Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Na ką didysis penktadienis?Einu kepti žuvies. mirksiukas.gif
Atsakyti
labas rytas,
Aš visada galvojau , kad Didysis penktadienis būna prieš Velykas ? O šiandien eilinis Advento penktadienis ? Prieš Kalėdas nebūna Didžiojo penktadienio , tik prieš Velykas ?

Aš galvoju , kad svarbiausia neėst artimo savo biggrin.gif Mėsos valgymas anokis čia nusidėjimas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Kiek prisnigo Kaune !!!! vos mašiną atkasiau . Bus daug avarijų ir kamščių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 12 21, 11:39)
labas rytas,
Aš visada galvojau , kad Didysis penktadienis būna prieš Velykas ? O šiandien eilinis Advento penktadienis ? Prieš Kalėdas nebūna Didžiojo penktadienio , tik prieš Velykas  ?

Aš galvoju , kad svarbiausia neėst artimo savo  biggrin.gif  Mėsos valgymas anokis čia nusidėjimas  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Kiek prisnigo Kaune !!!! vos mašiną atkasiau .  Bus daug avarijų  ir kamščių  ax.gif

Man rodos, kad irgi būna tik prieš Velykas. Gal klystu? unsure.gif Nebesu religinga. Nusivyliau...
Bandžiau šiandien išvažiuoti į Vilnių, tai kamščiai... blink.gif
Atsakyti
Išviriau skanią sriubą su viščioko kumpiu. Na skani, tai argi nuodėmė ?
Man visada klausimas : kodėl per pasninką gyvūnų negalima valgyti, o žuvį valgyk į sveikatą ? Ir jai skauda.
Šiaip tai yra logiškas paaiškinimas : žiemą visos patelės yra vaikingos. Suvalgysi - neturėsi prieauglio. Nebus prieauglio - neturėsi iš ko mokesčių sumokėti. Nuo antikinių laikų tas draudimas. Tai reiškia, kad broilerį valgyti - anokia čia nuodėmė, juos perina kas mėnesį.
Parvežė iš girininkijos eglę galiūnę, galėsime puošti.
SP, kas čia per išsidirbinėjimai su atsisakymu burti ? Va, prašviesės dangus ir dui vynioji kumpius į lauką žvaigždžių žiūrėti. Kad iki vasario 15 būt man išburta vasara. devil.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 12 21, 09:39)
labas rytas,
Aš visada galvojau , kad Didysis penktadienis būna prieš Velykas ? O šiandien eilinis Advento penktadienis ? Prieš Kalėdas nebūna Didžiojo penktadienio , tik prieš Velykas  ?

Aš galvoju , kad svarbiausia neėst artimo savo  biggrin.gif  Mėsos valgymas anokis čia nusidėjimas  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Na va tiokros krikščionės.MB irgi sako iš kur tu ištraukei tą dydįjį penktadienį.Ai man svarbu žuvies pavalgyti pietums. ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 12 21, 18:11)
Išviriau skanią sriubą su viščioko kumpiu. Na skani, tai argi nuodėmė ?
Man visada klausimas : kodėl per pasninką gyvūnų negalima valgyti, o žuvį valgyk į sveikatą ? Ir jai skauda.

Aš kai užklausdavau kunigo, tas paaiškindavo: pas Mariją per gimdymą buvo susirinkę visi gyvūnai, todėl ir uždraudė Jėzus juos valgyti. Klausdavau, aha, o žuvis vargšė irgi gal vandeny mintimis su Marija buvo, juk ji į krantą ir dar į Sacharą nueiti tai negalėjo biggrin.gif Neteisinga taip, juk ji irgi kraują turi, nesvarbu, kad vėsesnį, nei gyvūnų. biggrin.gif
Iš kaimo, žiema dar net neįpusėjo, o mane tu, kaip našlaitę, į mišką žibučių siunti biggrin.gif
Atsakyti
SP kaip senoviškai Tavo pažįstams kunigas aiškina apie pasniką. Kaip prieš 100 metų ... Šaip tai advento laikotarpis yra susilaikymo ir atsisakymo kas Tau skaniausia, maloniausia ir tt. Mažiau pirkti , mažiau bėgti , pasibūti su savimi ... Jei mėsa pakeiti žuvimi ir prisiryji tai koks čia pasnikas ? Balius, o ne pasnikas. Savo "pasnikus" turi visos 3 pagrindinės religijos . Kam jie reikalingi ? mano durna nuomone dėl sveikatos . Ne konkretaus individo , bet bendruomenės. Silpni ligoti negaudami normalaus baltyminio maisto išmiršta. O sveikiems žmonėms protarpinis badavimas visi žinom , kad sveika smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 12 21, 19:56)
SP kaip senoviškai Tavo pažįstams kunigas aiškina apie pasniką. Kaip  prieš 100 metų ... Šaip tai advento laikotarpis yra susilaikymo ir atsisakymo kas Tau skaniausia, maloniausia ir tt. Mažiau pirkti , mažiau bėgti , pasibūti su savimi ...  Jei mėsa pakeiti žuvimi ir prisiryji tai koks čia pasnikas ? Balius, o ne pasnikas. Savo "pasnikus" turi visos 3 pagrindinės religijos .  Kam jie reikalingi ? mano durna nuomone dėl  sveikatos . Ne konkretaus individo , bet bendruomenės. Silpni ligoti negaudami normalaus baltyminio maisto išmiršta. O sveikiems žmonėms protarpinis badavimas visi žinom , kad sveika smile.gif

Na čia tu žiauriai pavarei. blink.gif Mano manymu, žmogus, kaip sociali būtybė, atsirado tada, kai pradėjo rūpintis ligotais, silpnesniais.
Mano supratimu, jeigu ko nors atsisakai, tampi piktas. Tai koks čia susitaikymas ir ramybė ? Turėtų būti kaip tik atvirkščiai : mažiau darbo, įtampos, daugiau laiko sau, meilės sau ir aplinkiniams.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 12 21, 20:26)
Na čia tu žiauriai pavarei.  blink.gif Mano manymu, žmogus, kaip sociali būtybė, atsirado tada, kai pradėjo rūpintis ligotais, silpnesniais.
Mano supratimu, jeigu ko nors atsisakai, tampi piktas. Tai koks čia susitaikymas ir ramybė ? Turėtų būti kaip tik atvirkščiai : mažiau darbo, įtampos, daugiau laiko sau, meilės sau ir aplinkiniams.

Atsiprašau ...

Nenorėjau žiauriai prieš šventes 4u.gif

Taip tik man atrodo , kad žmonija ligotais ir senais ne taip jau senai ėmė rūpintis ...

Atsakyti
Aš esu skaičiusi, kad pasninkas atsirado seniau, nei religija.Žemdirbiui rudenį būdavo derliaus tiek, kiek paaugo, ir jo turi užtekti iki kito derliaus.Pačiomis trumpiausiomis dienomis valstiečiai nedirbo rimtų, sunkių darbų, daugiau apie namus sukdavosi, tad pasninku taupydavo maistą, Ir valgė ne keptą lydeką (kaip aš ax.gif biggrin.gif ), o virtas su lupena bulves padažydavo į sėmeninę ar kanapinę druskąO silkė pakepta ant žarijų, iš jos kaulų padaryta cebulynė,irgi su virtomis su lupena bulvėmis, tai jau visas balius buvo .Atsiradus religijai tai buvo pavadinta Adventu.O Gavėnia irgi dėl taupymo.Pavasariop ir karvės užtrūkdavo, reikėjo kaip nors pratempti, sulaukti sėjos , Maksimų gi nebuvo, kad nusipirktum, jei ko pritrūkai mirksiukas.gif Mano a.a babytė, gimusi 1903 metais labai pabrėždavo pupų žydėjimo laiką.Sakydavo dabar pats badlaikis, kai senas derlius pasibaigė, o naujas dar nepaaugo.Šiais laikais tai jau netinka, pilni šiltnamiai būna maisto, bet per pupų žydėjimo laiką visada atsimenu babytę, lyginu tuos laikus ir dabartį ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Ditaiene,Brangioji Kaimyne, su Tavo švente.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 22 gruodžio 2018 - 08:32
Labas rytas.
Atsakyti