Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 11 13, 23:02)
Galdijau, Ėriškiuose yra kažkoks pienininkų kooperatyvas. Lyg tai gamina sūrius. Pasiskambink jiems, gal ką nors patars.

Dėkui, pabandysiu...
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Dar vis skinu avietes. blink.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Laba,

nu visą dieną nebuvot, tai nuo stalo griebiu viską ir įsipatoginu prie stalo, kad ir vaizdas tik mano būtu tongue.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Imu kavos , pyragėlius palieku jaunesnėms ir lieknesnėms smile.gif

Kažin , jei porus bandyti šaldyti ? Ar paskui labai sutežėliai būna ?
Ir kaip iki pavasario išlaikyti žieminius česnakus? Prisiauginu daug , bet pavasariop pasidro tušti ....
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 15, 10:58)
Imu kavos , pyragėlius palieku jaunesnėms ir lieknesnėms smile.gif

Ir kaip iki pavasario išlaikyti žieminius česnakus? Prisiauginu daug , bet pavasariop pasidro tušti ....

Laba,
kodėl nori šaldyt porus? MB su šaknim deda į kibirą arba dėžę ir "pasodina" su smėliu ar žemėm. Puikiai laikosi miesto rūsy.
Česnakus raugia. Skanu. Tiesiog į likusį raugintų agurkų skystį sudėk, tiesa druskos dadėk, nes agurkai būna sugėrę. Padėk ir pamiršk kokiem dviem -trim mėnesiam. Skanaus.
Atsakyti
Įdomu kad šaldyt česnaku? Esu šaldzius svogunus, nuluptus ir jau supjaustytus, viskas gerai su jais buvo į troškinius labai suėjo

kaip krienus žiemai išlaikyt? kur smelyje laikyt neturiu tam vesios vietos pakankamai mirksiukas.gif , irgi galvoju užšaldyt o jau veliau prieš vartojima tarkuot juos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 11 15, 10:48)
Įdomu kad šaldyt česnaku? Esu šaldzius svogunus, nuluptus ir jau supjaustytus, viskas gerai su jais buvo į troškinius labai suėjo

kaip krienus žiemai išlaikyt? kur smelyje laikyt neturiu tam vesios vietos pakankamai  mirksiukas.gif , irgi galvoju užšaldyt o jau veliau prieš vartojima tarkuot juos  unsure.gif

Vat krienus skaičiau , kad džiovina , o paskui mala ... nebandžius. Aš vieną partiją darau kalėdom , kitą velykom krienų . Daugiau ir nesuvalgom .
Ate42 pas mus labai šiltas rusys, suvysta porai . Ir dar iš tinginystės galvoju bandyti šaldyti - kai ryte pietus šeimynai gaminu , tai šaldyti greičiau smile.gif Svogūnų šaldau tik laiškus, nedaug , sueina kaip prieskonis.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 15, 11:55)
Vat krienus skaičiau , kad džiovina , o paskui mala ... nebandžius. Aš vieną partiją darau kalėdom , kitą velykom krienų . Daugiau ir nesuvalgom .
Ate42 pas mus labai šiltas rusys, suvysta porai . Ir dar iš tinginystės galvoju bandyti šaldyti  - kai ryte pietus šeimynai gaminu , tai  šaldyti greičiau smile.gif  Svogūnų šaldau tik  laiškus, nedaug ,  sueina kaip prieskonis.

Užsišaldyk dėžutę. Ryte atšildysi ir turėsi rezultatą
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 11 15, 11:13)
Užsišaldyk dėžutę. Ryte atšildysi ir turėsi rezultatą

4u.gif dėkui 4u.gif
Atsakyti

kas link visokių česnakų, svogūnų šaldymo – aš visuomet laikau šaldytuve, daržovių skyriuje, na mes nedaug suvartojam – tai puikiai išsilaiko per žiemą

Atsakyti
Laba,

QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 15, 10:58)

Pora ,,pasodinti" balkone kibire. Išroviau iš daržo, sustačiau į kibirą ir šaknis storai žemėm užpyliau, kol kas puikiai ,,auga".

Žieminiai česnakai kambaryje storo kartono dėžėje (nuo puzles/dėlionės) an išsilaiko iki naujo derliaus. Ir ne man vienai, kartą girdėjau dvi moteriškės poliklinikoj kalbėjosi. Tai viena savo draugei taip pat patarinėjo.
Atsakyti