Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
O aš vakar 3 pokelius žirnių pasodinau. ax.gif
Atsakyti
labukas.Bangele,kaip graziai aprase savo rupestelius wub.gif As kaimiete,bet gyvuliuku jau nebeauginsiu.Turiu pauksciu ir man per akis biggrin.gif Tiesa suo,belgas,.JIs mane pasivaiksciot vedasi.Mama dar pries 10m norejo ir kiauliu ir karves....mes dar negyvenom kaime,kas padarys viska?Pas mus gretimam kaime augina avytes,grazu.. wub.gif Dar vienam ,augina ozkas,ten ju daug.O jau smalsumas tu ozku biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif IK ,eme krauja pries sav,Kaune.,kai atmete p.Parkinsona,dabar dar viena liga atmetineja mirksiukas.gif Sauksta laikau desine,o del kaires isgyvensiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(buvusioji @ 2019 03 29, 07:27)
  IK ,eme krauja pries sav,Kaune.,kai atmete p.Parkinsona,dabar dar viena liga atmetineja mirksiukas.gif Sauksta laikau desine,o del kaires isgyvensiu biggrin.gif

Ar nevykusi sesutė papuolė, ar kraujagyslės trapios ? Nuo trapių kraujagyslių reiktų rutiną pagerti .
Tik jis turi vieną blogą pašalinį poveikį- labai kelia apetitą ax.gif .
Natūralus rutinas - morkų lapai . Reikėtų liepos - rugpjūčio mėn ( akstyvųjų morkų ) lapus džiovinti. O sužiovinus kam nebritku gerti arbatas smile.gif kam britkios arbatos ( kaip man ) malti, maišyti su kitom žolėm ir tt ir naudoti kaip preiskonius : į sriubas, troškinius , mėsai marinuoti ir tt.
Dėl mėlynių - degtinės kopresas. Degtinę skiedi su šiltu vandenių (50-50, kad nenudegintų odos) , apriši šiltai ir palaikai 2-3 val . Man ligoninėj taip sesutės gydė rankas ... Abi buvo suvarytos, lašelines statė vaikiškom adatom plaštakos višutinėj daly . Čai kai jauna buvau ir dar ne tokia protinga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 29 kovo 2019 - 14:56
aciu,Dusia 4u.gif Man rodos,kad as netikus rolleyes.gif Per greit ranka nuleidau...tai ir turiu ka turiu.Reiks morku lapu dziovint,man zoles tikrai nebritku tongue.gif Dar turiu ir snapso bigsmile.gif bus sunaudota,nes ir naudoju tik kompresams.O jau vejas lauke blink.gif ,kada jis baigsis?jau kelias dulka unsure.gif
Atsakyti

Paskaičiau apie jūsų ožkeles ir senus laikus prisiminiau. Vieną turėjom pačią pirmą dar sovietiniais laikais įsigyją buvom, tai jos ožiukas mamai ant rankų gulėdavo, o kai paaugo, netilpo tai nors galvą ant krūtinės padėdavo kai ta atsiėsdavo. Bet jos kerštingos, vieną kartą mama supykusi su ranka uždrožė, tai po kurio laiko kai mama lesino vištas pasilenkus, ožka atlėkusi su galva į užpakalį trenkė, mama stačia galva į vištinyką įlėkė, bet paskui draugiškai gyveno.

Vėliau tokią bjauria turėjom, keldavausi skubėdavau 7 val melžti, tai ta prieš melžimą taip bliaudavo, kad kaimynai pradėjo skustis. Pradėjau 6,30 melžti ir ką manot.... dvi dienas padėjo paskui ir vėl pradėjo bliauti taip iki 5 val ryto nukėliau. Negalėjau laikyti, atidaviau. O jos ožiukai kaip velniukai per 2 m tvorą iššokdavo ir į daržą. Teko paaukštinimus uždėti, tai tinkle padarė skylę ir pro motinos gardą išeidavo, nes ten tvora reta buvo.

Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Va va,su tom ozkytem.As macius kaip ozkos ant dzipo stogo stovejo.Labai gerai mediena ozkos nuzievina biggrin.gif .Kadais lentas apskuto,dirbt nereikejo,tik sudukus nusisluot
Atsakyti
Neturėjus nė vieno melžiamo padaro. Mama fermoje gal 10 metų karves melžė, tai aš nuo trečios klasės jau rankomis po 3-4 karves pamelždavau. Gi ne visos leisdavosi aparatą užkabinti. Nuo to laiko ni ni. Nors sūrius mėgstu, o ypač Liniuko. 4u.gif
Man užtenka vištų ir kalakutų. Dar kartais už daržovių atliekas gauno tai ėriuką, tai triušį, tai antį.
Jau reikia pradėti viščiukų dairytis. Tik aptvarą reikia perkelti į kitą vietą.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,
Pasiimsiu abu desertus ax.gif vieną sau, kitą dukrai. Ir tai dar vieno trūks. Vyresnėlė namuose sugrįžusi. Kas ilgai miega pačios kaltos. biggrin.gif
Atsakyti

Tokios didelės taurės ir vienos trims užteks :)

Atsakyti
Nea. Mes kūdos, galim sau leiati po pilną taurę deserto iškabliuoti tongue.gif
Atsakyti
Nenervuokite bent čia manęs, kūdenos. Aš vien nuo žiūrėjimo galiu kilą priaugti.

Jau geriau eiti nuo ryto į kiemą kuistis , nei į Ingridos desertus žiūrėti.
Gal kas žinote, ar yra tokių šakų smulkintuvų, kur reguliuotųsi tų dribsnių dydis ? Man reikia smulkiai, kad mulčui tiktų.
Atsakyti