Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Niurzga, radau savo pieštą paveiksliuką. Bandyk. Imi ūgliukus iš vidurinės dalies. Viršūnės nesumedėję, per minkštos. Išpjaustai kai parodyta, pavolioji į tokius miltukus "Augink šaknis" apačias. Pieštuku padarai durpėse skylutę, dedi atsargiai auginuką, iš šonų apspaudai. Žodžiu, saugai, kad nenubrūžinti miltelių. Palieji truputį, apvoži stiklainiuku ir statai kur labai šilta. Turi būti T apie 23-25 laipsnius. Kasdien nukeli stiklą kad pravėdinti.
Nežinau kaip seksis. Per mažai dar šilumos ir ypač šviesos. Augalui juk reikia dar fotosintezę vykdyti, kad tas šaknis išauginti. Bet gal nors vienas užsikabins. Matysi maždaug po mėnesio. Tada tie lapukai nukris, pradės augti ūgliukai.

vartotojo įkelta nuotrauka

Išgąsdino skalbimo mašina. Tik sudundėjo, jaučiu, kad jau "vaikšto" . Nesupratau kuri, puoliau į antrą aukštą, nes jei ten šlangą nutrauks, bus potvynis ir apačioje. Laimei, viršutinė elgiasi gražiai, čia apačioje sukvailėjo. Gal per pilną prikroviau. hmm.gif Kai pradeda gręžti, šokinėja kaip kumelaitė, iš savo nišos net nušokuoja pusmetrį į priekį. blink.gif

Norėjau susikasioti šiltnamyje kampelį ir svogūnų laiškams pasisodinti. Bet šalčius praneša, tai gal užteks namie kokį lovelį prisodinti.
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 02 05, 12:26)
Labas rytas

SP, jei jau batutų ieškosi, tai gal akys užkliūtų už tokių palapinių  palapinė Įdomu, kiek kainuoja pardėj.
Kadangi lenkiškai nešprechinu, tai tik kiek googlė padeda bandau  verst. Kaip su  siuntimu dar nesiryškinau.

Aišku, gal čia šiek tiek palapinė skiriasi, mažesnė, ale ir kaina gerokai mažesnė. Obi parduotuvėje
https://www.obi.pl/p...5712021?sc=1537
Žinot, kokią kvailystę dabar pagalvojau? blush2.gif Pagalvojau, va nusiperku 18kv tokią pavėsinę, palieku stogą baltą, o šonus dengiu plėvele. Karkasas metalinis, o ko ne šiltnamis? bigsmile.gif Dabar visokie polikarbonatiniai šiltnamiai kainuoja po 300-500 eurų, tai čia, labai norint, galima irgi polikarbonatą prisukti, svarbu, karkasas yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 05 vasario 2017 - 14:18
QUOTE(Lyžuka @ 2017 02 05, 13:27)

įdomus straipsnis, bet pagal mane čia tinginio pasiteisinimas tokį daržą laikytį, ypač isivaizduot, kad balandos puošia jį  biggrin.gif

Mane labiausiai "užmušė" teiginys, kad 'anglies dvideginį augalai gauna su lietaus vandeniu" Ir visą. blink.gif . biggrin.gif Šiaip su lietaus vandeniu gauna azoto oksidus, ir kuo daugiau perkūnijos, tuo daugiau trąšų patenka į dirvą. Dalį anglies dioksido gauna su vandeniu, bet dirvoje jį suvalgo mikroorganizmai. Ir tik šiems žuvus, atsilaisvina azotas, kuris mineralizuojasi ir jau suvalgomas augalų. Kad nereikėtų laukti bakterijų smerčiaus, žmogus šiūpteli salietros. smile.gif O fotosintezę vykdo ne tik augalai, bet ir galybė dirvožemio bakterijų.
Arba aiškina,kad negauna anglies dvideginio ir kaupia nitratus. Iš dalies teisybė, net tik ta, kad naktį augalai nevykdo fotosintezės, o kvėpuoja kaip ir mes, naudodami atsargas ir "iškvėpdami: dvideginį. Kadangi tuo metu be energijos nesintetinami baltymai, o azoto siurbimas iš dirvos nesustoja, nitratų ryte visada būna daugiau.
Na, ką aš čia augalų fiziologijos kursą dėstau. blink.gif Beje, geroji žinia yra tokia > šiuo metu genetikai smarkai dirba, kad įterptų geriausiai fotosintezę vykdančių bakterijų genus į augalus. Tada jie su dviguba jėga puls siurbti anglies dvideginį ir augti kaip išprotėję.
Beje, šiltnamių ūkiuose yra vykdomas "tręšimas" anglies dioksidu, stovi jo generatoriai . Pritaikius tą technologiją derliaus priedai jau yra ženklūs.
Atsakyti
Pagal specialybę aš agronomė, bet kažkas iš gamtinės žemdirbystės traukia.Mėginu perprasti ir kas, mano manymu, gali pasiteisinti tai pritaikau.Juk ir mulčiavimas yra iš gamtinės žemdirbystės mirksiukas.gif Bet, jei gamta, tai gamta- po tuo mulču milijonas karkvabalių lervų apsigyvena unsure.gif Ir kopūstų ar bulvių vabalams neatiduodu, deciu ar actara pavaišinu.Keistai atrodo, kad, kad saulės neužgožtų, nulaužei balandą ir palikai.Juk jos šaknys vis tiek iš daržovės aplinkos visą drėgmę ir maistingąsias medžiagas pasiims ax.gif Bet kas priimtina prisitaikau ir sau.Ir kaip jau ne kartą esu sakiusi-ne į mėnulį žiūriu o į žemę, kai reikia sėti.Ai dar į fenologinius reiškinius atsižvelgiu, o tas kaip ir gamtinė žemdirbystė biggrin.gif
Dar nieko nesėju, tik svogūnus laiškams ant palangės auginuosi jau nuo gruodžio pradžios.Po kivių indelį ax.gif Jau nemažai tų indelių pakeičiau ax.gif Šiandien vėl sodinsiu naują indelį, nes kitam indelyje jau pradėjom valgyti.Kol šitą nuvalgysim, paaugs naujas derlius.Taip ir žaidžiu.
Atsakyti
Po šiaudais dar pelės,kirstukai mėgsta apsigyventi. ax.gif
MF,kaip tu laikaisi?Pas jus gal dar žiema? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2017 02 05, 17:42)
Po šiaudais dar pelės,kirstukai mėgsta apsigyventi. ax.gif
MF,kaip tu laikaisi?Pas jus gal dar žiema? blink.gif

Sveika, aciu laikausi gerai, panashu, kad brashkes lovelyje irgi gerai laikosi, bet dar anksti karkset, o zhiema dar tik prasideda, sniego gavom tik penktadieny smile.gif
Uzhsisakiau norvegishka sodininko kalendoriu bus labai ydomu sulyginti ka ir kada seja jie ir ka mes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MF2HD: 05 vasario 2017 - 16:51
Kaimietuke, o iki kurios vietos tą ūgliuką žemėn kišti, ryt pabandysiu tų miltukų gaut, gal maximoj bus?

QUOTE(Lyžuka @ 2017 02 05, 13:27)
*nu čia nuraminau tipo biggrin.gif

**įdomus straipsnis, bet pagal mane čia tinginio pasiteisinimas tokį daržą laikytį, ypač isivaizduot, kad balandos puošia jį  biggrin.gif

*bus matyt ar miltukų gausiu, jei negausiu tai išmesiu tas rožes ir ramiai miegosiu.

**tai jau tikrai, taip ir teisinuosi ax.gif Neturiu nei laiko nei sveikatos kas savaitgalį visą daržiuką ravėt, pas mane iš karto žliugė kaip išproėjusi želia ir garšva. Mučiavimas man išsigebėjimas. Balandom ir kitoms aukštaūgėms augt neleidžiu, išraunu ar nuskinu iki pašaknių, čia jau kaip išeina, nebent braškes okupuoja koks varputis tai palieku ,,pievutę", kol braškės dera. Rudenį stropiau žolę iš braškių išdraskau. Ant žemos žolės storiau šiaudų užkloju ir raut nereikia.
Pelių pirmais metai buvo daugiau, antrais metais mažiau, o pernai jau tik vienam kamputyje tebuvo, bulvėms visai nekliuvo. Beje bulvių man nei kaupti nei lieti nereikia, ir sodinu be kastuvo tad MB tuo metu gali ką nors kitą veikti vietoj to, kad man žemę kastu.
Šiltnamio praktiškai liet nereikia, tik vis patikrinu ar drėgna mulčo apačioje. Jei sausa šiek tiek vandens užpilu, t.y. maždaug po 1 l pomidorui, tai tas vanduo šiaudus sudrėkina jie vėl ilgam drėgni būna... jau ir bambalių prismaigstytų šalia daigų atsisakiau.
Kol kas nesusitvarkau su šilumamėgiais augalais, tikriausiai reiks arba tamsesnį mulčą dėt arba vis tik aplink šaknis didesnį plotą plikos žemės palikt. O gal pamėginsiu kaip tame straipsnyje plėvele kokią lysvę apsukt bus matyt ką pavasarį sugalvosiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 05 vasario 2017 - 18:55
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 02 05, 14:14)
Aišku, gal čia šiek tiek palapinė skiriasi, mažesnė, ale ir kaina gerokai mažesnė. Obi parduotuvėje
https://www.obi.pl/p...5712021?sc=1537
Žinot, kokią kvailystę dabar pagalvojau? blush2.gif  Pagalvojau, va nusiperku 18kv tokią pavėsinę, palieku stogą baltą, o šonus dengiu plėvele. Karkasas metalinis, o ko ne šiltnamis? bigsmile.gif Dabar visokie polikarbonatiniai šiltnamiai kainuoja po 300-500 eurų, tai čia, labai norint, galima irgi polikarbonatą prisukti, svarbu, karkasas yra.

Bet neaišku kokio storio tas metalo rėmas . Ai, rašo, kad netinka stipriai vėjuotu oru. Ten ta šventinė jau skaitosi pokylių palapinė. Ir metalas labai stiprus. O šitai nerandu kur būtų aprašytas metalo stiprumas, sienos iš poletileno. Kaina tai labai skiriasi.
Šiltnamį tai tikrai iš tokios galima pasidaryt, tik kad nenuneštų. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 05 vasario 2017 - 19:19
Niurzga, prašysiu tave savaitei pas mane, kad kursus parvestum biggrin.gif, visas išlaidas apmokesiu biggrin.gif , o tai bulves gal ant pievos irgi pagal rusus augini ?

aš pernai dali šiltnamio bandžiau vejos žole mulčiuot , tai po ja praėjo kuopa kurkliu ir kur tik buvo mulčiuota nuėdė kota pomidoro, o kur ne mulčiouota liko, jie kaip supratau šiaip viešai nemėgsta vaikščiot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 02 05, 20:12)
Bet  neaišku kokio storio tas metalo rėmas . Ai, rašo, kad netinka stipriai vėjuotu oru. Ten ta šventinė jau skaitosi pokylių palapinė. Ir metalas labai stiprus. O šitai nerandu kur būtų aprašytas metalo stiprumas, sienos iš poletileno.  Kaina tai labai skiriasi.
Šiltnamį tai tikrai iš tokios  galima pasidaryt, tik kad nenuneštų. smile.gif

Kad nenuneštų, tai medinį karkasą apačioj reikia daryti ir kelis medinius kuolelius įkalti į žemę. Taip dabar esam padarę ir su braškiniais šiltnamiais, ir su šildomais. Jokio pamato neturiu, niekas nenuneša.
Labai įdomu, o kam reikalinga ta pokylių palapinė? Ar nusimato koks balius? Jei balius nusimato, tai yra tokių nuomoti, 60 eurų-ir pastato, ir išrenka, ir niekas paskui garaže nesimėto... drinks_cheers.gif
Atsakyti

Beje bulvių man nei kaupti nei lieti nereikia, ir sodinu be kastuvo tad MB tuo metu gali ką nors kitą veikti vietoj to, kad man žemę kastu.

Čia gal tuo bulvių sodinimo šiauduose būdu darai ? 

Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 02 05, 19:47)
Kad nenuneštų, tai medinį karkasą apačioj reikia daryti ir kelis medinius kuolelius įkalti į žemę. Taip dabar esam padarę ir su braškiniais šiltnamiais, ir su šildomais. Jokio pamato neturiu, niekas nenuneša.
Labai įdomu, o kam reikalinga ta pokylių palapinė? Ar nusimato koks balius? Jei balius nusimato, tai yra tokių nuomoti, 60 eurų-ir pastato, ir išrenka, ir niekas paskui garaže nesimėto... drinks_cheers.gif

mirksiukas.gif Pati mąstau apie jų nuomą ax.gif Bandau skaičiuot, dėliot, ieškau iš kur pinigų užsidirbt smile.gif
Ten mačiau iš žalio PVC šiltnamį - tokio nenorėtum?
Atsakyti