Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Sveikos. 4u.gif
Ingrida, turėtų ir pas tave tas lietus ateit, nes pas mus jau ir naktį lijo, ir dabar lyja. Ir vis dundulis padudena.
Vieną arbūzą jau suvalgėm. Svorio nežinau, nes svarstyklės tik iki 5 kg sveria. Buvo didesnis ax.gif Skanus ir sultingas labai.Likę auga galinzogoj pasislėpę biggrin.gif . Jau użsiknisus buvau ravėt, o galop ir neberavėjau.
Atsakyti
Nelija jau seniai Žolyte pas mus.
Ryte apniūkę buvo ir nuėjo kažkur debesys. ax.gif
Atsakyti

Pas mus nakti buvo lietaus imitacija. . O Kaune liūtis su perkūnija. Sausa, galetu palyti normaliai  Pas mane siemet isprotejo dumplainiai... Isluzo isgriuvo... O jau vaisių. Nezinau ką ten daryti. Dar lyg nesunoke. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 29 liepos 2018 - 10:21
Dėjo liūtis su žaibais, sėdim be elektros unsure.gif Gerai, maziau prie kompo biggrin.gif Reik eit tuos agurkus sukišt. Troboj dūšna, vasarinėj darbuosiuos. Dar pomidorų kibiras...
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2018 07 28, 21:28)
blakstiena5 , su gimtadieniu

ačiū :*

Sveiki,

As agurkus druskoj raugiu,pakolkas man patys skaniausi kol atsivalgysiu smile.gif
Kompotu nedariau, uogiene viriau tik melyniu...raugiu agurkus,pakolkas tiek...valgyt nieks nenori,o vargt ir ispilt - ner tikslo...tik va reik kokiu skaniu misrainiu,ka butu galima supilt i sriuba ir greit isvirt gryzus po darbu vakariene...gal kas turit? Su kruopom ir agurkiene atkrenta,nevalgo seimyna
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2018 07 29, 16:56)
ačiū :*

Sveiki,

*As agurkus druskoj raugiu,
** va reik kokiu skaniu misrainiu,ka butu galima supilt i sriuba ir greit isvirt gryzus po darbu vakariene...gal kas turit? Su kruopom ir agurkiene atkrenta,nevalgo seimyna

*Gal receptą galimą ? kas per raugimas druskoj ?
** Mane dėl vakarienių gelbėja lietpuodis. Ryte sukrovei vakare turi , ar sriubą ar troškinį . Ir sako labai sveikas maistas jame gamintas smile.gif

SP tavo receptai FB nerealūs 4u.gif 4u.gif 4u.gif Pakelia nuotaiką 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 07 29, 20:40)

SP tavo receptai FB nerealūs  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Pakelia nuotaiką  4u.gif

Ačiū blush2.gif Jie visiems žinomi, bet kai aš darau tuo receptu, tai man toks piktas juokas ima, kad tuo juoku noriu pasidalinti ir su kitais, nes vis prisimenu kokią nesąmonę spaudoj skaitytą apie tobulą moterį biggrin.gif Visos esam moterys, visos pavargstam, apsitaškom su tais agurkais, pomidorais ir sienas aptaškom, ale vis tiek visos rodomės tik gražiąją to reikalo pusę, tiesiog visos fėjos, kur burtų lazdele pamojus mišrainės pasidaro, kambariai susitvarko, vaikai prižiūrėti... biggrin.gif Nu man, raganai, taip neišeina: ir apsijaukiu, ir sienas aptaškau, ir ant vaikų rėkiu, ir vyrui kliūna, ir privargus griūnu kur į kampą ir nuverkiu posmą. O paskaitai spaudą, kokia privalai moteris būti... bigsmile.gif Kaip po darbo paršuoliuoti, paruošti egzotišką patiekalą vyrui, o paskui jį pamylėti nežemiškom pozom, kad visos čandros atsivertų, bo kitaip jis, niekadėjas, išeis pas kitą, kuri su kosmoso energija bendrauja... Ir suprantu, kad man tik šluotos savo lauže ir tetrūksta, kad nemoku trečių čakrų atverti... Esu eilinė moteris su darbu, puodais, bliūdais ir ...marinuotais agurkais lotuliukas.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
blakstiena, aš kasmet gaminu, kai moliūgai sunoksta, nes man su jais skaniau. Bet pirminis varijantas buvo su cukinija.
(galima dėti ir cukiniją ir molūgą, man su moliūgu skaniau)
2 kg moliūgo (jau nuvalyto)
2 kg pomidorų
puse stikl. acto 9 proc. (arba atitinkamai 6 proc )
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais).
2 vnt čilli pipirų (didesni)
2-3 v. šaukštai druskos
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pomidorų padažo (arba didint pomidorų kiekį)
1 stiklinė aliejaus
6-10 skiltelės česnako
Jei norit rūgščiau, dėkit daugiau acto.
Pomidorams nulupti odelę ir supjaustyti, 1 kg moliūgo sutarkuoti, o likusį supjaustyti kubeliais. Čiliukus labai smulkiai supjaustom su visom sėklom. Morkas šiaudeliais arba stambiai tarkuojam, svogūnus kubeliais, papriką juostelėm arba kubeliais. moliūgą apie 15 min. patroškinam iš anksto, o paskui sudedam viską ir troškinam pamaišydami apie 30 -40 min.. Česnaką sudedam 10 min iki troškinimo pabaigos.
Išeiga 4 l. Gaunasi aštrokas saldžiarūgštis padažas, tinkantis ir sriuboms kaip zagatovkė. Jei nemėgsta aštriai, tada čili pipiriukų reiktų mažint. Jei daugiau orientuotis į sriubas, tai čiliuko visai nedėt.
Ingrida, kiek daug gražių pintų krepšių turi wub.gif Ir visi pilni mirksiukas.gif
Bangele, kaip tau sekas su ožka draugaut? Ar pateisino lūkesčius?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 07 29, 19:40)
*Gal receptą galimą ? kas per raugimas druskoj ?
** Mane dėl vakarienių  gelbėja lietpuodis. Ryte sukrovei vakare turi , ar sriubą ar troškinį . Ir sako labai sveikas maistas jame gamintas 

* https://m.delfi.lt/g...php?id=68674618
gaminu pagal si recepta,tik druskos dedu 200 gr.man biski per surus kai valgai iki nauju metu,paskui stebuklingai ta druska dingsta smile.gif nemegstu perrugusiu agurku man smirda jie š...,bet pagal sita recepta valgau,kad ausys linguojas...tokie vaikystes agurkai

** kas per lietpuodis? Pasakok placiau...
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Žolyte,silpnybę turiu pintiems krepšiams. mirksiukas.gif Pas mane ir turgelyje beveik viskas būna sudėta krepšeliuose,visai kitas vaizdas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2018 07 30, 23:17)
* https://m.delfi.lt/g...php?id=68674618
gaminu pagal si recepta,tik druskos dedu 200 gr.man biski per surus kai valgai iki nauju metu,paskui stebuklingai ta druska dingsta smile.gif nemegstu perrugusiu agurku man smirda jie š...,bet pagal sita recepta valgau,kad ausys linguojas...tokie vaikystes agurkai

** kas per lietpuodis? Pasakok placiau...

Dėkui už receptą 4u.gif , man patiktų , bet neturiu normaliai šalo rūsio blink.gif Gaila. Darysiu pagal Atės42 receptą ir šiemet . Bet jau žinau , kad geri būna.

Lėtas gaminimas , čia nauja mada, arba naujai atrastas labai senas gaminimo būdas. Kai pečiuose moliniuose puoduose gamindavo:) Bent man taip atrodo .
Dauguma multifunkcinių puodų turi šia programą. Aš nusipirkus brangesnį , kur pats puodas išsiima, galima jį dėtį į orkaitę ir ant viryklės. Man patogu. Orkaitėj kepta skaniau , čia sveikiau smile.gif O jaunyn tai neinam ...
Pasiskaitymui apie lėto gaminimo puodus :
apie

receptas 1,
Ar saugu palikti įjungtą išeinant į darbą ? Šaldytuvus taigi paliekam ir tt. Elektros naudoja labai mažai , tai manau , kad saugu.
Atsakyti