Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Laba. smile.gif Paziurejus per langa-ziemos pradzia blink.gif -5 ir sniegas.Varnenai pritilo...Istremiau kelis daigus i siltnamiuka,aprengiau siltai biggrin.gif ,eisiu tikrint ar isgyveno.
Atsakyti

Auda pas mane yra ir pliusų, braškės pradeda vėliau žydėti ir jų niekada nenušaldo pavasarinės šalnos. O uogelių galiu ir palaukti.
Abrikosų nesulaukiu, bet čia gal medžio bėda.

Tas tiesa ir gyventi neskubėti išmoksti :) Ilgesnis pavasaris, vėliau prasideda darbai :) Ir kas man smagiausia žiemos daugiau būna.

Atsakyti
Pas mus sniegelio vos vos pabarstė. Arimai pliki liko, nutirpo. Tik ant žolės išsilaikė iki kokių 9.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Ir aš jau šiandien radau žibučių miške ir šalpusnio žiedą pamiškėje. Taip pat ir ievos sprogsta. Šiaip aš niekada nepastebėdavau, matydavau tik kaip žydi. Taip pat labai daug apsiuvų lervų, net keista pernai ta bala buvo visiškai išdžiuvusi, ir kaip jos sugebėjo išgyventi neįsivaizduoju. Reiks daugiau apie jas internete paskaityti. Tai vienas iš privalumų, kad nedirbi, yra daugiau laiko praleisti laukuose ir miškuose.

Atsakyti
labukas smile.gif Visos darbuose?Saulute sviecia i gamta kviecia mirksiukas.gif Mano pomidorai istremti i siltnami visi.Aprengiau dar agro,gyvena.Ant lango,pradejo griuvinet,lai grudinasiGal jau nenusals?Nepasigyriau rolleyes.gif ,krauja nusiurbe....visa ranka melyna,o ir paskaudena,malkas tvarkau,daug prisidet negaliu unsure.gif
Atsakyti
Buvusioji, tu čia savo noru atsidavei Drakuloms baltais chalatais ? Ar iš būtinybės ?

Šiandien baigėme genėti sodą, išrovėme kelmą serbentų, dar visokių smulkių darbelių nuveikėme.
Atsakyti
QUOTE(buvusioji @ 2019 03 28, 19:23)
l Visos darbuose?Saulute sviecia i gamta kviecia mirksiukas.gif Mano pomidorai istremti i siltnami visi.

Na, taip, pavasaris , rūpestėliai.Aš senatvėje tapau daugiavaike biggrin.gif Mano ožka prieš beveik pora savaičių atvedė ketvertuką.Jai treti vaikai, pernai buvo trynukai, o , va, aš tai pirmakartė ax.gif , man viskas nauja, tokio gyvulio anksčiau neturėjus.Karvės tai po vieną veršelį teveda, motininių kiaulių nelaikiau.Po geros savaitės ožka pradėjo bėgti nuo vaikų, nes ramybės nebuvo, jei ne vienas, tai kitas vis žįsti norėjo.Atskyriau, tai dabar lakstau į tvartą su buteliukais, žindukais.Rytą ir vakarą ožkos pienu maitinu, o dieną pieno pakaitalu girdau, nes ožka tiek pieno neduoda.Vienam kartui reikia pusantro litro pieno arba mišinuko biggrin.gif .vienai pagirdyt nėra šansų, rankos dvi, o buteliukai keturi, tai padeda pagirdyt vyras arba dukra ax.gif Bet laaabai faina, tie ožkiukai laaabai meilūs, atgaiva sielai.Yra dvi porelės, mergaitės labai gražios, dabar noriu visas auginti.Po dviejų metų būsiu ožkų karalienė biggrin.gif Na, bet, kai pabėgę ką nors nuės, tai gal persigalvosiu, nes pernai, kai nunagavo visus koloninių obelų lapus buvau baisiai perpykus.Žiūrėsim, kaip tos obelys bus peržiemoję, gal nebeatsigaus, nes rugpjūčio pradžioj liko kaboti tik obuoliukai, bet juos pati nuskyniau, kad nenaudotų energijos.
Pomidorus nakčiai nešu į kambarį, neturiu tų stebuklingų putplasčio dėžių, kai sutempiu vidun, tai bent ramiau miegu mirksiukas.gif
Atsakyti
Bangele, o tu senai karvės neturi ? Jeigu tau bus ožkyčių per daug, įsiūlyk Liniukui. Jai sūriai naują skonį įgaus.
Atsakyti
Rudenį buvo 2 metai, kai teko parduoti, turėjo sveikatos problemų, vos nekrito mums, o dar pasiutusi buvo, per 3 jos melžimo metus, nė karto nepamilžau jos viena, reikėjo laikyti.Sakiau jau viskas, jokio gyvulio didesnio nebelaikysiu.Tik kiaules ir paukščius.Bet kažko trūko, gyveni kaime kažkaip nepilnavertiškai. Po dviejų žiemų ir vienos vasaros, pernai vasarą nusipirkau Anglų Nubijos veislės melžiamą ožką mišrūnę, o magaryčių dar gavau 10 dienų ožkytę, bet ne jos dukrą.Susigundžiau akcija, vieną perki, antra dovanų biggrin.gif , o paskui pienu reikėjo dalintis biggrin.gif .Tai ta mažoji dabar dar neturi metų, kol kas panelė, , ožkiukų turės tik kitai žiemai.Maždaug.Tai dabar pas mane banda jau biggrin.gif .tik blogai, kad ganyklų neturim arti, tad vasarą teks laikyt kieme, ir vežti žolęšėrimui.Sunkiau,bet žiemą tai labai gerai, tvartai dideli, vietos yra.Del kiaulių maro pavojaus ir baisiai didelių sanitarinių reikalavimų Velykoms papjausim paskutinę kiaulę.Bent jau kažkurį laiką nebeauginsim .Tai tik ožkos ir paukščiai liks.
Atsakyti
IK, tu čia baik su ožkinėm erezijom biggrin.gif Vat karvės man reik, nes viena niekaip nesusikergia, o sūriai šiemet paklausūs, kaip niekad, bent savaitė į priekį eilė. Vadinas, skonis ir taip geras biggrin.gif
Atsakyti