QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 09 07, 10:57)
Ko tokios neplepios? Va, ir SP dairosi.
Vakar melionus paverčiau džemu. Tik man tas jų kvapas toks sintetinis, tai įpyliau truputį brendžio.
Vakar melionus paverčiau džemu. Tik man tas jų kvapas toks sintetinis, tai įpyliau truputį brendžio.
Aš mugei ruošiausi:šeštadienį prekiavau braškių daigais ir daugiametėm. Tai abai laiko ir neturėjau: teko rauti daigus, pakuoti, klijuoti užrašus. Šiandien varau į sodybą, reikia avietes skinti, mama sakė, kad gausybė jų. O dar burokėlių iš anytos gavau, sėsiu prie burokėlių mišrainės darymo-jau tokia skani mišrainė Ir prie mėsos tinka, ir į sriubą be pastangų susideda.
Burokėlių mišrainė:
4kg burokėlių(niekada nesveriu, dedu iš akies, kiek man telpa į 5 litrų puodą). Išvirti, nulupti, sutarkuoti burokine tarka. Pagal receptą reikia 500gr paprikų, 500gr svogūnų, kelių skilčių česnako, 300gr aliejaus, 200gr cukraus, 100gr acto, 2 šaukštai druskos, 0,5 litro pomidorų padažo(naudoju savus pomidorus). Čia tik receptas! Aš kiekius derinu pagal savo skonį, sakykim, nededu tiek aliejaus, nei cukraus, bet dedu daugiau paprikų, svogūnų. Aliejuje pakepinu svogūnus, paprikas, viską sudedu į tarkuotus burokėlius, pridedu cukraus, druskos, pašutinu dar, kad gerai perkaistų ir supilu į stiklainius, užvekuoju. Tikrai labai skani mišrainė, ir mes, ir mano studentai tik atsidaro paskui ir valgo, nereikia specialaus paruošimo.