Labas rytas.
Man jau geriau plaukti,nei išdegti.
Ir piktos šiemet bitės.MB užjudino,negalėjau dirbti prie šiltnamio,kokio piktumo,vis apie galvą zyzė. Nėra buvę taip.
O skubančios tranus auginti bitės eis spiečiais ... nepavėluot suvaldyt .
Sakai labai stiprios šeimos gerai : MB guodžia mane ( pas mus aš bitininkas , MB tik padėjėjas ) - nėra to gero , kas neišeitų spiečiais
Man geriau, aš šeimoje tik bitininko padėjėjas Tik medų suku. Užtai manęs bitės nemyli, jaučia, kad aš jų bijau. Šiaip ne tiek bijau, kiek labai tinsta nuo įgėlimų, nors kai netingiu jas išnaudoju, prašau vyro, kad sugeltų nugarą ar kojų kelius, padeda nuo skausmų.
Vienais metais Amšėjus per paskaitą sakė, kad jei bitės spiečia bus daug medaus Bet pas mus tik viename skyriuje traninių yra kitur normaliai, bet jau tysia nektarą, MB sakė, po velykų ko gero reiks plėsti ei bus šilta ir klevai sužydės. [attachment=261583:PHTO0079.JPG]
Neužsirašius kokiais metais bet nuotrauka gegužė 6-7 dienomis daryta
PS Galiu "nudžiuginti" uodai jau pradėjo lysti, pamiškėje kanda kaip alkani velniai.
Pridariau nesamonių neištrino antro pranešimo, atsiprašau
Paguoda menka, nebus oro, bitės nedirbs. Rūkys pypkę ant prielakio, maištus ir perversmus avily planuos, o paskui ir sparnus kels ...
SP tai arbūzų neverta daug sėti - ne jų metai ?
Ingrida, bičių piktumas priklauso nuo veislės . Gal pasikeitė tyliai motinėlę ir išlindo afrikietiški genai ? Nors jei bitės skraido ir burzgia nereiškia piktumo jei puola kaip vilkai artyn priėjus - tada piktos . Vienas spiečius toks buvo atskridęs ... Mano šiemetinės kol kas labai geros, pamirštu , kad dūminę turiu .
Filmukas apie bičių motinėlę :
F
jei atsidarys jei kažkam įdomu .
Atsidarė, ir tikrai buvo idomu pasižiūrėti, teoriškai kaip ir žinoma, bet...
Labas rytas.
Atsidarė atsidarė Dusia.
Tai maniškis pakeitė pernai motinėlę.Sakai dėl to gali piktos tapti?
Su šventėmis, mielos sodybietės ! Taikos ir ramybės sieloj ir gyvenime!
Vakar vakare buvau mišiose, kažkaip jau daug metų einu šeštadieniais, ugnies parnešu šventintos. Mūsų rajone Pievėnų bažnyčioj yra išlikusios senos tradicijos su persirengėliais. Gėda pelėda, nesu buvus Kasmet vis pasižadu, kad važiuosiu į Pievėnus, ir vis neišsiruošiu...
Gal kam įdomu Velykų nakties tradicijos Pievėnuose
Su šventėm visas.
Labai gražios tradicijos, jei būtų daugelyje bažnyčių tikrai daugiau pritrauktų tikinčiųjų ir ne tik.
Motinėlės pakeitimas negali padaryti bičių šeimos piktesnės, nes vistiek dėjo veislinę (jei pirko) čia gali pati šeima gintis stipriau pavasarį. Mes praeitą savaitę su bitėmis serbentyną dalijomės. Iki pusės leidžia tvarkyti, o paskui jau zyzia reikalauja pasitraukti iš jų teritorijos. Nustatė savą ribą ir viskas. Šiaip jei stiprios šeimos stipriau ir gina avilį. Pas mus vasarą ant kiemo būna apie 20-30 net ir daugiau nukleusų su naujom motinėlėm ir nieko vaikštau, nesikabinėja. O jei stipri šeima tai ir vienos per daug, prašau vyro, kad išvežtų, nes negaliu niekuo užsiimti.netoli avilio.
Taip gražiai Auda aprašo apie bites.
Paklausytumėt kaip mano vyras kalba apie jas tai tikrai nustebtumėt. Jam medžioklė ir bitės neišsemiamos temos.