Laba
SP, dar neviriau taviškės mišrainės.
IK, galvojau, kad kas sudėtingo bus su tais burokėliais Bet kai jau tas pats marinatas, tai viskas aišku. Raugintų negaliu daryt, nes pas mane kažkokios bakterijos neteisingos karaliauja. Viską išvirinu, net vandenį virinu ir vistiek raugas supelyja pas mane visad burokėlių o man taip patinka rauginti. Ir pupelių raudonoji mišrainė su raugintais burokėliais kaip skanu Nu ta, kur baliuose tradicinė
Dusia, ar ėmei sūrį iš sūrmaišio? Kaip pavyko? O kaip virt sekėsi?
Burokelių nesu raugus , vis žadu žadu ... Ate42 receptą ne kartą buvo surašiusi
IK tavo kiekiai mane žavi . Man 20-30 puslitriukų su obuolių sultimis visam sezonui .
Na ir koks 10 puslitriukų SP mišrainės, kai badas ateina
Žolia obuolių sūris gavosi tobulas na cukraus gal galėjo būti ir mažiau . Kadangi tinginė, o virtuvinės svarstyklės sveria tik iki 3 kg, tai obuoliai ir cukrus gavosi pagal naglazovą. Išvirus supyliau į cepelinmaišį (tą , kur M M pardavinėja nes sūrmaišio kaip visada neliko laiko pasiūti ) , įmečiau ant lentynėlės į džiovyklę - kitose džiovinasi obuoliai, nenaudoju veltui elektros . Tai labai gražiai vakar vakare iškarpčiau . Savaitgalį virsiu kitą Laiko eilinėm dienom nelieka vakarais ...
IK tavo kiekiai mane žavi . Man 20-30 puslitriukų su obuolių sultimis visam sezonui .
Na ir koks 10 puslitriukų SP mišrainės, kai badas ateina
Žolia obuolių sūris gavosi tobulas na cukraus gal galėjo būti ir mažiau . Kadangi tinginė, o virtuvinės svarstyklės sveria tik iki 3 kg, tai obuoliai ir cukrus gavosi pagal naglazovą. Išvirus supyliau į cepelinmaišį (tą , kur M M pardavinėja nes sūrmaišio kaip visada neliko laiko pasiūti ) , įmečiau ant lentynėlės į džiovyklę - kitose džiovinasi obuoliai, nenaudoju veltui elektros . Tai labai gražiai vakar vakare iškarpčiau . Savaitgalį virsiu kitą Laiko eilinėm dienom nelieka vakarais ...
QUOTE(Dusia37 @ 2018 09 11, 15:58)
Išvirus supyliau į cepelinmaišį (tą , kur M M pardavinėja nes sūrmaišio kaip visada neliko laiko pasiūti ) , įmečiau ant lentynėlės į džiovyklę - kitose džiovinasi obuoliai, nenaudoju veltui elektros . Tai labai gražiai vakar vakare iškarpčiau . Savaitgalį virsiu kitą Laiko eilinėm dienom nelieka vakarais ...
Kas pardavinėja cepelinmaišius? Niek nesupratau
Dusia, dar vaikai neišskridę, yra valgytojų.
Pas mane valgo dideliais kiekiais marinuotus agurkus, marinuotą papriką. Marinuotų pomidorų - nė už ką. Bandysiu šiemet savo sultyse ir raugintus. Visokių mišrainių nelabai. Tai aš prievartine tvarka jas sunaudoju į sriubas arba kaip karštą garnyrą prie mėsos. O burokėlių daug sueina šaltibarščiams. Taigi stiklainis ant karto. Mėgstame, kai šaltibarščiai būna ne srebiami, o valgomi.
O vakarienei tai labai gerai turėti kokių burokėlių ar šiaip įdomesnių daržovių paruoštukų.
Va šiandien vakarienei mergina privirė bulvių ir padarė krabų mišrainės. Dar silkutės buvo likę, tai kaip ir nieko rūpintis nereikia. Dažnai prasidarau kelis burokėlių stiklainius, gatavų pupelių suverčiu skarbonkę, svogūno, aliejaus ir yra vakarienė prie bulvių. Kartais vakarienei verdu šaldytas kukurūzų burbuoles, kartais brokolių , arba Briuselio kopūstėlių apkeptų.
Uogienės nelabai vartojamos, daugiau šaldytos . Prie varškėčių sueina. O buolių sultys nelabai geriamos. O kai būna svečių - dingsta po 2-3 stiklainius.
Papildyta:
A co to jest ????
Pas mane valgo dideliais kiekiais marinuotus agurkus, marinuotą papriką. Marinuotų pomidorų - nė už ką. Bandysiu šiemet savo sultyse ir raugintus. Visokių mišrainių nelabai. Tai aš prievartine tvarka jas sunaudoju į sriubas arba kaip karštą garnyrą prie mėsos. O burokėlių daug sueina šaltibarščiams. Taigi stiklainis ant karto. Mėgstame, kai šaltibarščiai būna ne srebiami, o valgomi.
O vakarienei tai labai gerai turėti kokių burokėlių ar šiaip įdomesnių daržovių paruoštukų.
Va šiandien vakarienei mergina privirė bulvių ir padarė krabų mišrainės. Dar silkutės buvo likę, tai kaip ir nieko rūpintis nereikia. Dažnai prasidarau kelis burokėlių stiklainius, gatavų pupelių suverčiu skarbonkę, svogūno, aliejaus ir yra vakarienė prie bulvių. Kartais vakarienei verdu šaldytas kukurūzų burbuoles, kartais brokolių , arba Briuselio kopūstėlių apkeptų.
Uogienės nelabai vartojamos, daugiau šaldytos . Prie varškėčių sueina. O buolių sultys nelabai geriamos. O kai būna svečių - dingsta po 2-3 stiklainius.
Papildyta:
QUOTE(žollia @ 2018 09 11, 21:24)
A co to jest ????
Nu ir aš sakau : a čo to jest?
QUOTE(žollia @ 2018 09 11, 21:24)
A co to jest ???
Ko gero, esu tundra. Cepelinai sunkiami per šmotą tokio tankaus sintetinio audinio. Vis svajoju prie tarkavimo mašinos tokį priedą nusipirkti. Mačiau, kaip sunkia, liuks. Bet vis neprisiruošiu. Esu bloga šeimininkė. Keli paprasčiausi puodai ir būtiniausi įrankiai. Kažkada draugė parodė savo virtuvės įrangą. Nu nežinau.... Man tie visokie patiesaliukai tešlos kočiojimui, kepimo akmenys , visokie pričindalai ir navarotai ... Tingėčiau traukti kokį specialų įrankį kiaušiniams pjaustyti, obuoliams išrakinėti, kai viens du su tuo pačiu peiliu...O ir vietą užima, ir suplauti reikia.
Kadangi aš cepelinus verdu 1 kartą metuose, tai žinoma nusipirkau cepelinmaišį
Maksėj buvo akcija, daug nekainavo . O tai kol MB ar sūnus nusunkia bulves , man metrą marlės suplėšo Tenka vyrus vyt iš virtuvės ir sunkti pačiai O su tokiu įnagiu galiu vyrus į talką pasikviesti Nesu matyt dora lietuvė, man cepelinai šiaip ... Va kugelis ar bulviniai blynai gryna nuodėmė . Bulvių tarkavimo mašinka pas mane senovinė , mergautinė, be sunkimo .
M M - mama Maksima ...
Maksėj buvo akcija, daug nekainavo . O tai kol MB ar sūnus nusunkia bulves , man metrą marlės suplėšo Tenka vyrus vyt iš virtuvės ir sunkti pačiai O su tokiu įnagiu galiu vyrus į talką pasikviesti Nesu matyt dora lietuvė, man cepelinai šiaip ... Va kugelis ar bulviniai blynai gryna nuodėmė . Bulvių tarkavimo mašinka pas mane senovinė , mergautinė, be sunkimo .
M M - mama Maksima ...
Labas rytas.
Ieškosiu ir aš to stebuklo.Nebuvau mačiųsi.
Dar galiu pasidalinti receptu fermentuotų daržovių .
receptas
Aš gaminu , mes valgom , tikrai skanu . Kol dar yra cukinijų ( nesuparšėjusių ) . 2-3 dienas šiltai , paskui kišu į šaldytuvą, nes gaminti kas 3 dieną nelieka laiko . Receptą pasireguliavau pagal save . Ant trilitrinio stiklainio 2 šaukštai druskos ir šaukštas cukraus ( jis rūgstant dingsta ).
IK geras peilis ( ir geras peilių galąstuvas ) , gera tarka , normalūs nesvylantis : puodas , keptuvė ir skarda , elektrinė mėsmalė, mikseris , blenderis ( trintuvas ) yra būtinybė virtuvėj . Man . Visa kita ponų išmislai
receptas
Aš gaminu , mes valgom , tikrai skanu . Kol dar yra cukinijų ( nesuparšėjusių ) . 2-3 dienas šiltai , paskui kišu į šaldytuvą, nes gaminti kas 3 dieną nelieka laiko . Receptą pasireguliavau pagal save . Ant trilitrinio stiklainio 2 šaukštai druskos ir šaukštas cukraus ( jis rūgstant dingsta ).
IK geras peilis ( ir geras peilių galąstuvas ) , gera tarka , normalūs nesvylantis : puodas , keptuvė ir skarda , elektrinė mėsmalė, mikseris , blenderis ( trintuvas ) yra būtinybė virtuvėj . Man . Visa kita ponų išmislai
Dusia, šituos dalykėlius turiu. Dar džiovyklė ir sulčiaspaudė. O kuo mikseris nuo blenderio skiriasi ?? Na yra toks su įkišamomis šluotelėmis plaktuvas blynams ar panašiai išmaišyti. O kitas daiktas su nuimamu antgaliu su peiliukais tai blenderis ? Šitas visada po ranka, kas tik reikia į tyrę paversti - sukapoja. O vat kietų daržovių nepaims. Vieną kartą bandžiau smulkinti džiovintą šaknį. Išlakstė Filipsas tiesiog gabalais.
Sveiki, pasidariau ir aš cielų mažių burokėlių pagal IK.Pirmą kartą taip dariau, visada tarkuodavau arba pjaustydavau kubeliais.Su antaninių obuolių sultimis.Vakar dar žadėjau klausti, kokio dydžio turėtų būti tie maži burokėliai, nes man maži tai ridikėlio, ar nedidelės slyvos dydžio, IK maži turbūt būtų kaip obuoliai.Tai aš pagal save pasidariau nuo ridikėlio iki slyvos didumo.Kitais metais tokius būčiau kiaulėms su visais lapais sušėrusi O dabar turiu 17 simpatiškų puslitriukų.Neretinau šiemet burokėlių, kad dideli perdaug nebūtų, sėjau su rankine sėjamąja, tai vienam vagos gale smulkučiai tepaaugo.Panaudojau. Kitų dar neroviau, tegul auga.Dar truputį tarkuotų pasidarysiu vėliau.Bendrai aš iš tų, kurios neskuba marinuot to, kas ir taip gerai laikosi-morkos, burokėliai, kopūstai sklepe man laikosi iki pat pavasario.Tada, jei nesunaudojau per žiemą likutį morkų šaldau, sūdau, burokėlius išverdu šaltibarščiams, obuolių sultis paimu iš stiklainių.
Blenderis, mikseris, elektrinė mėsmalė, bulvių tarkavimo mašina privalomos man.Cepelinai pas mus dažną savaitgalį būna, nebūtinai su mėsa.Kai mudu vieni du namie , verdu su rūkytų lašinukų įdaru, mums patinka, vaikai tokių nenori.Valgom su kefyru, jokios grietinės tada nereikia
Blenderis, mikseris, elektrinė mėsmalė, bulvių tarkavimo mašina privalomos man.Cepelinai pas mus dažną savaitgalį būna, nebūtinai su mėsa.Kai mudu vieni du namie , verdu su rūkytų lašinukų įdaru, mums patinka, vaikai tokių nenori.Valgom su kefyru, jokios grietinės tada nereikia
Pagal mane maži - tai tie, kurie prakrenta pro 6 cm sietą. Didesni- jau prekinis tinklų standartas. O aš iš godumo ir mažius sukonservuoju. Nors ne, meluoju. Jeigu prisirenka kelios tonos, vežu į konservų fabriką. Beje, ar kas nors matėte tuos cielus sukonservuotus pardavime? Aš tik jų gatavos produkcijos sandėlyje. Gal kokiems VIP restoranams parduoda...
Šiandien pirma šalta diena. Išsitraukiau šaliką ant kaklo apsivynioti. Turiu tokį šildantį, Ditaienės dovana. Ačiū, mieloji. Be jo - niekaip pusę metų. Tiesą sakant sušalau, nes sulijo iki skūros. Buvom išvežę kelis didmaišius su produkcija ant rampos, mol pradžius.. Kaip užėjo liūtis Kol pristropavau kilpas, sulijo kaip ciuckį.
Šiandien pirma šalta diena. Išsitraukiau šaliką ant kaklo apsivynioti. Turiu tokį šildantį, Ditaienės dovana. Ačiū, mieloji. Be jo - niekaip pusę metų. Tiesą sakant sušalau, nes sulijo iki skūros. Buvom išvežę kelis didmaišius su produkcija ant rampos, mol pradžius.. Kaip užėjo liūtis Kol pristropavau kilpas, sulijo kaip ciuckį.