QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 01 31, 14:52)
Nemačiau, bet kažkokių ledinukų yra. Sūnėnas metė rūkyti, tai iš kažkur buvo tokių parsisiuntęs.
Aš pamenu, kaip mano a.a. Tėtis intensyviai skaitė knygą "Lengvas būdas mesti rūkyti". Skaitė visą dieną ir pusę nakties. Perskaitė viską.
Pasakė, kad labai gera knyga ir tikrai efektyvi...ir nuėjo parūkyti.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2019 01 31, 15:06)
O agrumentai kodėl nerūkyti - tai cigarečių kaina ir kvapas ... Brr kaip smirda.
SP sveikatos Tau
O nenori pasidaryti rimtesnių tyrimų ir patyrinėti , kas sukelia uždegiminius procesus organizme ? nemanau , kad protarpinis badavimas ....
Mano sūnui cigarečių kaina ir buvo pagrindinis argumentas mesti rūkyti
Pasidariusi visus tyrimus. Absoliučiai visus. Ir tiria kasmet, nes mano hemoglobinas mažas, 103-110, vis tiria mane, ieško, kur ta geležis dingsta.
O ir nepasakytum, į mane pažiūrėjus: moteriškė visa apvali, žandai raudoni, energijos sočiai... Padaro kraujo tyrimus ir išsiunčia pas endokrinologus, gastroenterologus, praktologus, ginekologus
Jau žinau, kad turiu jautrų skrandį ir dar jautresnę dvylikapirtę, žinau, kad man nedirba koks ten vožtuvas ir tulžis pavaro atgal į skrandį, o iš skrandžio-į gerklę, žinau, kad turiu storosios žarnos divertikuliozę ir negaliu jokių žalių daržovių vartoti dideliais kiekiais
Turiu silpną kasą, todėl negaliu nei riebaus, nei saldaus, nei rūgštaus...
Kai atsiguliau po baltyminės dietos po lašalinėm, tada ir bendravom su dietologe, sakė, o ką padarysi, per savo durną galvą prisidirbau visam likusiam gyvenimui. Ir išrašė tada šalia vaistų tik virtą ir garintą dietą...
O tai jūs galvojat, kad aš nenoriu nei lašinių, nei savo naminės duonos, nei rauginto agurko? Nenoriu šaltibarščių bliūdo su šviežiom bulvėm
ar tokių Dūsios farširuotų sūriu aštrių paprikyčių?
Pomidorų šviežių ar braškių su pienu? Paradoksas: auginu braškes, o jų suvalgau gal tik kokį 15 per visą sezoną...
Ir ne dėl to, kad nenoriu, o kad negaliu: "uždega" skrandį arba dvylikapirštę. Arba abu iškart...
Ir nemanau, kad protarpinis badavimas man sukėlė dvylikapirštės uždegimą
Aš vakare grįžusi valgiau kiaušinį su silke ir...raugintais kopūstais
Garantuoju, kad kalta silkė ir tie kopūstai, o taip skaniai juos valgiau...