Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(ate42 @ 2018 08 08, 09:52)
Labas rytas,
nubudus tik 15 šilumos. Gaivu biggrin.gif , net lauko duše gera ir po šaltu vandeniu.
Sumeistravo man dušą.
vartotojo įkelta nuotrauka

Jokie karščiai nebaugina, geriau nei prūdas. biggrin.gif

Nu labai fainas! O toj bačkoj vanduo neuždumblėja? O bėga koks-ne per karštas? Ar maišomas su šaltu?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2018 08 08, 08:34)
Nu labai fainas! O toj bačkoj vanduo neuždumblėja? O bėga koks-ne per karštas? Ar maišomas su šaltu?

tam juoda plėvele ir užtrauktas, kad nedumblėtų. Šviesos negauna ir nedumblėja. Net per karščius vanduo lieka vėsesnis dėl tos pačios juodos plėvelės. Juoda spalva pati į save akumuliuoja šilumą, po ja vėsiau nei šiltnamy. Žodžiu, jei nori šiltesnio, reikia paprastos plėvelės sukurt šiltnamio efektui.
Rudeniui ruošiasi saulės kolektorių daryti, kad šiltas bėgtų. biggrin.gif
Atsakyti
Ate42 auksarankis tavo MB 4u.gif 4u.gif 4u.gif

IK jau konservuoju kelinti metai mažai smile.gif džiovinu , šaldau . O šiemet dar pamažinau , kiek gali du žmonės suvalgyti ? Nedaug..
Karšta pas mane darbe, kondicionierius popiet pavargsta, kai saulė atsisuka . Aš tai šilumos mėgėja , bet šia vasarą ir man per daug , jaučiuosi kaip Montinegro gyvenčiau antras mėnuo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 08 rugpjūčio 2018 - 10:15
QUOTE(Dusia37 @ 2018 08 08, 10:15)
Ate42 auksarankis tavo MB  4u.gif  4u.gif  4u.gif

IK jau konservuoju kelinti metai mažai  smile.gif  džiovinu , šaldau . O šiemet dar pamažinau , kiek gali du žmonės suvalgyti ? Nedaug..
Karšta  pas mane darbe, kondicionierius popiet pavargsta, kai saulė atsisuka . Aš tai šilumos mėgėja , bet šia vasarą ir man per daug , jaučiuosi kaip Montinegro gyvenčiau  antras mėnuo  smile.gif

Ačiū, Dusia. Dabar labai laukiu lauko krosnies. Abu vyrai nutarė, kad reikia.
Prisidžiovinau morkų lapų, petražolių, baziliko, peletrūno, šalavijo, raudonėlio, čili, česnakų. Jei netingi, pamokyk dar kartą, nors maždaug kiek kurio procentaliai dėt. Noriu tų tavo dieviškų prieskonių. Dabar supylus tskirai į popierinius maišelius. Kaip laikyti, kad neatidrėktų? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 08 rugpjūčio 2018 - 11:12
Turiu skalbykloje tokį dušą ir priedo "vandens krioklį" Tai kai karšta, labai gerai , paleidi ir toks vandens srautas išsipila.
Išblūsti galima su tuo karščiu. Skaičiuoju dienas iki rugsėjo, gal pagaliau atvės ir palis.
Atsakyti
Labas rytas,
Kavos ?
Valgyti tokiam karštyje gal nesinori ....

Ate42 aš sudžiovinus malu . Nelaikau jokiuose maišeliuose , nes paskui sunkai malasi , vis tik kažkiek pakliūna drėgmės . pagrindas Morkų, salierų lapai , porų lapai , krapai ( na tiek peraugę su žiedynais ) ( ko daugiausiai ir kas paprasčiausiai džiuva), o visa kita pagal nalažova. PVZ šalavijo dedu labai nedaug porą šakelių sumalu . Šerenčiukų žiedus kokius 5 ant 4 litrų maltų žolių . Darau didelius kiekius išdalinu dovanoms . Visa kita reguliuoju ragaudama ... Jei per stipru visada galiu pridėti morkų lapų ar salierų lapų , kad " atskiestų " .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 09 rugpjūčio 2018 - 07:07
QUOTE(Dusia37 @ 2018 08 09, 07:06)
Labas rytas,
Kavos ?
Valgyti tokiam karštyje gal nesinori  ....

Ate42 aš sudžiovinus malu . Nelaikau jokiuose maišeliuose , nes paskui sunkai malasi , vis tik kažkiek pakliūna drėgmės .  pagrindas Morkų, salierų lapai ,  porų lapai , krapai  ( na tiek peraugę su žiedynais )  ( ko daugiausiai ir kas paprasčiausiai džiuva), o visa kita pagal  nalažova. PVZ šalavijo dedu labai nedaug  porą šakelių sumalu . Šerenčiukų žiedus kokius 5  ant  4 litrų maltų žolių . Darau didelius kiekius  išdalinu dovanoms . Visa kita reguliuoju ragaudama ... Jei per stipru visada galiu pridėti morkų lapų ar salierų lapų , kad " atskiestų " .

Laba,
Ačiū už kavą ir pamoką. 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

atėjau pusryčių. Oho kokie sotūs bigsmile.gif Na šįkart viso neįveiksiu, bet su Ate dviese gal kaip nors ax.gif
Atsakyti
Na ką, laukiame škvalo ? Svarbiausia, nors kiek palytų ir atvėstų.

Pomidorų perteklius. Ką darote iš jų ? Fantazijos pritrūko.
Atsakyti
Pas mus ką tik nulijo stipriai, kokią valandą, bet nebuvo nei škvalo, nei stiprios perkūnijos.Svarbiausia, kad šiandien nukūlė paskutinius miežius, su šneko (sraigto) pagalba susikėlėm ant vasarinės virtuvės, susitvarkėm ir pradėjo lyti, taip sodriai lijo, visur balos atsirado.Šiaudų nebus, nes kombainas su smulkintuvu.Taip kad sekantis darbas bulviakasis biggrin.gif Bet mūsų dirvą jau kasa, bet lyg ne šernai, nes spirų pilna, tai gal stirnos sulygino vagas.Belaukdamas, kol kombainas kulia, vyras kelis kibirus išbarstytų bulvių pririnko, didelių, gražių bulvių.Na gal ne šernai, bijau kiaulių marą parsinešt namo.IK manasis jau norėtų bulves kast mirksiukas.gif , sako skūra nesilupa, virkščios nudžiūvę, bet čia nuo sausros daugiau.Aš dar siūlau porą savaičių palaukt, manasis sako nebebus ko kast po poros savaičių.Na žiūrėsim, kuris čia nusileisim. biggrin.gif
Pomidorus marinuotus nevalgom, pasidariau: 1 padažo,2 su žele, 3 į stiklainius ant supjaustytų pomidorų dėjau tik druskos ir paskui kaitinau, ir 4 sultis ar pomidorų tyrę dar dariau, na kai supjausčiau puode su blenderiavau ir tokios tirštos sultys gavos.Kol kas daugiau niekaip nedariau.Fb perskaičiau, kad giria raugintus pomidorus, gal reiks pasidaryt.Bet šiandien pavyko kelis kibirus atiduot, tai dabar šiltnamis neberaudonuoja kol kas.Palauksiu, kol nauji prisirps smile.gif
Atsakyti
Raminkis su tomis bulvėmis. Kur žadi jas užmigdyti ? vakar atvažiavo vieno pirkėjo vairuotojas, vežėsi bulvių grąžinimą. Teka iš jų. Užsmardino visą sandėlį. Tegul dar pabūna iki rugsėjo pradžios. Tada nors naktys šaltos, atsivėsins.

Lietaus laukiu, laukiu...
Vakar kaip ir nusikūlėme. Liko pora hektarų vėlyvos sėjos kviečiukų.
Atsakyti