Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Porus reikia kasti labai vėlai, jau beveik iš po sniego. Lauke atlaiko -8. Nukasus geriausia dėti į šiltnamį stačiai. "kojos" turi būti šiltai, juodai neperšalusios. O galvos gal ir - 20 atlaiko. Kai augindavome hektarais, tai darėme taip " Sukalame dvi atramas, prie jų maždaug 30 cm aukštyje prikali lentą ir stačiomis dėti porus, stiebas prie stiebo. Jei gaudavome pigiai pjuvenų, geras dalykas pabarstyti ant šaknų. Sudėjus tokias lysves kraštus dengti pjuvenomis, kapotais šiaudais ar durpėmis. Ant viršaus agroplėvelė, jei šaltis bedieviškas, dar keli sluoksniai, kartais netgi šiaudų plonai užmetama. Ai, visas veiksmas šiltnamyje. Pavasarį, kai jau viskas realizuota, dar iš visokių pakampių traukdavome puikiausiai išsilaikiusius.
Dabar net nusipurčiau prisiminusi tą vargą. Kainos buvo neblogos, bet užsakymai doh.gif Iki 10 tonų per dieną prieš Kalėdas. Darbas dviem pamainomis, šiltnamyje sukabinus lempas ir įįjungus šilto oro pūtikus. Atvažiuodavo mašinos pasikrauti ir vidurnaktį, ir paryčiais.
Šaldyti porai man turi ne tą skonį. Nors nedaug pašalę būna saldesni, juos kaip saldainius grauždavau. wub.gif
Atsakyti
Niurzga, laikau panašiai česnakus tik dežute atvira, o ne uždengta ir ką? Ogi jau balandį tušteja, o gegužį tik išmest belieka mirksiukas.gif
Atsakyti
Lyžuka, mano dėžutė uždara.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 11 15, 19:13)
Lyžuka, mano dėžutė uždara.

Ir išsilaiko iki liepos pabaigos?
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas eytas.
Atsakyti
Tai jei jau susirašė visos norinčios laiškų, gal laikas išsidalinti adresais? Kas pabus snieguole? bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Norėčiau ir aš dar prisijungti prie kalėdinio laiško rašymo smile.gif

1. SP
2. K@mylye
3. Lyžuka
4. barric
5. Niurzga
6.Yngrida
7.Is kaimo
8.sapniukass
9. MF2HD
10. vilmuke3
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Pas mus pašalę unsure.gif Teip nemalonu... Galėtų būt pliusinė žiema rolleyes.gif

Jei norit, galiu pabūt iešmininke. ax.gif
Atsakyti
Kolegos atvežė paragauti indelį kim-či. Bože bože, paragavau... Sėdžiu dabar nebežinodama, kuo šachtą užgesinti blink.gif Net skrandį degina... Nors šiaip nerealiai skanu.
Atsakyti
Laba,

QUOTE(Lyžuka @ 2017 11 15, 20:16)
Ir išsilaiko iki liepos pabaigos?

Taip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 11 16, 09:02)
Labas rytas  4u.gif 
Pas mus pašalę  unsure.gif  Teip nemalonu... Galėtų būt pliusinė žiema rolleyes.gif 

Jei norit, galiu pabūt iešmininke.  ax.gif

Labai gerai! Tai siunčiame Tau savo adresus, o kai jau surinksi visų, pradėsim dalybas numeriukais biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti