Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 09 07, 10:57)
Ko tokios neplepios? Va, ir SP dairosi.
Vakar melionus paverčiau džemu. Tik man tas jų kvapas toks sintetinis, tai įpyliau truputį brendžio.

Aš mugei ruošiausi:šeštadienį prekiavau braškių daigais ir daugiametėm. Tai abai laiko ir neturėjau: teko rauti daigus, pakuoti, klijuoti užrašus. Šiandien varau į sodybą, reikia avietes skinti, mama sakė, kad gausybė jų. O dar burokėlių iš anytos gavau, sėsiu prie burokėlių mišrainės darymo-jau tokia skani mišrainė wub.gif Ir prie mėsos tinka, ir į sriubą be pastangų susideda.
Burokėlių mišrainė:
4kg burokėlių(niekada nesveriu, dedu iš akies, kiek man telpa į 5 litrų puodą). Išvirti, nulupti, sutarkuoti burokine tarka. Pagal receptą reikia 500gr paprikų, 500gr svogūnų, kelių skilčių česnako, 300gr aliejaus, 200gr cukraus, 100gr acto, 2 šaukštai druskos, 0,5 litro pomidorų padažo(naudoju savus pomidorus). Čia tik receptas! Aš kiekius derinu pagal savo skonį, sakykim, nededu tiek aliejaus, nei cukraus, bet dedu daugiau paprikų, svogūnų. Aliejuje pakepinu svogūnus, paprikas, viską sudedu į tarkuotus burokėlius, pridedu cukraus, druskos, pašutinu dar, kad gerai perkaistų ir supilu į stiklainius, užvekuoju. Tikrai labai skani mišrainė, ir mes, ir mano studentai tik atsidaro paskui ir valgo, nereikia specialaus paruošimo. smile.gif
Atsakyti
Važiuoju iš ryto į daržą savo ir akimis netikiu,kyla balionai iš daržo. bigsmile.gif bigsmile.gif Pasirodo šalia pievoje,suvažiavo mašinos ir pūčia balionus.O šuniui mano kiek strioko.Bet gražu labai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 09 07, 23:13)
Dusia, tavo tos gardžiosios įdarytos paprikytės. Kodėl jos pas mane didesnės?  blink.gif Ar kai marinuoji, susitraukia ? Dabar kai pasižiūriu, kol ant krūmo, tai įdarui visa slyva tilptų. Ar čia per riebiai auginau ?


Šiemet ir pas mane didesnės ...
Gal vasara labaiu palanki ? Ar išsigimė tarp paprikų augdamos ? O pas tave , tai žemės ne mano smėlynai ... Turėų būti ir pačios didesnės ir krūmai aukštesni .
Atsakyti
Balionus rytais matau.
SP, ačiū. Bandysiu pasidaryti šitos mišrainės. Reikia susiimti ir išvirti burokus. Namie neverdu, lauke ant dvejų blokelių statau ar ne 30 litrų puodą, suverčiu maišą burokėlių ir kurstau sau ugnelę. Jokios smarvės. Tik paskui lupimo, kaitinimo būna per akis. Pernai pasidariau tik įvairiais būdais marinuotų burokėlių virš 50 puslitriakų. Žiūriu, gražiai suėjo, liko du puslitriukai.
Šiemet turiu pailgų burokėlių, reikės parinkti vienodus ir pasidaryti ripkelėmis. Kažkada parodoje Lenkijoje mačiau užvakuotus kaip krepšelius. Matyt, yra kažkokios spešel mašinos, kurios išpjausto. Dar reikės daryti su obuolių sultimis mažiukų, iki 5 cm skersmens. Juos darau bent pusantro - dvejų litrų stiklainiais. Pietums toks vienas stiklainis - sueina be pėdsakų.

Patarkite, kaip atsikratyti vaisinių muselių. Jokie dichlofosai jų neima. Didesnės musės krenta skrisdamos. O šitoms dzin mano pastangos. Tik išpurškiu, ir vėl debesai virtuvėje. Viską suslėpusi laikau. Kažkokiu būdu net į šaldytuvą įsibrauna.
O kriaušes baigia suryti vapsvos. Tiesiog spiečiais apstoję. blink.gif
Atsakyti
Laba,

ryte oro balionus matėm, bet jie kilo kažkur nuo miesto pusės (ne nuo Ingridos daržiuko), tai niekaip nesugalvojom kur didesnis laisvas plotas jiems yra. Galvojos Skaistakalnio parkas, bet ten daug balionų netilptu.

Kaimietuke nuo muselių tai išsigelbėju kai ilgesnį laiką visai nebūna vaisių ar daržovių ant virtuvinės spintelės.
O ką darai su konservuotais sveikais burokėliais?

Nuskyniau obuolius, 5 dėžutės nei verkt nei juoktis iš tokio derliaus. Po praeitos žiemos dvi senos obelys mirė, dar viena ligota. naujos pasodintos reik tik laukt kol užaugs. Vienas naujai pasodintas medelis panašu miršta, o aš žiopla neužsirašiau kur kokia veislė pasodinta, kad pavasarį atsodint.

Sodybietės keliauninkės kas esat Turkijoj buvę ekskursijose, reikia patarimų į a.ž.
Man visai SM paieška neveikia unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 09 rugsėjo 2018 - 19:02
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Tai mb sakė pūtė balionus ir prie mūsų namų ,Stetiškėse. bigsmile.gif Nebuvau gimtadienyje,gėda prisipažinti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 09 09, 19:37)
Dar reikės daryti su obuolių sultimis mažiukų, iki 5 cm skersmens. Juos darau bent pusantro - dvejų litrų stiklainiais. Pietums toks vienas stiklainis - sueina be pėdsakų.

Patarkite, kaip atsikratyti vaisinių muselių. Jokie dichlofosai jų neima. Didesnės musės krenta skrisdamos. O šitoms dzin mano pastangos. Tik išpurškiu, ir vėl debesai virtuvėje. Viską suslėpusi laikau. Kažkokiu būdu net į šaldytuvą įsibrauna.
O kriaušes baigia suryti vapsvos. Tiesiog spiečiais apstoję. blink.gif

Va tokią pasidariau - gaudo puikiai, tik laiks nuo laiko išpilu ir naujo užkvasinu smile.gif My Webpage

ir uodams gaudyt tinka
O mane sudominu cielų burokiukų užmarinavimas bigsmile.gif Gal galima išsamiau? ax.gif Kokį puskibirį tokių turiu.

SP, o kiek pomidorų dedi į mišrainę? Nes jei padaugint, tai skysčio gal perdaug gausis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 10 rugsėjo 2018 - 08:29
Žolia , po kiek laiko galima bandyti iš sūrmaišio sūrį traukti ? Jau matau savo klaidą - reikėjo daryti daug mažų sūriu , o aš vieną didelį supyliau . Na tikiuosi sudžius ...
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2018 09 10, 10:24)

SP, o kiek pomidorų dedi  į mišrainę?  Nes jei padaugint, tai skysčio gal perdaug gausis?

Nieko niekada nesveriu, kiek turiu-tiek iš akies ir dedu. Sultys jei ir bus-dar geriau, nereiks vandens pilti, nes visumoj mišrainė sausoka gaunasi, o kad garantuoti, jog ji gerai peršuto ir nepradės šaudyti, reikia skysčio, kuris burbuliuotų.

Niurzga, buvusi pora kartų ekskursijose Turkijose, nežinau, ar tiek pakanka konsultacijai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 09 10, 09:42)
Žolia , po kiek laiko galima bandyti iš sūrmaišio sūrį traukti ?    Jau matau savo klaidą - reikėjo daryti daug mažų sūriu , o aš vieną didelį  supyliau . Na tikiuosi sudžius ...

Aš traukiu, kai tik nors kiek sutvirtėja ir laiko formą traukiant. Turiu pamoką irgi iš pirmų virimų - džiovinau su sūrmaišiu ilgai, tai paskui gabalais plėšiau nuo to sūrmaišio. biggrin.gif Galima ir vieną, tik nereik labai storo daryt. 4u.gif
Atsakyti
Žolia, dideliausias ačiū už tokį paprastą sumanymą - musių gaudyklę. 4u.gif Eisiu šiandien ir padarysiu. Banano neturiu, bet turiu beveik parūgusių kriaušių. Manau, joms patiks.

Burokėliai. Tiesiog išverdu mažylius, nupilu karštą vandenį, kelis kartus už\pilu šaltu, kad staigiai atvėstų ir geriau nusinertų. Tada greitai nunarstau, perplaunu, dedu į puodą.
Galima užpilti obuolių sultimis + 1 šaukštas druskos 1 litrui.
Galima išvirti marinatą kaip agurkams : 1 l vandens , 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos, 100 ml acto. Gali būti keli lauro lapai, ar net šakelė labai nedidelė krapų, jeigu nepamirštu.
Užpili ant burokėlių, užverdi ir išpilstai
O panaudojimas - taigi tiesiog dediesi į lėkštę šalia kotleto ir virtų bulvių, ir valgai. smile.gif Man tai jie vieni ar su bulve - pasakiškas valgis. Kur nebuvus vis su šakute iš stiklainio meškerioju.
Dar vienas variantas - parauginti. Tik čia greitam reikalui. Pas mane dažnai gaunasi tada, kai nespėju iškaitinti ar stiklainiai nesuruošti..
Į stiklainį trilitrinį dėti lauro lapų kelis, kelis pipirus juodus, kelias česnako skilteles. Norint, kad skonis būtų toks senovinis, reikėtų įdėti natūralios juodos duonos plutų. Tos, kur ne su mielėmis, o kur su raugu kepta. Dabar pagalvojau, gal dar geriau būtų pats duonos raugas kiek įtrupinti. Jeigu nieko nėra - paimti šaukštą raugo nuo raugintų agurkų ar kopūstų. Čia tos manipuliacijos tam, kad įsiveistų "teisingas" raugas. Burokėliai patys gan saldūs ir rūgimas gali vykti labai audringai , gali įsiveisti kokių sviestarūgštės bakterijų arba tokių, kur pieno rūgštį pradeda versti dievai žino kuo. Tada gleivėjasi, kvapelis nekoks gaunasi. Šiaip tai nerizikuoju labai ilgai jų rauginti. Antros dienos pabaigoje jau pradedame tuštinti stiklainį.
Ai, pamiršau. Į litrą vandens dėti kupiną druskos šaukštą, išmaišyti. Nors vieni pila verdančiu, kiti šaltu sūrimu, man dažniausiai gaunasi apyšiltis. Nes puodą pašildau, kad druska greičiau tirptų.

Vis neprisiruošiu užraugti greitam vartojimui pomidorų.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
IK,pavydas ima,kai šeimyna viską taip valgo? mirksiukas.gif Nieko nekonservuoja,nes niekas nieko nevalgo,jei net uogienių neiima. ax.gif
Atsakyti