Labas rytas.
Labas
Dusia, labai skaniai susiskaitė tavo mišinio receptas kaip reik nepamiršt kitais metais pasidaryt ?
Buvau Rietave su savo veltiniais Tai peržegnojau ir pasižadėjau daugiau tokių nesąmonių neišsigalvot
Jau neskaitant pirkėjų išprusimo. Jiems tapkės turi kainuot ne daugiau 5 . Bet tie dar nieko, o susidūriau ir kaip pardavėja su pardavėjų mentalitetu, tai božebože. Pagatavi gerklę perkąst vieni kitiems dėl kokios smulkmenos. Ar čia gal tik man sekasi"
Dusia, labai skaniai susiskaitė tavo mišinio receptas kaip reik nepamiršt kitais metais pasidaryt ?
Buvau Rietave su savo veltiniais Tai peržegnojau ir pasižadėjau daugiau tokių nesąmonių neišsigalvot
Jau neskaitant pirkėjų išprusimo. Jiems tapkės turi kainuot ne daugiau 5 . Bet tie dar nieko, o susidūriau ir kaip pardavėja su pardavėjų mentalitetu, tai božebože. Pagatavi gerklę perkąst vieni kitiems dėl kokios smulkmenos. Ar čia gal tik man sekasi"
Dusia, o pomidorus kokia forma naudoji? dziovini ir sumali?
Ar arbatos vien iš lapų morkų gėrei? KAip skonis?
darau panašų mišinuką tik nededu pomidoru su čili ir tu morku, o vietoj ju juozažoles ir šalavijo, į atskira ir čiobrelio, šiemet labai super šalavijas pakliuvo toks su cinamono skoniu, pirma karta toki pirkau, gaila išmetus pakuotę, tikekimes neišals jis man
darau panašų mišinuką tik nededu pomidoru su čili ir tu morku, o vietoj ju juozažoles ir šalavijo, į atskira ir čiobrelio, šiemet labai super šalavijas pakliuvo toks su cinamono skoniu, pirma karta toki pirkau, gaila išmetus pakuotę, tikekimes neišals jis man
QUOTE(Lyžuka @ 2017 12 04, 11:22)
Dusia, o pomidorus kokia forma naudoji? dziovini ir sumali?
Lyžuka, morkų arbata man yra baisaus skonio bandžiau gerti, supratau , kad nesu niekam tiek prasikaltus ... Ar tiek ligonis.
Ps šalivaijo ir pas mane dėta. Nedaug . Pamiršau ... dar dedu ir baziliko , bet jis sudžiuvės visai beskonis pasidaro . Maišau visokias žoles. Pomidorus , paprikas, pačias morkas džiovinu ir malu . PS šiemet tik lapai , morkų nedžiovinau . Atskirus prieskonius irgi pasimalu - ir raudonėlio ir krapų, raudonėlis picai , krapai sriuboms .... O čia toks MIX -as . Tai nebeperku jokių prieskonių , tik paparastų pipirų į malunėlį ... Ir tokius mišinius gaminu jau 5 metai Man tinka .
man džiovinti krapai tai šienu neša, tik šaldau juos
QUOTE(Lyžuka @ 2017 12 04, 11:47)
man džiovinti krapai tai šienu neša, tik šaldau juos
Lyžuka , džiovinu tik peraugusius krapus - žiedynus su sėklom. Jų džiovintų geresnis - stipresnis skonis .
QUOTE(žollia @ 2017 12 04, 11:34)
Pagatavi gerklę perkąst vieni kitiems dėl kokios smulkmenos. Ar čia gal tik man sekasi"
Visur tas pats Su braškėmis stengiuosi neprekiauti turguje, nes išgirstu tiiiieeek komentarų, kad bloga būna. Visiems duok už dyką-tai bus gerai.
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 12 04, 12:45)
Visur tas pats Su braškėmis stengiuosi neprekiauti turguje, nes išgirstu tiiiieeek komentarų, kad bloga būna. Visiems duok už dyką-tai bus gerai.
SP, klysti. Ne tik už dyką, dar ir primokėti turėtum. Bet koks asmuo, prekiaujantis savo darbo vaisiais yra pikčiausias tautos priešas. O vat kokia maksiminė produkcija jau nuasmeninta ir maloniai perkama.
Dar geriau, kai susiformuoja nuomonė : daug turi, iš tavės galima imti nesiklausus. O ką, negalima ???
Kurios buvote, žinote mano plotų dydį. Tolokai nuo miestelio šiemet mano pekino kopūstai. Ir prie kelio, na, nelabai judraus, bet važinėjamo. Gero tono požymis : sustoti ir prisipjauti kiek širdis geidžia. Važiuoja mano darbininkė namo po darbo ir mato du darbštuolius su mašiniuku ir maišais. Klausia, ką čia veikia. Atskrieja klausimas : o ką, negalima ? Moteriškė traukia telefoną, mol skambiname IK ir klausiame, ar galima. Susivyniojo maišelius ir nepatenkinti nuvažiavo. Garantuotai vėliau grįžo. Išpjauta kukliais paskaičiavimais mažiausiai tona. Gi ir suėsti tiek didelės giminės reikia.
Praeitą ketvirtadienį trūko traktoristų vežti iš lauko, tai sėdau į traktorių ir varau. Susistabdo mane prie lauko moteriškė su audine ir klausia, ar ir ji gali prisipjauti. Matyt, palaikė mane samdomu piliečiu. Sakau, parduodame. Moterytė tik akis varto, įtariu, šitas žodis jos sąmonės nepasiekė. Išaiškinu kelią iki sandėlio. Dar akimis klapsi. O tai gal iš krūvų pasirinkti galima ? Sakau, jei nori lazdų į pasturgalį, gali bandyti. Nuvairuoju į lauką, malasi ta Audinė kaip tarakonas ant viryklės šen ten keliu Bet aš išvažiavau, atvarė kitas traktorius, gal vėl biznis nepaėjo.
Linksmiausias nuotykis buvo prieš gal 10 metų. Irgi tame pačiame lauke. Svogūnus išpurtome, padžiūna apie savaitę kitą, tada važiuoja surinkėjas ir vežame baigti džiovinti į aruodus. Tą dieną skambino vieni mano šefuojami žmogai ir prašė kelių maišų svogūnų. Na, kilniam reikalui, sportininkams. Kažkas važiuodamas klausia, ar priklauso būti baltam autobusiukui lauke. Pagalvojau, gi nepasakiau sprtsmenams kuriame lauke. Vyktu išsiaiškinti situacijos. Renkasi du vyrai kaip mūrai net susšilę mano turtą. Pasilabinau ir aiškinu, kad čia mano laukai, mano daiktai.
_ o ką, tau gaila? Šitiek turi. O be to, manėme, kad bendrovės.
_ O bendrovės tai galima skersai išilgai imti nesiklausus?
-Ko čia burbi, užteks ir tau.
-Vyrai, bet vis tik reikės už juos susimokėti
-Kiek
- 0,xx. Per pusę pigiau nei parduotuvėje.-
Pasikaso plikes, pagalvoja, krumpliaračiai smegeninėse sukasi....
-Bet mes jau prisirinkome, tai nemokėsime. Mums per brangu. Tik šituos pasiimsime
- Nė nebandote...
Vyrukas ant pečių maišą kilst, jau nešasi į savo busiką. Nesumojau iš karto į pakinklius spirti, būtų nuvirtęs nosimi į dulkes. Tai tik už maišo truktelėjau, tas nukrito nuo pečių ir pusė grobio iškrito. Vis tiek džigitas tą pusmaišį ant pečių, blinkt į busiką, durimis trinkt. Sušoko abudu ir jau važiuos. Na pyktis sukilo. Nepraeis čia priešo tankai... Griebiau akmenį ir pareiškiau
-Tik pajudate, langą išpilsiu
-Tik pabandyk..
Pabandžiau, bet nesitaikiau į langą, kliuvo į buferį.
Durys šmaukšt atsidaro, išlipa abudu kaip kalakutai užraudusiais snapais. Matau, gausiu lupti. Atbula traukiuosi link savo autobusiuko, atbula ranka pagrabalioju durelių lentynėlėje ir ištraukiu du mačetės dydžio peilius. ( jų visada durelėse būna, nes važinėjama kopūstų kirsti) Pasijaučiu drąsiau ir jau gatvės chuligano balsu pareiškiu:
-Tik prieikite...
Vyrai liko mažiau drąsūs, sušoko į mašiną ir pajudėjo. Aš iš paskos savo visko mačiusiu Fordu tranzitu. Kabaldai kabaldai skersai vagų vejantis, atsikabino mano duslintuvas... Plėšikai jau iššoko į kelią ir ima greitėti. Aš viena ranka sukioju vairą, kita renku MB numerį. (policijos numerį iš to jaudulio pamiršau).
-Važiuok.... Greitai..... Užstatyk kelią.....Pagauk...
Kelias apaugęs buvo medžiais, krūmais apžėlęs. Iš toli matau, kaip su traktoriumi prisikabinęs plūgą atlekia MB. Kur kelias daro posūkį, jis ima suktis ir skersas bando užtverti kelią. Chebrytė braižydama į šakas šonus paskutinę akimirką pravaro šalikele ir pasprunka
-Tai velniai, pabėgo...
Dar pasižiūrime , kad pasuko link Pnv, tada nieko nesitikėdami skambiname policijai.
Sugrįžę mano , kad apraminti įsiplieskusį medžioklės azartą, išsiverdame kavos...
Po kiek laiko skambutis į duris. O už durų policininkas kaip dvi spintos dydžio, laiko vieną pilietį už pakarpos
-Šitas?
-Vauuu. Akurat, šitas.
Nuveda į mašiną. Atėjęs vėl klausia
-Pareiškimą rašom ?
- Ai, tingisi. Ar galite juos nusivežę gerai šonus atvelėti ?
-Nipaloženo. Palaikysime 12 val ir paleisime...
- Tai nors tamsiai ir su antrankiais palaikykite..., plyyyyzzzz
Labas rytas.
Jo dar stebuklingi žodžiai-ne gi gaila?
Oi žinau turgaus duoną. Manšikiai visi sako,kaip tau užtenka kantrybės,juk dar turi išklausyti kiekvienos bobutės gyvenimą.
Labas
Gal kada pasikeis tas mūsų tautiečių mąstymas, duok Dieve IK , nei aptvert tokių laukų, nei sargybą statyt - tik žmonių sąmoningumas sąjungininkas tavo biznyje. Kiek darbo, nemiegojimo ir t.t. įdedama. Kas nieko savo kailiu nedaręs, tas nesuvokia darbo kainos.
Bet gerų žmonių daugiau Ir aš vistiek myliu Lietuvą !
Gal kada pasikeis tas mūsų tautiečių mąstymas, duok Dieve IK , nei aptvert tokių laukų, nei sargybą statyt - tik žmonių sąmoningumas sąjungininkas tavo biznyje. Kiek darbo, nemiegojimo ir t.t. įdedama. Kas nieko savo kailiu nedaręs, tas nesuvokia darbo kainos.
Bet gerų žmonių daugiau Ir aš vistiek myliu Lietuvą !
Kažkada teko rugpjūčio pabaigoj keliauti per Ukrainą ( gal prieš 5 metus ) , tai ten kukurūzų laukus saugo žmonės su šunimis ir šautuvais. Mentalitetas žmonių ten dar labaiu possovietinis.
Vogimas likęs iš Tarybinių laikų . Atlyginimai buvo menki , bet visi ėmė tempė. Darbas buvo geras jei galėjai kažką pavogti . PS niekas nelaikė to vogimu net . Kai aš stojau Tarybiniais laikais ten kur stojau , tai teta dejavo - jatau kokia bloga specialybė, taigi nieko neparsineši namo . Pati visą gyvenimą pieninėj pradirbusi ...
PS dabras yra darbas, ne šventė - visad bus nepatenkintų , visada bus konfliktinių situacijų . Nes tai darbas, ne pramogos , ne artimųjų susitikimas ... Na nebet dirbi valdiškam darbe? Nors ten nei dienos nedirbus . O jei privačiam versle , tenka visko atlaikyti.
Vogimas likęs iš Tarybinių laikų . Atlyginimai buvo menki , bet visi ėmė tempė. Darbas buvo geras jei galėjai kažką pavogti . PS niekas nelaikė to vogimu net . Kai aš stojau Tarybiniais laikais ten kur stojau , tai teta dejavo - jatau kokia bloga specialybė, taigi nieko neparsineši namo . Pati visą gyvenimą pieninėj pradirbusi ...
PS dabras yra darbas, ne šventė - visad bus nepatenkintų , visada bus konfliktinių situacijų . Nes tai darbas, ne pramogos , ne artimųjų susitikimas ... Na nebet dirbi valdiškam darbe? Nors ten nei dienos nedirbus . O jei privačiam versle , tenka visko atlaikyti.