Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Lyžuka, daryk vadinamą šubą
o man su graikiškais riešutais ir svogūnais labai skanu wub.gif
Atsakyti

Mes taip vadinamą silkę "po patalais" gaudavom iš močiutės tik po 12, po mišių, arba Kalėdų dieną, o dabar kai jos nebėra, darom lygiai tą patį, iš įpratimo, ir vaikai taip nori daryti, kas man šiek tiek keista, bet malonu  :D​  

Atsakyti
https://www.lamaista...uciu_patiekalai
Šiandien ryte peržiūrėjau nemažai receptų su silke įdomių. ax.gif
Atsakyti
Ditaiene, galima atvirukus, galima laiškus...Galima sukurti eilėraštį ar pasaką... viską galima ax.gif

Laba
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 12 15, 10:10)
Laba  4u.gif
Iš Kaimo, o tu išbandžiusi prancūzą lovoj, kad sakai puikūs meilužiai?  mirksiukas.gif

Tai sakai nieko gero ? irnesakyk.gif
Tai va, teko daug su jais bendrauti, bet taip ir liko neišbandyta. Bet kokie bernai buvo. wub.gif Važiuojant mašina, jei pamatydavo kokią lietuvaitę trumpesniu sijonu, tiesiog pro langus išvirtę seilėmis asfaltą laistydavo. biggrin.gif

Pas mus Kūčioms gaminama tik vienos rūšies silkė, tik iš vietinių produktų,. Užpilta ant kanapių aliejaus keptais svogūnais ir morkomis. O jau vėlesnėmis dienomis tai duodu laisvę fantazijai pasiganyti. Esu ragavusi lenkiškos marinuotos su ananasais, gal Kalėdoms išbandysiu.
Man Kūčios yra pagoniška šventė, nors kaip norite sakykite. Tai būdavo šeimos vienybės šventė, su vėlių vaišinimu. Seneliai dėdavo savo gėrybes ant stalo, pvz žuvį, vaikai riešutus, uogas, moterys daržoves, vyrai javus, medų. Todėl pas mane jokių šiuolaikiškų daržovių, na , pvz tų, kurios atsirado po didžiųjų kelionių. Jokio cukraus saldinimui, tik medus. Medumi saldintas aguonpienis, perlinės kruopos su medumi, kompotas su medumi, ir kisielius. Ir viskas turi būti savo užauginta. Kad ir po nedaug. Šiamet užaugo gal pusė saujos riešutų, bet iš principo daugiau nepirksiu. Spanguolės savo, net žuvis , sūnaus pagauta, savo laiko šaldiklyje laukia.Tik kanapių aliejaus dovanų gaunu. Kompotui pasidžiovinu obuolių, kraušių, žemuogių, kitų uogų.
Tuos dvylika patiekalų vėliau negaminu nė karto, todėl visi labai laukia, nes tik kartą per metus ragaujama.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 12 15, 17:59)
Tai sakai nieko geroirnesakyk.gif
Tai va, teko daug su jais bendrauti, bet taip ir liko neišbandyta. Bet kokie bernai buvo. wub.gif Važiuojant mašina, jei pamatydavo kokią lietuvaitę trumpesniu sijonu, tiesiog pro langus išvirtę seilėmis asfaltą laistydavo.  biggrin.gif

aš tai irgi nebandžius, nieko negaliu pasakyt, ar kas gero rolleyes.gif
Nieko nekepu ir neverdu. Kokiais čia metais tą kalėdinį pyragą iš anksto kepiau, tai nepatiko jis mums unsure.gif Nors po truputį per kokį mėnesį aš jį suvalgiau prie kavos biggrin.gif Daugiau nebandysiu.
O visa kita tą pačią dieną ruošiu. ax.gif
Atsakyti
IK Kūčios ir Joninės labai pagoniškos šventės smile.gif Ir šiaip dauguma pagonišku švenčių yra "pritemta" prie Krikščionybės...
Gerbiu it tikinčius ir netikinčius , tik nelabai bemėgstu į senatvę persivertėlių dėl mados smile.gif
Atsakyti
Merginos, ar pasirašot savo nicus ant atvirukų? Ar man paskui parašyt gavusiam laišką? Nes bendraujam čia tai nicais ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Na mano nicas aiškus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Taigi rašykite nicą kaip grafo titulą prie pavardės. biggrin.gif
Pas mane prasidėjo kalėdinių namukų vajus
Atsakyti
Labas rytas.
Žolyte,nepatinka kalėdinis pyragas?vAKAR PRAPJOVIAU SAVĄJĮ,NA MAN TAI JIS KVEPIA BRENDŽIU IR SKANU.jAU GAL SEPTYNI METAI KEPU,VISAI GIMINEI LABAI PATINKA. ax.gif Pusę vešiuos į UK,kitą dalį paliksiu mažiui,pusženčiui,daugiau niekam neduosiu. bigsmile.gif Jis labai ir sotus,užtenka suvalgyti nedidelį gabaliuką. ax.gif
Atsakyti