Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

O Rutulių odelė kad minkšta, tai gal gerai? As gal trūkinėja dėl to?
Įsitraukiau į sąrašą abu hibridus. Dal Milda, dar Germany orange, kardinal Mazarini, Batiania , Talalychin, Sibirskij skorospelyj, Vesuvio būtinai - jie taip gerai laikosi net po naujų Metų. Jau ir pilnas mano šiltnamis beveik smile.gif . kokie 25 daigai bus ir užteks. 4u.gif
Atsakyti
Laba,

QUOTE(Dusia37 @ 2018 01 12, 11:46)
Niurzga kaip tavo mergytės draugui šiemet sekėsi su stojimu ? Pavyko ?  

Jau nebe draugas, paliko per Kūčias ir per feisbuką. Bailys (ne todėl, kad paliko tik dėl to kaip tą padarė).
Jis įstojo į Anglijos universitetą tai tikrai, tik dėl Kembridžo tuo metu buvo neaišku (bet į kitus 2 jau pakviestas).
Maniškė metė mokslus, šitie netiko, nepatiko, jei būtu norėjusi būtu dasivijusi kursiokes. Kol kas nežino kuo nori būti. tai net nežinau ar ji rugsėjį kur nors stos. Laukiu ką sugalvos.

Ate, o kokios bėdos tave (jus) puola, kad net su ligoninėm, ar nenori čia viešai?

Svajonių darbui savo balsiuką nusiunčiau, kad tik pasisektu vaikinui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 12 sausio 2018 - 17:34

Jei lietuvybiu norisi, tai man sksnesni Skariai uz Rutulius. Rutuliai nepatiko...

Atsakyti
Matau colibris patinka ir kitoms , tai be jo dar cetia yra toks pat geras, derlingas ir t.t. o ligu atžvilgiu dar labiau neužmušamas, iš hibridu tik šituos ir auginu , pernai buvau pasodinus viena daiga pabandymui baltu veisliniu nu skonis dangiškas, tokie i gelsvuma sunoke kaip kaimiška grietine, gaila kažkur pakeli nukišau , o bet tačiau buvo 4 viso labo ant krumo to gardesio tik mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2018 01 12, 15:52)
SP, labai daug naujo negalvoju  4u.gif  Šiltnamis 3x4,  užtat ir noriu efektyvių veislių.  ax.gif

Aš niekaip nesuprantu ką galima pasodint į 3*4 šiltnamį.Žaislinis ir tiek.Gruodžio mėn mes nusipirkom dar vieną polikarbonatinį 10 m ilgio, baltarusišką, žinom jo minusus, jis kitoks negu dabar turimas rusiškas, o kaina tokia pati, tiek už 6 m rusišką, tiek už 10 m baltarusišką 420 :)Dar nesustatėm, lauksim pavasario, jam reikės patobulinimų, kaip geriau į žemę įkišti,Įtvirtinti kad vėjas nenuneštų.Turėjom 10m ilgio plėvelinį šiltnamį, bet plėvelė jau suplyšo, būtų reikėję keisti.Nusprendėm, kad mes senstam,vis mažiau sveikatos bus plėvėlę keisti, tai pasistatysim iki savo amžiaus galo smile.gif.Nes su sveikatom tikrai ne kaip, aš per nepilnus 3 metus, įsitaisiau antrą traumą, šįkart ranką nusilaužiau doh.gif Gipsas dviem mėnesiams, po visko, galėsim šiltnamį statyti.Nepatiko man pomidorų veislės, lieku už hibridus.Pirmą vasarą pernai turėjau daug veislių, bet, pasirodo, mes nelabai vertinom nei geltonus, nei dryžuotus, nei kokius žalius pomidorus.Mums pomidoras turi būt raudonas, neypatingai didelis ir tvirtas, tik tokie valgėsi, ir padažams tiko.O visokie spalvoti trūkinėjo ir pelijo šiltnamyje.Ir dar, Žolia, polikarbonatinis šiltnamis yra aukštas, tai ir reikia išnaudot tą aukštį, auginti aukštaūgius pomidorus.Juk daug maloniau ateit ir nusiskint stačiam pomidorą, nei ten ropinėt pažeme.Todėl man nepatinka Betalux, geriau jau tokio pat ankstyvumo aukštas Toro.Čia mano nuomonė.O Lotaringskaja Krasavica auginsiu dėl vaisių gražumo, nors ir veislė, ir sėklų pasiruošiau smile.gif
Atsakyti
na, mums tai pakanka pomidoru pilnai. agurkus lauke auginu.Tiesa sakant, man tai nesuprantama, kaip judu dviese tiek suvalgot is dvieju siltnamiu, kiek sodini. pomidoru sulciu pas mus irgi nieks negeria. O padazu tai irgi prigaminu troskiniams. Siemet ir agurku nebemarinuosiu, tik raugimui auginsiu. Nors nei vienu, nei kitu nieks nebenori. Bet kaip gi visai be ju. smile.gif Va morku tai reik daug, sitos tai eina visur, salotas ju labai darom daznai.Moliugu butinai auginsiu .Pastarnoku ir petrazoliu saknu nebeauginu pati, nusiperku turguj, nes man nesiseke su jom.
Atsakyti
Aš irgi atšokau nuo veislių. Jau antrą kartą. Kažkada karjeros pradžioje tai kitokių nė nebuvo. Buvau iš visos TSRS prisisiuntusi visokių įdomybių. Paskui pasistatėme kelis arus šiltnamių, pagrinde daigų auginimui. Nes tuo metu auginome gal 5 ha kopūstų, 7 ha porų. O kad šiltnamiai tušti per vasarą nestovėtų, pomidorais užvarydavau. Tai išbandžiau daug hibridų. Paskui čia sodybietės subalamūtijote. Pradėjau per mytus vagiliauti. ax.gif Tai dabar iš veislių pasiliksiu iš Atės paimtą žalią slyvinuką, tokį saldų. Kadangi sodinu virš 100 daigų, turiu pomidorų ir pardavimui. Atsiperka plėvelė , sėklos.
Šiltnamį pavasarį kelsiu į naują vietą, jau nebesusitvarkau su sauslige. Arba reikia varyti fungicidais kas savaitę ( ką dažniausiai pamirštu ir būna nupurkšta vos vieną kartą), arba naujoje vietoje.

Bangele, jei turi vietos šiltnamyje, tai gali bandyti įkišti kelias vijoklines šparagines pupeles. Valgysi pilna burna.
Atsakyti
Niurzga, o nenori tavo panelė pasavanoriaut Lietuvoj ar užsieny? jauniems dabar didelės galimybės, u-moka kelionę, maistpinigius moka.
Atsakyti
Liniuxxx ji tai nori, bet nerandam tokių programų kur išlaiko savanorius, kur randam tai pat turi susimokėti ir nemažus pinigus (už maistą ir apgyvendinimą). O gal žinai kur tokių programų rasti? Subręstu, gal apsispręstu kuo nori būti, ką nori veikti...
Atsakyti
Turiu aš tokių nuorodų savo pašte, man neaktualu, neskaičiau, bet gal tave užvestų ant kelio. Parašyk man savo el. paštą
Papildyta:
http://jaunimogarant...nimo-titulinis/
http://jaunimogarant...savanorystei/p0
Papildyta:
Žiūriu, čia tinka labiau kaimo bendruomenei, ką turiu. Teiraukitės, skambinkit į kokias jaunimo reikalų organizacijas
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2018 01 12, 23:17)
Liniuxxx ji tai nori, bet nerandam tokių programų kur išlaiko savanorius, kur randam tai pat turi susimokėti ir nemažus pinigus (už maistą ir apgyvendinimą). O gal žinai kur tokių programų rasti?  Subręstu, gal apsispręstu kuo nori būti, ką nori veikti...

bandykit kreiptis į http://www.patria.lt/. Esu buvus jų mokymuose apie savanorystės galimybes jaunimui - nuteikė puikiai smile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti