Labas rytas.
O aš vakar 3 pokelius žirnių pasodinau.
Ar nevykusi sesutė papuolė, ar kraujagyslės trapios ? Nuo trapių kraujagyslių reiktų rutiną pagerti .
Tik jis turi vieną blogą pašalinį poveikį- labai kelia apetitą .
Natūralus rutinas - morkų lapai . Reikėtų liepos - rugpjūčio mėn ( akstyvųjų morkų ) lapus džiovinti. O sužiovinus kam nebritku gerti arbatas kam britkios arbatos ( kaip man ) malti, maišyti su kitom žolėm ir tt ir naudoti kaip preiskonius : į sriubas, troškinius , mėsai marinuoti ir tt.
Dėl mėlynių - degtinės kopresas. Degtinę skiedi su šiltu vandenių (50-50, kad nenudegintų odos) , apriši šiltai ir palaikai 2-3 val . Man ligoninėj taip sesutės gydė rankas ... Abi buvo suvarytos, lašelines statė vaikiškom adatom plaštakos višutinėj daly . Čai kai jauna buvau ir dar ne tokia protinga
Paskaičiau apie jūsų ožkeles ir senus laikus prisiminiau. Vieną turėjom pačią pirmą dar sovietiniais laikais įsigyją buvom, tai jos ožiukas mamai ant rankų gulėdavo, o kai paaugo, netilpo tai nors galvą ant krūtinės padėdavo kai ta atsiėsdavo. Bet jos kerštingos, vieną kartą mama supykusi su ranka uždrožė, tai po kurio laiko kai mama lesino vištas pasilenkus, ožka atlėkusi su galva į užpakalį trenkė, mama stačia galva į vištinyką įlėkė, bet paskui draugiškai gyveno.
Vėliau tokią bjauria turėjom, keldavausi skubėdavau 7 val melžti, tai ta prieš melžimą taip bliaudavo, kad kaimynai pradėjo skustis. Pradėjau 6,30 melžti ir ką manot.... dvi dienas padėjo paskui ir vėl pradėjo bliauti taip iki 5 val ryto nukėliau. Negalėjau laikyti, atidaviau. O jos ožiukai kaip velniukai per 2 m tvorą iššokdavo ir į daržą. Teko paaukštinimus uždėti, tai tinkle padarė skylę ir pro motinos gardą išeidavo, nes ten tvora reta buvo.
Man užtenka vištų ir kalakutų. Dar kartais už daržovių atliekas gauno tai ėriuką, tai triušį, tai antį.
Jau reikia pradėti viščiukų dairytis. Tik aptvarą reikia perkelti į kitą vietą.
Labas rytas.
Pasiimsiu abu desertus vieną sau, kitą dukrai. Ir tai dar vieno trūks. Vyresnėlė namuose sugrįžusi. Kas ilgai miega pačios kaltos.
Tokios didelės taurės ir vienos trims užteks
Jau geriau eiti nuo ryto į kiemą kuistis , nei į Ingridos desertus žiūrėti.
Gal kas žinote, ar yra tokių šakų smulkintuvų, kur reguliuotųsi tų dribsnių dydis ? Man reikia smulkiai, kad mulčui tiktų.