Apie bitinikavimą : vaikai išvažiavo, o dukrai išlindo alergija bitėms, tai ir man tenka mokyti MB bitininkauti . Sūnus apsigimęs bitinikas, turi ramybę ir nuojautą . Jei tik jam kada nors patiks Mane kažkada kažkas išmokė- kiek pamenu pirmus savo ėjimus pas bites su tėvuku aš prie avilio būdavau pasilipus ant apversto kibiro ... Bo kitiap nieko nematydavau kas avily dedasi , suskė dar visai buvau .
IK kadangi viską žinai - ką aš čia užauginsiu ar ne Lietuvoj ?
Tie kopūstai auga kaip pikdžolės , o ropių lapus sriuboj valgiau . Skanu .
Sėklų pirkimas svetimoj šaly dar vienas nesveikas hobis
Gal kas žinote, kaip panaikinti avienos kvapą ? Na nevalgo parazitai, užuodžia iš tolo .
Man labai patikdavo daryti plovą, pakepinu avieną su morkomis, svogūnu, česnaku. Dar pridedu daug visokių žolelių ir viska pakepinu, įdedu ryžius, pakepinu ir vėliau įpilu vandens, paskui viską į puodą, dapilu vandens ir į orkaitę valandai. Kadangi naudoju stiklinį indą tai pasižiūriu kai užverdą ir sumažinu temperatūra iki kokia 100 C Kol kas niekas nebrokijo.
Pas mus bičių nei daug nei mažai apie 40-50 šeimų būna. Tik kadangi nederlingos žemės tai medaus neprineša tiek daug kaip Suvalkijoje ar apie Panevėžį. Aplinkui miškai ir beveik visos natūralios pievos. Retai, kada kas pasėja grikius, o apie rapsą tai tik pasvajoti išeina. Šiaip Lietuvoje lietuviško medaus ne per daugiausia jį pagrinde veža į užsienį. Ir pernykštis derlius būtų išvežtas jei ne ukrainietiškas medus. Ukrainoje perka po 70-80 centų ir pas mus parduoda pigiai. Mes medų išparduodam iš namų, daugiausia perka vilniečiai. Kartais dar į Kauną nuvežu. Pati bičių tai bijau, tinsta juodai. Ir jos mane bet kur suranda. Vyras tai pripratęs jau jam nebetinsta. Tad mes darbus pasidalinę jis laukuose aš namie.
Jei nušiurusi, tai reiškia niežuota, reikia pasaugoti šunį, jei užsikrės bus daug problemų gydant. Man jau teko gydyti nuo niežų erkutės.
Apie bitinikavimą : vaikai išvažiavo, o dukrai išlindo alergija bitėms, tai ir man tenka mokyti MB bitininkauti . Sūnus apsigimęs bitinikas, turi ramybę ir nuojautą . Jei tik jam kada nors patiks Mane kažkada kažkas išmokė- kiek pamenu pirmus savo ėjimus pas bites su tėvuku aš prie avilio būdavau pasilipus ant apversto kibiro ... Bo kitiap nieko nematydavau kas avily dedasi , suskė dar visai buvau .
IK kadangi viską žinai - ką aš čia užauginsiu ar ne Lietuvoj ?
Tie kopūstai auga kaip pikdžolės , o ropių lapus sriuboj valgiau . Skanu .
Sėklų pirkimas svetimoj šaly dar vienas nesveikas hobis
Apačioje kopūstai , lapiniai. Viršuje kažkoks šešėlis, parašyta Napa ar Naba ? Jeigu Napa, tai tokia ropių rūšis. Viskas čia puikiai augs.
Auda, ačiū. Pabandysiu ir plovą, kadangi pas mus ryžiai pusei šeimos tikrai patinka.
Buvusioji, turi su vaikais kantrybės. Aš negalėčiau. Pas mane tik taip gaunasi : visi lygiuot, klausyti tik mano komandos.. O jeigu neklausote, tai eikite po velniais ir atsikniskite.
Niurzga, o lapė negalėjo kokia pasiutusi būti ? Ar šiaip nesveika ? Nors dabar žvėrys mieste lengvai maisto suranda prie šiukšliadėžių, dar nupušusios babcės kates po balkonais šeria. Tai lapė papietauja ir kate, ir jos pietumis.
Kaip greitai svetimi vaikai auga. Ar čia taip senai sveikinome babce tapus.
Labas rytas.
Niurzgiuk,kiek čia iki manęs,lapė pastoviai atlsenka.Kaip bijau dėl vištų. Šalia mašinų ardymo aikštelėje vyrai sakė buvo užvarę lapę į kampą,per sieną lipo. Stirnos,kiškiai tai vaikus šalia veda,kiaurus metus gyvena,nebe reikia jokio miško.
Auda,jūsų krašte populiarus grikių medus.Kiek pernai teko važiuoti jūsų rajonu,tai vien grikių prisėta laukuose. Žento tėvas jūsų rajone laiko avilius šalia grikių laukų,tai jo medų pasisekė irgi į UK išvežti visą kiekį. Gal link Svedasų gyveni?
Anūkai gėris.Vakar teko padirbėti darželyje,dieve kokie išbalę vaikiukai.Kaip nenorėčiau kad anūkai lankytų darželį.Vienam ištisai bėga nosytė,kita koso ištisai,gaila vaikų.
Labas rytas, pas mus saulė iš ankstyvo ryto ir meleta jau kalena, išėjom pasivaikščioti tai net nesinorėjo grįžti
Auda,jūsų krašte populiarus grikių medus.Kiek pernai teko važiuoti jūsų rajonu,tai vien grikių prisėta laukuose. Žento tėvas jūsų rajone laiko avilius šalia grikių laukų,tai jo medų pasisekė irgi į UK išvežti visą kiekį. Gal link Svedasų gyveni?
Nuo manęs Svedasai gana toli, kita seniūnija visai. Pas mus daugiau kalvotos vietos, užtai galvijai ir avys auginamos, Pernai grikių tik maži laukeliai apie gyvenvietę buvo, tai tik iš vieno skyriaus sukom grikinį medų. Bet užtai turėjom pupų ir aliejinių ridikų medaus. Mes tiek neprisukam, kad bačkomis galėtume parduoti.