Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(žollia @ 2017 02 03, 21:52)
Iš kaimo, gal  atsakysi į tokį keistą klausimą? Kažkodėl pasaldėjo bulvės  blink.gif  Ar gali taip būt, kad  krakmolas virsta į cukrų. nu iš rudens tikraitikrai buvo normalios . Rūsy laikau  . Šalčių nebuvo, kad pašaltų  unsure.gif  Nu valgom ir  nesuprantam . Čia po Naujų Metų taip . Iki Naujų viskas gerai buvo  ax.gif

Gali. Kai kurios veislės tą sugeba daryti jau nuo 4-6 laipsnių, o gal ir aukštesnėje T. Nieko tokio, man net skanu tokios salstelėjusios bulvės.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 02 03, 23:10)
Gali. Kai kurios veislės tą sugeba daryti jau nuo 4-6 laipsnių, o gal ir aukštesnėje T. Nieko tokio, man net skanu tokios salstelėjusios bulvės.

Ačiūks 4u.gif Tai va, kame šaknys. Pas mane rūsy vienu momentu, kai čia buvo tiek šalčiai savaitę, gal tik kokie +5 bebuvo, tai turbūt dėl to unsure.gif Nu žinosiu ateičiai.
Tai jau dabar ir reiks valgyt, nėr kur dingt smile.gif negi pirksim, kai savų yra, nors ir saldžios ax.gif
Atsakyti

Su artėjančiu pavasariu visas sodybietes ! Na ir kas, kad ateinančią savaitę vėl šaltis laukia... :D vis po dienele kas dieną artėjam link šiltesnio sezono :)

O dėl tos "ekologijos" kai nusipirkom sodybą buvau pamišus - netręšiu , nepurkšiu ... Bet vis skaičiau protingų žmonių pasisakymus , dar nuosavas "biologas" smegenis "praplovė" tai per 5 metus mąstymą pakeičiau smile.gif
  Bet gi galima tiek tręšti, tiek ir purkšti naturaliomis, organinės kilmės priemonėmis...

Ko jau ko, o česnakų neauginu. Lenkų ūkininkai sakė " Česnakai , kaip ir ožka, tik prasigyvenimui arba nusigyvenimui" smile.gif
Nevalgot česnaku visai ? Gi toks nuostabus prieskonis ir be viso ko vinas is geriausių natūraliųjų vaistukų :) ...O ir pardavimo kaina visad pardavėjui palanki...

Gal patarsit dėl ekonomiško t.y. pigiausio būdo paruošti apžėlusi sklypą darzininkavimui ?  Gal sakau bandyti viskam tas pakeltas lysves daryt tiesiog po visos žolės nusienavimo ( aišku nusienavimo žolės ir krūmynų teks kažką samdyt) Sklypas kolkas nebus aptvertas ir randasi , kaip čia pasakius, apgyvendintoje teritorijoje..Niu bet šiltnamio šiais metais nedarysiu tai gal labai i akį nekris ir man visko praeinantys "nenurinks"....Gal...Ar čia aš ryškiai per optimistiškai mąstau ?   Ar yra auginančių Mirtą ? Kur jos galima rast pirkt ? O kodėl vietoje vienokio ar kitokio moliūgo konservavimo related tiesiog laikymą rūsyje ? Koks to privalumas? 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uzsiemusi: 04 vasario 2017 - 13:42
QUOTE(uzsiemusi @ 2017 02 04, 13:41)
<p>Su artėjančiu pavasariu visas sodybietes ! Na ir kas, kad ateinančią savaitę vėl šaltis laukia... biggrin.gif vis po dienele kas dieną artėjam link šiltesnio sezono smile.gif</p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Dusia37" data-cid="71356845" data-time="1484244883"> O dėl tos "ekologijos" kai nusipirkom sodybą buvau pamišus - netręšiu , nepurkšiu ... Bet vis skaičiau protingų žmonių pasisakymus , dar nuosavas "biologas" smegenis "praplovė" tai per 5 metus mąstymą pakeičiau vartotojo įkelta nuotrauka</blockquote>   Bet gi galima tiek tręšti, tiek ir purkšti naturaliomis, organinės kilmės priemonėmis...<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Iš Kaimo" data-cid="71377386" data-time="1484941382"> Ko jau ko, o česnakų neauginu. Lenkų ūkininkai sakė " Česnakai , kaip ir ožka, tik prasigyvenimui arba nusigyvenimui" vartotojo įkelta nuotrauka</blockquote> Nevalgot česnaku visai ? Gi toks nuostabus prieskonis ir be viso ko vinas is geriausių natūraliųjų vaistukų smile.gif ...O ir pardavimo kaina visad pardavėjui palanki...<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Iš Kaimo" data-cid="71413741" data-time="1486135804"> </blockquote> Gal patarsit dėl ekonomiško t.y. pigiausio būdo paruošti apžėlusi sklypą darzininkavimui ?  Gal sakau bandyti viskam tas pakeltas lysves daryt tiesiog po visos žolės nusienavimo ( aišku nusienavimo žolės ir krūmynų teks kažką samdyt) Sklypas kolkas nebus aptvertas ir randasi , kaip čia pasakius, apgyvendintoje teritorijoje..Niu bet šiltnamio šiais metais nedarysiu tai gal labai i akį nekris ir man visko praeinantys "nenurinks"....Gal...Ar čia aš ryškiai per optimistiškai mąstau ?   Ar yra auginančių Mirtą ? Kur jos galima rast pirkt ? O kodėl vietoje vienokio ar kitokio moliūgo konservavimo related tiesiog laikymą rūsyje ? Koks to privalumas? 

Česnakus valgau, bet neauginu. Pardavimo kaina kaip tik labai nepalanki augintojui. Palanki tik prekybcentriui. biggrin.gif Priveža kiniškų popigiai, tai Europoje kaip kultūra baigia išnykti.

Tręšimas tik ekologinėmis priemonėmis nebūtinai bus labai sveikas. Kad ir dėl to 'baubo" nitratų. kaip taisyklė, tik kiek daugiau mėšlo ir nitratų kiekis aukštyn šauna. Gerai kad daržovių reikia suvalgyti tiek, kad pažaliuosi, kol nitratais apsinuodysi.

Pigiausias būdas šimtametį šabarkštyną paversti dirbama žeme :
iškirsti krūmus
nupurkšti pavasarį viską roundapu.
Po trijų savaičių suarti. Išrinkti šaknis, velėnas, palaukti kelias savaites, kol sužels nenusprogę piktžolės ir vėl viską pakartoti.
Rudenėjant jau bus daugmaž panaši į dirbamą žemė. Rudenį giliai suarti, prieš tai iškračius mėšlo. Tada pavasarį jau galima sodinti.
Čia panašiai kaip pasakoje apie artoją ir vilką, kuris užsinorėjo duonos. ax.gif
Atsakyti

Pigiausias būdas šimtametį šabarkštyną paversti dirbama žeme :
iškirsti krūmus
nupurkšti pavasarį viską roundapu.
Po trijų savaičių suarti. Išrinkti šaknis, velėnas, palaukti kelias savaites, kol sužels nenusprogę piktžolės ir vėl viską pakartoti.
Rudenėjant jau bus daugmaž panaši į dirbamą žemė. Rudenį giliai suarti, prieš tai iškračius mėšlo. Tada pavasarį jau galima sodinti.

Kažkaip susimąsčiau apie gamtinės daržininkystės galimybę/ galima pasirinkimą - https://gerazemdirby...ss.com/page/11/

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Dzūkaitės, kas dažnai važinėjate į Lenkiją, kur Suvalkuose perkat chemiją(ar bent matėte ją)? Visokių Actarų, Decių ir kitų? Aišku, galiu siųstis, bet pagalvojau, ar nenubaus manęs, kad draudžiamą preparatą siunčiuosi? O jei vietoje nusipirkčiau, kas ten ką užuos?
Mąstau kitą šeštadienį į Suvalkus nulėkti. Gal dar galite pasakyti, kur visokie batutai pirkti būna?
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2017 02 04, 23:08)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Iš Kaimo" data-cid="71415932" data-time="1486217389"><div><p>

</p></div></blockquote><p></p><p>Kažkaip susimąsčiau apie gamtinės daržininkystės galimybę/ galima pasirinkimą - <a data-ipb='nomediaparse' href='https://gerazemdirbyste.wordpress.com/page/11/'>https://gerazemdirbyste.wordpress.com/page/11/</a></p><p></p><p></p>

Pasiskaičiau. Vietomis totalus briedas. Tai kas, jei ne pats augalas gaminasi auksiną, giberaliną? Hormonai, jei ką. Rašinėlis gerokai paplaukusių. Šiaip net peržiūrėjau vieną mokslinį darbą ta tema. Kol kas nenustatyta, kad kažkaip tie jų preparatai veiktų. O išvedžiojimai gali būtį visokie. pvz man šaus į galvą, kad krintančių žvaigždžių kiekis lemia kopūstų derlių. Patikėkite, galėčiau net tinkama literatūra pasiremti. Net astronominius tyrimus pajungti. biggrin.gif Mano atveju, teigiamu rezultatu patikiu tik tada, kai duomenys apdoroti, su moda, mediana ir didžiausia galima paklaida. Na, čia man nuo buvusio darbo liekamieji reiškiniai. O netikėjimas horoskopais, dvasių iššaukimu ir juodomis katėmis - išsiugdytos sąvybės. smile.gif
Bet jeigu yra noro, galite nors ir švęstu vandeniu laistyti. Svarbu, kad jūs tikėtumėte tuo, ką darote. Kaip žinia, tikėjimas - stiprus dalykas. Ko gero, girdėjote apie placebo efektą...

SP, bėda ta, kad lenkuose chemijos kioskų pilna, bet jie pradeda dirbti parskridus vyturiui. Nebent a la Senukuose lenkiškuose kažką galima rasti, tik brangiai atseis, maži sufasavimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 05 vasario 2017 - 10:53
Labas rytas
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 02 05, 09:18)
Labas rytas 4u.gif
Dzūkaitės, kas dažnai važinėjate į Lenkiją, kur Suvalkuose perkat chemiją(ar bent matėte ją)? Visokių Actarų, Decių ir kitų? Aišku, galiu siųstis, bet pagalvojau, ar nenubaus manęs, kad draudžiamą preparatą siunčiuosi? O jei vietoje nusipirkčiau, kas ten ką užuos?
Mąstau kitą šeštadienį į Suvalkus nulėkti. Gal dar galite pasakyti, kur visokie batutai pirkti būna?

SP, jei jau batutų ieškosi, tai gal akys užkliūtų už tokių palapinių palapinė Įdomu, kiek kainuoja pardėj.
Kadangi lenkiškai nešprechinu, tai tik kiek googlė padeda bandau verst. Kaip su siuntimu dar nesiryškinau.
Atsakyti
Laba,

kiek pamenu kažkas esate išsisaugojusi Kaimietukės patarimus kaip užsiauginti rožę iš nuskintos rožės. Sakiau neužsiiminėsiu tokiais bandymais (po vienos nesėkmės) tai net neišsisaugojau, o dabar namie yra gražių rožių, kurios kaip tyčia leidžia naujus ūgliukus iš pažastų.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 02 05, 13:01)
Laba,

kiek pamenu kažkas esate išsisaugojusi Kaimietukės patarimus kaip  užsiauginti rožę iš nuskintos rožės. Sakiau neužsiiminėsiu tokiais bandymais (po vienos nesėkmės) tai net neišsisaugojau, o dabar namie yra gražių rožių, kurios kaip tyčia leidžia naujus ūgliukus iš pažastų.

jei nori iš skintų rožiu dabar gautų kažką iššsiauginti, tai geriau nevark ir nepradek, nes jos skirtos šilnamiuose super duper salygomis augit ir musų klimate nei vienos žiemos nepakeltų, na nebent skieptytum i kokia atspparią rožč, bet velgi ne dabar , netures jos nei atsparumo ligoms nei šalčiams

nu čia nuraminau tipo biggrin.gif

įdomus straipsnis, bet pagal mane čia tinginio pasiteisinimas tokį daržą laikytį, ypač isivaizduot, kad balandos puošia jį biggrin.gif
Atsakyti