Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Dusia37 @ 2018 07 31, 13:13)

Dauguma multifunkcinių puodų turi šia programą. Aš nusipirkus brangesnį , kur pats puodas išsiima, galima jį dėtį į orkaitę ir ant viryklės. Man patogu. Orkaitėj kepta skaniau , čia sveikiau smile.gif O jaunyn tai neinam ...

Pažiūrėjau, kad tėvas, nieko nežinodamas apie tokius puodus, mamai buvo padaręs iš dėžės, ir dviejų pūkinių pagalvių biggrin.gif Mama į puodą sudėdavo mėsą ir daržoves, prieskonius, druską, užvirdavo ant dujinės viryklės ir paskui tą užvirusį puodą nukeldavo nuo ugnies, suvyniodavo į "ceratą" ir įdėdavo į tėvo sukurtą dėžę(popierinėje dėžėje įdėta pūkinė pagalvė, pakrovus užvirtą puodą, uždengiama kita tokia pačia pūkine pagalve). Grįždavau iš mokyklos-nereikdavo jokių šildymų ir mikrobangių: nukeli pagalvę, išsilukšteni puodą, o ten dar garuoja ir mėsa, ir daržovės, ir sriuba kartu biggrin.gif Mėsytę tai net su šakute galėjai atsignybti... thumbup.gif
Atsakyti
Mano svajonėse kada nors pasistatyti lauko virtuvėlę su tikru pečiumi. Anyta vištieną sustumdavo kepti arba grikių paplotį tokį su spirgais. Po kokių 4-5 valandų išimdavo, kažkas nerealaus.
SP, drinks_cheers.gif Man visiškai dzin, kad virtuvė apsišnerkščia. Ir kad tuoj pat neišvalau. Nieko blogo , kad esame su trūkumais. Ir saulė turi dėmių. tongue.gif
O vat jeigu kas kitas apšnerkščia ir palieka, sužvėrėju. Ypač erzina, jeigu kas kriauklėje sumesta.
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2018 07 30, 22:39)

Bangele, kaip tau sekas su ožka draugaut? Ar pateisino  lūkesčius?

Žolia, ožkalige turbūt nesusirgsiu.Patinka sūris, bendrai pieno produktai.Bet iš vienos ožkos to pieno viskam, kam noriu per mažai.Laikyti daugiau gali neišeit.Vis tik gyvenu viduryje gyvenvietės, ganyti neišvesi toli, o prie namų laikant reikia pjauti ir vežti pašarą.O dar ir ranka, ypač laužtoji, rytais būna sustingusi, nenori lankstytis pirštai, turiu problemų su pamelžimu.Vieną ožką greit pamelžiu, bet jei būtų kelios? Ir dar erzina jos poniškumas smile.gif-laabai jau gadina pašarą: perkando žolę per pusę, antra dalis nukrito ant žemės, tai jos jau nepaims, nesuės, šitaip pusę atnešto ėdesio išmeta ant žemės.Nė joks kitas gyvūnas taip negadina (nepūstija, kaip mes sakom) pašaro.Arba kažko aš nežinau, gal ėdžios negeros.O dar sako, kad ožka ubago gyvulys-čia ponu reikia būti, kad jos norus įgyvendinti. biggrin.gif Nors taip gyvulys patinka, laaabai meili, turbūt ir į trobą, ir į lovą ateitų, kad tik kartu būti biggrin.gif Kartu gavau magaryčiom mažą ožkytę, dabar jau trys mėnesiai bus(susigundžiau akcija, kai vieną perki, o kita dovanų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ), tą tai buvau į kambarį parsivedus.
Prisižadėjau sau, kad konservų atsargas mažinsiu,tiek nebegaminsiu.Bet prisiskaičius SP receptų, kaip ji gražiai tą receptą pateikia, pažadus bijau, kad užmiršiu. ax.gif
Atsakyti
Bangele, po truputį po truputį ir paleisi tą ūkį mirksiukas.gif Ilgai auginus gyvulius, sunku iškart nukirst. Priklausomybės sunkiai naikinamos 4u.gif
KLur jūs tuos SP receptus matot? mastau.gif Ar čia paslaptis kokia? Jau klausiau, bet taip ir neišdavėt biggrin.gif
Atsakyti
O pas mus jau liepia kiaules išpjaut, dvi turi paršiuotis už kelių savaičių, niekam neįdomu, kaip tokias pjaut. Kas bus, tas lauksim, kol apsivaikuos, gal pačios nuguls kiek paršelių, man bus mažiau žudyti. Suknistai dabar. Jiems lengva sakyti, suversti į duobę. O medžiotojams šaudyti šernes ne humaniška, man savus gyvulius humaniška.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liniuxxxxx: 31 liepos 2018 - 21:58
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2018 07 31, 23:42)
Bangele, po truputį po truputį ir  paleisi tą ūkį mirksiukas.gif Ilgai  auginus gyvulius, sunku iškart nukirst.  Priklausomybės sunkiai naikinamos  4u.gif 
KLur jūs tuos SP receptus matot? mastau.gif  Ar čia paslaptis kokia? Jau klausiau, bet taip ir neišdavėt  biggrin.gif

Jokia paslaptis-FB, grupėje "Vaikštau sode, kapstaus darže" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2018 08 01, 05:57)
Jokia paslaptis-FB, grupėje "Vaikštau sode, kapstaus darže" 4u.gif

Neranda paieška tokios grupės rolleyes.gif Matyt, labai užslaptinta smile.gif
Šįryt tik 22 °C ir lengvas vėjelis - tiesiog tobula wub.gif
Liniuxxx, užuojauta dėl kiaulikių unsure.gif Patys pripažįsta, kad nesugeba suvaldyt ligos dėl šernų, ne dėl kiaulių, bet vistiek liepia pjaut... Čia tas pats kaip tarybiniais laikais, kai neleido paprastiems žmonėms augint daugiau gyvulių, negu ten buvo nustatyta. Tik kolūkiai galėjo augint kuo daugiau. Šių laikų nurodymai irgi oriuentuoti į tai, kad augintų tik stambūs kompleksai ir ūkiai verysad.gif
Atsakyti
Žolia, visai ne slapta ta grupė, užsiduok FB paiešką - tikrai ras smile.gif

Ingrida kaip dumplainių uoginė ? valgoma ? Rašei kad virsi su bananais .

Atsakyti
Žollia, bandžiau pridėti tave, gal priims.Tas grupės pavadinimas didžiosiomis raidėmis..Nes ir mane kartais kas nors prideda prie kokios nors grupės.Kitos patinka, kitų neseku, tai ir pradingsta.
Blakstiena, aš irgi taip agurkus įraugiu jau keli metai.Man tas jų skonis laaaabai patinka.Jei per sūrūs, tai mišrainei jie vis tiek nepamainomi.O marinuoju irgi kas kart vis kitu receptu.Žiemą įdomiau, kai daugiau skonių.Šių metų naujiena su ciberžole, žiemą gavau paragauti, patiko.
Sunkiau su pomidorais, neatrandu to pačio pačiausio recepto.Tai daugiau tik padažą dabar verdu, nes jau paprikų nemažai turiu.Ko šiemet prastas derlius, tai svogūnų, iš dviejų kilogramų sodinukų, gerai būtų, jei bus 3 kibirai svogūnų.Nemažai ropučių bus tokio pat dydžio, kaip pavasarį pasodintos biggrin.gif Nepalaistė dangus, nepalaisčiau ir aš, neturiu vandens, džiaugiuosi šiltnamiams kad parveža.O agurkai visai geri lauke, nors irgi nelaistyti...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 08 01, 11:59)
Ingrida kaip dumplainių uoginė ? valgoma ? Rašei kad virsi su bananais .

Geriau vietoje bananų,citrinos. mirksiukas.gif
Pas mane irgi su svogūnais liūdna.Už taio dabar pasodinti puikiai sužėlė laiškai ir nelaistyti. ax.gif
Mergaitės važiuokite uogauti,bruknių labai daug,per 4 nepilnas valandas 2.5 kibiro(25l) mirksiukas.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti