Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Labas iš ryto 4u.gif
Ate42, su švente jūsų šeimyną 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 02 18, 10:21)
Ate, sveikiname tavo užaugusį vyrą   4u.gif  4u.gif  4u.gif  O ko pats sukaktuvininkas nevalgys tiramisu ?
Žolia, apie frigo braškes ne per daug žinau, bet rūsyje būtų per šilta. Gal dar savaitei vyniok į durpes ir kišk į šaldytuvą. Arba sodink į vazonėlį ir nešk kur nors į garažą ant palangės, kad būtų tie 5-6 šilumos. Kitaip labai išstybs ir vargiai ar žydės. Gi už lango dar žada gilią žiemą. Bet vos tik kiek atšils iki pliuso, nešk su vazonais į šiltnamį.

QUOTE(sena pažįstama @ 2018 02 18, 11:06)
Jei kelis daigelius, tai suvyniok ir dėk  šaldytuvą, daržovių skyrių mirksiukas.gif Arba suvyniok į maišelį, sudėk į durpes sausas ir išnešk į šiltnamį/garažą/lauką/balkoną, bet kur tinka, kur temperatūra laikosi apie -2-0+2.
O kokią veislę parsiuntė? Smalsu labai, gal negirdėta kokia, prisidauginsi paskui geros veislės wub.gif
Aš šiandien pikiavau, begonijų gumbus sodinau, fuksijas dauginau, žiūrėsiu, ar įsišaknys. Man vasario mėnesį žiauriai sunkiai viskas šaknydijasi, o nuo tada, kai saulė ima kaitinti-bet koks daigelis, žemėn įkištas, prigyja sėkmingai biggrin.gif

Ačiū abiems už patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Susodinau į lovelį , tik bėda, kad dar palaisčiau smile.gif Išnešiu į prieangį , ten apie O laikosi temperatūra, jei nebūna didelių šalčių. Jei lauke - 10 , tai ten būna -2 . Veislė Hapil . ax.gif Galvoju, jei šiemet ir neduotų derliaus, svarbu pasidaugint rolleyes.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 18 vasario 2018 - 11:29
QUOTE(žollia @ 2018 02 18, 12:27)
Labas iš ryto  4u.gif 
Ate42, su švente  jūsų šeimyną  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Ačiū abiems už patarimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Susodinau į lovelį , tik bėda, kad dar palaisčiau  smile.gif  Išnešiu į prieangį , ten  apie O  laikosi temperatūra, jei nebūna didelių šalčių.  Jei lauke - 10 , tai ten būna -2  .  Veislė Hapil .  ax.gif  Galvoju, jei šiemet ir neduotų derliaus, svarbu  pasidaugint  rolleyes.gif

Frigo daigai duos derlių mirksiukas.gif Reikia pasižiūrėti, ar verta auginti, nes jei bus uogos kaip žemuogės, tai ir daugintis neapsimoka biggrin.gif Nieko negirdėjusi apie tokią veislę.
Kitą savaitę -20 pranešta blink.gif O jau galvojau į šiltnamius šildomus išeiti, bet kai tokie šalčiai nusimato, kankinuosi toliau po lempom. Šiandien irgi braškes frigo į vazonus sodinsiu, bet aš tai prekybai. Bus gera kaina braškių vazonas su uogomis jau Motinos dienai wub.gif
Atsakyti
Bet tai kiek tų vazonų reik ? Kur juos laikysi, jei šiltnamy šalta dar? Aš irgi buvau pagalvojusi apie vazonus, nu bet neturiu kur tiek sukraut , kol šiltnamin negalima ax.gif
Nežinau kokio didumo braškės bus, bet ji išvertė man info iš anglų, kad saldžios ir gausiai derančios uogos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2018 02 18, 15:57)
Bet tai kiek tų vazonų reik  ? Kur juos laikysi, jei šiltnamy šalta dar?    Aš irgi buvau pagalvojusi apie vazonus, nu bet neturiu kur tiek sukraut , kol šiltnamin negalima  ax.gif   
Nežinau kokio didumo braškės bus, bet  ji išvertė man info iš  anglų, kad saldžios ir gausiai derančios uogos.  ax.gif

Aš jau paieškojau internete informacijos. Braškės kaip braškės, saldumas priklauso nuo kalio kiekio dirvoje, jei jo netrūksta-braškės būna saldžios, jei jo trūksta ar pastoviai lietus būna, kai kalį išplauna-braškės būna nesaldžios. O derėjimas priklausys nuo priežiūros biggrin.gif
Dabar tai paspyriau po stalu-pora savaičių galės drybsoti ir ten biggrin.gif O paskui gal baigsis tokie dideli šalčiai, galėsiu išnešti į verandą ir pakabinti. Šią savaitę tai nešildomoj verandoj buvo +14 dienos metu, naktį apie 0 laikėsi.
Sodindama šaknis patrumpinai? Negalima sodinti su užlenktom šaknim-arba neprigis, ims geltonuoti, arba augs, bet skurs.
Atsakyti
šiek tiek patrumpinau, bet galvoju perkelt į vazonus už poros savaičių. šaknys labai ilgos, tai bijojau stipriai nutrumpint, nebeliktų smulkiųjų šaknelių. Dabar verandoj šalta, tai jos ten neaugs .Svarbuan pratempt iki šiltnamio perkėlimo.
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2018 02 18, 19:35)
šiek tiek patrumpinau, bet galvoju perkelt į vazonus už poros savaičių. šaknys labai ilgos, tai bijojau stipriai nutrumpint, nebeliktų smulkiųjų šaknelių. Dabar verandoj šalta, tai jos ten neaugs .Svarbuan pratempt iki šiltnamio  perkėlimo.

Trečdaliu drąsiai šaknis gali trumpinti mirksiukas.gif Tikrai nebijok 4u.gif
Atsakyti
Jus paskaičius delnai ima niežtėti ... Sėt biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Jau sėsiu kitą savaitę baklažanus ir čilius smile.gif
Niurzga , kaip Jūsų bitutės ? Mano visi 3 aviliai gyvi . Dėjau kandi tešlos tai jau lizdai šilti .
Atsakyti
Nesėsiu nieko iki kovo 1. Bandau pati sau uodegą prispaudus suturėti. Šiltnamis bus keliamas į naują vietą, anksti negalėsiu išnešti. Kaip ir SP sako, dabar nei kas šaknijasi, nei auga. Gi augalai protingesni už mus.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Laba,

QUOTE(Dusia37 @ 2018 02 18, 20:09)
Niurzga , kaip Jūsų bitutės ?  Mano visi 3 aviliai gyvi . Dėjau kandi tešlos tai jau lizdai šilti .

Oi net sodyboj jau seniai bebuvau. Tai tikrai nežinau kaip jos žiemoja. Jei gerai supratau tai kaimynė buvo paklausyti. Mes iš rudens daug sirupo pripilam, pavasarį kiek vėliau einam žiūrėti, tikrai ne vasarį.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2018 02 19, 19:55)
Laba,
Oi net sodyboj jau seniai bebuvau. Tai tikrai nežinau kaip jos žiemoja. Jei gerai supratau tai kaimynė buvo paklausyti. Mes iš rudens daug sirupo pripilam, pavasarį kiek vėliau einam žiūrėti, tikrai ne vasarį.

Tai ir aš nebitininkauju žiemą . Vasario mėnesį pakišus ranką po pagalve pažiūriu ar lizdas šiltas, jei šiltas - uždedu šonines kamšas ir ant lizdo uždedu kandi tešlos . Max 1 minutę dangtis atidengtas būna smile.gif O pagalvės niekas nekrutina.... Sumaitinu sočiai rudenį , bet niekada negaliu žinoti - ar neplėšikavo , ar pavyko pereiti nuo korio ant korio bičių kamuoliui .
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti