Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Kaimietuke pernai pasodinau, nemažas šaknis atsiuntė. Rudenį kiekvienas kelmas berods po 5 stiebus turėjo.
Pirkau tokią veislę, kad galėčiau auginti pagal pageidavimą arba žalius arba baltus ax.gif Kelmų dešimt tai paragavimui užteks ax.gif
Mano iš sėklų sėti vis dar geibenos, nu jau tokie kūdi, tokie maži, pernai berods jau 3 metai jiems suėjo.
Pavasarį bandysiu rasti jų šaknis ir persodinti tik reikės kokiu pagaliu atžymėti, kad bėgant laikui atskirčiau vienus nuo kitų, jei aplamai tie maniškiai kada nors iki normalaus dydžio užaugs.

Kaimietuke dar klausimas dėl rožių ūgliukų (neturėjo boba vargo....) o gal tuos šviežius žalius lapelius išskinti, kad ūgliukai daugiau jėgų šaknims auginti turėtų, ar jie reikalingi dėl šviesos gavimo... 4u.gif
Atsakyti
Jeigu tie nauji ūgliukai negeibsta, tai nėra reikalo skinti. Išlaužti viso aplamai negalima, galima tik su manikiūrinėmis žirklutėmis atsargiai nukirpti viršūnę, jeigu matysis vytimas. Žali lapai gerai, gamina maistą šaknims. Svarbu nesujudinti ūgliukų, juk ten formuojasi šakniaplaukiai, o jei judinsi - draskysi juos.
Atsakyti
Aišku. Ačiū.
Atsakyti
Labas rytas. 4u.gif
Gladijiene, prisidedu prie sveikinimų ! birthday.gif

Vakar pasimalkavom, tai šiandien nosis užimta. Vėjas buvo šaltokas, matyt dėl to ax.gif
Ar kuri verdat šilkinę košę? Norėčiau pabandyt, bet nežinau kas gausis biggrin.gif Pas mane tradicija pusmarškonę virt. Bet nagai niežti šitos pabandyt ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Kažkada esu bandžiųsi virti ,ale tik pabandymui,kažkaip košės man nelabai.Bet skanu buvo. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas,

einu googlint apie košes unsure.gif

Pagooglinau ax.gif šilkinę košę valgo mano mama, jai labai patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 12 vasario 2017 - 08:50
QUOTE(Niurzga @ 2017 02 12, 08:47)
Labas rytas,

einu googlint apie košes unsure.gif

Pagooglinau  ax.gif  šilkinę košę valgo mano mama, jai labai patinka.

O tu pati? nevalgai?
Man biški atrodo, kad turėtų būt kaip virtas kugelis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 12 vasario 2017 - 09:01
Neragavau, nedavė ax.gif O jei rimtai tai vaikystėje tokių nevirdavo. O dabar visai neseniai kalbėjom kokį maistą ji valgo, ką gamina...tai kaip tik apie šitą košę pasakojo.
Man labai skanu ir pati paprasčiausia perlinių kruopų košė su druskyte.
Atsakyti
Aš tik nesuprantu, kuri ta tikroji šilkinė ax.gif Vieni receptai yra su perlinėm kruopom, o kiti -tik bulvių tarkiai su pienu.
Vistik šiandien dar neviriau tos šilkinės - gerai bus ir pusmarškonė smile.gif
Atsakyti
Tai , kas lieka išvirus cepelinus, gal irgi galima traktuoti kaip šilkinę košę? biggrin.gif
Šiandien kepiau tokį ploną ploną kugelį su faršo įdaru. O gal tai Kėdainių blynai neišskirstyti ir ne ant keptuvės, o skardoje mirksiukas.gif Žodžiu, kažkas tokio iš tingumo. Miegas marina, reikia eiti nusnausti.
Atsakyti
Šiandien valgiau cepelinus pas anytą bigsmile.gif Matyt, visus "pramušė" ant bulvinių patiekalų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 02 12, 08:29)
Labas rytas.  4u.gif
Gladijiene, prisidedu prie sveikinimų ! birthday.gif 

Vakar pasimalkavom, tai  šiandien  nosis užimta. Vėjas buvo šaltokas, matyt dėl to  ax.gif 
Ar kuri verdat šilkinę košę?  Norėčiau pabandyt, bet  nežinau kas gausis  biggrin.gif  Pas mane tradicija pusmarškonę virt.  Bet  nagai niežti šitos pabandyt  ax.gif

nu jo biggrin.gif, o vilnonės neverdat?
Atsakyti