O kas bandėte čipsus iš topinambų ? Šiemet tiek daug turiu ....
QUOTE(Dusia37 @ 2018 11 14, 09:14)
Vat ko negaliu valgyti,tai topinambų.Iš karto kasa reaguoja.
QUOTE(Dusia37 @ 2018 11 14, 10:14)
Bendradarbis vis atneša, didelis ūkininkas, augina plantacijas topinambų Įtariu, kad sykį pasodino, o dabar nebeišgali išnaikinti Ragavom topinambų kavos-brrr, neskanu. Topinambų traškučiai man patiko, turi tokį tarsi grybų prieskonį, bet gerai vidurius pralaisvina
QUOTE(Dusia37 @ 2018 11 14, 09:14)
QUOTE(sena pažįstama @ 2018 11 14, 10:54)
Bendradarbis vis atneša, didelis ūkininkas, augina plantacijas topinambų Įtariu, kad sykį pasodino, o dabar nebeišgali išnaikinti
Aš džiovinau topinambus, bet ne dėl čipsų, bet kaip vaistą gal.Jau nebeatmenu.Pernai buvom susitikime su Jadvyga Balvočiute, ji vaišino su visa odele džiovintus.Visai skanu buvo, gal net riešutus priminė.Prisidžiovinau ir sau, dalį suvalgėm, dalis dar liko stiklainyje.Bet mes neturim tokio įpročio vakarais kramsnoti, tai todėl ir nesuvalgėm
O išnaikinti topinambus galima, netgi nenorint.Pernai rudenį patvorys, kur augo topinambai dėl lietingo rudens buvo apsemtas, ir ilgai ten stovėjo vanduo.Šį pavasarį neišdygo nė vienas daigelis, pavasarį neturėjau nė vieno gumbo, kasiau, bet jie buvo minkšti ir juodi. Vitaminų nebuvo pavasarį.Gavau gumbų, atsodinau naują plotelį, bet jau aukštesnėje vietoje.Iš vieno šono bus vasarinė virtuvė, iš kito pievelė, tad išplisti negalės, nes su žoliapjove reguliuosiu plitimą
Labas rytas.
O aš galvojau , kad topinambai tinka žmonės , kas turi bėdų su kasa... Jei turi inulino , kuris kažkuo panašus į insuliną ?
Reikės bandyti džiovinti , tik kaip rasti laiko ?
Vienas čiūdikas atidavė žemės gabalą, kur prisiveisę topinambų kaip maro. Ten sodinome bulves. Nusikasėme su visais topinambais. Tai turėsiu jų atsirūšiavusi daugiau nei reikia.
Laba,
prieš porą metų bandžiau tai iškepė mano čipsai, bet nesudžiuvo
Paskui ūpas prapuolė vėl bandyt, bet gal šį savaitgalį susiimsiu, balkone yra bliūdelis nedidelių burokėlių, kaip tik pats tas būtu.
QUOTE(Dusia37 @ 2018 11 13, 11:41)
Džiovyklę turiu , reiks bandyti daryti . Kažkada dariau burokėlius orkaitėj , tai sudeginau .
prieš porą metų bandžiau tai iškepė mano čipsai, bet nesudžiuvo
Paskui ūpas prapuolė vėl bandyt, bet gal šį savaitgalį susiimsiu, balkone yra bliūdelis nedidelių burokėlių, kaip tik pats tas būtu.
Labas rytas.
QUOTE(Dusia37 @ 2018 11 15, 11:28)
O aš galvojau , kad topinambai tinka žmonės , kas turi bėdų su kasa... Jei turi inulino , kuris kažkuo panašus į insuliną ?
Jis ir tinka, mano anyta serga diabetu, tai turi prisisodinusi tominambų, vartoja visaip juos. Sakė, muša cukrų kraujyje gerai be jokių vaistų.
Labas rytas.
Iš kur gavai geltonų lapų tokiame laike ?
Susitempiau visas gėles nežiemojančias į namus. Viskas,liko tik rožes nukarpyti ir durpėmis užversti. Ai, dar šiltnamyje pomidorus išskinti.
Susitempiau visas gėles nežiemojančias į namus. Viskas,liko tik rožes nukarpyti ir durpėmis užversti. Ai, dar šiltnamyje pomidorus išskinti.