Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(sena pažįstama @ 2018 05 17, 11:05)
Aš nemėgstu žole mulčiuoti ax.gif Pirmiausia, tai azotinė trąša, labai į lapus "išeis", uogos bus mažos. Kitas dalykas, prisisėja kitiems metams įvairių piktžolių sėklų, ne braškynas būna, o varputynas. Trečia, jei laikysis drėgni orai-uogos pus, o kerelį puls grybelinės ligos. Tokia yra mano patirtis, kai bandžiau su žole mulčiuoti dvejus metus iš eilės 4u.gif

Dėkui už patarimus 4u.gif
Azoto pertekliaus tai tikrai nebus smile.gif Smėlynai . Visi kaimynai šaudus ėme smulkint ir aparinėt , deficitas patapo.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2018 05 17, 09:13)
O kas nutinka, kai ravima žydinčios braškės? g.gif  Aš visada jas žydinčias geniu, nupjaunu po 2/3 lapų, kad "eitų" į uogas, o ne lapus maitintų. O ravėjimas kuom kenkia?
O kuo mulčiavai?

Čia dabar kas per technologija ? blink.gif Ne keras lapus maitina, o lapai kerą. Nurėžti lapus - tai kaip dalį skrandžio išoperuoti. Juk fotosintezė lapuose vyksta.
Va, šiandien dar salietros pavariau braškėms, nes gražiai lyja.
Esmė tokia: derlių lemia vanduo , vanduo ir galiausiai trąšos.
Jeigu jau žydi, tai plius bitės.
Kiek žiedų užsimezgė, tiek sugebės išmaitinti , jeigu bus maisto medžiagų ir vandens.
Užpernai gerai pritręšiau ir lijo. Derlius buvo nesvietiškas, lapai iki kelių. Aišku, ir puvo atsakančiai, nes nepurškiau Rovraliu

Niurzga, su tortadieniu.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Niurzga, su gimtadieniu 4u.gif
Visko , visko, apie ką svajoji ir ko trokšti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 05 17, 15:49)
Čia dabar kas per technologija ? blink.gif  Ne keras lapus maitina, o lapai kerą. Nurėžti lapus - tai kaip dalį skrandžio išoperuoti. Juk fotosintezė lapuose vyksta.
Va, šiandien dar salietros pavariau braškėms, nes gražiai lyja.
Esmė tokia: derlių lemia vanduo , vanduo ir galiausiai trąšos.
Jeigu jau žydi, tai plius bitės.
Kiek žiedų užsimezgė, tiek sugebės išmaitinti , jeigu bus maisto medžiagų ir vandens.
Užpernai gerai pritręšiau ir lijo. Derlius buvo nesvietiškas, lapai iki kelių. Aišku, ir puvo atsakančiai, nes nepurškiau Rovraliu

Man pasitvirtino lapų nurėžimas puikiai mirksiukas.gif Fotosintezei palieku lapų, kaip kad pomidorams. Pačios matot: jei pomidoras išsikeros į šonus ir lapais apaugs, vaisių nedaug megs. Ir agurkams tas galioja, ir arbūzams... Ir gėlėms "skrandį" patvarkau, nuo to jos tik gražesnės ir puošnesnės biggrin.gif
Dvejus metus išbandžiau su braškėmis-rezultatai stulbinantys, kad ir kas ką sakytų. biggrin.gif
Atsakyti
Niurzgiuk, su gimtadieniu 4u.gif Sekmes visuose darbuose ir gyvenime.

Netresiu braskiu niekuo ir niekada, lapu nepjaustau, o derlium dziaugiuosi biggrin.gif
Atsakyti
Laba,

ačiū merginos už sveikinimus.
Kviečiu pasivaišinti:
Atsakyti
Nebent lapus pjaustai, kai jau skini braškes.
Vienas dalykas yra mažinti vegetatyvinių dalių augimą, tų, kurie virsta generatyviniais. Pvz; braškių ūsai. Jie tik bereikalingai sunaudoja maistą. Arba vynuogių ūgliai, kurie nereikalingi. Pomidorų šoniniai ūgliai, kurie irgi nualins augalą, jeigu bus leista augti visu grožiu.
Na, jeigu tau pasiteisino, viskas gerai. Oficialioji agrotechnika tokių operacijų nenumato. Nors palikusi lapus turėtum skinti prie normalaus laistymo ir tręšimo iki 8t/ha.
Vai vai, gavau lietaus visai 10 dienų . wub.gif Niurzga, ir tau nusiunčiau. Bent jau griaustinį tai tikrai. Nebent išsikvėpė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 05 17, 21:14)
Nebent lapus pjaustai, kai jau skini braškes.
Vienas dalykas yra mažinti vegetatyvinių dalių augimą, tų, kurie virsta generatyviniais. Pvz; braškių ūsai. Jie tik bereikalingai sunaudoja maistą. Arba vynuogių ūgliai, kurie nereikalingi. Pomidorų šoniniai ūgliai, kurie irgi nualins augalą, jeigu bus leista augti visu grožiu.
Na, jeigu tau pasiteisino, viskas gerai. Oficialioji agrotechnika tokių operacijų nenumato. Nors palikusi lapus turėtum skinti prie normalaus laistymo ir tręšimo iki 8t/ha.
Vai vai, gavau lietaus visai 10 dienų . wub.gif  Niurzga, ir tau nusiunčiau. Bent jau griaustinį tai tikrai. Nebent išsikvėpė. 4u.gif

Laukuose tai nieko nedarau lapams, ten smėliai, ten nėra kam užaugti, o šiltnamyje jie išauga virš kelių blink.gif Kaupiasi drėmė, ima man uogos pūti, nes nėra ventiliacijos. Tai kai įsisukau vieną kartą ir apgenėjau, pačios braškės atsigavo, ėmė stipriai žydėti ir vesti labai dideles uogas. Didesnes, nei kad laukuose tos pačios veislės ir negenėtos.
Atsakyti
Hm , tai pillt man tos salietros ryt ant smėlynuose augančių braškių ar nepilt ? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 05 17, 20:14)
Niurzga, ir tau nusiunčiau. Bent jau griaustinį tai tikrai. Nebent išsikvėpė. 4u.gif

Skambinau kaimynei, tai ryte buvo lengvutė dulksna, net normaliai nesudrėkino paviršiaus, antroje dienos pusėje dar kartą dulksna buvo, nu ir tik visai vakare palijo. Normaliai. Griaustiniai šonu praėjo, liūties kur augalus laužo irgi nebuvo, žodžiu tobulas gražiai viską palaistantis lietutis ax.gif Liuks. Ačiū kaimietuke mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Ai savaitgalis ant nosies,pasilepinkime. mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba,

tai aš pirma prie stalo puolu ax.gif Pačios kaltos, kad neužeinat, kad ilgai miegat... tongue.gif
Atsakyti