Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
SP tu specas su begonijomis.Susirinkau iš parduotuvės metamas tokias gražias begonijas.Dabar jas geriau į didesnius vazonus ar į žemę sodinti?Nes jos nužydėjo.Žiemai į rūsį?Negaliu žiūrėti į metamas šiukšledėžin gėles.Susirinkau sanpaulijas,vien dėl to kad nužydėjo,kalankes. ax.gif Dar katilėlius. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2018 05 27, 08:22)
[
SP tu specas su begonijomis.Susirinkau iš parduotuvės metamas tokias gražias begonijas.Dabar jas geriau į didesnius vazonus ar į žemę sodinti?Nes jos nužydėjo.Žiemai į rūsį?Negaliu žiūrėti į metamas šiukšledėžin gėles.Susirinkau sanpaulijas,vien dėl to kad nužydėjo,kalankes. ax.gif Dar katilėlius. ax.gif

Begonijos nenužydi mirksiukas.gif Tiesiog suvargo. Apipjaustyk senus žiedkočius, lapus, sodink į vazonus, nešk laukan. Jei viskas gerai-atsigaus ir žydės iki pirmų šalnų. Tik po pirmų šalnų iškapstysi 'bulvikę" ir padėsi vėiai, bet nešaltai į rūsį šalia bulvių peržiemoti.

Aš irgi ramiai praeiti negaliu pro išmetamas gėles blush2.gif
Ruošiuosi genėjimui, nes per lapus nebesimato uogų gausos.
O uogas jau nokina

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 27 gegužės 2018 - 12:40
SP , matome tas uogas. biggrin.gif Ir pavydime.
Šiandien gavau braškių Azija dovanu vazonėlį. Galėsiu padauginti. Dabar keliaus į šiltnamį.
Atsakyti
Labas rytas.
Keli melionai jau žydi,tai tikiuosi,kad gal kas užaugs? ax.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
SP, vaizdas gražus , bet man tai mistika, kaip braškės, taip tankiai susodintos, derlių duoda g.gif
Mano lauke pasėtus agurkų sėklas išėdė mažiukai balti kirminukai. Įtariu, kad ilgakojo uodo lervutės. Nes jų begalės dabar skraido pažemiais ir tupinėja kur drėgmės randa. Taip pikta, reik šiandien bandyt atsėt, negi laikysiu tuščią gabalą dirvos . Pernai nebuvo tokių čiūdų. Šiltnamyje irgi tuos uodus šiemet labai aktyviai randu ir traiškau. Žolė džiūna, visur sausa... Kurmio niekaip nepagaunu, ar jis koks išmanus labai atkeliavo, kad vis išsisuka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2018 05 28, 09:13)
Laba  4u.gif
SP, vaizdas gražus , bet man tai mistika, kaip braškės,  taip tankiai susodintos,  derlių duoda  g.gif   

Tikiesi, jog pasakysiu, jog ant trąšų laikau? biggrin.gif Nelaikau, visiškai neduodu. Vienintelės trąšos anksti pavasarį-superfosfatas ir prieš žydėjimą-kalio sulfatas. Vsio. Pasirodo, braškės pertręšimo visai nemėgsta. O štai vandenį mėgsta. biggrin.gif Pas mane laistymo sistemos, tai matau, kad sodyboje, kur smėlis-braškės būna mažesnės, nes ten laistymą pajungiu tik kai nuvykstu, ten ir lapai smulkūs, nors veislės tos pačios, o šiltnamyje tada, kai matau, jog jau lapai ima leipti. O kai jau uogos užmegztos, tada ir kas antrą dieną lieju.
Atsakyti
Ne dėl trąšų, bet tiesiog dėl to tankumo, gi jom vietos mažai ir šaknims, ir lapams . Kadangi aš tik senoviškai auginusi, tai man ir nedaeina . Čia visos pirmametės turbūt? 4u.gif
Pirkau kelis frigo daigus Asia iš vietinio ūkininko-perpardavėjo. Tai buvau išsigandusi. Visiškai prastas šaknynas, ne toks, kaip iš tavęs, SP, buvau pirkusi. Galvojau, kad tiesiog iš ežios išrauti biggrin.gif . Bet žiūriu, kad lyg ir visos bus prigijusios ir sparčiai leidžia lapelius. Tai gal tik prastesnės kategorijos pardavė kaip už A+++ biggrin.gif bet kai 15 tik daigų, tai tiek ir to. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2018 05 28, 11:14)
Ne dėl trąšų, bet  tiesiog dėl to tankumo, gi jom vietos mažai ir šaknims, ir  lapams  . Kadangi aš tik senoviškai auginusi, tai  man  ir  nedaeina .  Čia visos pirmametės turbūt?  4u.gif 
Pirkau kelis frigo daigus Asia iš  vietinio ūkininko-perpardavėjo. Tai buvau išsigandusi. Visiškai prastas šaknynas, ne toks, kaip iš tavęs, SP, buvau  pirkusi.  Galvojau, kad  tiesiog iš  ežios išrauti  biggrin.gif . Bet žiūriu, kad lyg ir visos bus prigijusios ir sparčiai leidžia lapelius. Tai gal  tik  prastesnės kategorijos pardavė kaip už A+++  biggrin.gif    bet kai 15 tik daigų, tai  tiek ir to.  ax.gif

Šaknims pakanka. Vienai braškei pakanka 3 litrų žemės mirksiukas.gif O štai lapus todėl ir geniu, kad geresnis būtų skersvėjis, nes lapai tikrai dideli ir šabakštyną man sukelia, o ne gerą vaizdą. O nugenėjus lapus-ima uogas didesnes vesti. Laukuose to nedarau, nėra ten ką ir genėti, lapai kaip pas neūžaugas. biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane irgi braškės tuoj tuoj pasirodys.
Žolia, padaigink agurkų sėklas ir tada su trumpa uodegėlė sustatai pincetu į palietą griovelį. Po kelių dienų išlenda.

melionai ir arbūzai šiemet - žemiau kritikos ribos. Nebuvo ilgai šiltnamio, tai išstybo, dabar gaiveliojasi.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 05 28, 23:35)
Pas mane irgi braškės tuoj tuoj pasirodys.
Žolia, padaigink agurkų sėklas ir tada su trumpa uodegėlė sustatai pincetu į palietą griovelį. Po kelių dienų išlenda.

melionai ir arbūzai šiemet - žemiau kritikos ribos. Nebuvo ilgai šiltnamio, tai išstybo, dabar gaiveliojasi.

Tai va, kad šiemet nedaigintus sėjau, patingėjau vozotis su daiginimais. Užtat dabar turiu dvigubai pavargt. ax.gif Bandysiu daigint , ačiū 4u.gif
Šiltnamy rupūžiukę jauną turiu wub.gif Bet slepiasi urvelyje, kartą tik mačiau ir pakalbinau ax.gif
Nežinau, ar neprisidirbsiu laistydama braškes šaltu vandeniu. neturiu tiek talpų prišildyt ax.gif 200 l bačką tik pomidorams prisipildau, kad šiltas būtų. Pirkau iš kitaicų 1 sistemą lašelinę 25 metrų, bet nejungiu, nes reik kokio nors filtro prie šlangos. Mano šlanga viduj kažkokia ruda plėve pastoviai pasidengia, tai migom užkištų. Tai ir neprisiruošiu. Bet iš tų 25 metrų sukarpius liktų gal10 tik. Pakilnojant braškėms kaip ir užtektų, nedaug jų pas mane. Pomidorus pertręšiau šiemet sodindama - kotai kaip medžių biggrin.gif , lapai raitosi. Nu nieko, gal kelis bumbulus užaugins smile.gif
Atsakyti
Laba,

kur braškės, kokios braškės...??? Pats žydėjimas, net tavo Kaimietuke ankstyvos dar tik žydi. Tulpių dar žydinčių yra, o jos jau apie braškes kalba blink.gif
Atsakyti