Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

IK, mano tevas uzkietejes bitininkas budavo. Liepdavo man su dumine stovet, kai korius imdavo-dedavo, prie medaus sukimo pristatydavo. Na igeldavo viena kita, patindavo ir tiek to rupescio.

Mire tevas, ta ziema ismire visos biciu seimos, as pasidariau alergiska. Mistika. Nuo vienos bites ikandimo tinstu, ypac gerkle, paskui nualpstu Taip du kartus buvo. Dabar adrenalinas vasaros sezonu visada su manim.
Atsakyti
blink.gif Ogo,kaip sunkiai cia pas jus.Nors mano AA tevukas ,alergisas buvo bitems.Nuejo jis kada pas broli,aisku pagere..ten biciu buvo...Pareina,drabuziai tevuko,veidas ne jo...Nemeluoju,pora min ziurejau net issiziojus.Veidas buvo ,kaip kalade blink.gif O dabar dar klausimas,o kaip elgtis,jeigu spiecius lekia?Juk buna ,kad pabega..AS ,zinau,kad kazkada griuvau i zole,nes spiecius virs gavlos leke.Tada skambinau pusbroliokui,nes jo bitutes buvo
Atsakyti
Bitės ne vilkai - nepuola jei prie jų nelendi . Juolab spiečius lekiantis - lėks ir nulėks , nei joms įdomus tas žmogus. Pas bites eidavau kiek save pamenu . Prie avilio ant apversto kibiro stovėdavau , nes mazgė nematydavau smile.gif
Mano giminėj yra alergišku , žinau . Sesuo , kitos sesės panelė ir mano mažoji mergytė - išlindo prieš porą metų .. įkandus ima niežėti kūnas, kyla temperatūra ir ttt... Sesei dar stipriau - tinsta gerklos . Adrenalino ir stipriu antialerginių vaistų sodyboj turiu. Šiaip tai gydomas dalykas... tik nekompensuoja .
Vaikystėj man labai tindavo ... bet malonumas eiti pas bites didesnis buvo negu skausmas smile.gif matyt ... dabar jau nebetinsta beveik - iš pavasario dar kažkiek , pirmi įkandimai . Rudenį kada jos pikčiausios jau visai nebetinsta. Kiek daugiausia yra įkandę - gal 20 ? neskaičiavau ... kažkada svetimą piktą spiečių sėmiau. Teko bėgt. Apsirengiau kaip priklauso, pirštines radau , tik tada susitvarkiau smile.gif Šiaip tai mano bitės nepiktos - į atlapus nesikabina smile.gif Vasara medų imu be įkandimų .
Atsakyti
Laba,

QUOTE(žollia @ 2018 03 26, 09:16)
Vakar  dar sėjau pomidorų. Žadėjau tik 10-15, nes iš kovo 11 d. jau 10 turėjau sudygusių, bet kaip dėjau 30  doh.gif  Nežinau, kur juos sodint reikės, kai visi užaugs  biggrin.gif   Ate ir Kavasucitrina kaltos , kad tiek daug sėju.  biggrin.gif  Ir tai dar 30 liko naujų veislių nebandyta šiemet.

Taip taip Ate kalčiausia tongue.gif
Turėjau savo mėgstamų sėklyčių, dar nusipirkau porą naujų, tada Ate atsiuntė, tada MF atsiuntė, taigi negi nesėsi ax.gif O kur dėsiu bus matyt, kiek tilps šiltnamin, gal bent po 2 daigus visų sutalpinsiu. Vieną, kitą lauką apgyvendinsiu... Ai visų pirma reik užaugint, o tai pernai po išpikiavimo mano patys mėgstamiausi vienas po kito mirt padėjo unsure.gif Bet ten žemė kalta buvo.

Ate visi pomidoriukai sudygo, nors jau galvojau kad excitrinos nepavyks paragaut, žymiai vėliau už kitus daigelius išlindo.
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2018 03 26, 10:40)
as su adrenalino ampole ir svirkstu, nes po ikandimo buvau pora kartu atsijungus.
Jei man bite per ranka ropotu - sustingtu kraujas gyslose ax.gif

Labas

Sapniuk, yra švirkštai vaistinėj, tie automatiniai, užpildyti. Kali į šlaunį per rūbus, subėga kiek priklauso. Ryt darbe nufotkinsiu. Turiu, nes kartais širšės krovikus užpuola, kai cukrų krauna.
Papildyta:
QUOTE(Niurzga @ 2018 03 26, 19:39)
Laba,
Taip taip Ate kalčiausia  tongue.gif
Turėjau savo mėgstamų sėklyčių, dar nusipirkau porą naujų, tada Ate atsiuntė, tada MF atsiuntė, taigi negi nesėsi  ax.gif  O kur dėsiu bus matyt, kiek tilps šiltnamin, gal bent po 2 daigus visų sutalpinsiu. Vieną, kitą lauką apgyvendinsiu... Ai visų pirma reik užaugint, o tai pernai po išpikiavimo mano patys mėgstamiausi vienas po kito mirt padėjo  unsure.gif Bet ten žemė kalta buvo.

Ate visi pomidoriukai sudygo, nors jau galvojau kad excitrinos nepavyks paragaut, žymiai vėliau už kitus daigelius išlindo.

Atrodo buvau užrašius kurių metų sėklos. Tos gal vyresnės buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 26 kovo 2018 - 20:13
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2018 03 26, 09:16)

Vakar  dar sėjau pomidorų. Žadėjau tik 10-15, nes iš kovo 11 d. jau 10 turėjau sudygusių, bet kaip dėjau 30  doh.gif  Nežinau, kur juos sodint reikės, kai visi užaugs  biggrin.gif   Ate ir Kavasucitrina kaltos , kad tiek daug sėju.  biggrin.gif  Ir tai dar 30 liko naujų veislių nebandyta šiemet.

Na va, sakiau kad per mažą šiltnamį nusipirkai mirksiukas.gif Iš didesnio neiškris gi, juk ir rečiau susodint galima, o ką daryt, kai per mažas?Gausi dar 1 lapą polikarbonato dasipirkt, kai perkelsi į kitą vietą, pailgės dviem metrais.Juos gi galima didinti, mažinti vis po 2 metrus mirksiukas.gif
Mes dar nepradėjom šiltnamio statyti, žemė tebėra įšalusi.Nusikels viskas tik po Velykų.Bet turiu kitą, ir ridikėliai , ir kopūstų daigai ten paaugs.Pridengiau rūgštynes, žieminius svogūnus agroplėvele.Bet net dabar, kovo gale, rūgštynės dar nerodo jokio žalio lapelio blink.gif Pernai , užpernai balandžio pradžioje ridikėlius valgėm, šiemet tik dabar vos vos pradėjo dygti.Aišku, jei šiąnakt nenušalo, nes pas mus 6 šalčio buvo.
Aš iš tų, kurios visko nori auginti, pabandyti.Bet bičių auginti kažkodėl net nenoriu ax.gif Nors, kai mokiausi, buvo mums bitininkystė vieną semestrą, buvo ir praktika, ir avilyje bites matėm, ir korių rėmeliuose vielas tempėm, vaško plokšteles įlydėm. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2018 03 26, 20:11)
Sapniuk, yra švirkštai vaistinėj, tie automatiniai, užpildyti. Kali į šlaunį per rūbus, subėga kiek priklauso. Ryt darbe nufotkinsiu. Turiu, nes kartais širšės krovikus užpuola, kai cukrų krauna.
Papildyta:

Atrodo buvau užrašius kurių metų sėklos. Tos gal vyresnės buvo.

Labas rytas,
apie šitą adrenaliną kalbėjau. Vadinas EPIPEN
https://www.youtube....h?v=r6ZkAx7djyk
Atsakyti
Ate42 manau kad geras dalykas, tik kaina tai kandžiojasi .
PS - bičių ir vapsvų, laukinių bičių nuodai yra kitokie negu naminių bičių .
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Bangele, jei būčiau pirkus didesnį šiltnamį, tai būčiau dar daugiau prisėjusi doh.gif Jau dabar iš tiek neturėsiu kur pomidorų dėt, jei gerai užderės. Man tas sportinis interesas koją pakišo biggrin.gif
Pas mane šalčiau buvo -8 °C.
Ingrida, mačiau palaikinai FB langų valytuvą magnetinį. Jis valo tik vieno stiklo langą, Jei 2 stiklai - nepritraukia magnetas ir nenuvalysi. Kažkas reklamavo irgi FB, tai parašiau komentarą, kad valo tik 1 stiklo langus - iškart buvo ištrintas mano komentaras.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Ai Žolyte iš sportinio azarto sužaidžiau.Netikiu aš tais laimėjimais. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2018 03 28, 07:18)
.Netikiu aš tais laimėjimais. ax.gif

Aš nedalyvauju tokiose loterijose.Bet, tikėk netikėk, kai kam taip bedalyvaujant, belaikinant ir pasidalinant ima ir pasiseka.Prieš kokius 4 metus vidurėlė šitaip laimėjo virš 100 litų tada kainavusią knygą "Lietuvos dvarai ir pilys".O ji tada tik buvo įstojusi į paveldosaugą, tik paskui sužinojo, kad viena iš knygos bendraautorių buvo jos būsimoji dėstytoja ax.gif .Šį pavasarį viena mūsų kaimo gyventoja šitokiu būdu laimėjo ar ne 10 žurnalo "Pačios" numerių.Ji palaikino ir užmiršo, pamačiau paskui, kad jos pavardė laimėtoja, o ji pati nereaguoja, net nepadėkoja.Tai susitikus parduotuvėj sakau, ko laimėjimo neatsiimi biggrin.gif .Sako, oi nežinojau, kad laimėjau, asmeniškai jai niekas nepranešė.Tai paskui man dėkojo, kai gavo tuos žurnalus ax.gif Mano dukra, užsiimanti tokių gėlyčių su saldainiais , supakuotų gražiose dėžutėse padarymu, irgi buvo paskelbusi konkursą, kad vieną dėžutę padovanos, jei pasidalins su kitais, ir pati paskui dėžutę dovanojo lygtai šimtąjam (o gal penkiasdešimtąjam, nežinau) pasidalinusiam, visiškai nepažįstamai mergaitei.Kai daugiau pasidalina, tada daugiau žmonių pamato, yra didesnė tikimybė, kad daugiau žmonių paprašys padaryti jau už pinigus smile.gif
Atsakyti