Liko namie ir gėlių ir pomidorų dar. ax.gif
Kepejėlės,kas kepa duoną.Aš jau turbūt nusenau,seniai nekepiau.Gavau raugo,užpyliau šilto vandenuko,spelčos viso grūdo miltų įdėjau,palikau per nakt,pakilo gražiai.Dėjau į šaltą orkaitę,kepiau kaip buvo liepta 1.5 valandos.Pakilo,iškepė labai gražiai ir kieta kaip akmuo. bigsmile.gif bigsmile.gif Per ilgai kepiau?Ar reikia kokio aliejaus,kiaušinio įdėti?Man kai tik vanduo ir miltai atrodo tokia ūbagiška duona? ax.gif Pasilikau raugo,žadu vėl kepti ką ne taip padariau? ax.gif
Atsakyti

Labas rytas,

Nors pas mane nelabai jau jis ir geras  :hmm: -3 šalčio, išėjau į lauką ir grįžau atgal susivarvinusi. Obelų pumpurai nukarę, braškės baltos, vanduo kibire su leduku, gėlės lapus nuleidę, na vienu žodžiu eisiu kai atšils, net ir šiltnamyje dar palikau žvakę. Taip jau būna kai per anksti atšyla. :hmm:​ 

Atsakyti
Laba.
Nesupratau, ar buvo šalna pas mus hmm.gif 7:30 val. termometro parodymai jau pliusą rodo, žolė nebaltuoja... Šiltnamyje viskas puikiai laikosi. Gerai, kad lauko braškės dar nežydi, nors ankstyvųjų jau tuoj tuoj skleisis. Gal jau pasibaigs iki tol šalčio gąsdinimai ir išvengsim nuostolių.
Atsakyti
QUOTE(buvusioji @ 2019 05 06, 05:49)
la,na IK,isgyveno augaliukai?Pas mus irgi balta unsure.gif

Viskas gerai. Bet apie aštuonias ėjau nudengti, tai net ledukas buvo. Iš penktadienio apšalę astilbės, saulakiai, arunkai. Šią naktį užkloti nakvojo. Vienais metais buvo baisiau. Tada išvirto pentiniai , margutės. Margučių net nedengiau, į žydėjimo pabaigą. O net nesulinkę.
Sode jokios žalos.
Atsakyti
Laba,

Mano pomidorai dar 2 savaites balkone pagyvens.

Žinau, kad žvakutės padeda, bet man taip juokingai skamba biggrin.gif

Šilauoges pasodinau gal nieko joms. Ir persodinimas, ir šalnos.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2019 05 06, 08:23)

Kepejėlės,kas kepa duoną.Aš jau turbūt nusenau,seniai nekepiau.Gavau raugo,užpyliau šilto vandenuko,spelčos viso grūdo miltų įdėjau,palikau per nakt,pakilo gražiai.Dėjau į šaltą orkaitę,kepiau kaip buvo liepta 1.5 valandos.Pakilo,iškepė labai gražiai ir kieta kaip akmuo. bigsmile.gif  bigsmile.gif Per ilgai kepiau?Ar reikia kokio aliejaus,kiaušinio įdėti?Man kai tik vanduo ir miltai atrodo tokia ūbagiška duona? ax.gif Pasilikau raugo,žadu vėl kepti ką ne taip padariau? ax.gif

Kai dedama vien pilno grūdo miltai, duona būna tikrai kieta ir purumo trūksta. Mes dedame pusę ruginių pilno grūdo ir pusę kvietinių, kepam irgi 1,5 valandos, bet reguliuojant temperatūrą: 30 min 200 laipsnių, 1val-150 laipsnių. Plutelė būna graži ruda, o pati labai minkšta, viduje porėta. Į duoną niekas nededa nei kiaušinių, nei aliejaus, už tai duona ir vadinama pasninkiniu maistu mirksiukas.gif
QUOTE(Niurzga @ 2019 05 06, 12:22)

Žinau, kad žvakutės padeda, bet man taip juokingai skamba  biggrin.gif

Žvakės padeda daugiau morališkai, nei kad duoda realios naudos biggrin.gif Kur kas efektyviau yra du agroplėvelės sluoksniai, nes žemė jau yra įšilusi, tai naktį atiduoda šilumą, o kad ji neišsisklaidytų, tai agroplėvelė ir saugo, neleidžia jai išeiti. O žvakės-ką žvakės? Niekas nei butų, nei namų žvakėmis nešildo, nu pačios pabandykite žvakėmis kambaryje pakelti temperatūra bent dviem laipsniais mirksiukas.gif Be šansų. O juk ir minuso troboj nėra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2019 05 06, 14:41)

Žvakės padeda daugiau morališkai, nei kad duoda realios naudos  biggrin.gif Kur kas efektyviau yra du agroplėvelės sluoksniai, nes žemė jau yra įšilusi, tai naktį atiduoda šilumą, o kad ji neišsisklaidytų, tai agroplėvelė ir saugo, neleidžia jai išeiti. O žvakės-ką žvakės? Niekas nei butų, nei namų žvakėmis nešildo, nu pačios pabandykite žvakėmis kambaryje pakelti temperatūra bent dviem laipsniais mirksiukas.gif Be šansų. O juk ir minuso troboj nėra  biggrin.gif

1-2 laipsniais, manau, pakyla. Uždengiam žvakes cinkuotais kibirais, jie įšyla ir skleidžia šilumą smile.gif
Atsakyti
Nesutinku su SP dėl žvakių. Tikrai pakelia temperatūrą keliais laipsniais. O tiek ir jau pakanka, kad šiltnamy būtų pliusas , kai lauke -5. 4u.gif
Dar kitas dalykas, kad žvakė sudegina deguonį , ko pasekoje padaugėja co2.
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2019 05 06, 18:07)
Nesutinku su SP dėl žvakių. Tikrai pakelia temperatūrą  keliais laipsniais.  O tiek  ir jau pakanka, kad šiltnamy būtų pliusas , kai lauke -5. 4u.gif
Dar kitas dalykas, kad žvakė sudegina deguonį , ko pasekoje padaugėja co2.

Nu nežinau, aš matavau, tai kai lauke buvo -5, šiltlysvėje!(net ne šiltnamyje) su keturiomis žvakėmis buvo -2 biggrin.gif Nu jo, pakėlė trimis laipsniais biggrin.gif Čia kažkuriais metais dariau bandymą, termometrai gulėjo šalia degančių žvakių ir nušalusių kopūstų daigų, konkrečiai "palaidojau" biggrin.gif Tai kai paskaičiavau kainą, kiek kainavo tos keturios žvakės ir koks rezultatas, ėmiau elektrinį radiatorių: nakčiai elektros prisuka už 1,5 euro, bet šiltnamyje prie -8 išlaiko +8+10 mirksiukas.gif Daug pigiau, nei su žvakėmis biggrin.gif
Atsakyti