Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(žollia @ 2017 02 05, 22:04)
mirksiukas.gif  Pati mąstau apie jų nuomą  ax.gif    Bandau  skaičiuot, dėliot,  ieškau  iš kur pinigų užsidirbt  smile.gif
Ten mačiau iš žalio PVC šiltnamį - tokio nenorėtum?

Matėm irgi, gal ir pirksim drinks_cheers.gif
Na jei nuomai, tada-taip, reikia rimtos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 02 05, 19:26)
Niurzga, prašysiu tave savaitei pas mane, kad kursus parvestum biggrin.gif, visas išlaidas apmokesiu biggrin.gif , o tai bulves gal ant pievos irgi pagal rusus augini ?

Tai, kad tik mokausi 4u.gif Dar ne viskas gaunasi taip kaip norėčiau. Labiausiai džiugina bulvės ir šiltnamis, dar morkos, cukinijos, patisonai, pupelės... ax.gif

Kaimynė jau užsikrėtė nuo manęs, jos šiltnamis, avietės, tarplysviai užmulčiuoti. Pradėjo nuo šiltnamio, kai vasarą ilgesniam laikui išvykdavau prašydavau palieti, tik kartą į savaitę ir tik po 1 litrą tai jai vis neramu būdavo, tai kai jau aš grįždavau iš kelionės vis ateidavo pažiūrėti ar augalai gyvi, pakeldavom mulčą parodydavau kaip žemė atrodo... Tai ir ji susigundė, nebenori ir ji su kibirais ar šlangom tampytis.

QUOTE(uzsiemusi @ 2017 02 05, 19:54)
Čia gal tuo bulvių sodinimo šiauduose būdu darai ? </p>

Bandžiau ir taip, bet pelės puolė, tai aš bulvę į žemę įkišu, bet tik kauptuko (kastuviuko tipo) pagalba, duobutę padarau, bulvę įmetu ir užberiu žemėm na ir storai šiaudais užkloju ir ilgam pamirštu. Jos išlenda žymiai vėliau nei kai žemį plika, o tada tik prižiūriu mulčo sluoksnį, kai suyra vis dadedu, na ir išraunu vieną kitą didelę piktžolę jei netyčia išlenda kokia. Rudenį mulčą nugrėbiu, bulvės būna žemės paviršiuje, šiek tiek tenka pakapstyti. Bet žemė mano vis dar keičiasi dar nėra tobulai puri vis dar laukiu to laiko, kad kastuvo visai nereiktų.

Pas mane kurklių nėra, gal toks būdas netinka kai tokie gyventojai darže gyvena, neįsivaizduoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 05 vasario 2017 - 21:35
Niurzga, miltukų gal ne maksėje ieškok. Nuvažiuok į Nemuno gatvėje tą stiklinę sodininkų parduotuvę, ten tikrai yra.
Auginuką kiši į durpes maždaug 1-2 cm.

Mulčiavims - tai ne gamtinė žemdirbystė. Tai viena iš agrotechnikos krypčių. Pelės po šiaudais gyvena ir vargo nemato. O šiltnamyje žemė neįšyla, galima pradėti su mulču nebent birželį.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
labos ,

Aš pas save viską mulčiuoju , dažniausiai žole . Jei nemulčiuočiau - turėčiau laistyti kas antrą dieną , arba mano daržas iškeptų smėlynuose . Kurkių daug nėra - nes turiu daug kurmių. Per 5 sodininkavimo metus yra nužudę porą kopūstų . Jei norit užsiimti GŽ gal geriau paskaityti Nikolajaus I. Kurdiumovo knygas , mano nuomone ten daugiau protingų minčių ...

Atsakyti
labs smile.gif
lenda FB į akis , tai pasidalinsiu rožės dauginimas
Viskas , kaip Iš Kaimo mokino, tik įdomus stimuliatorius iš naminių priemonių ax.gif 1 a.š. medaus, 2 a.š. alijošiaus sulčių, 1arb.š. (ZOLA - kas tas yr???) senovinės veislės , pusė stiklinės nusistovėjusio vandens . Pusę dienos mirkom ūglius jame.
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 02 06, 11:46)
labs  smile.gif
lenda FB į akis  , tai pasidalinsiu rožės dauginimas
Viskas , kaip Iš Kaimo mokino, tik įdomus stimuliatorius iš naminių priemonių  ax.gif  1 a.š. medaus, 2 a.š. alijošiaus sulčių, 1arb.š.  (ZOLA - kas tas yr???) senovinės veislės ,  pusė stiklinės nusistovėjusio vandens . Pusę dienos mirkom ūglius jame.

ZOLA-pelenai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai geras patarimas. Kažkada skaičiau apie atliktus tyrimus dėl medaus, apie alijošiaus stimuliacines savybes žinojau, tik va pelenai kažko neramino. Kai perskaičiau, kad skiesti vandeniu, viskas OK.
Atsakyti
Laba,

rožės vis dar vazoje.
Kaimietuke jei gerai suprantu tai tas pirmas nukirptas lapelis turi atsidurti po žeme. Dieną mašina bus pas MB tai iki tos parduotuvės nenusigausiu, pėsčiomis man toloka kol kas. Šeštadienį po Rygą su ekskursija pasivaikščiojau tai likusį šeštadienio vakarą ir visą sekmadienį kojelę gydžiau.
Na bus matyt.

Iš to straipsnio (straipsnių) apie gamtinę žemdirbystę man labai užstrigo du dalykai, pirmas tai negenimi vaismedžiai, o antras tai kai vienam kibire sumaišo 30 rūšių sėklas ir sėja, o sudygę augalai vieni kitus papildo ir vieni kitiems netrukdo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 06 vasario 2017 - 21:04
Taip, tas pirmas lapas po žeme. Na, ne visas, turi jis kyšoti, tik lapkotis kažkiek slepiasi. Dar nepaminėjau, kad imi naują skutimosi peiliuką visoms pjaustymo procedūroms atlikti, jokių ten atšipusių peilių. Pagal rožės stiebo storį tas įstrižas apatinis pjūvis turi praeiti taip, kad nuo miegančio pumpuro, kuris dar slepiasi po lapo prisegimo vieta , iki įstrižumo būtų apie pusės stiebo storio atstumas. Gal suprantamai parašiau. Jei būna daugiau, pjaunant neužgriebiamos tos ląstelės, kurios atsakingos už audinių sklaidą, o jei mažiau, tiesiog nebėra iš ko susidaryti kaliusui ( tai tokia rantuota plokštelė, iš kurios prasikala šaknys)
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Laba,

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 02 06, 21:10)
Taip, tas pirmas lapas po žeme...

Rožės pamerktos į medų, pelenus..., bet panašu, kad teks peržiūrėti pjovimo vietas.
Pjoviau su skalpeliu, peiliukų neturiu, bet skalpelis aštrus, gal nesutraiškysiu audinių. Ai čia aplamai tik žaidimas, šiaip iš neturėjimo ką veikt ax.gif
Atsakyti