Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Mano meteorologinė stotelė vakar apie 24 val rodė jau nulį. Naktį kažkur po antros nubudusi nupėdinau pažiūrėti. -1,7 šalčio , čia 2 m aukštyje. pažeme gal buvo dar šalčiau. O ryte jau +1 rodė, lyg tai kiek palyta. Kriaušių žiedai nenušalo, obelų irgi. Kelios gėlės apšalo. Atrodo, mieste dar šalčiau buvo. Šiandien skambinėja konsultacijų žmonės. Kam išdygusios bulvės, kam obelų žiedai nušalę.
Vis laukiu lietaus. blink.gif
Atsakyti

Pas mus irgi baigėsi visi lietūs, nors ir prognozė žada ir radaras rodo, kad tipo lijo. Aplenkia mus lietus, o to lašiuko kur aną dieną lijo jau nebeliko vėl viskas dulka. Šalnos pakando obelų žiedus, kriaušės kaip ir nieko, slyvos kaip ir spėjo peržydėti, bet dar gali ir vėliau pasirodyti nuostoliai. Riešutų lapai nusvilo, bet gal atžels vienais metais taip jau buvo. 

Atsakyti
Dumplūnės nušalo. O kaip atrodo nušalę medžių žiedai?
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Su švente Mamytės.
Atsakyti
Pagaliau lyja iki balučių. Čia tai jau šventė.
Nušalę žiedai būna kaip skudurėliai. Žiedlapiai rudi, vidus suminkštėjęs.
Atsakyti
Laba,
tuomet nenušalo ax.gif
O šiandien sodybėlėj sninga.
Na džiaugouosi bet kokia drėgme.

Kaimietuke o magnolijos žiedus pagraužia tie patys parazitai kai ir obelų žiedus?
Atsakyti
Nebent kokie visaėdžiai, pvz karkvabaliai. Šiaip labai tolimos giminės, o ir magnolijos - ne vietiniai augalai, tai ir kenkėjų čia neturi.
Atsakyti
Labas,susalau,kol suvaiksciojau i kapines blink.gif Labai saltas vejas,o lietaus ner,kelias dulka.
Atsakyti
sveikos, sodybietės,
netyčia gavosi man toks eksperimentas. Nekoks, bet norėtųsi pakartot, tik sėkmingiau smile.gif
Žodžiu, pernai broileriams garde kai primėtydavau pomidorų, tai jų man rudeniop ėmė ir pridygo. Dar laikiau, neroviau, bet niekas jau su jais nesigavo, atėjo šalčiai, ruduo ir žiema. Išraudama vieną atžalą parsinešiau namo ir įsodinau į vazoną. Nu ir augo jis pas mane ant palangės. Vasario 24 d. atrodė taip:

Su užmezgimu sekėsi sunkiai, nors užsiėmiau visokiais ten "dulkinimais" biggrin.gif. Ant abiejų stiebų tik po vieną. Kovo 10 d. nuotrauka:

Paskui pradėjau išnešinėti į verandą, bet gal sutapimas tik - nuo tada jis nustojo augt. Pusgyvį vyras dar išnešė į šiltnamį, bet jis ir pamiro... Gaila, nepadariau nuotraukos - patamsėjo visi absoliučiai lapai, toks pajuodo visas...
Tačiau 2 žaliukus, įtariu, kad Izumrudnoje jabloko, man paliko smile.gif. Jau skanu... wub.gif

Ką daryti kitaip, kad nors kokius bent 5-6 pomidorus pasidžiaugimui užaugintų? Gal kokius žemesnius ir į didelę talpą sodint? Mano šis vazone, tokiam nemažam buvo. Žemė prasta iš daržo buvo. Gal tiesiog medžiagų pritrūko?

IK ir kitos, gal kokių patarimų? rolleyes.gif AČIŪ smile.gif

Atsakyti
IK ačiū. Tuomet matut koks prabudęs karkvabalis žiedą apgraužė.
Atsakyti
Kavute, kai parašei, kad išnešei į šiltnamį, tai viena mintis buvo ; pasigavo marą. Kadangi jau nebe jaunas augalas, tokie imlesni. O maro sporų šiltnamyje buvo konstrukcijose, ant dirvos pribyrėję.
Kita versija - genetiškai augalo suprogramuotas amžius. Tie šiltnaminiai mediniai" hibridai sulaukia 12-14 mėnesių amžiaus, užauga iki 4 metrų aukščio, žemesni daug mažiau. Pusiau aukštaūgiai paprastai augina 4-6 kekes ir viskas.
Galima bandyti augintis vazoninius žemaūgius . Paguglink apie balkoninius pomidorus. Jie bus smulkesni, bet daug.
Mažai mezgė dėl to, kad statiškai stovėjo. Reikia žydinčius papurtyti, kad žiedadulkės išbyrėtų. Jokių kitokių "dulkinimų" nereikia, jie savidulkiai. Žodžiu, ne bitės prie jų darbuojasi, o vėjas. Jeigu tai didžiavaisiai pomidorai, tai jie linkę po 2-4 vaisius kekėje užauginti. Kambaryje sąlygos nepalankios, teliko po vieną vaisių. Dar temperatūrinis rėžimas buvo be nakties - dienos skirtumo. O įšaknydinti patinkančią šakelę - tiesiog puikus sumanymas.

Naktį vėl šalčio laukiame. Einu viską dangstyti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 05 05, 18:14)
Kavute, kai parašei, kad išnešei į šiltnamį, tai viena mintis buvo ; pasigavo marą. Kadangi jau nebe jaunas augalas, tokie imlesni. O maro sporų šiltnamyje buvo konstrukcijose, ant dirvos pribyrėję.
Kita versija - genetiškai augalo suprogramuotas amžius. Tie šiltnaminiai mediniai" hibridai sulaukia 12-14 mėnesių amžiaus, užauga iki 4 metrų aukščio, žemesni daug mažiau. Pusiau aukštaūgiai paprastai augina 4-6 kekes ir viskas.
Galima bandyti augintis vazoninius žemaūgius . Paguglink apie balkoninius pomidorus. Jie bus smulkesni, bet daug.
Mažai mezgė dėl to, kad statiškai stovėjo. Reikia žydinčius papurtyti, kad žiedadulkės išbyrėtų. Jokių kitokių "dulkinimų" nereikia, jie savidulkiai. Žodžiu, ne bitės prie jų darbuojasi, o vėjas. Jeigu tai didžiavaisiai pomidorai, tai jie linkę po 2-4 vaisius kekėje užauginti. Kambaryje sąlygos nepalankios, teliko po vieną vaisių. Dar temperatūrinis rėžimas buvo be nakties - dienos skirtumo. O įšaknydinti patinkančią šakelę - tiesiog puikus sumanymas.

Naktį vėl šalčio laukiame. Einu viską dangstyti.

IK, ačiū labai.
Maras? Nu gal vis tik ne... Nustojo augti dar ant palangės - užmezgus tuos 2 bumbuliukus. O ir maras kitaip atrodo. Čia jis man patapo žemės spalvos, nu tokios kapinės jis man, kapinės ir lavonas - va, tinkamiausi žodžiai apibūdinti biggrin.gif. Žodžiu, turbūt atgyveno ir numirė.
Balkoniniai... Nežinau. Juk juos norint anksti reikia sėti kuo anksčiau, tada šviest lempom... O čia jau vos ne suaugusį daigą iš karto turiu. Va, dėl ko nenoriu nei su balkoniniais, nei su kitokiais prasidėt sėjant viduržiemį... Bet gal dar užeis noras pabandyt smile.gif.
Dėl "dulkinimų" biggrin.gif. Ir purčiau, ir krapštuku baksnojau (taip FB mokino biggrin.gif ). Tai nežinau, ar aš ten ką gero padariau, ar nelabai biggrin.gif
Dėl temperatūrinio rėžimo tai šventa teisybė...
Žodžiu, kažko nepraradau - laisčiau per žiemą kaip gėlę ir tiek. Tik kad langą užgriozdino.
Dar kartelį ačiū už konsultacijas, bus pamąstymui smile.gif

O pas mus kol kas lyg nebuvo šalčių... 2 naktis žvakes uždegus buvau šiltnamyje dėl visa ko. Elektriniai irgi paruošti, bet kol kas nenaudojom. Tik pomidorai tai tokie labai išsigandę ir susisukę... Šalta vis tik turbūt...
Atsakyti