Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Dusia bankas (kitas) gyvybės nedraudė, bet tiksliai nebepamenu kodėl, berods vaikų nedraudė, nes kaupiamasis draudimas mūsų nedomino. O dėl pasilikimo ten kur buvom, tai kasmet kyla įmokos, šiemet dar šoktelėjo tai už visus 4 asmenis paskaičiavo 224 Eurus, ir būtų nemokas draudimas už gydymo išlaidas, ligonpinigiai, dienpinigiai (dėl nelaimingo atsitikimo), nesu pasirinkusi ir kritinių ligų ar neįgalumo, tik papildomas ligas.
O gal dabar tokia suma (įmoka) normali.
Atsakyti
Kol vaikystės draugė dirbo Lietuvos draudime,super draudiminius pinigėlius gavome ir už Anatolijų ir už vagystes ir net už šiferio nunešimą.Ir net į vietą nevažiuodavo,patys nufotografuodavome.Paskui Lietuvos draudimas nedraudė,kai negyveni.Tai perbėgome į Gjensidige,kol niekas neatsitiko,tol gyvename,bet kartu draudžiame ir butą. ax.gif
SP,tai mama išsilaikė teises? mirksiukas.gif
Atsakyti
Pritariu SP. Visos draudimo kompanijos nepatikimos. Vienintelis pliusas - visų šypsenos gražios. Sodyba ir miesto namas drausti LD. Butas Gjensidige. Kai kurios transporto priemonės LD, o kai kurios Gjensidige. Pasirinkta pagal pateiktus jų pasiūlymus - salygas ir kainas. Pernai kreipiausi į Ergo, kad irgi pateiktų pasiūlymus, tačiau jie buvo (švelniai tariant) idiotiški.
LD visados skambina, rašo ir iš anksto informuoja apie pabaigą. Gjensidige niekados to nedaro, ko pasekoje pražiopsojau priekabos-namelio draudimą ir regitra jį man išregistravo... Nesakau, kad pats nekaltas, bet jei būtų pranešę, to nebūtų įvykę.
Su Gnensidige draudiminių įvykių neteko turėti. Tačiau pažistamas turėjo. Vėjas išdaužė jo ir šalimias stovinčio kaimyno šiltnamio stiklus. Kaimynas iš LD negavo nieko. O jis iš Gjensidige gavo už stiklus ir dar pridėjo porą šimtų už "darbą", nors ir pats susistiklino.
Su LD teko turėti reikalų. Po gaisro problemų nebuvo. Gavome daugiau nei tikėjomės. Po potvynio sugedus hidroforui ir išdužus šiltnamio stiklams - problemų nebuvo.
Po vagystės negavome nieko, nors žadėjo. Tik būtinai liepė išsikviesti policiją. Iškvietėme. Atvažiavo. Surašė. Kadangi matėme vagis, tik nespėjome pareiti iki namų (per didelė teritorija smile.gif ), tai info turėjome. Pasakėme automobilio markę ir jį apibūdinome. Policija iš kart pasakė, jog automobilis žinomas ir yra vagių. Parodė net atpažinimui jo nuotrauką. (Jei kas pamatysite baltą ford tranzitą su didele raudona A raide ant šono, tai saugokitės). Gavom iš policijos atsakymą, kad vagys apklausti, bet jie eilinį kartą neprisipažino... smile.gif Įrodymų nėra. Draudimo irgi negavome. Dar teko turėti su LD pernai, kai nuo žaibo numirė televizorius. LD pasiūlė "analogiško" TV kainą iš Topocentro tik pagal istrižainę (drausta atstatomaja verte) 400€. Su TV dokumentais nuėjau į tą patį Topocentrą ir paprašiau, kad parinktų panašiausią į mano buvuisį ne tik pagal istrižainę, bet ir pagal kitus parametrus. Parinkus suma jau gavosi 1000. Nusiunčiau LD. Jiems pasirodė, kad per daug. Po kokio mėnesio susirašinėjimo vėl kreipiausi į topocentrą. Jau kitas darbuotojas parinkinėjo, bet ir vėl gavosi tas pats 1000 vertės. Vėl ilgai susirašinėjome. Tada gavau pasiūlymą pasiimti 750. Dar porą mėnesių pasispyriojus, supratau, kad daugiau negausiu ir reikia sutikti. Per tą laiką tas TV iš topocentro dingo, atsirado tik brangesnis, geresnis ir didesnis. Tad teko pridėti dar 600 ir jį įsigyti...
Su LD nervuotis tenka ir kiekvienais metais sudarant sutartį. Jie pastoviai kelia kainą ir blogina salygas. Tad aš jiems turbūt jau nusibodęs su savo bjaurius charahteriu reikalaudamas viską palikti "kaip pernai" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2017 02 13, 14:56)
SP,tai mama išsilaikė teises? mirksiukas.gif

Taip, prieš Naujus metus ir iš pirmo karto bigsmile.gif thumbup.gif Inspektorius, kuris ją egzaminavo, pasakė, kad tą dieną iš laikiusių ji vairavo geriausiai thumbup.gif Na bet ir atidirbom su ja blush2.gif Buvau net nemokamas atostogas pasiėmusi, kad užsidėjusios M raidę galėtume važinėtis po miestą. Pravažiavom papildomai 80 valandų. Kaip ryte sėsdavome už vairo, taip išlipdavom tik į wc nueiti ar pavalgyti, per dieną prasukdavom po miestą 100km. Bet išmoko absoliučiai viską, net parkuotis sausakimšose daugiabučių aikštelėse biggrin.gif O paskutinėm dienom prieš egzaminą tai persekiojom Regitros vairavimo mašinas, sekėm maršrutus, nežinau, ką ten jie turėjo galvoti. biggrin.gif Atidirbom 4 maršrutus iki smulkmenų, per egzaminą vienas jų ir buvo, tai, sakau, inspektorius ją pagyrė(vis tik metuose moteriškė, jaunimas neišlaiko, vyro dukra iš 7 karto vairavimo niekaip neišlaiko, bet ji ir nevažinėja, nesitobulina, nors ir sąlygas turi, bando "našarom" praeiti).
Jau važiavo mama VIENA iš miesto į sodybą ir atgal. Sakė, rankos drebėjo, ypač kai fūros lenkė, jai norėjosi grioviais važinėti biggrin.gif Ir mieste buvo stresinių situacijų, bet viskas sėkmingai pasibaigė, daugių daugiausia įpykę profai papypindavo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladijus @ 2017 02 13, 14:53)
Su LD nervuotis tenka ir kiekvienais metais sudarant sutartį. Jie pastoviai kelia kainą ir blogina salygas. Tad aš jiems turbūt jau nusibodęs su savo bjaurius charahteriu reikalaudamas viską palikti "kaip pernai" smile.gif

va šitas tam ld mane labiausia ir nervina, ypač pernai šoktelejo gyvybes draudimas jame nors nesikreipem del jokiu išmoku, teko kelt sparnus i ergo, o šiaip su ld seniau draudemes viska nuo iki, tai name rųsį apsemus gavom normaliai, bet vyras kovojo del kiekvieno taip sakant centimetro, o jie turi laika per kurį turi apskaičiuot kliento žala, ir kai jau tas laikas išseko, o klientas ne biggrin.gif, teko daryti nuolaidas, nes pamenu už skalbenkę pagal jos parametrus jie nauja "ardo" už 200 litų biggrin.gif , kompui nuo žaibo parėjus irgi bande ikišti to paties pavadinimo kompo korpusą tik bigsmile.gif , nu žodziu nervu kainuoja, ergo buvo dukra kita mašina supylus tai kasko taip ju darbuotojas ivertino musu naudai net iraše tokius dalykus kur mes patys nebutum ir pagalvoje. Juokingiausia, kaip kažkada :LD kasmet siusdavo naujametini sveikinima, tai kai gavom išmokas jau nebesiunte biggrin.gif

Sp, sveikinimai naujai vairuotojai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 13 vasario 2017 - 15:34
QUOTE(Gladijus @ 2017 02 13, 14:53)

Vat kaip tik tai mane ir nervina. Kasmet kelia kainą ir ne taip jau mažai.

Skambinau PZU, bet nežinau, labai jau daug ten visko reikia užpildyti, anketų milijonas, o net preliminariai sumos nežinau, t.y. ar verta gaišti laiką viską pildant vien tam, kad gauti pasiūlymą.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 02 13, 17:10)
Vat kaip tik tai mane ir nervina. Kasmet kelia kainą ir ne taip jau mažai.

Skambinau PZU, bet nežinau, labai jau daug ten visko reikia užpildyti, anketų milijonas, o net preliminariai sumos nežinau, t.y. ar verta gaišti laiką viską pildant vien tam, kad gauti pasiūlymą.

PZU ( lenkus ) nupirko Gjensidige ( norvegai ) ... Taip kad PZU jau nebėra.
Atsakyti
Neturiu patirties su kitais, bet visą gyvenimą Gjensidige dabartiniame esu. Mano draudėja tai jau nepraleidžia terminų, pasako telefonu ir į e-mailą atsiunčia priminimus. Jeigu įmokos išskirstytos, tai telefonu priminimus gaunu susimokėti.
Prieš kelis metus žaibas įtrenkė į stulpą prie namų ir sudegino namie viską, kas tik su "dirbtiniu intelektu" , nors ir menkiausiu. Gavome viską pilnai, susipirkome visą "intelektą" naujai, televizorius dar šustresnis pasitaikė.
Gyvybės tai nedraudžiu, tiesiog atsargiai einu ledu ir per gatvę. biggrin.gif
Bet va neseniai turtą perdraudžiau, tai įmoka pakilusi. Nors pas juos keistai. Apdraudė sandėlį dvigubai didesnei sumai nei vertė, jei būtų pagal vertę, įmoka didesnė. blink.gif Atseit, kažkokie trafaretiniai draudimai pigiau.
Niurzga, gi draudimo sumą gali kad ir į 12 mėnesių išskaidyti.
Atsakyti

Užsiėmusi, o nebandei kuskuso košės? Gal ir vaikui patiktų?
Man ji skaniausia su trupinėliu sviesto. Galima ir kokių šaldytų uogų ar uogienės užsivarvinti.

Jau seniai ruošiuosi kuskusa pabandyti daryt, bet norint kad visa šeima valgytų tektų tik kaip garnyra prie kontora ji daryt t.y. birų , ne kaip košę. :(  .. bet gal vaikui visai patiktų ir koše ....Na nepabandzius nezinosiu

UŽSIĖMUSI,TAI GAL TREČIO STEBUKLO MES IRGI SULAUKSIME KARTU SU TAVIMI? 4u.gif

Maniške turėjo būt lapkritinuke, bet iš to nekantrumo tik iki spalio pabaigos iškentėjo.. :D

Aš turiu draudimo brokerę, kuri paskambina, kai draudimas baigiasi , parenka protingai draudimo bendrovę.
Darbe dirbam su Gjensidige, bėdų neturėjom .
PS sodybą draudžia tik Lietuvos draudimas ... Kitų kainos kosminės arba neapsiima.

Gera tema....Kaip tik po šiandienos "malonių" įvykių reik autoparduotuve apdrausti..Jei būčiau žinojus kad vyrui atsisakoma parašytas reiks tris valandas nuovadoje raleist nebuvau sakius ten važiuot ...Gi naudos netikiu kad kokios ir bus .... :(

O kaip tik šiandien pašto dėžutėje radau pranešimą kad Regitra ja išregistravo....Jei tik buciau žinojus, kad galas arti... :(...Ai žodžiu katastrofiška metų pradžia.. :( ....

Atsakyti
Kaimietuke nemėgstu visokių išsimokėjimų visus metus. retkarčiais taip darau, bet nemėgstu. O ir tas faktas, kad nuolat brangina labai nervuoja, o kai pakalbi tada jau ,,tuoj peržiūrėsim", ,,tuoj perskaičiuosim"...na suprantu jų darbas toks, bet žiūrim ir draudimo suma padidinta nors neprašėm...sugalvojo-padarė, nu žodžiu vat tai ir pykdo.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Užsiėmusi- 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 02 13, 22:01)
Neturiu patirties su kitais, bet visą gyvenimą Gjensidige dabartiniame esu. Mano draudėja tai jau nepraleidžia terminų, pasako telefonu ir į e-mailą atsiunčia priminimus. Jeigu įmokos išskirstytos, tai telefonu priminimus gaunu susimokėti.
Prieš kelis metus žaibas įtrenkė į stulpą prie namų ir sudegino namie viską, kas tik su "dirbtiniu intelektu" , nors ir menkiausiu. Gavome viską pilnai, susipirkome visą "intelektą" naujai, televizorius dar šustresnis pasitaikė.
Gyvybės tai nedraudžiu, tiesiog atsargiai einu ledu ir per gatvę. biggrin.gif
Bet va neseniai turtą perdraudžiau, tai įmoka pakilusi. Nors pas juos keistai. Apdraudė sandėlį dvigubai didesnei sumai nei vertė, jei būtų pagal vertę, įmoka didesnė. blink.gif Atseit, kažkokie trafaretiniai draudimai pigiau.
Niurzga, gi draudimo sumą gali kad ir į 12 mėnesių išskaidyti.

Šitas paryškintas sakinys man labai labai wub.gif wub.gif wub.gif
Šįryt tik -3 °C . Galima sakyt, kad šilta net biggrin.gif
Atsakyti