Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(IngridaB @ 2018 08 02, 06:30)
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.

Labas rytas, aš šiandien tą patį pietums įsidėjau thumbup.gif Šaldytuvas tuščias buvo, tai greit tešlą prasukau, blynų prikepiau, varškės įsukau-ir vualia, nebadausiu per dieną biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai tokia tinginė pasidariau.Nieko nebe gaminu,karšta virtuvėje stovėti. ax.gif
Antras dublis šiandien.
Atsakyti
Jezus,Maryte,kur jus ir traukiat tas uogas?Musu mergos bus nuogos,nei grybu,nei uogu biggrin.gif
Atsakyti
Ingrida, tai tu tas uogas parduodi?Nes kur kitur tokius kiekius padėti? Sau kibiro maximum užtenka.Šiiitokiam karštyje miške uogas rinkti, kur nei vėjas, kad ir koks silpnas bebūtų neužpučia, kur milijonas uodų ir aklių tik ir laukia kraujo blink.gif blink.gif blink.gif Geriau jau virtuvėj kokią makaliošę daryt, nei į mišką ax.gif Pasiaukojimas čia...
Atsakyti
Bangele,parduodu.per dvi dienas-55 litrai pririnkta. mirksiukas.gif
Jokio aklio jokio uodo,išsirengiau nuo 9 po liemenuku ir uogavau.Nuo karščio visi akliai išmirė. mirksiukas.gif Gyvačių jei nebijočiau ir basa uogaučiau.Tai aš uogauju nuo prieš šešias jau miške buvau ir pusė vienuolikos baigiau.Sunkiausia išnešti iki mašinos 3 km. blink.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Lietaus,lietaus............
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2018 08 03, 07:20)

Lietaus,lietaus............

Labas rytas.
Poilsio, poilsio... biggrin.gif
Atsakyti
Lietaus, vėsos, lietaus vėsos....
Kai jau kambaryje temperatūra pakyla iki 30 , aš ilsiuosi. Patapau ispane. Darbas - siesta- darbas - siesta. savaitgalį bus fiesta.
Keliuosi pusę šešių, nes anksti darbas. O miegoti tai lygiai taip pat - apie 12 nakties. Tai atsigriebiu per siestą.
Negalėčiau uogauti per tokį karštį. Prie namų gervuogynas. Reikia prisiversti nors kelis litrus prisigliaudyti.
Atsakyti
Labas rytas. 4u.gif
Ingrida, bet neįtikėtina, kad nėr nei uodų, nei kitų kandiklių ax.gif Mane sukando kažkokios moškės, agurkus skinant blink.gif Nu moškių nebūdavo niekad. unsure.gif Nejaugi jau iki mūsų daėjo ? Pas draugę Dzūkijoj tai visad būna birželio, liepos mėn. Niežti jau 3 dienos . Net aklių įkandimai greičiau išnyksta.
Kokia bruknių kaina? Gėda pasakyti, ale aš bruknių tik miške valgius, mėlynes rinkdama jaunystėj ax.gif Kadangi mama nieko nedarydavo iš jų, tai nei skonio žinau, nei kaip ir ką daryt iš jų . blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Na aš tai jau ne rinkėja , turėčiau labai save nusibausti... Nors vaikystėj rinkdavau mėlynes ir spanguoles ... Nebeturiu kantrybės .
Esu ragavusi brukniu uogienės , skanu . Virusi nesu . Mama vaikystėj bruknes į obuolienę ar kriaušinę dėdavo .
Niurzga , kaip tavo ranka ? Sugijo ? Kur dukrytė įstojo ? Rašei turėsi studentę vėl 4u.gif
Atsakyti
O aš vaikystėje nei uogavau,nei daržo turėjau.Kaip pasikeičia laikai.Sesuo sako man gaila būtų parduoti surinktas uogas.
Žolyte,pas mus litras kol kas -3 eurai bruknių. mirksiukas.gif
Skanu su uobuoliais ir su kriaušėmis virtos,ypač su saldiniais obuoliais.
IK pas tave lijo?Nervai ima už 2 km mieste dėjo su ledukais lietus,pas mane virš daržo nei lašo.Parvažiuoju namo balos stovi. blink.gif blink.gif
Atsakyti
Ingrida, lijo. Trumpai, bet gausiai. Galėjo ir daugiau. Nesu tikra, ar palijo tolimesniuose bulvių laukuose.
Iš bruknių konservuoju labai skanų kompotą su kriaušėmis. Dar man visų skaniausia - bruknės su kriaušėmis. Bruknes su trupučiu vandens užverdu, dedu cukraus ir privarau daug daug luptų kriaušių ketvirtukų. Pakaitinu, palieku rytdienai. Paprastai kriaušės susitraukia, o dar dažniau - pusę suryju neiškentusi, labai jau skanu. Tai dar pripjaustau. Užverdu, kokias 10-20 min patroškinu ir išpilstau. Kriaušės būna saldžiarūgštės, ne per saldžios, man vietoje saldainių su kava arba prie varškėčių. wub.gif Pirmasias suvalgome, o visokie serbentai ar slyvos - lieka iki pavasario.
Atsakyti