QUOTE(Lyžuka @ 2017 02 05, 19:26)
Niurzga, prašysiu tave savaitei pas mane, kad kursus parvestum
, visas išlaidas apmokesiu
, o tai bulves gal ant pievos irgi pagal rusus augini ?
Tai, kad tik mokausi
Dar ne viskas gaunasi taip kaip norėčiau. Labiausiai džiugina bulvės ir šiltnamis, dar morkos, cukinijos, patisonai, pupelės...
Kaimynė jau užsikrėtė nuo manęs, jos šiltnamis, avietės, tarplysviai užmulčiuoti. Pradėjo nuo šiltnamio, kai vasarą ilgesniam laikui išvykdavau prašydavau palieti, tik kartą į savaitę ir tik po 1 litrą tai jai vis neramu būdavo, tai kai jau aš grįždavau iš kelionės vis ateidavo pažiūrėti ar augalai gyvi, pakeldavom mulčą parodydavau kaip žemė atrodo... Tai ir ji susigundė, nebenori ir ji su kibirais ar šlangom tampytis.
QUOTE(uzsiemusi @ 2017 02 05, 19:54)
Čia gal tuo bulvių sodinimo šiauduose būdu darai ? </p>
Bandžiau ir taip, bet pelės puolė, tai aš bulvę į žemę įkišu, bet tik kauptuko (kastuviuko tipo) pagalba, duobutę padarau, bulvę įmetu ir užberiu žemėm na ir storai šiaudais užkloju ir ilgam pamirštu. Jos išlenda žymiai vėliau nei kai žemį plika, o tada tik prižiūriu mulčo sluoksnį, kai suyra vis dadedu, na ir išraunu vieną kitą didelę piktžolę jei netyčia išlenda kokia. Rudenį mulčą nugrėbiu, bulvės būna žemės paviršiuje, šiek tiek tenka pakapstyti. Bet žemė mano vis dar keičiasi dar nėra tobulai puri vis dar laukiu to laiko, kad kastuvo visai nereiktų.
Pas mane kurklių nėra, gal toks būdas netinka kai tokie gyventojai darže gyvena, neįsivaizduoju.