Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Laba,

ačiū už nuorodas. Labiau domina ilgalaikės savanorystės užsienyje, bet tuose puslapiuose radau kontaktinių numerių kur galima pasiskambinti, perduosiu dukružei.
Atsakyti
Niurzga vai kokios naujienos pas tave. Bet ką dievulis bedaro - viskas tik į gerą 4u.gif 4u.gif 4u.gif Sėkmės Tavo mergytei 4u.gif

Žolia ir pas mane mažas šiltnamis , bet mums 4 užtenka viskam . O priaugint ir dalint ... nenusiteikus smile.gif Nes jei vienais metais gauna - kitais jau drįsta pasakyt - o ką šiemet nebus ? Ir Betaliux man patinka - pasodinu prie pat plėvelės lankiniame šiltnamyje. Nudera, nukerpu - o šaknis išraunu tik rudenį . Keli krūmai veislių, skanių man ar šeimynai - kita hirbridai .
Atsakyti
Man betaliuksai neskanūs. Sodinu 2-3 krūmus. Pirmuosius prinokusius suvalgome, o paskui prasideda normalūs pomidorai, tai tie Betaliuksai taip ir susivalakoja.
Man dar skanūs Kumato, bet labai jau kieti. Kažkada buvau gavusi iš draugės tokius tamsiai rudai raudonus pailgus, be galo saldžius ir skanius. Kažkur nudaigojau sėklas, tai nežinau nei pavadinimo, nei kur jų rasti.
Atsakyti
Dusia, nereikia balionėlių mirksiukas.gif Turi gerų draugų, tai gerai atšventė Naujus, nebuvo kada liūdėt. O ir dabar su geriausia drauge daugiau laiko leidžia, susitiko su primirštu draugu (tik draugu)... akys plačiau atsivėrė, kad yra daugiau veiklų. O be to protingiau rinksis ką dabar veikt, o ne bėgs paskui kažkieno svajonę. Viskas gerai.
Atsakyti
Tai ir sakau, kad nedalinant ir nešeriant gyvuliukų pomidorais, dar ir perdaug užauga 3x4 šiltnamy. Betaliuksų aš dažniausiai 1- 2 krūmus turiu ankstyvam derliui. Bet jau 2 metus sibirskij skorospelyj sodinu irgi 2 vnt. Betaliuksai vistiek pirmesni smile.gif Tai teks apsispręst kuriuos sodint šiemet. Vakar įlindau į tą ogorod.ua , tai net miegot laiku nenuėjau biggrin.gif . Bet dauguma jau išparduota. ax.gif Šiaip cekavinaus.
Atsakyti
Niurzga, taviškei bus pamoka, kad nė vienas bernas nevertas to, kad su nutįsusia seile paskui jį bėgti. Skaudu, bet būtina. Gi pasakojai, kaip bandei į protą atvesti. Kiek čia tos žiemos. Vėl bus ruduo, susigalvos, kur stoti.

Baikite čia tais pomidorais svaigti. Žiema dar už lango. Ko gero, pas paus kaip reikiant šiandien
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2018 01 13, 20:54)
Dusia, nereikia balionėlių  mirksiukas.gif  Turi gerų draugų, tai gerai atšventė Naujus, nebuvo kada liūdėt. O ir dabar su geriausia drauge daugiau laiko leidžia, susitiko su primirštu draugu (tik draugu)... akys plačiau atsivėrė, kad yra daugiau veiklų. O be to protingiau rinksis ką dabar veikt, o ne bėgs paskui kažkieno svajonę. Viskas gerai.

Nebando kur įsidarbinti? Padavėja ar aukle kokia? Vis tik pilnametė, darbas nė vieno nesugadino dar, o patirtis gyvenimiška per darbą ir ateina 4u.gif

Betaliuxų nemėgstam, mama pyksta ant jų, sako, tik vietą užima-yra ir geresnių pomidorų. Ji dievina Raisą, man ji šiaip sau. blush2.gif Kasmet privežu jai bent 20 naujų pomidorų iš 50 auginamų, o jai vis nėra tų skaniųjų biggrin.gif Man skanūs Alicante, o jai jie per maži, slyviniai, tik kad apvalūs. biggrin.gif Užpernai džiaugėsi Faworyt ir Cour de bue, tai pernai pyko, kad iš jų derlius menkas(bet aš nurašau pernykščiams orams, man jie skanūs).
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 01 12, 22:40)

Bangele, jei turi vietos šiltnamyje, tai gali bandyti įkišti kelias vijoklines šparagines pupeles. Valgysi pilna burna.

Pasiūlymas vertas dėmesio, šparagines pupeles laaabai mėgstam, bet aš jas auginu lauke ir žemas, krūmines.
Žollia, aš turiu 4 vaikus, ir labai džiaugiuosi galėdama kaimišku maistu prisidėti.Neturiu daug pinigų, nenupirkau butų, tad jie moka banko paskolas, o aš padedu jiems maistu, kai atvažiuoja, turiu ką įduoti.6 metrų šiltnamyje kampuose pasodintos 2 veislinės vynuogės.Labai skanios, be kauliukų, tik biški vėlyvos, nes sunoksta beveik tuo pačiu metu kaip ir lauko vynuogės.Jau pavasarį bus 3 metai, kaip pasodintos.Rudenį perkasant šiltnamį jau po gerą metrą nebevarpiau, nes pilna vynuogių šaknų, nenorėjau jų pažeisti.Tai iš to šiltnamio belieka 4 m ilgio daržovėms, šalia vynuogės nebent svogūnų pradygusių pavasarį laiškams įkišiu mirksiukas.gif Aš daug įvairovės prisisodinu.Ir braškių apie 20 krūmų, uogaujam nuo gegužės kokios 20 dienos, apie 40 pomidorų, 5-6 agurkus ankstyvam valgymui, o marinavimui auginu lauke, keletą čilių, apie 20 paprikų, bet jei bus vietos auginsiu daugiau, labai jos visur tinka ir šaldytos, ir marinuotos, peruvinės dumplūnės pora kerų.Aišku pasiauginu kopūstų, įv gęlių daigus, pakraščiuos morkų pasėju ir jas jau valgom, kai lauke tik sudygę būna, salotos, ridikėliai, špinatai, bazilikai.....
Kai pastatysim naują, nugriausim plėvelinį, tad kaip turėjau 16 metrų šiltnamio, taiip tiek ir tebus, tik polikarbonatinio
Atsakyti
Labukas, įkušiu trigrašį ir aš.
Pomidorai rudai juodi, slyviniai, saldūs, kaip IK rašė, gall Purple rusian plum. Labai skanūs, labai derlingi, bet jei nenuskini laiku, labai ir trūkinėja. Bet parašiau ir užsinorėjau. Turi būti likusios kelios sėklytės. Sėsiu šiemet. IK kalta, kad prišneka....
Man šiltnamy perimetru labai rukola pasiteisino. Jau dabar priaugusios buvo, bet dabar manau nušalo. Pasisėjau daugiametes. Krūmą palieku su žiedais, pavasarį pridygsta. Daigiukus išsipikiuoju darže ir taip sukasi ratas.
Atsakyti
Tai va, yra skirtumas, kai turi kam duot derlių (kaip Bangelė) ir neturiu kam duot derliaus , tik savo 3 asmenų šeimai 4u.gif Seniau duodavau draugei, puseserei. Bet apsigalvojau ir nebedalinu biggrin.gif Man darbo mažiau , vienas malonumas lieka ax.gif
Ate, kitais metais iš to purple sėklyčių pagiaudyk biggrin.gif . Aš kaip beždžionė - ir man reiks bigsmile.gif
Jau 2 metai turiu daugiametę rukolą. Bet kažkaip nežinau kaip ją genėt, nes palieku tokius gan ilgus stagarus ir pavasarį jie apželia lapais. Tai nugula į šonus, tokie skysti tie lapeliai. Gal jas reik iki žemės nupjaut?
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2018 01 14, 17:22)
Ate,  kitais metais iš to purple sėklyčių pagiaudyk  biggrin.gif . Aš kaip beždžionė - ir man reiks  bigsmile.gif

turiu. Galiu šiemet atsiųst smile.gif
Atsakyti