Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Dėl savų miltų-tai mes pasiauginame ir vasarinių ir žieminių kviečių.Sėkla beicuojama, na rankiniu būdu kastuvu kažkiek sumaišomas beicas su grūdais, daugiau kaip ir jokios chemijos negauna, vasarinius kviečius sprindžio aukščio nuo piktžolių nupurškiam, o žieminiams kažkaip nereikia, jie greit paauga, tai nepurškiam.Tai grūdai jau beveik ekologiški, bet kokybė tai nelabai-žieminiuose dirsių yra, kai kuriais metais ir nemažai, vežėm valyt vienais metais dvidešimt kilometrų į kažkokią mandrą valyklą, bet pusė dirsių vistiek liko.Tai nemanau, kad geri miltai gautųsi, jei ir rastumėm malūną.Liniuxxxx, kur tas malūnas Telšių pusėj?O jei kada sugalvotume susimalti.Antrarūšiai miltai labai gerai duonai kepti, aš ieškau, bet negaunu, tenka pirkti pirmos rūšies, bet tada duona išeina šviesi.
O lidle 2 kg aukščiausios rūšies miltų kainuoja 85 centai.Rašo, kad iš Lietuvoj užaugintų javų. :hm:Man patinka studijuoti etiketes ant lidle pirktų produktų, ieškot kilmės šalių biggrin.gif Ten tokia tų šalių įvairovė, nežinau ar iš vis nėra, ar tik nepataikiau ant kinietiškų produktų.Nors tai gerai smile.gif
Aš pasisėjau paprikas, bet dar nedygsta, o keli pasėti pomidorai lenda, o viskas vienam inde, tai neišeina ir šviesos ir šilumos kartu duot, tai pomidorai, atrodo, perstyps ax.gif Svogūnlaiškių turiu visada, o daugiau nieko dar neturiu.Kaip aš pipirnes užmiršau, sėklų turiu, bet nepasisėjau mastau.gif doh.gif
Atsakyti
Bangele, nebepamenu tiksliai, kažkur už Kaunatavos dar.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2017 02 21, 19:28)
O kaip dėl skaitliuko? Ar kartais ne jų reikalas nuo stulpo iki skaitliuko, o nuo skaitliuko į namus jau šeiminikų rūpestis.</p>

Tai vat,kad jie skaitliuką išnešė ant stulpo,o tada ir perdirbo viską.IK,pas mus jau patys kabelį nuo ūkinio perkasėme į namą po žeme.MB sako reiks ir čia taip padaryti. ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Prekybcentriuose yra pirmos rūšies miltu Šiauliu maluno, pati buvau nusipirkus per klaidą, o labiausia man patinka tokie kaip manu formos smile.gif , įsivaizduoju kad juose chemijos dar pagausinta unsure.gif
Atsakyti
Tie, kaip manų formos miltai, man atrodo, EXTRA vadinasi? Kažkada su jais užminkiau, o tešla sukietėjo biggrin.gif Jų mažiau reikia ax.gif O aš dėjau kiek receptas prašė . Tai dabar juos naudoju tik ten, kur ir parašyta, kad Extra naudot . kau vakar Žagarės varškės. Naujas gamintojas? Nes anksčiau nebuvo tokios .
I rūšies miltų yra pirkt, bet II tai nesu mačiusi .
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 02 22, 13:31)
Tie, kaip manų formos miltai, man atrodo, EXTRA vadinasi?  Kažkada  su jais užminkiau, o tešla sukietėjo  biggrin.gif  Jų mažiau reikia  ax.gif  O aš dėjau kiek receptas prašė . Tai dabar juos naudoju tik ten, kur ir parašyta, kad Extra naudot .  kau vakar Žagarės varškės.  Naujas gamintojas? Nes anksčiau nebuvo tokios . 
I rūšies miltų yra pirkt, bet II tai nesu mačiusi .

Žagarės jau gal nuo pernai vasaros mačiau pas mus varškes surius, pačia varške, yra toks idomus 36 ? proc riebumo suris kaip iš saldaus pieno butų padarytas
Atsakyti
O aš tik dabar pamačiau Žagarės produktus. bet skani varškė, man patiko ax.gif Šiek tiek pigesnė už kitų gamintojų.
Lauke dangus su žeme maišosi. Žadėjom vakar gręžt klevą, tai gerai, kad patingėjom ax.gif Vietoj sulos tirpinto sniego turėtumėm biggrin.gif
Atsakyti
Pas po pietų kad dėjo sniego. Ant mašinos stogo visa "bagažinė" Važiavau į miestą, galvojau, nupūs vėjas.Kur jau ten, palėkt nepalėksi, kelias slidi buza su šalčiu, nukepėstavau vos ne vos ant 70. Tai tą kupstą ir atgal parsivežiau. Tik nuo kapoto nutirpo. Girdėjote, kitą savaitę 11 šilumos žada. wub.gif
Atsakyti
Duonai aš ir perku Šiaulių miltus.Pirmarūšių yra ir Kauno grūdų gamintojo.Bet kartą esu nusipirkus ir antros rūšies miltų, fasuotų po 5 kg, tai iš jų duona gavosi tikros duonos spalvos ax.gif (Žolliai dėl įdomumo, tai jų buvo parduotuvėje prie ledo arenos mirksiukas.gif ).Deja, daugiau niekada jų nebegaunu
.Na taip, šiandien pas mus sugrįžo žiema.Teko laukti prie rentgeno kabineto per patį tos sugrįžusios žiemos piką-ir praleisti be eilės visus iš priėmimo skyriaus extra pacientus.Tai per valandą priėmė rentgenui 3 su kojos lūžiais, 5 su rankos, riešo, peties, vieną su galvos trauma blink.gif Siaubas, ir visi ėjo , apvirto, susilaužė.Na, nežinau ar visiems pasitvirtino lūžiai, bet vaizdas pribloškė.Kaip po to bijojau namo važiuoti, nebesukau į jokią parduotuvę, poterius kalbėjau ir važiavau tiesiai namo.Ant kelio tos košės buvo pilna, slidu...Ir vėl palikau be sėklų biggrin.gif .Ruošiausi žaliajame centre pasiprekinti.Dabar temperatūra jau pliusinė, tai tirpsta sniegas, bet išsigiedrijo, tai tas vanduo užšals ir ryt vėl bus tas pats.
Niekada neatkreipiau dėmesio į Žagarės pieno produktus.Reiks pasidomėti ax.gif
Atsakyti
Aš tų Žagarės produktų tik Rimi mačiau ir vakar Norfoj pamačiau.
Aš mieste šiandien buvau su reikalais. Bet snigt pradėjo jau sugrįžus namo. Rytoj pas odontologę reik, penktadienį pas šeimos gyd. Reiks važiuot bet kokiu oru, nebus pasirinkimo. Bet tikriausiai, kad ta šlapuma sušals ir bus ledas. unsure.gif
Dingo noras sėt ką nors. unsure.gif Nebenoriu unsure.gif Gal, kad žiema sugrįžo g.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 02 22, 19:39)
Aš tų Žagarės produktų tik Rimi mačiau  ir vakar Norfoj pamačiau.
Aš mieste šiandien buvau  su reikalais. Bet snigt pradėjo jau sugrįžus namo. Rytoj pas odontologę reik, penktadienį pas šeimos gyd.  Reiks važiuot bet kokiu oru, nebus pasirinkimo. Bet tikriausiai, kad  ta šlapuma sušals ir bus ledas. unsure.gif 
Dingo noras sėt ką nors.  unsure.gif  Nebenoriu  unsure.gif  Gal, kad žiema sugrįžo  g.gif

Sveiki,
Zagares produkcija dar 2015 vasara prekiavome...ne viskas pasiteisino...uzsakinejom piena,kefyra,rugpieni,suri...kaip per migla lyg grietine...einamiausi buvo rugpienis,suris....paskui atsivalge.dabar nebeimam..
Nieko nesejau,tik pelargonijas apgenejau isaknidijimui...ir noriu ir tingiu..smile.gif
Atsakyti