Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Na ką-prognozuojami dar didesni šalčiai kitą savaitę bigsmile.gif Iš vienos pusės gerai: iššals daugiau kenkėjų, erkių, iš kitos blogai-negaliu išeiti į šiltnamius. Padariau sprendimą: vyro paprašiau lempas prikabinti ir stalo apačioj thumbup.gif Dabar kai šviečia-tai kaip švyturys-visas kambarys, ir iš viršaus, ir iš apačios. biggrin.gif Gal dar tilpsiu kokią dešimt dienų...
Atsakyti
Iki kovo 11 žada dienom minusą . Tai dar 2 savaitės žiemos .

Iš pomidorų naujienų man - šiemet bandysiu Colibri ir Corsaro . Abu hibridai .
ŽS naujiena , kuria jie šiemet pradėjo prekiauti - o mano išbadyta pomidorai LIMETTO H Limmeto . Ypatingai saldūs. Kas turi vaikų anūkų ir tiems kas mėgsta mažus smile.gif Vien bėda - sunku pamatyti kada sunoko smile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Lyg tai turiu panašių žalių pasivogusi iš Atės. matosi, kad prinoko, tokie gelsvesni būna. O skonis superinis.
Pagal Gismeteo, paskutinis žiemos pasispardymas. Turi ateiti pavasaris. Atsimenu kelis pavasarius, kai kovo 8 mamai žibučių esame pririnkę.

Man didesnis galvos skausmas. Turime kelti šiltnamį į kitą vietą. O kaip ? žemė tai bus įšalusi, reikia strypus sukalti.
Teks ankstyvomis daržovėmis polikarbonatiniame priestate užsiimti. Čia Ingrida primygtinai kažkada siūlė. smile.gif Tik kad ten nebus šilta labai naktimis. Apačia visa palikta atvira ventiliacijai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 26 vasario 2018 - 09:28
la,noriu pavasario ax.gif Smagu saltis,sniegas,bet jau gana.Sunis ir tuos koridoriuj laikom,tai viens ,rupke,nakti duris atsidare ir issliukino blink.gif Daba,duris turim rakint,ka buvom pamirse biggrin.gif Vezu sendien dantis pas daktara unsure.gif o tingiu....
Atsakyti
Aš tai irgi klaidą padariau, kad nesukišom naujojo šiltnamio strypų į žemę , kai atvežė. Tada apie jokius šalčius nė minties nebuvo. O dabar reiks laukt , kol atleis. Tad nieko ankstyvaus nesigaus dar šiemet.
Šuniui vakar pirtį pakūrėm biggrin.gif Nu nabagui šalta lauke, o daugiau kur įleist jo negalima - drasko ir graužia ką atradęs, prasmirsta viskas. Jis gi lauko šuo, 12 metų senelis. Tai priepirty jam gerai buvo , linksmas iš ryto ir nieko nepridirbo. ax.gif
Atsakyti
Na, gavau ir aš tų Colibri sėklų( Žolia, jei tau reiktų tai Respublikos gatvėj šalia Sodros pastato :mirksiukas : ).Aišku atsirado ir dar kažko įdomaus, tai vėl turiu 14 veislių ir hibridų.Bus tokių kur sėsiu tik po 2, 3 sėklas, ypač spalvotų, ne raudonų.Pomidorų daigų paauginsiu ir tokiam šefuojamam mokinukui, galbūt būsimam Saliamonui Paltanavičiui.Dabar jam 15 metų, bet kur jūs esat matę kitą tokį vaiką, kuris jau dvi žiemas augina ožkas, paukščius, turi šiltnamį, o ir lauke pasiaugina daržovių visokių, ir į mokyklą eina, ir mokosi gerai, ir apie studijas veterinarijos galvoja.Tėtis miręs, mama dažniausiai uždarbiauja užsienyje.Tai aš jam pagelbėju daigais, kartais grūdais ar pan.Ir ne vien aš , ir kiti padeda.Bet ir man ko tai šiemet nesiseka-pradėjo dygt kelios pomidorų sėklos, pasėtos dėl ankstyvumo, pasidžiaugiau ir išverčiau visą vazonėlį ant žemės doh.gif Surinkau viską, suvaliau, bet nežinau ar beatsigaus kas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(buvusioji @ 2018 02 26, 10:31)
la,noriu pavasario ax.gif Smagu saltis,sniegas,bet jau gana.Sunis ir tuos koridoriuj laikom,tai viens ,rupke,nakti duris atsidare ir issliukino blink.gif Daba,duris turim rakint,ka buvom pamirse biggrin.gif Vezu sendien dantis pas daktara unsure.gif o tingiu....

Na ir ekstremalai gi jūs. Dar pakabinkite užrašą " Nieko nėra namie " tongue.gif Nors kai du šunys, tai gal triukšmą sukeltų. Kojų miegodama su atviromis durimis nesušalai ?
Mane tai katinas nervuoja. Paliekame namie, nes šalta nabagiukui, kur gi eis nakvoti, visų tvartukai rakinami. Paryčiais paleidžia gerklę. Turiu keltis ir išleisti į lauką. Po kokios valandos vėl lauke riksmas - namo prašosi.
Šunims į būdas pritiesiau polistirolo. Ant landų po pledą. Iš vakaro gerai, kalė pririjusi įlenda ir miega. O šunėkas tuoj pasitvarko su visokiais paklojimais užklojimais. Viską traukia lauk. blink.gif
Šiandien prie sandėlio atsivilko toks didelis perkaręs šuva. Man atrodo, atvežtas nustipti, nes vos paeina, kailis storas, bet susivėlęs, pats šlubuoja, vos paeina. Ant kaklo lenciūgo gabalas. Atnešiau paėsti, taip vangiai pakramtė ir į laukus nuėjo. Paskui pro žiūronus mačiau, kad tupėjo prie griovio, dabar vėl į gyvenvietę pasuko. Skambinčiau šunų gaudytojams, užmigdytų vargšą. Niekas gi jo neims, jau per senas. Tik tie į rajoną gal nevažiuoja. O pati priglausti negaliu, neturiu atliekamos būdos. O iš šiaip jau du yra , vienas irgi priglaustas.

Bangele, pernai aš nešdama indelį su visomis veislėmis jau pikuojamomis šitaip išverčiau. Susodinau visus , kaip "no name" . Kai kuriuos atsirankiojau, o kitų ne. blink.gif
Atsakyti
IK , į rajoną gyvūnų susirinkti važiuoja tik tada, kai būna seniūno iškvietimas. Pats negali išsikviesti . Pas mus buvo dobermanas priklydęs kaiman. Mes paskambinom sieniūnei , jinai išvietė tarnybą. Buvo savaitgalis.
Atsakyti
aga,mes ekstremalai biggrin.gif Musu suo tikrai nieko neisileistu,kitas tik prieziurai paliktas,grynaveislis vilkas mirksiukas.gif Va sis rupke ir issidrasko i lauka,o prase siltai palaikyt.O koju nesusalsiu,tik sia savaite lango nakti neatveriu :Pas mane paprikos nosis rodo,laiminga ,kaip livaras yahoo.gif
Atsakyti
Bangele, jau mane apdovanojo sėklomis Kavasucitrina ir ate42 wub.gif Ačiū abiems 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kokiems 3 metams į priekį ax.gif Tai jau dar pardėse pirkt būtų kažkas nesuvokiamo rolleyes.gif

Atsakyti
Aš ir išverčiau indelį pomidoriukų tokių, kur tik tik nosis rodo, dar stiebelis neišsitiesinęs, o ant skiltlapių dar sėklos lukštas tebėra.Nei ten šoninių šaknelių yra, siūlas vienas, todėl ir abejoju ar atsigaus.IK, pikuojami pomidoriukai bent šaknelių kuokštą turi, tik kad visos veislės susimaišė.Manieji buvo Magnus hibridas, atsieit labai ankstyvi.Tai šiandien kelis Betalux dar pasėjau dėl ankstyvumo.Nors žemų pomidorų nevirškinu, nemoku formuot, man pasideda kekės ant žemės ir kartais papūva arba auslindos suėda Bet ankstyvumo vardan surizikuosiu.Čiliukai kaip ir sudygo, o kartu sėtos paprikos gyvybės kol kas nerodo.Tiek tos daržininkystės pas mane.Pernai tam laike jau šiltnamyje salotų, ridikiukų ir morkų buvau pabarsčiusi, o dabar -20 naktį, net nebandžiau nueiti pažiūrėt kiek žemė sušalusi.Nors giedrą dieną ten nemažai pliuso turėtų būt, nes šiandien prie 10 šalčio nuo pietinių stogų pilnai tirpo sniegas , lašėjo pastogės.
Atsakyti