Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 04 16, 22:56)
Matėme, skaitėme. 4u.gif
SP, tu šaunuolė , darbštuolė, pirmūnė ir aplamai krasavica. 4u.gif

Jo, jo, svarbiausia, kad visa krasavica biggrin.gif
Niekas ten jokio interviu neėmė, paskaitė mano mitus, kuriuos aš parašiau grupėje, kreipėsi žurnalistė(pasirodo, ji buvo pirkusi daigus) ir paklausė, ar gali pasinaudoti mintimis ir parašyti straipsnį. Aš leidau, va ir visas interviu biggrin.gif
Kur gauti tuos 50 kiniečių??? unsure.gif Man ir vieno gal pakaktų...
Papildyta:
QUOTE(Auda @ 2019 04 17, 08:47)
<p>Šaunuolė, perskaičiau straipsnį, geras. Aš visada žiūrėdavau į lapus pirkdama daigus. O kai pagalvoji logiška, kad svarbiausia šaknys. </p>

Tai va, pagrindinė pirkėjų problema, kad jie žiūri gražių lapų, o paskui stebisi, kad uogų neturi biggrin.gif Kai pas mane ateina pirkėjai, klausia, oi, ponia, o kur pas jūsų braškes lapai? Vieni žiedynai... Gal čia žemuogės? lotuliukas.gif Atsakau: o ko norite valgyti-lapus ar uogas? biggrin.gif
Atsakyti

Čia kiekvienam savas. Pas mus ateina ir kategoriškai pareiškia pavasarinis medus nestovi, jo žiemai pasilikti negalima. Tada aš ir klausiu ar mes apie medų ar apie nektarą kalbam? 

Mūsų braškės sunkiai auga, joms sąlygos netinka, va jei daug lyja tai bent lapai gražūs būna. O jei sausa tai nei uogų nei lapų. Laistom tik pajunge tiesiai iš žarnos su purkštuvu, nes laistytuvais be šansų. Tiesa šiemet sumastėme, pasisodinti naujoje vietoje ir pajungti laistymo sistemą. Išbandėm ant pomidorų ir paprikų šiltnamyje,,,,,,, Nepaprastai gerai ir laiko susitaupo. Taip ir galvoji, o kur anksčiau protas buvo. 

Atsakyti
QUOTE(Auda @ 2019 04 17, 15:21)
<p>Čia kiekvienam savas. Pas mus ateina ir kategoriškai pareiškia pavasarinis medus nestovi, jo žiemai pasilikti negalima. Tada aš ir klausiu ar mes apie medų ar apie nektarą kalbam? </p><p></p><p>Mūsų braškės sunkiai auga, joms sąlygos netinka, va jei daug lyja tai bent lapai gražūs būna. O jei sausa tai nei uogų nei lapų. Laistom tik pajunge tiesiai iš žarnos su purkštuvu, nes laistytuvais be šansų. Tiesa šiemet sumastėme, pasisodinti naujoje vietoje ir pajungti laistymo sistemą. Išbandėm ant pomidorų ir paprikų šiltnamyje,,,,,,, Nepaprastai gerai ir laiko susitaupo. Taip ir galvoji, o kur anksčiau protas buvo. </p>

Laistymo sistema yra gėris! Ir kodėl jos žmonės neįsigyja? Nusiperka brangiausius šiltnamius, pasistato, o paskui laksto su bambaliais ir sprendžia, ką daryti, kaip palieti pomidorus biggrin.gif Sakau, nusipirkite laistymo sistemą-ir tiek to vargo, o jų akys tokios blink.gif ką jūs, ponia, taigi braaaanguuuu!!!
Ką aš žinau, ar 30 eurų brangu, kai šiltnamiai stovi už 500 eurų rolleyes.gif
Atsakyti
SP , kokią laistymo sistemą tu į šiltnamį už tiek įtaisei ? Juk vien slėgio kolektoriai kiek kainuoja, šakutės. Žarna tai gal pigiausias dalykas. Beje, pas tave taškinis ar rasojantis vamzdis ?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 04 17, 22:42)
SP , kokią laistymo sistemą tu į šiltnamį už tiek įtaisei ? Juk vien slėgio kolektoriai kiek kainuoja, šakutės. Žarna tai gal pigiausias dalykas. Beje, pas tave taškinis ar rasojantis vamzdis ?

Jazau, pilna maidina.lt paruoštukų, pirmoji laistymo sistema ir buvo tik už 30 eurų, taškinė mirksiukas.gif Ją sudaro bačka, filtras, vamzdis, įvairūs kištukai ir 20-30 metrų laistymo juosta, kurią patiesiau tarp braškių arba pervėriau maišus su braškėmis. Nevienai jaunai daržininkei akis atvėriau, kad gali nebelaistyti, o tą laiką tiesiog mėgautis ir ilsėtis biggrin.gif Sodyboje įsirengusi jau brangesnę, nes ten ir siurblys skaičiuojasi, ir filtras didesnis, ir tos juostos ilgesnės.
https://laistymoiran...kinis-laistymas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 18 balandžio 2019 - 05:24
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Labas rytas, koks skanus daržovių pyragas :)

Mes laistymo sistemą parsisiuntėm iš Kinijos,vienam šiltnamiui pernai kitam užpernai, dar laiko. Neprisimenu kiek kainavo, bet nebrangiai, pernai turėjau apie 100 daigų pomidorų ir apie 100 daigų paprikų. Šiemet mažiau daigų bus šiltnamiuose, rečiau sodinsiu tai pilnai užteks porai trumpų eilučių braškių laistyti. Laistom iš vandentiekio, bet norėčiau bačką pasistatyti su kranu. Tada ir vanduo būtų pigus

Vyras sako, kad šimtui daigų kainavo apie 30 eur.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auda: 18 balandžio 2019 - 09:00
Jei mokėčiau pati susijungti, susipirkti ir tt ax.gif tikrai pasistatyčiau smile.gif Man laiko gaila laistymui. Bet esu žioplavota ant visokių techninių dalykų - tai ne megzt, ne siūt , ne maistą gamint ... ne skaičiai , ne kompai smile.gif O MB kaulinti , man kantrybės neužtenka smile.gif jau geriau laistytuvas i dantis ir niekam nei ačiū ax.gif
SP kai sekantį syki statysi - prašom vaizdo pamoką dlia asobieno ...

PS kokios keistos šiemet bitės - dar tik balandžio vidurys, agrastai nežydi - o jau korius nori siūti iš pasiutimo ... perų bele kiek , traninių irgi ? Kokia ta vasara bus , kad jos tokios ankstyvos ? Jau pusines meduves laikas dėt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 18 balandžio 2019 - 09:25
Aš pernai pirkau kitaicų laistymo rinkinį, bet tik šiemet žadu jungt jį, jokių filtrų ner prie jo, tai gal ir be jų galima bus laistyt iš šlangos?
Žemė dulka, žvyrkeliu kai pralekia koks kloika, tai kieme kvėpuot nėr kuo blink.gif
Atsakyti

Pas mus irgi be filtro, neužsikimšo dar. Bitės tikrai šiemet skuba, bet palyginus gerai peržiemojo, stiprios šeimos nors tiek gerai. 

Šiemet pirma pražydo alksnis tai žada ne kokius orus, šaltas pavasaris ir lietinga vasara pagal senolius, gal užtai ir skuba bitės.

Atsakyti
QUOTE(Auda @ 2019 04 18, 12:07)
<p>Pas mus irgi be filtro, neužsikimšo dar. Bitės tikrai šiemet skuba, bet palyginus gerai peržiemojo, stiprios šeimos nors tiek gerai. </p><p>Šiemet pirma pražydo alksnis tai žada ne kokius orus, šaltas pavasaris ir lietinga vasara pagal senolius, gal užtai ir skuba bitės.</p>

Auda - girdėjau , kad sausra šiemet baisesnė už pernykštę bus smile.gif
O skubančios tranus auginti bitės eis spiečiais ... nepavėluot suvaldyt .
Sakai labai stiprios šeimos gerai : MB guodžia mane ( pas mus aš bitininkas , MB tik padėjėjas ) - nėra to gero , kas neišeitų spiečiais biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 18 balandžio 2019 - 11:38
QUOTE(Dusia37 @ 2019 04 18, 13:38)
Auda -  girdėjau , kad sausra šiemet baisesnė už pernykštę bus smile.gif 

Pavasaris bus sausas, vasarą vėl plauksim biggrin.gif
Atsakyti