Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(ate42 @ 2018 05 24, 10:41)
Labas rytas,
tinginė , skaitytoja pareina.
Vakar laisčiau braškes. SP, ui, kaip tau dėkinga. Tik vakar užmačiau, iš tavo duotų daigiukų jau uogos kaip nykščio galas.  wub.gif

Kai geros veislės-privalo taip būti mirksiukas.gif
Aš laukiu Tavo serenčių žydėjimų. Jos vėlyvos, ar ne? Sėjau vasario pabaigoje, dar net be žiedų pumpurų, kai tuo tarpu maniškės-jau net po trečią žiedyną krauna biggrin.gif
Nu bet aš kantri. Labai noriu tų-didelėm galvom wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2018 05 24, 09:41)
Labas rytas,

Dusia, žinau, kad rašei, bet gal dar pakartosi tų savo stebuklingų prieskonių receptuką-sudėtį. 4u.gif  wub.gif

1. Morkų lapai ( jaunų morkų lapai , pagrindas)
2. Salierų lapai ( vis tiek geniu , naudoju gumbinių salierų lapus )
2. Porai - ir baltos dalys ir lapai
3. Svogųnų laiškai + svogūnai
4. Čiobrelis
5. Raudonėlis.
6. Česnakai
7. Krapai ( žiedynai - sėklos )
8. Petražolės
10. Pomidorai
11. Paprikos
13. Čiliai
14 pelatrūno , dašio , gelsvės - visko kas auga ir kas tinka kaip prieskonis .Jie stiprūs , tai nepadauginti . Netgi mėtos dedu ... Kad atvėsintų čilio aštrumą smile.gif
Paskui dar galima gardinti rudenį džiovintais salierų gumbais , serenčiukų kelis žiedus sumat, ( tik oranžinai valgomi , gruziniškas šafranas) šalavijo kelis lapus, baziliko ar kt ... kas ką mėgsta. Porus , svogūnus , česnakus džiovinu džiovyklėje kieme . Sumalti visas žoles stengiuosi tik tik sužiovintas, paskui jos "atsileidžia ". Malti irgi labai gerai kieme , dėl kvapų ir šiukšlių smile.gif Jokių proporcijų neturiu. Morkų lapai dėl sveikatos man ... ir šeimos nariams smile.gif Aš ištisai turiu kraujosrūvų ir kraują iš venos paiimti labai sudėtinga- trūksta kraujagyslės. Vaikui dažnokai iš nosies bėgdavo kraujas ... Sipnos kraujagyslės . Gal sutapimas - bet jau kokie 4 metai naudoju vos ne kas dieną tuos prieskonius - vaikui nepamenu kada kraujas bėgo , o man nuo šalto jūros vandens mėlynės ant blauzdų nebeatsiranda . Žinoma galima pagerti askorutino , bet negi visą laiką gersi ?

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2018 05 24, 09:40)
.......................

Ačiū. O kaip pomidorus įdedi. Džiovini iki cukorių ir mali?
SP-gal truputį vėliau žydi. Mano vasario irgi sėti, tai kuriuos į didelius vazonėlius pikiavau, jau su pumpurais.
Parsivežėm broileriukų. Sargė-draugė nesitraukia. Kai prieini, reikalauja pasižiūrėti. wub.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 24 gegužės 2018 - 10:08
QUOTE(ate42 @ 2018 05 24, 11:06)
Ačiū. O kaip pomidorus įdedi. Džiovini iki cukorių ir mali?

Sargė nereali 4u.gif
Viską džiovinu iki cukarikų ir malu. Labai sunkai džiūsta česnakas . Supjaustau skilteles , bet vis tiek ilgai .
Atsakyti
Sveikos, jau ir aš tik tyli skaitytoja palikau blush2.gif Bet lietaus tiems, kas gavo, juodai užpavydėjau.Paskutinį kartą pas mus lijo iš balandžio 30 į gegužės pirmąją naktį, gerai su perkūnija nudavė.Ir viskas, kepam, degam nuo sausros.Matyt, Dievulis atsiminė, kad pernai rudenį mums per daug lietaus davė, tai dabar skolą atsiėmė smile.gif Nu tai išnaudojam progą, jei jau daržai sausi, nieko daryt negalima, tai šieną džiovinam.Nusipjovėm gabalą.Be karvės gyvenom 1,5 metų, ir ant senatvės, prisižiūrėjusi FB visokių grožybių nusipirkau ožką nulėpusiom ausim ax.gif Magaryčiom gavau 10 dienų ožkytę mišrūnę,irgi ilgom, bet jau ne tokiom nulėpusiom ausim.Tai dabar apsipatenkinus lakstau kaip jaunamartė su pieno buteliuku ir tute mažosios girdyti biggrin.gif , Vyras juokiasi, kad galimai būsimai bedarbystei pasiruošiau, iš bado nemirsiu biggrin.gif
Cicuta, sveika sugrįžusi, aš tave atsimenu, ir tau Kalėdoms dovaną siunčiau, ir nuo tavęs gavau ax.gif
Atsakyti
Bangele, užjaučiu dėl sausros. blink.gif Buvo vienais metais ir pas mus tas pat. Visur aplink lijo, o mes kepėme.
Ar žinai patarlę " Ožka prasigyvenimui, ožka nusigyvenimui " Tai kuris variantas tavo ? biggrin.gif
Kaimynas viešai paskelbė, kad augina man avytę. Už visokias daržovių atliekas jo gyvūnų ūkiui. O turi jis nemažai visokio keisto gėrio. Stručių kiaušinius jau išragavau, sraiges irgi, dar yra nutrijų ir šiemet užsiveisė avių. bigsmile.gif
Dusia, o morkos padeda nuo kraujagyslių trūkinėjimo ? man nė askorutinas, nė joks biesas nepadeda. Kur einu, užkliūnu, mėlynės sulyg delnu atsiranda. Šiandien dėl smagumo dar vieną įsitaisiau. Nuvarėme su sūnumi šiukšlių didmaišius išpilti. Vieną vertė, norėjau pataisyti ir nesndaruas priekabos bortas sugnybo žasto gabalą. Tai tokia pakraujavusi mėlynė ir guzas viduje. Nesugalvoju, kuo gydyti. Liotonu gal tepsiu nakčiai. unsure.gif

Beje, dar dėl petražolių. Jų sėklos gerai dygsta, kol šviežios. Todėl jei nusiperkate užpernykštes, dėl to gali nedygti. Ogi firmos taupo, pvz padaro daigumo tyrimus dar iš rudens, galioja metams. Tai pavasarį būna jau šiaip sau, o limitas uždėtas iki kitų metų.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 05 24, 23:29)
Bangele, užjaučiu dėl sausros. blink.gif  Buvo vienais metais ir pas mus tas pat. Visur aplink lijo, o mes kepėme.
Ar žinai patarlę " Ožka prasigyvenimui, ožka nusigyvenimui " Tai kuris variantas tavo ? biggrin.gif
Kaimynas viešai paskelbė, kad augina man avytę. Už visokias daržovių atliekas jo gyvūnų ūkiui. O turi jis nemažai visokio keisto gėrio. Stručių kiaušinius jau išragavau, sraiges irgi, dar yra nutrijų ir šiemet užsiveisė avių. bigsmile.gif
Dusia, o morkos padeda nuo kraujagyslių trūkinėjimo ? man nė askorutinas, nė joks biesas nepadeda. Kur einu, užkliūnu, mėlynės sulyg delnu atsiranda. Šiandien dėl smagumo dar vieną įsitaisiau. Nuvarėme su sūnumi šiukšlių didmaišius išpilti. Vieną vertė, norėjau pataisyti ir nesndaruas priekabos bortas sugnybo žasto gabalą. Tai tokia pakraujavusi mėlynė ir guzas viduje. Nesugalvoju, kuo gydyti. Liotonu gal tepsiu nakčiai. unsure.gif

Beje, dar dėl petražolių. Jų sėklos gerai dygsta, kol šviežios. Todėl jei nusiperkate užpernykštes, dėl to gali nedygti. Ogi firmos taupo, pvz padaro daigumo tyrimus dar iš rudens, galioja metams. Tai pavasarį būna jau šiaip sau, o limitas uždėtas iki kitų metų.

Taip , labai naudingi mūsų kraujagyslėm , tas pas rutinas. Man arbata labai neskani ir nesu tokia pareiginga dėl savęs , kad virčiausi ir gerčiau smile.gif Pamirštu . Pasiskaičius protingų žmonių patarimų ėmiau naudoti kaip prieskonį . Ypač gerai , kam " venos išsiplėtę ", ir tt.

Ingrida, pusryčiai angliški 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Imu višką išskyrus pupeles smile.gif
PS naudojam jaunus, ne rudeninius smile.gif

Paskaitom :

https://www.delfi.lt...i.d?id=65443914
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 25 gegužės 2018 - 08:34
QUOTE(Dusia37 @ 2018 05 25, 08:25)
Taip , labai naudingi  mūsų kraujagyslėm , tas pas rutinas.  Man arbata labai neskani ir nesu tokia pareiginga dėl savęs , kad virčiausi  ir gerčiau smile.gif Pamirštu .   Pasiskaičius protingų žmonių patarimų ėmiau naudoti kaip prieskonį .  Ypač gerai , kam " venos išsiplėtę ", ir tt.

Ingrida, pusryčiai angliški   4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif Imu  višką išskyrus pupeles smile.gif  
PS naudojam jaunus, ne rudeninius smile.gif

Paskaitom :

https://www.delfi.lt...i.d?id=65443914

Nu joma jooo. Imti lapus birželio - liepos mėn. Birželį pbaigoje morkos buna dieve duok sprindžio dydžio, Per liepą pats augimas. Tai jeigu nušienauju lapus, lieku be morkų. Purkštos nuo žolių, Fenikso arba Nuflono karencija ar.ne 45 dienos. Jeigu apdorota apie birželio 15, valgyti galima tik rugpjūčio pradžioje. Čia geriausiu atveju. O kas ravėjimu užsiima, tai kad prisišnioti kibirėlį morkų lapų, kiek išnaikinti morkų reikia ??? blink.gif
Ai, imsiu rugsėjį , kad ir mažiau vitaminų, užtat žolės žymiai daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 25 gegužės 2018 - 16:42
Bangele, tai visgi pagrobei ožkytę biggrin.gif
Pas mus lietus irgi tik turbūt balandžio pabaigoj buvo, kaip tik po sėjos. Bet toks tik mizernas, kokią valandą.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

jau po pusryčių, bet griebsiu vieną blynuką ax.gif
Atsakyti