Rezervavo viryklę draugai.
Sveikos. Grįžau vakar iš mūsų kaimynės Lenkijos. Važiavau, žinot, ko. To, ko reikėjo-negavau Tai iš piktumo maisto prisipirkau. Grįžusi sužinojau, kad didieji prekybcentriai daro akcijas, kai kas pigiau, nei pas kaimynus Nusipirkau vaistų. Buvau atlikusi namų darbus, susirašiusi vaistus pagal atitikmenis, pirkau tik tuos, kurių man reikėjo(jokių ten papildų, vitaminų, esu prieš juos). Kai kas gavosi brangiau, nei Lietuvoje Na o kai kas visais 8 eurais pigiau Na visko nesižiūrėsi. Teks važiuoti kovo pabaigoje. Sakė, atveš tik tada.
Dar laukiu atsiuntimo. Jau 10 dienų. Ten ir chemija yra. Įdomu, gal neatsiųs, juk ir ten reikalavimas, kad rimtą chemiją pirktų ūkininkai sertifikuoti. Žiūrėsiu.
Iš kaimo, kur pirkai savo šiltnamį tą didįjį? Man tokio reikia.
Dar laukiu atsiuntimo. Jau 10 dienų. Ten ir chemija yra. Įdomu, gal neatsiųs, juk ir ten reikalavimas, kad rimtą chemiją pirktų ūkininkai sertifikuoti. Žiūrėsiu.
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 02 19, 19:05)
Sveikos. Grįžau vakar iš mūsų kaimynės Lenkijos. Važiavau, žinot, ko. To, ko
Patys pasigaminome. Pirkome geležinius vamzdžius 10 m ilgio, geriau būtų buvę, kad bent 11 m būtų, susitaupytų plėvelės. Parsivežėme iš kolegų tokį aparatą, per jį praleidome vamzdžius, jie susilenkė. Tada į žemę sukalėme strypus kas 1,5 m , ant jų užmovėme vamzdžius, juos tarpusavyje surišome per ilgų šonuose. Ai, Paskutinius dvejus vamzdžius suvirinome atotampomis tarpusavyje, kad nesikraipytų. Šiltnamio plotis gavosi apie 5 m aukštis apie 2,5 ar 3 metrus. Ilgis buvo 30 m dabar mažesnis, bet vėl plėsiu. Tada per ilgį ar skersai suvirini lygintuvu plėvelę. Kai giedresnis oras, susišauki talką, permeti per lankus, šonus įtempdama užkasi žeme, galuose darai duris, prikali. Viskas, gali sėti. Lenkuose galima nusipirkti gatavos plėvelės - palapinės, kur galai susitraukia virvute. Tik šonus užkasti.
Draugai tokį šiltnamį pomidorams pasidarė vėdinamą. Viename šone per ilgį maždaug metro aukštyje lenta, prie jos prikalta plėvelė kaip priklauso, o apačia užvyniota ant tokio strypo. Kai reikia, tą strypą suka tokia rankena ir visas tas šonas pasikelia vėdinimui. Na, inžinerinę mintį gal supratau.
Didelis šiltnamis gerai tuo, kad išsisprendžia problema su perkaitimu. Gali per ištampytas vielas permesti vieną du sluoksnius agro ar burbulinės, ir tau jau dvigubos lubos nakčiai. Šonuose gali pratempti laikinai burbulinę.
Draugai vakar irgi pas kaimynus apsiprekint buvo. Jie visada daug maisto parsiveža tai šįkart vištienos labai daug prisipirko pigiai.
Jei jau aišku ko tiksliai reikia tai reiktų ir kainas susirašyt, labai jau gerai gaudytis kainose reikia, kad nepralošt.
Jei jau aišku ko tiksliai reikia tai reiktų ir kainas susirašyt, labai jau gerai gaudytis kainose reikia, kad nepralošt.
Labas rytas.
mes kažkaip neturim įpročio pas kaimynus lankytis, toloka nuo mus , kažkada važiavom tai atemus kurą gavosi vos ne tas pats, bet mes irpirkom ko čia lt nematę, nu pasidarėm tokią kaip apžvalginę ekskursija , o va giminaite Lazdijuose gyvena, tai sake nepamena kada vietinese pardese buvus
Didelių stebuklų ir lenkuose nebūna. Jeigu produktas š , tai ir kaina maža. Tiek pas mus, tiek pas kaimynus.
Kaip visi išsižioję laukė Lidlo. Kelis kartus užėjau ir daugiau nesinori. Tik tiek kad yra man skanios ciabatos duonos bandelių dydžio ir kartais pigių vaisių. Bet visa kita - totalus šlamštas. Dar kainos sudėliotos taip keistai, kad dažniausiai apsišauni. Kelis kartus taip buvo, tai supykau ir neinu. Pieno produktų pas juos skanių nebūna, mėsos - labai abejoju, žuvies šviežios nebūna, mėsos - tik pakuotos. Nepatinka ir tiek. O dėl lenkų - tai nebent važiuoti metams užsipirkti buitinės chemijos, gal kokių rūbelių ir upėtakių. Bet jeigu pasižiūrėti iš verslo žmogaus pusės, tai yra du dideli minusai : įšaldomi pinigai, kurie turi suktis apyvartoje. Joks save gerbiantis kapitalistas neužperka didelio prekių kiekio išankstiniu mokėjimu.
b) perkant didelius prekių kiekius didinamas ir jų vartojimas. Niekas taip nepriverčia žmogaus atsipūsti ir prisipirkti ko nereikia, paskui suvartoti daugiau nei reikia, kaip atseit mažos kainos.
Kaip visi išsižioję laukė Lidlo. Kelis kartus užėjau ir daugiau nesinori. Tik tiek kad yra man skanios ciabatos duonos bandelių dydžio ir kartais pigių vaisių. Bet visa kita - totalus šlamštas. Dar kainos sudėliotos taip keistai, kad dažniausiai apsišauni. Kelis kartus taip buvo, tai supykau ir neinu. Pieno produktų pas juos skanių nebūna, mėsos - labai abejoju, žuvies šviežios nebūna, mėsos - tik pakuotos. Nepatinka ir tiek. O dėl lenkų - tai nebent važiuoti metams užsipirkti buitinės chemijos, gal kokių rūbelių ir upėtakių. Bet jeigu pasižiūrėti iš verslo žmogaus pusės, tai yra du dideli minusai : įšaldomi pinigai, kurie turi suktis apyvartoje. Joks save gerbiantis kapitalistas neužperka didelio prekių kiekio išankstiniu mokėjimu.
b) perkant didelius prekių kiekius didinamas ir jų vartojimas. Niekas taip nepriverčia žmogaus atsipūsti ir prisipirkti ko nereikia, paskui suvartoti daugiau nei reikia, kaip atseit mažos kainos.
kavos lenku labai neskanios, mes kai dveji buvom tai vieni vienas kiti kitas pirkom, abejos ne kvepia o smirda, ir kainos nemažos ju ten buvo, nors gal tik taip pakliuvo, dar žirneliai labai prasti, viskas tik metalinese pakuotese, nepasižiuresi, atidarem o ten kažkokia peršutus vos ne košė, bet tai sakau, aš čia maža ekspertė tuo klausimu yra ir pas mus kas iš to bizni daro, užsiperka dešreliu bile kiek tada perfasuoja ko 1 kg ir i kaimus vežioja
Labas rytas
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 02 20, 10:38)
Didelių stebuklų ir lenkuose nebūna. Jeigu produktas š , tai ir kaina maža. Tiek pas mus, tiek pas kaimynus.
Kaip visi išsižioję laukė Lidlo. Kelis kartus užėjau ir daugiau nesinori.
pritariu Kartais dar užeinu į tą lidlą, bet tik dėl vaisių, dar daržovių kartais. Kelis kartus pirkau mėsą, tai nežinau iš ko ji pagaminta Kotletai gavosi skrandžio sunkiai virškinami. O kieti , nors nieko nedėjau papildomai Sumaliau pati išpakavusi. Nutarėm, kad mėsą prieš pakuojant kažkuo apdoroja. Faršas tai net trenkia actu, ar kt. kokia rūgštim. Nu pabandžiau, bet ir toliau mėsą perku Norfoj, arba turguj. Kelis kartus pirkau sviesto, tai kietas , net kambario temperatūroj nesuminkštėja . Ko ten į jį deda ... Šiaip kainos net užkeltos, sakyčiau, ne tik kad vienodos su kt. tinklais. Kaip visi išsižioję laukė Lidlo. Kelis kartus užėjau ir daugiau nesinori.
Lidle,kondensuotas pigesnis ir sviestas kepimui pigus. Ai dar vanilė,kai kurie priEskoniai,varškės sūris ir sūreliai(nors pagal skonį,tai nelabai).Daugiau ten nerandu nieko,pilna pensininkų.Ir mano mama vis lankosi.Sakau ko tu ten eini?Ai sako daržovės,vaisiai pigūs. Mano akimis akcijų geresnių būna maximoje,IKI.
O man Lidlas visai patinka Tiesa, niekada nepirkau nei mėsos nei žuvies, nei pieno, bet pakuotėmis perkam cukrų, miltus, šunims ir katėms ėdalą, skalbimo miltelius, patinka sūriai, skanios silkės dėžutėse, kepimo popierius gatavai supjaustytas, tik į skardą įkloti bereikia .Ai daug ką perku kai nuvažiuojam, tai nebūna dažnai, gal vieną kartą per mėnesį, bet tada jau 50 eurų joje palieku