Sveikos.
Ingrida, turėtų ir pas tave tas lietus ateit, nes pas mus jau ir naktį lijo, ir dabar lyja. Ir vis dundulis padudena.
Vieną arbūzą jau suvalgėm. Svorio nežinau, nes svarstyklės tik iki 5 kg sveria. Buvo didesnis Skanus ir sultingas labai.Likę auga galinzogoj pasislėpę . Jau użsiknisus buvau ravėt, o galop ir neberavėjau.
Nelija jau seniai Žolyte pas mus.
Ryte apniūkę buvo ir nuėjo kažkur debesys.
Ryte apniūkę buvo ir nuėjo kažkur debesys.
Pas mus nakti buvo lietaus imitacija. . O Kaune liūtis su perkūnija. Sausa, galetu palyti normaliai Pas mane siemet isprotejo dumplainiai... Isluzo isgriuvo... O jau vaisių. Nezinau ką ten daryti. Dar lyg nesunoke.
Dėjo liūtis su žaibais, sėdim be elektros Gerai, maziau prie kompo Reik eit tuos agurkus sukišt. Troboj dūšna, vasarinėj darbuosiuos. Dar pomidorų kibiras...
QUOTE(žollia @ 2018 07 28, 21:28)
blakstiena5 , su gimtadieniu
ačiū :*
Sveiki,
As agurkus druskoj raugiu,pakolkas man patys skaniausi kol atsivalgysiu
Kompotu nedariau, uogiene viriau tik melyniu...raugiu agurkus,pakolkas tiek...valgyt nieks nenori,o vargt ir ispilt - ner tikslo...tik va reik kokiu skaniu misrainiu,ka butu galima supilt i sriuba ir greit isvirt gryzus po darbu vakariene...gal kas turit? Su kruopom ir agurkiene atkrenta,nevalgo seimyna
QUOTE(blakstiena5 @ 2018 07 29, 16:56)
ačiū :*
Sveiki,
*As agurkus druskoj raugiu,
** va reik kokiu skaniu misrainiu,ka butu galima supilt i sriuba ir greit isvirt gryzus po darbu vakariene...gal kas turit? Su kruopom ir agurkiene atkrenta,nevalgo seimyna
Sveiki,
*As agurkus druskoj raugiu,
** va reik kokiu skaniu misrainiu,ka butu galima supilt i sriuba ir greit isvirt gryzus po darbu vakariene...gal kas turit? Su kruopom ir agurkiene atkrenta,nevalgo seimyna
*Gal receptą galimą ? kas per raugimas druskoj ?
** Mane dėl vakarienių gelbėja lietpuodis. Ryte sukrovei vakare turi , ar sriubą ar troškinį . Ir sako labai sveikas maistas jame gamintas
SP tavo receptai FB nerealūs Pakelia nuotaiką
QUOTE(Dusia37 @ 2018 07 29, 20:40)
Ačiū Jie visiems žinomi, bet kai aš darau tuo receptu, tai man toks piktas juokas ima, kad tuo juoku noriu pasidalinti ir su kitais, nes vis prisimenu kokią nesąmonę spaudoj skaitytą apie tobulą moterį Visos esam moterys, visos pavargstam, apsitaškom su tais agurkais, pomidorais ir sienas aptaškom, ale vis tiek visos rodomės tik gražiąją to reikalo pusę, tiesiog visos fėjos, kur burtų lazdele pamojus mišrainės pasidaro, kambariai susitvarko, vaikai prižiūrėti... Nu man, raganai, taip neišeina: ir apsijaukiu, ir sienas aptaškau, ir ant vaikų rėkiu, ir vyrui kliūna, ir privargus griūnu kur į kampą ir nuverkiu posmą. O paskaitai spaudą, kokia privalai moteris būti... Kaip po darbo paršuoliuoti, paruošti egzotišką patiekalą vyrui, o paskui jį pamylėti nežemiškom pozom, kad visos čandros atsivertų, bo kitaip jis, niekadėjas, išeis pas kitą, kuri su kosmoso energija bendrauja... Ir suprantu, kad man tik šluotos savo lauže ir tetrūksta, kad nemoku trečių čakrų atverti... Esu eilinė moteris su darbu, puodais, bliūdais ir ...marinuotais agurkais
Labas rytas.
blakstiena, aš kasmet gaminu, kai moliūgai sunoksta, nes man su jais skaniau. Bet pirminis varijantas buvo su cukinija.
(galima dėti ir cukiniją ir molūgą, man su moliūgu skaniau)
2 kg moliūgo (jau nuvalyto)
2 kg pomidorų
puse stikl. acto 9 proc. (arba atitinkamai 6 proc )
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais).
2 vnt čilli pipirų (didesni)
2-3 v. šaukštai druskos
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pomidorų padažo (arba didint pomidorų kiekį)
1 stiklinė aliejaus
6-10 skiltelės česnako
Jei norit rūgščiau, dėkit daugiau acto.
Pomidorams nulupti odelę ir supjaustyti, 1 kg moliūgo sutarkuoti, o likusį supjaustyti kubeliais. Čiliukus labai smulkiai supjaustom su visom sėklom. Morkas šiaudeliais arba stambiai tarkuojam, svogūnus kubeliais, papriką juostelėm arba kubeliais. moliūgą apie 15 min. patroškinam iš anksto, o paskui sudedam viską ir troškinam pamaišydami apie 30 -40 min.. Česnaką sudedam 10 min iki troškinimo pabaigos.
Išeiga 4 l. Gaunasi aštrokas saldžiarūgštis padažas, tinkantis ir sriuboms kaip zagatovkė. Jei nemėgsta aštriai, tada čili pipiriukų reiktų mažint. Jei daugiau orientuotis į sriubas, tai čiliuko visai nedėt.
Ingrida, kiek daug gražių pintų krepšių turi Ir visi pilni
Bangele, kaip tau sekas su ožka draugaut? Ar pateisino lūkesčius?
(galima dėti ir cukiniją ir molūgą, man su moliūgu skaniau)
2 kg moliūgo (jau nuvalyto)
2 kg pomidorų
puse stikl. acto 9 proc. (arba atitinkamai 6 proc )
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais).
2 vnt čilli pipirų (didesni)
2-3 v. šaukštai druskos
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pomidorų padažo (arba didint pomidorų kiekį)
1 stiklinė aliejaus
6-10 skiltelės česnako
Jei norit rūgščiau, dėkit daugiau acto.
Pomidorams nulupti odelę ir supjaustyti, 1 kg moliūgo sutarkuoti, o likusį supjaustyti kubeliais. Čiliukus labai smulkiai supjaustom su visom sėklom. Morkas šiaudeliais arba stambiai tarkuojam, svogūnus kubeliais, papriką juostelėm arba kubeliais. moliūgą apie 15 min. patroškinam iš anksto, o paskui sudedam viską ir troškinam pamaišydami apie 30 -40 min.. Česnaką sudedam 10 min iki troškinimo pabaigos.
Išeiga 4 l. Gaunasi aštrokas saldžiarūgštis padažas, tinkantis ir sriuboms kaip zagatovkė. Jei nemėgsta aštriai, tada čili pipiriukų reiktų mažint. Jei daugiau orientuotis į sriubas, tai čiliuko visai nedėt.
Ingrida, kiek daug gražių pintų krepšių turi Ir visi pilni
Bangele, kaip tau sekas su ožka draugaut? Ar pateisino lūkesčius?
QUOTE(Dusia37 @ 2018 07 29, 19:40)
*Gal receptą galimą ? kas per raugimas druskoj ?
** Mane dėl vakarienių gelbėja lietpuodis. Ryte sukrovei vakare turi , ar sriubą ar troškinį . Ir sako labai sveikas maistas jame gamintas
** Mane dėl vakarienių gelbėja lietpuodis. Ryte sukrovei vakare turi , ar sriubą ar troškinį . Ir sako labai sveikas maistas jame gamintas
* https://m.delfi.lt/g...php?id=68674618
gaminu pagal si recepta,tik druskos dedu 200 gr.man biski per surus kai valgai iki nauju metu,paskui stebuklingai ta druska dingsta nemegstu perrugusiu agurku man smirda jie š...,bet pagal sita recepta valgau,kad ausys linguojas...tokie vaikystes agurkai
** kas per lietpuodis? Pasakok placiau...
Labas rytas.
Žolyte,silpnybę turiu pintiems krepšiams. Pas mane ir turgelyje beveik viskas būna sudėta krepšeliuose,visai kitas vaizdas.
QUOTE(blakstiena5 @ 2018 07 30, 23:17)
* https://m.delfi.lt/g...php?id=68674618
gaminu pagal si recepta,tik druskos dedu 200 gr.man biski per surus kai valgai iki nauju metu,paskui stebuklingai ta druska dingsta nemegstu perrugusiu agurku man smirda jie š...,bet pagal sita recepta valgau,kad ausys linguojas...tokie vaikystes agurkai
** kas per lietpuodis? Pasakok placiau...
gaminu pagal si recepta,tik druskos dedu 200 gr.man biski per surus kai valgai iki nauju metu,paskui stebuklingai ta druska dingsta nemegstu perrugusiu agurku man smirda jie š...,bet pagal sita recepta valgau,kad ausys linguojas...tokie vaikystes agurkai
** kas per lietpuodis? Pasakok placiau...
Dėkui už receptą , man patiktų , bet neturiu normaliai šalo rūsio Gaila. Darysiu pagal Atės42 receptą ir šiemet . Bet jau žinau , kad geri būna.
Lėtas gaminimas , čia nauja mada, arba naujai atrastas labai senas gaminimo būdas. Kai pečiuose moliniuose puoduose gamindavo:) Bent man taip atrodo .
Dauguma multifunkcinių puodų turi šia programą. Aš nusipirkus brangesnį , kur pats puodas išsiima, galima jį dėtį į orkaitę ir ant viryklės. Man patogu. Orkaitėj kepta skaniau , čia sveikiau O jaunyn tai neinam ...
Pasiskaitymui apie lėto gaminimo puodus :
apie
receptas 1,
Ar saugu palikti įjungtą išeinant į darbą ? Šaldytuvus taigi paliekam ir tt. Elektros naudoja labai mažai , tai manau , kad saugu.