Labas, bjaurus zmones, oi bjaurus. Pas mus tai kukuruzus maisais velka ir zirnius maisais nesa i turgu. As galvojau kad reiketu platinti zinia kad tie turginiai zirniai vogti is katik purkstu chemija lauku. Gal tada niekas nepirktu ir vagim nereiketu vargti.
QUOTE(daivasen @ 2017 12 05, 10:43)
Labas, bjaurus zmones, oi bjaurus. Pas mus tai kukuruzus maisais velka ir zirnius maisais nesa i turgu. As galvojau kad reiketu platinti zinia kad tie turginiai zirniai vogti is katik purkstu chemija lauku. Gal tada niekas nepirktu ir vagim nereiketu vargti.
Naivumas tavo Taigi turguje žinai kokios giesmės.
-Čia iš savo daržiuko, tik ant švęsto vandens auginti. ... Na, dar keli kibirai mėšliuko... Pirkit , ponia, ekologiškesnių nebūna...
Ai, pagalvoju, kad iš vogimo retas praturtėjo...
Bet tai kaip smagu tokius gaudyti. O dar smagiau kai pritaikai auklėjamąją priemonę. Na, atsimenat Šuriko nuotykius ? Nado, Fedia, nado....
Specialiai į kindersiurprizus netaikome, beeeet... Gal ir neblogai būtų, jei pareguliuotume genetinius išteklius.
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 12 05, 13:03)
Oi, kaip pasijuokiau iš IK romano "Bobulės godos dideliuose laukuose" Tau lemta tapti šiuolaikine Žemaite-taip jau kaimiškai ir nuo dūšios rašai
Neįžeidinėk. Man Žemaitė - reto atgrasumo rašytoja. Nesupratau, kas ją galėjo paskelbti klasike ir kas verčia vaikus jos rašliavą skaityti. Pati rūkė, gal ir gėrė, su jaunais diedais davėsi vyrą palikusi. O jos herojai - jau tokie moliuskai, minkštakūniai, tokie verksniai. Nė piršto dėl savo gerovės nepajudinantys. O jų liūdni likimai - taip jiems ir reikia. Na kad ir Katrė. Man jos vietoje seniai Vingiai moment ant pečiaus tupėtų pasislėpę, Vingių Jonas būtų netyčia vienąkart valgomų grybukų užragavęs. Jauna graži našlė ir kaime ką nors rastų. O jeigu jau nenori teptis rankų - galėjo bėgti patyliukais į miestą. Tai ne , rankas tragiškai laužė ir verkė.
O bet tačiau - Katrės kažkaip ir dabar dar išlikusios. Ne po vieną, pundeliais. Kartais prireikia labdaros tų Katrių prieglaudai. Prisiklausau jų istorijų Diedai geria, pinigų nėra, namai - landynės, paakiai papuošti rankų darbo mėlynėmis. Tai vietoje to, kad begtų iš tų namų neatsisukdamos - jos taškosi ašarotais snargliais, vėl ir vėl mina ant to pačio grėblio. Nesuprantu, ar nori būti durnės, ar šventosios. Tfu, kokios kvaišos.
IK prajuokinai iki ašarų
Labas rytas.
Aš iš karto irgi pagalvojau,pilna tokių Katrių ir dabar yra. Nu nežinojau tokių dalykų apie Žemaitę?Čia tai naujiena,man ji tokia kaimo bobutė atrodė nuotraukoje.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 12 05, 20:37)
Neįžeidinėk. Man Žemaitė - reto atgrasumo rašytoja. Nesupratau, kas ją galėjo paskelbti klasike ir kas verčia vaikus jos rašliavą skaityti. Pati rūkė, gal ir gėrė, su jaunais diedais davėsi vyrą palikusi. O jos herojai - jau tokie moliuskai, minkštakūniai, tokie verksniai.
Reikia atskirti rašytoją nuo žmogaus Rašė apie tokius plūdurus, bet kaip rašė! man jos toks sodrus žodis buvo, kad taip ir pagyveni šalia tokių moliūskų
Maironis kaip reta babnikas buvo, davėsi Kaune oho kaip, turtus krovėsi, ale poetas iš prigimties.
Salomėja Nėris-poetė iš didžiosios raidės! Ir tikrai nesuprantu dabartinės valdžios norų ją paniekinti, su žemėmis maišyti
Žodžiu, IK, susiejau Tave su Žemaite ne dėl to, kad ji ten rūkė, gėrė ar su diedais davėsi, o kad puikiai įvaldžiusi plunksną buvo
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 12 06, 08:13)
Reikia atskirti rašytoją nuo žmogaus Rašė apie tokius plūdurus, bet kaip rašė! man jos toks sodrus žodis buvo, kad taip ir pagyveni šalia tokių moliūskų
Maironis kaip reta babnikas buvo, davėsi Kaune oho kaip, turtus krovėsi, ale poetas iš prigimties.
Salomėja Nėris-poetė iš didžiosios raidės! Ir tikrai nesuprantu dabartinės valdžios norų ją paniekinti, su žemėmis maišyti
Žodžiu, IK, susiejau Tave su Žemaite ne dėl to, kad ji ten rūkė, gėrė ar su diedais davėsi, o kad puikiai įvaldžiusi plunksną buvo
Motera, pamislyk, ką rašai . Ar čia mane nurašai ? Jei tik būtų tų diedų tinkamų, ką gali žinoti....
Šiandien darbininkės iš ryto krykščia ko tai laimingos. Gi Fb pasidalijimas plinta, kur iš už gyvatvorės išpuola pulkas nuogų vyrukų ir bėga į kamerą. Bet tokie visi kaip vienas superiniai. Tai argi nuo tokių verta duris užremti ?
Man Salomėja Neris irgi poetė iš visų didžiųjų raidžių. Kaip ir Paulius Širvys. Šitą tai turėčiau prisiminti iš vaikystės, pas tėvą atvažiuodavo su plunksnos broliais. Salomėjos eilės -tai lyg bėgimas basomis per ledą, na, tiesiog nesiekiant kojomis žemės. Atrodo, besvorės krištolinio skambesio eilės
Na man už Vytautą Mačernį niekas gražiau nerašė . Pusę jo eilių mokėjau mintinai ... jaunystėj
mane kažkaip lietuvių poetai nežavėjo niekad, nesakau kad blogos eiles bet , va kas kita Puškinas, Cvetajeva, Jeseninas (nors irgi padykusį gyvenimą gyveno )
yra labai geras jos eilių "pastatymas"
https://www.youtube....h?v=U36x2cxBrzg
geresnio varianto neesu mačius pagal šitą eileraštį
yra labai geras jos eilių "pastatymas"
https://www.youtube....h?v=U36x2cxBrzg
geresnio varianto neesu mačius pagal šitą eileraštį
QUOTE(Dusia37 @ 2017 12 05, 09:39)
Kažkada teko rugpjūčio pabaigoj keliauti per Ukrainą ( gal prieš 5 metus ) , tai ten kukurūzų laukus saugo žmonės su šunimis ir šautuvais. Mentalitetas žmonių ten dar labaiu possovietinis.
Vogimas likęs iš Tarybinių laikų . Atlyginimai buvo menki , bet visi ėmė tempė. Darbas buvo geras jei galėjai kažką pavogti . PS niekas nelaikė to vogimu net . Kai aš stojau Tarybiniais laikais ten kur stojau , tai teta dejavo - jatau kokia bloga specialybė, taigi nieko neparsineši namo . Pati visą gyvenimą pieninėj pradirbusi ...
PS dabras yra darbas, ne šventė - visad bus nepatenkintų , visada bus konfliktinių situacijų . Nes tai darbas, ne pramogos , ne artimųjų susitikimas ... Na nebet dirbi valdiškam darbe? Nors ten nei dienos nedirbus . O jei privačiam versle , tenka visko atlaikyti.
Vogimas likęs iš Tarybinių laikų . Atlyginimai buvo menki , bet visi ėmė tempė. Darbas buvo geras jei galėjai kažką pavogti . PS niekas nelaikė to vogimu net . Kai aš stojau Tarybiniais laikais ten kur stojau , tai teta dejavo - jatau kokia bloga specialybė, taigi nieko neparsineši namo . Pati visą gyvenimą pieninėj pradirbusi ...
PS dabras yra darbas, ne šventė - visad bus nepatenkintų , visada bus konfliktinių situacijų . Nes tai darbas, ne pramogos , ne artimųjų susitikimas ... Na nebet dirbi valdiškam darbe? Nors ten nei dienos nedirbus . O jei privačiam versle , tenka visko atlaikyti.
Nesakyk, Dusia, buhalteriams da geriau buvo, tik parkerį reikėjo mokėt valdyt Tik svarbu nepamiršt dalintis
Toks dieduks šiand porino, kad bus šilta žiema, pliurza tskant Kažkaip gal ir patiko ta pranašystė, nes labai nenoriu šalčio šiemet , geriau pliurza .
QUOTE(žollia @ 2017 12 06, 17:30)
Nesakyk, Dusia, buhalteriams da geriau buvo, tik parkerį reikėjo mokėt valdyt Tik svarbu nepamiršt dalintis
Toks dieduks šiand porino, kad bus šilta žiema, pliurza tskant Kažkaip gal ir patiko ta pranašystė, nes labai nenoriu šalčio šiemet , geriau pliurza .
Aš irgi pranašauju šiltą žiemą su krituliais. Na ne aš, o senolių išmintis Matyt, ir diedukas tas tais pačiais pastebėjimais vadovavosi. Pavasarį ir vasarą nuspėjau tiksliai