Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Bitės nėra tokios protingos, kad savo šeimininką pažintų ir jo nekąstų . Tik jos gerai skiria kvapus , o baimė turi savo kvapą . Va kodėl bitinkas stovi prie avilio ir jo nepuola smile.gif Tai vienintelis man suprantamas logiškas paaiškinimas.
Apie bitinikavimą : vaikai išvažiavo, o dukrai išlindo alergija bitėms, tai ir man tenka mokyti MB bitininkauti . Sūnus apsigimęs bitinikas, turi ramybę ir nuojautą . Jei tik jam kada nors patiks smile.gif Mane kažkada kažkas išmokė- kiek pamenu pirmus savo ėjimus pas bites su tėvuku aš prie avilio būdavau pasilipus ant apversto kibiro ... Bo kitiap nieko nematydavau kas avily dedasi , suskė dar visai buvau .
IK kadangi viską žinai - ką aš čia užauginsiu ar ne Lietuvoj ?
vartotojo įkelta nuotrauka

Tie kopūstai auga kaip pikdžolės , o ropių lapus sriuboj valgiau . Skanu .
Sėklų pirkimas svetimoj šaly dar vienas nesveikas hobis smile.gif

Atsakyti

Gal kas žinote, kaip panaikinti avienos kvapą ? Na nevalgo parazitai, užuodžia iš tolo .

Man labai patikdavo daryti plovą, pakepinu avieną su morkomis, svogūnu, česnaku. Dar pridedu daug visokių žolelių ir viska pakepinu, įdedu ryžius, pakepinu ir vėliau įpilu vandens, paskui viską į puodą, dapilu vandens ir į orkaitę valandai. Kadangi naudoju stiklinį indą tai pasižiūriu kai užverdą ir sumažinu temperatūra iki kokia 100 C Kol kas niekas nebrokijo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auda: 01 kovo 2019 - 20:36

Pas mus bičių nei daug nei mažai apie 40-50 šeimų būna. Tik kadangi nederlingos žemės tai medaus neprineša tiek daug kaip Suvalkijoje ar apie Panevėžį. Aplinkui miškai ir beveik visos natūralios pievos. Retai, kada kas pasėja grikius, o apie rapsą tai tik pasvajoti išeina. Šiaip Lietuvoje lietuviško medaus ne per daugiausia jį pagrinde veža į užsienį. Ir pernykštis derlius būtų išvežtas jei ne ukrainietiškas medus. Ukrainoje perka po 70-80 centų ir pas mus parduoda pigiai. Mes medų išparduodam iš namų, daugiausia perka vilniečiai. Kartais dar į Kauną nuvežu. Pati bičių tai bijau, tinsta juodai. Ir jos mane bet kur suranda. Vyras tai pripratęs jau jam nebetinsta. Tad mes darbus pasidalinę jis laukuose aš namie.

Atsakyti
Oi merginos pamiršau parašyt, kad vakar šunį vedžiodama lapę sutikau blink.gif Tarp daugiabučių. Suaugusi, nenušiurusi kokia... Kiškių sutikdavau, ežiukų, bet lapės neteko. Nors pernai kai į laukus šunį buvau išvedusi tai buvo įtarimas, kad lapę iš toli mačiau. Ir šuo keistai elgėsi. Šuo šiuo klausimu už mane gudresnis pasirodo.
Atsakyti

Jei nušiurusi, tai reiškia niežuota, reikia pasaugoti šunį, jei užsikrės bus daug problemų gydant. Man jau teko gydyti nuo niežų erkutės.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 03 01, 19:54)
Bitės nėra tokios protingos, kad savo šeimininką pažintų  ir jo nekąstų . Tik jos gerai skiria kvapus , o baimė turi savo kvapą . Va kodėl bitinkas stovi prie avilio ir jo nepuola smile.gif Tai vienintelis man suprantamas logiškas paaiškinimas.
Apie bitinikavimą : vaikai išvažiavo, o dukrai išlindo alergija bitėms, tai ir man tenka mokyti MB bitininkauti . Sūnus apsigimęs bitinikas, turi ramybę ir nuojautą . Jei tik jam kada nors patiks smile.gif Mane kažkada kažkas išmokė- kiek pamenu pirmus savo ėjimus pas bites  su tėvuku  aš prie avilio būdavau pasilipus ant apversto kibiro ... Bo kitiap nieko nematydavau kas avily dedasi  , suskė dar visai buvau  .
IK  kadangi viską žinai - ką aš čia užauginsiu ar ne Lietuvoj ?

Tie kopūstai auga kaip pikdžolės , o ropių lapus sriuboj valgiau . Skanu .
Sėklų pirkimas svetimoj šaly dar vienas nesveikas hobis smile.gif

Apačioje kopūstai , lapiniai. Viršuje kažkoks šešėlis, parašyta Napa ar Naba ? Jeigu Napa, tai tokia ropių rūšis. Viskas čia puikiai augs.

Auda, ačiū. Pabandysiu ir plovą, kadangi pas mus ryžiai pusei šeimos tikrai patinka.

Buvusioji, turi su vaikais kantrybės. Aš negalėčiau. Pas mane tik taip gaunasi : visi lygiuot, klausyti tik mano komandos.. O jeigu neklausote, tai eikite po velniais ir atsikniskite. smile.gif

Niurzga, o lapė negalėjo kokia pasiutusi būti ? Ar šiaip nesveika ? Nors dabar žvėrys mieste lengvai maisto suranda prie šiukšliadėžių, dar nupušusios babcės kates po balkonais šeria. Tai lapė papietauja ir kate, ir jos pietumis.
Atsakyti
IK, taigi tavo vaikai dideli, gali komanduot, o su mažais anūkais taip nesigauna. Mūsų anūkiukui irgi patinka pas mus, ypač kai šilta. jam tiek veiklos čia, labai laukiam, kada pradės kalbėt, jau ketvirtus pradėjo.
Atsakyti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2019 03 01, 21:55)
IK, taigi tavo vaikai dideli, gali komanduot, o su mažais anūkais taip nesigauna. Mūsų anūkiukui irgi patinka pas mus, ypač kai šilta. jam tiek veiklos čia, labai laukiam, kada pradės kalbėt, jau ketvirtus pradėjo.

Kaip greitai svetimi vaikai auga. Ar čia taip senai sveikinome babce tapus. 4u.gif
Atsakyti
Lapė graži, sakyčiau ne kiek baikšti kiek atsargi, tai nemanau, kad pasiutusi ar kitaip serganti. Greičiausiai, kad dėl konteinerių atklydusi, o gal dėl babcių ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Niurzgiuk,kiek čia iki manęs,lapė pastoviai atlsenka.Kaip bijau dėl vištų. bigsmile.gif Šalia mašinų ardymo aikštelėje vyrai sakė buvo užvarę lapę į kampą,per sieną lipo. blink.gif Stirnos,kiškiai tai vaikus šalia veda,kiaurus metus gyvena,nebe reikia jokio miško. bigsmile.gif
Auda,jūsų krašte populiarus grikių medus.Kiek pernai teko važiuoti jūsų rajonu,tai vien grikių prisėta laukuose. unsure.gif Žento tėvas jūsų rajone laiko avilius šalia grikių laukų,tai jo medų pasisekė irgi į UK išvežti visą kiekį. ax.gif Gal link Svedasų gyveni?
Anūkai gėris.Vakar teko padirbėti darželyje,dieve kokie išbalę vaikiukai.Kaip nenorėčiau kad anūkai lankytų darželį.Vienam ištisai bėga nosytė,kita koso ištisai,gaila vaikų. ax.gif
Atsakyti

Labas rytas, pas mus saulė iš ankstyvo ryto ir meleta jau kalena, išėjom pasivaikščioti tai net nesinorėjo grįžti :)

Auda,jūsų krašte populiarus grikių medus.Kiek pernai teko važiuoti jūsų rajonu,tai vien grikių prisėta laukuose. unsure.gifŽento tėvas jūsų rajone laiko avilius šalia grikių laukų,tai jo medų pasisekė irgi į UK išvežti visą kiekį. ax.gifGal link Svedasų gyveni?

Nuo manęs Svedasai gana toli, kita seniūnija visai. Pas mus daugiau kalvotos vietos, užtai galvijai ir avys auginamos, Pernai grikių tik maži laukeliai apie gyvenvietę buvo, tai tik iš vieno skyriaus sukom grikinį medų. Bet užtai turėjom pupų ir aliejinių ridikų medaus. :) Mes tiek neprisukam, kad bačkomis galėtume parduoti. 

Atsakyti
SP , gal esi sėjusi lubinus į vazonėlius ? Gal žydėtų tais pačiais metais. O tai pakilnoju ir nedrįstu. Šiaip juos visada į lauką tiesiai pasėju. O kažkokiame gėlių ūkyje užmačiau jau vazonėliuose žydinčius. wub.gif
Atsakyti