Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(žollia @ 2019 01 26, 10:15)
O kaip nuo žiurkių saugoji? Juk  vienkiemis, neateina?  O juk stiklainiuose jos irgi nerūgsta  ax.gif  Ar turi omeny, kai atidarai, likutis ilgiau nerūgsta?

Man tai irgi nepatinka tie plastikai,  kaip ir IK ax.gif
-13 ºC  šįryt  unsure.gif

Labas. Maišelius kraudavau į aliuminines kanas ir uzdarydavau, bet mums kiekis per didelis 5 l, tai kaitinu ir pilstaus I 1 l butelius
Atsakyti
Seniausiai nebepilstau į trilitrius. Maksimum 2 l, bet dažniausiai 1,5 - 1 litras. O pomidorų sultys tik puslitriukuose. Atsidarai litriuką, per dieną suvartoji ir tiek žinių. Nespėja prarūgti. Kai reikia kepti ar troškinti vištieną, tai ir puslitrio pakanka.

Pagaliau žiema kaip priklauso. Tik gaila, kad neilgam
Atsakyti
Mums irgi 3 l perdaug , o sulčių obuolių labai mažai darau, nes mums rūgštys kyla nuo jų. Tai labai retai kada geriam. Vakar atidariau vyšnių kompoto, dingo ore biggrin.gif Nors kompotų irgi mažai darau, bet pernai kažkaip vyšnių liko (nenuvalgėm visų) ir uždariau. ax.gif
Nežinau, kaip bus šiemet su pomidorais... Augint noriu, bet pilnas rūsys pomidorų padažo, sulčių ir šiaip tokios pomidorų košės. Tai greičiausiai sodinsiu tik tokių smulkiais vaisiais šviežiam vartojimui.
Atsakyti
Žolia tai Tau pomidorus reikia auginti tik kokių 3 veislių :
1. Dėl grožio .
2. Dėl skonio
3. Ilgo grojimo, kad iki velykų valgyti
biggrin.gif ax.gif biggrin.gif
PS man nepamainomi džiovinti ir užpilti aliejumi pomidorai žiemą . Ir paprikos.
Pomidorų sultys ir padažai sueina patiekalų gaminimui . Ypač kaime , kai atvažiuoja draugai ir kaičiu kazaną .
Obuolių sultis bespaudžiu tik burokėliams koncervuoti . Šeimoj visi sveikuolai patapę niekas negeria .
Niurzga kaip Tavo sveikata ? Kaip dičkei mokslai ? patinka šiemet ?

Kaip bitininkė patarsiu - nepirkite medaus palstikinėj taroj .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 26 sausio 2019 - 16:39
Dusia,kodel plastikinej negerai?paaiskink,tundrai,nes turiu medaus ir stiklinej taroj,bet ir kibiriuka turiu. ax.gif

Atsakyti
QUOTE(buvusioji @ 2019 01 26, 17:40)
Dusia,kodel plastikinej negerai?paaiskink,tundrai,nes turiu medaus ir stiklinej taroj,bet ir kibiriuka turiu. ax.gif


Aš ne chemikė, bet kiek žinau rūgštys ir kt cheminiai elementai esantys meduje ardo plastiką. Nenusinuodysi, neapsirgsi tokio medaus suvalgęs - bet jei galima rinktis perkant, kam pirkti prastesnį ? Tikrai žinau , kad norint turėti ekologinį bityną vienas iš reikalavimų medų pilstyti tik į stilinius indus . Man palstikiniuose induose visada atrodo toks prastesnės kokybės medus ...

Ps geriausias medus jei perki susikristalizavusį yra su baltais intarpais . Vadinasi tikras smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 26 sausio 2019 - 18:11
QUOTE(Dusia37 @ 2019 01 26, 18:02)
Aš ne chemikė, bet kiek žinau rūgštys ir kt cheminiai elementai esantys meduje ardo plastiką. Nenusinuodysi, neapsirgsi tokio medaus suvalgęs - bet jei galima rinktis perkant, kam pirkti prastesnį ?  Tikrai žinau , kad norint turėti ekologinį bityną vienas iš reikalavimų medų pilstyti tik į stilinius indus . Man palstikiniuose induose visada atrodo toks prastesnės kokybės medus ...

Ps geriausias medus jei perki susikristalizavusį yra su baltais intarpais . Vadinasi tikras smile.gif

Laba,
O kas gali būti šitam medui. Ta tamsi juosta yra skysta, bet labai kvapni. Pats medus irgi beveik nesusikristalixavęs. Tirštas, bet ne taip kaip būna. Pirkau iš labai kruopštaus, sąžiningo kolegos. Turi kelis avilius.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2019 01 26, 18:19)
Laba,
O kas gali būti šitam medui. Ta tamsi juosta yra skysta, bet labai kvapni. Pats medus irgi beveik nesusikristalixavęs. Tirštas, bet ne taip kaip būna. Pirkau iš labai kruopštaus, sąžiningo kolegos. Turi kelis avilius.
vartotojo įkelta nuotrauka


Nežinau kas jam atsitiko: gali būti maišytas kelių rušių medus , ta tamsi dalis yra lipčiaus medus. Jis sunkai kristalizuojasi , tik pavasariop. Ir dar laikymo sąlygos - gal drėmės, garų gavo bestovėdamas. Medus mėgsta sausą vietą. Virtuvės spintelės ne pati geriausia lakymo vieta. Aš jei tokio medaus turėčiau kepčiau meduolį , man neapetintnai atrodo ...

Papildyta:
vartotojo įkelta nuotrauka

Nuotrauka vogta iš interneto , tie du siklainukai iš kairės 100 pr. tobulas medus. Baltos "putos" susikritalizavę .
Atsakyti
Labas. As sultis esancias plastikiniuose maisuose laikau rusi, plastikinese dezese pirktose jiske su dankciais.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2019 01 26, 18:46)
Nežinau kas jam atsitiko:  gali būti maišytas kelių rušių medus , ta tamsi dalis yra lipčiaus medus. Jis sunkai kristalizuojasi , tik pavasariop. Ir dar laikymo sąlygos  - gal drėmės, garų gavo bestovėdamas. Medus mėgsta sausą vietą. Virtuvės spintelės ne pati geriausia lakymo vieta. Aš jei tokio medaus turėčiau kepčiau meduolį , man neapetintnai atrodo ...

Nuotrauka vogta iš interneto , tie du siklainukai iš kairės 100 pr. tobulas medus. Baltos "putos" susikritalizavę .

Negaliu pyrago kept. Grikių medus. Labai ryškus skonis. Bus sugadintas pyragas. Net salotų užpilams nenaudoju.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Nemėgstu grikių košės,o vat medus grikių skaniausias. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 27 sausio 2019 - 08:23
Grikių medus turi specifinį skonį , daug kas nemėgsta. Kad turite su šidele problemų kas dieną po šaukštelį , gydymo tikslais ... Taip Aamšiejus liepė . Po kokio pusmečio būsit sveikos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti