grazi svente
Su švente, mielosios
Man Lietuva visada buvo šalis, kuria beprotiškai didžiuojuosi. gal kad gimiau netoliese pirmosios sostinės. Kai pasižiūriu į tėviškės kalvas, geras jausmas, kad mano protėviai čia vaikščiojo ir prieš 1000 metų, ir dar anksčiau.
Beje, labai siūlyčiau visiems perskaityti Jūratės Statkutės de Rosales knygą "Europos šaknys ir mes, lietuviai ". Aišku, ji kertasi su oficialia Bumblausko nuomone ( kuris mano manymu, menkina mūsų tautos indėlį į istoriją , bet tegul teisia jį ateities kartos ). Atsinešiau šiandien ją ant stalo, dar kartą perskaitysiu, kad pati sau pasitvirtinčiau : didžiuotis verta. Nesenai atidžiai perskaičiau Daukanto "Būdas senovės žemaičių... " (sūnui teko lietuvių kalbos egzamino kalbėjimą pasirašyti, nesupranta jis daugelio tarmiškų dalykų, tai padėjau ) , Marijos Gimbutienės knygą apie papročius. Nagi visuose šaltiniuose juodu ant balto : esame labai sena tauta, buvusi labai didelė ir įtakinga. Nesuprantu to dabartinio baudžiauninko susilenkimo, mol esame nedideli ir kuklūs...
Man Lietuva visada buvo šalis, kuria beprotiškai didžiuojuosi. gal kad gimiau netoliese pirmosios sostinės. Kai pasižiūriu į tėviškės kalvas, geras jausmas, kad mano protėviai čia vaikščiojo ir prieš 1000 metų, ir dar anksčiau.
Beje, labai siūlyčiau visiems perskaityti Jūratės Statkutės de Rosales knygą "Europos šaknys ir mes, lietuviai ". Aišku, ji kertasi su oficialia Bumblausko nuomone ( kuris mano manymu, menkina mūsų tautos indėlį į istoriją , bet tegul teisia jį ateities kartos ). Atsinešiau šiandien ją ant stalo, dar kartą perskaitysiu, kad pati sau pasitvirtinčiau : didžiuotis verta. Nesenai atidžiai perskaičiau Daukanto "Būdas senovės žemaičių... " (sūnui teko lietuvių kalbos egzamino kalbėjimą pasirašyti, nesupranta jis daugelio tarmiškų dalykų, tai padėjau ) , Marijos Gimbutienės knygą apie papročius. Nagi visuose šaltiniuose juodu ant balto : esame labai sena tauta, buvusi labai didelė ir įtakinga. Nesuprantu to dabartinio baudžiauninko susilenkimo, mol esame nedideli ir kuklūs...
Su švente Brangūs Sodybiečiai
IK pritariu
Matau tik vieną blogą Lietuvių savybę - išversti kailį , perimti svetimus papročius ir kalbą . Sulvalkai , Gardinas - taigi Lietuvių žemės ...
PS dėl tarmių - kodėl Lietuvių kalba sunorminta pagal Suvalkiečius ? Todėl kad Jablonskis buvo suvalkietis ? O jei būtų buvęs žemaitis ? O jei būtų perėmęs žmonos tarmę- kalbėtume Šiaurės Lietuvos tarme .
Prieš tą 100 metų vienas mano senelis kariavo ties Širvintais ir Giedraičiais. Ir už tai kaip savanoris gavo 10 ha žemės ... pagal mano metus turėtų būti prosenelis bet aš sugebėjau vieną kartą prašokt .
IK pritariu
Matau tik vieną blogą Lietuvių savybę - išversti kailį , perimti svetimus papročius ir kalbą . Sulvalkai , Gardinas - taigi Lietuvių žemės ...
PS dėl tarmių - kodėl Lietuvių kalba sunorminta pagal Suvalkiečius ? Todėl kad Jablonskis buvo suvalkietis ? O jei būtų buvęs žemaitis ? O jei būtų perėmęs žmonos tarmę- kalbėtume Šiaurės Lietuvos tarme .
Prieš tą 100 metų vienas mano senelis kariavo ties Širvintais ir Giedraičiais. Ir už tai kaip savanoris gavo 10 ha žemės ... pagal mano metus turėtų būti prosenelis bet aš sugebėjau vieną kartą prašokt .
Su jubiliejum, Lietuva
Laba diena.
labas vakaras
SP, turbūt tu geriausiai apie braškes išmanai Kaip man reik dabar pasielgt su braškių daigais? Dukra atsiuntė iš UK kelis daigus. Ar man juos sodint į vazonus, ar nešt į rūsį +6-7 °C ? Lapelis iš širdutės toks šviesus nori skleistis lyg ir.
SP, turbūt tu geriausiai apie braškes išmanai Kaip man reik dabar pasielgt su braškių daigais? Dukra atsiuntė iš UK kelis daigus. Ar man juos sodint į vazonus, ar nešt į rūsį +6-7 °C ? Lapelis iš širdutės toks šviesus nori skleistis lyg ir.
Labas rytas.
Labas rytas,
oi kokia faina košė, iškabinsiu visą ir dar lėkštę išlaižysiu kol niekas nemato
Kelios dienos atgal pabaigiau valgyti savo porus - man rekordas
oi kokia faina košė, iškabinsiu visą ir dar lėkštę išlaižysiu kol niekas nemato
Kelios dienos atgal pabaigiau valgyti savo porus - man rekordas
QUOTE(Niurzga @ 2018 02 18, 09:29)
Labas rytas,
oi kokia faina košė, iškabinsiu visą ir dar lėkštę išlaižysiu kol niekas nemato
Kelios dienos atgal pabaigiau valgyti savo porus - man rekordas
oi kokia faina košė, iškabinsiu visą ir dar lėkštę išlaižysiu kol niekas nemato
Kelios dienos atgal pabaigiau valgyti savo porus - man rekordas
Labas rytas, na atlėkei pirma, tai kabink. Aš dar vartausi. Gavau lovon kavos, dubenėlį košės. Surijau. MB išlėkė kaimukan. Aš ruošiuos šventei. Prieš 22 metus 2:22 val. Tapau mama.
Vakar padariau tiramisu. Pamarinavau sparnelių. Grįš tėtis- švęsim.
Paprikas vakar užmerkiau. Kitkam dar anksti.
Ate, sveikiname tavo užaugusį vyrą O ko pats sukaktuvininkas nevalgys tiramisu ?
Žolia, apie frigo braškes ne per daug žinau, bet rūsyje būtų per šilta. Gal dar savaitei vyniok į durpes ir kišk į šaldytuvą. Arba sodink į vazonėlį ir nešk kur nors į garažą ant palangės, kad būtų tie 5-6 šilumos. Kitaip labai išstybs ir vargiai ar žydės. Gi už lango dar žada gilią žiemą. Bet vos tik kiek atšils iki pliuso, nešk su vazonais į šiltnamį.
Žolia, apie frigo braškes ne per daug žinau, bet rūsyje būtų per šilta. Gal dar savaitei vyniok į durpes ir kišk į šaldytuvą. Arba sodink į vazonėlį ir nešk kur nors į garažą ant palangės, kad būtų tie 5-6 šilumos. Kitaip labai išstybs ir vargiai ar žydės. Gi už lango dar žada gilią žiemą. Bet vos tik kiek atšils iki pliuso, nešk su vazonais į šiltnamį.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 02 18, 11:21)
Ate, sveikiname tavo užaugusį vyrą O ko pats sukaktuvininkas nevalgys tiramisu ?
Žolia, apie frigo braškes ne per daug žinau, bet rūsyje būtų per šilta. Gal dar savaitei vyniok į durpes ir kišk į šaldytuvą. Arba sodink į vazonėlį ir nešk kur nors į garažą ant palangės, kad būtų tie 5-6 šilumos. Kitaip labai išstybs ir vargiai ar žydės. Gi už lango dar žada gilią žiemą. Bet vos tik kiek atšils iki pliuso, nešk su vazonais į šiltnamį.
Žolia, apie frigo braškes ne per daug žinau, bet rūsyje būtų per šilta. Gal dar savaitei vyniok į durpes ir kišk į šaldytuvą. Arba sodink į vazonėlį ir nešk kur nors į garažą ant palangės, kad būtų tie 5-6 šilumos. Kitaip labai išstybs ir vargiai ar žydės. Gi už lango dar žada gilią žiemą. Bet vos tik kiek atšils iki pliuso, nešk su vazonais į šiltnamį.
Visi švęsim.visi valgysim. Kažkaip ne taip parašiau.
QUOTE(žollia @ 2018 02 17, 19:08)
labas vakaras
SP, turbūt tu geriausiai apie braškes išmanai Kaip man reik dabar pasielgt su braškių daigais? Dukra atsiuntė iš UK kelis daigus. Ar man juos sodint į vazonus, ar nešt į rūsį +6-7 °C ? Lapelis iš širdutės toks šviesus nori skleistis lyg ir.
SP, turbūt tu geriausiai apie braškes išmanai Kaip man reik dabar pasielgt su braškių daigais? Dukra atsiuntė iš UK kelis daigus. Ar man juos sodint į vazonus, ar nešt į rūsį +6-7 °C ? Lapelis iš širdutės toks šviesus nori skleistis lyg ir.
Jei kelis daigelius, tai suvyniok ir dėk šaldytuvą, daržovių skyrių Arba suvyniok į maišelį, sudėk į durpes sausas ir išnešk į šiltnamį/garažą/lauką/balkoną, bet kur tinka, kur temperatūra laikosi apie -2-0+2.
O kokią veislę parsiuntė? Smalsu labai, gal negirdėta kokia, prisidauginsi paskui geros veislės
Aš šiandien pikiavau, begonijų gumbus sodinau, fuksijas dauginau, žiūrėsiu, ar įsišaknys. Man vasario mėnesį žiauriai sunkiai viskas šaknydijasi, o nuo tada, kai saulė ima kaitinti-bet koks daigelis, žemėn įkištas, prigyja sėkmingai