QUOTE(ate42 @ 2018 05 24, 09:41)
Labas rytas,
Dusia, žinau, kad rašei, bet gal dar pakartosi tų savo stebuklingų prieskonių receptuką-sudėtį.
1. Morkų lapai ( jaunų morkų lapai , pagrindas)
2. Salierų lapai ( vis tiek geniu , naudoju gumbinių salierų lapus )
2. Porai - ir baltos dalys ir lapai
3. Svogųnų laiškai + svogūnai
4. Čiobrelis
5. Raudonėlis.
6. Česnakai
7. Krapai ( žiedynai - sėklos )
8. Petražolės
10. Pomidorai
11. Paprikos
13. Čiliai
14 pelatrūno , dašio , gelsvės - visko kas auga ir kas tinka kaip prieskonis .Jie stiprūs , tai nepadauginti . Netgi mėtos dedu ... Kad atvėsintų čilio aštrumą
Paskui dar galima gardinti rudenį džiovintais salierų gumbais , serenčiukų kelis žiedus sumat, ( tik oranžinai valgomi , gruziniškas šafranas) šalavijo kelis lapus, baziliko ar kt ... kas ką mėgsta. Porus , svogūnus , česnakus džiovinu džiovyklėje kieme . Sumalti visas žoles stengiuosi tik tik sužiovintas, paskui jos "atsileidžia ". Malti irgi labai gerai kieme , dėl kvapų ir šiukšlių
Jokių proporcijų neturiu. Morkų lapai dėl sveikatos man ... ir šeimos nariams
Aš ištisai turiu kraujosrūvų ir kraują iš venos paiimti labai sudėtinga- trūksta kraujagyslės. Vaikui dažnokai iš nosies bėgdavo kraujas ... Sipnos kraujagyslės . Gal sutapimas - bet jau kokie 4 metai naudoju vos ne kas dieną tuos prieskonius - vaikui nepamenu kada kraujas bėgo , o man nuo šalto jūros vandens mėlynės ant blauzdų nebeatsiranda . Žinoma galima pagerti askorutino , bet negi visą laiką gersi ?