Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Bangele, jeigu dukriukas nė neparagauja, tai jau vegetarizmas iš įsitikinimo. Taip, vienašališka mityba labai žaloja organizmą.
Baric, nei pati bandyčiau tokius ekstrymus, nei šeimai rekomenduočiau. Bet jei tau patinka - na, dar veikia placebo efektas. Gal net ne placebas, tiesiog įsikalbėjimas. Nežinau, kaip tau, bet gal jau nebegalėjai kentėti viršsvorio. Esi jauna, gal labai nepakenks.

Ai, dėl tų disertatcijų. Kadangi ir maniškė rūsyje dulka, puikiai žinau, kaip tie dalykai daromi. Yra dvi sritys, žemės ūkis ir medicina, kur duomenis gali pritempti, interpretuoti ir t.t. Ko nepadarysi ten, kur galima išmatuoti kažką. Pvz, kaip išmatuoti savijautą po badavimo kurso? Po 4 dienų? Na, kilogramai gi nėra pagrindinis rodiklis. Beje, tai košmaras skrandžiui. Jis pradeda virškinti pats save. Neįmanoma šito sustabdyti, fiziologija tiesiog tokia. Mano supratimu, kai pradedama koreguoti fiziologija, kuri nusistovėjo per milijonus metų... Kaip laikrodžio taisymas plaktuku. Tas pats, kai vaisingumas stabdomas tabletėmis.
Atsakyti

Iš kaimo, na taip profesorių ir akademikų titulus šiaip sau dalina :) ir be to vieniems gal dulka tos disertacijos, o kiti toliau mokslinį darbą dirba, čia jau priklausomai nuo žmogaus

kas liečia skrandį – tai yra visuotinai klaidingas įsitikinimas, kai nustoja į jį patekti maistas, nustoja gamintis ir skrandžio rūgštis, būtent dėl to po badavimo negalima iškarto pradėti valgyti, o reikia palaipsniui įeidinėti. beje, mano gera draugė, kuri yra biomedicinos mokslų daktarė ir dirba su gyvūnais visą gyvenimą, dirba tiriamąjį darbą Amerikoj man dar sykį visą tą patvirtino, jo kaip tik toje srityje dirba ir pati praktikuoja šias metodikas – žmogaus organai yra tikros smart technologijos, ir veikia ne mechaniškai, o priklausomai nuo aplinkybių – tiesiog prisitaiko prie situacijos.

savijauta galima išmatuoti dingusiomis papilomomis, dingusiais skausmais inkstuose, stubure, dingusiomis pėdų kauliukų išvaržomis (užfiksuota med. kortelėje), pagerėjusiu regėjimu (užfiksuota med. kortoje), bei šiaip atlikus kraujo tyrimus, kurių aš kol kas neatlikinėjau, kadangi laukiu kol sueis metai tokio režimo

vaikai, kai serga, nevalgo, gyvūnai, kai serga taip pat nevalgo, kol nepradeda sveikti, religiniai pasninkai taip pat ne siaip sau sugalvoti, o is gamtos ciklu paimti...tai akivaizdu, kad prigimtinius mechanizmus mes patys su amziumi sudarkome besaikio maisto plaktuku :)

Atsakyti

Liniuxxx, kaip kada, kartais užeina didelis noras prigaminti skanėstu, bet ne kasdien gaminu, vyras pats susitvarko

Atsakyti

bet jau gal baikim tom temom, geriau jau apie pomidorus ir agurkus :DDD nespejo sezonas baigtis, o as jau rusiuoju seklas, niezti nagai  – galvoju kaip daigus auginsiu, vyras prisiziurejo visokiu technologiju, meginsim visokiais budais :D jauciu jis megins, nes jam geriau gaunasi, vaikai irgi spirga kiekvienas po sao pomidora ir agurka uzsiauginti, teks antra siltnamiuka statyti, gal vezuvijams patiks atskirai augti, nes prieziura kiek kitokia

nepamenu ar rasiau jums, bet toki keista fenomena siemet pastebejau – kadangi turejau nemazai pirktu ir ismainytu seklu, auginau naujas veisles salia senu, savo surinktu seklu – tai tos, kur mano buvo augo idealiai, o visi atejunai, nepriklausomai is kur gauti (mazdaug is 5–6 skirtingu vietu) augo labai prastai tom paciom salygom, nezinau kaip tai paaiskinti, lyg is patyrusiu darzininku seklos buvo gautos – kazkas is pomidorininku tikino, kad seklos vos ne namu aura jaucia :DDD ir tipo kitais metais tie pernyksciai atejunai jau gerai jausis , kai jau surinksiu is ju seklas, vat idomu kaip cia bus :DD

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barric: 30 spalio 2017 - 23:14
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Mano mažius irgi žaliavalgis.Prisiklausė paskaitų,prisiskaitė knygų,o gražiausia,kad pusmartė dabar užsienyje,tai kai jis pas mus atvažiuoja ir mėsytės pavalgo ir pyrago. mirksiukas.gif Ir įsidėjo savatgalį naminių kiaušinių.Atsibodo žolytės? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(barric @ 2017 10 31, 01:08)
nezinau kaip tai paaiskinti, lyg is patyrusiu darzininku seklos buvo gautos – kazkas is pomidorininku tikino, kad seklos vos ne namu aura jaucia :DDD ir tipo kitais metais tie pernyksciai atejunai jau gerai jausis , kai jau surinksiu is ju seklas, vat idomu kaip cia bus biggrin.gifD</p>

Paprastas paaiškinimas: sėklos imtos iš hibridinių veislių ax.gif Pirmais metais jos dar atitinka savo veislę, bet kasmet imant, praranda savo savybes mirksiukas.gif Lieka gražus krūmas su mažai vaisių. Man taip pat buvo, tai jokios mistikos ir namų auros neįžvelgiu biggrin.gif Sėklas perku tik iš gamintojų, na nebent kokį pomidorą ar papriką pasivagiu iš sodybiečių meetų. Bet jei reikia daigų prekybai-tai tik pirktinės. Jei žmogus liks nepatenkintas-kitais metais nepirks, o man to nereikia, šiaip ar taip, kad ir nedidelės pajamos, bet vis į kišenę už mano darbą.
Nors šįmet ilgai pomidorai nemezgė, pavasaris šaltas, vasara lietinga.
Tiesa, šįmet šiltnamyje pomidorus auginau dėžėse. Net Raisą. Derlius menkesnis, bet ilgai ligos nepuolė, paskutinius pomidorus nuskyniau spalio pabaigoj. O tai man jau pasiekimas, nes paprastai sezoną baigiu rugsėjo pabaigoj, o vasaros būna gražesnės.
Dabar vėl jau perku pomidorų sėklas, nes iš rudens akcijos yra, pigiai gaunasi. ax.gif
Atsakyti
SP netikiu , kad iš hibridų kas sėklas ima. Taigi yra veislių nederlingų , kurias augina dėl skonio - aukštutinė nata , žemutinė nata.
Šiemet labai patiko Giulietta pomidorai . Derlingi , puikiai tinka džiovinimui. Gerai laikosi ir dabar . O jei nori pasikepti prie mėsos - nepatęžta. Vis prašydavo šeimyna "angliškai " pakeptų pomidorų , o kokius bekepu , gaunasi minkšti . Būtinai auginsiu .

Atsakyti
Sveikos smile.gif

jei apie veisles tai giuleta nepatiko man , užtat colibris nepamainomi tiek džiovinime, tiek pakepinime ir visur kitur smile.gif , beje ir super duper atsparumas ligoms

aš esu ėmus iš hibridu seklas, nieko tragiško smile.gif, pirma karta atitiko vos ne 100 proc. paskui kas bande sake nelabai jau turejo tevu genų, dar esu auginus tuos kumato kur iki visa laika buna ju tamsiu irgi normalus pomidorai, tik tiek kad vasarą vistiek būna skoniu žymiai geresniu tai kažkaip ir nesublizgėjo jie man skoniu mirksiukas.gif , ne taip kaip žiemą prie kitų plasmasiniu šitie jau buna ohoho kokie skanūs
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 31 spalio 2017 - 10:06
QUOTE(Lyžuka @ 2017 10 31, 10:04)
Sveikos smile.gif

jei apie veisles tai giuleta nepatiko man , užtat colibris nepamainomi tiek džiovinime, tiek pakepinime ir visur kitur smile.gif , beje ir super duper atsparumas ligoms

aš esu ėmus iš hibridu seklas, nieko tragiško smile.gif, pirma karta atitiko vos ne 100 proc. paskui kas bande sake nelabai jau turejo tevu genų, dar esu auginus tuos kumato kur iki visa laika buna ju tamsiu irgi normalus pomidorai, tik tiek kad vasarą vistiek būna skoniu žymiai geresniu tai kažkaip ir nesublizgėjo jie man skoniu  mirksiukas.gif , ne taip kaip žiemą prie kitų plasmasiniu šitie jau buna ohoho kokie skanūs

teks išbadyti smile.gif Dėkui.
Atsakyti

SP – nea, gal ne taip supratai, seklos tikrai ne is hibridu, is veisliu, as hibridu neauginu, bet visi atejunai daigai buvo nupiepe, palyginus su tais, kuriuos is savo surinktu seklu auginau, nors auginau visus vienodom salygom, jei butu pirktos stos seklos is vienos vietos, tai viskas ok, bet is 5–6 vietu is patyrusiu darzininku imta – tai nesupratau to fenomeno

Atsakyti
QUOTE(barric @ 2017 10 31, 00:08)

<p>nepamenu ar rasiau jums, bet toki keista fenomena siemet pastebejau – kadangi turejau nemazai pirktu ir ismainytu seklu, auginau naujas veisles salia senu, savo surinktu seklu – tai tos, kur mano buvo augo idealiai, o visi atejunai, nepriklausomai is kur gauti (mazdaug is 5–6 skirtingu vietu) augo labai prastai tom paciom salygom, nezinau kaip tai paaiskinti, lyg is patyrusiu darzininku seklos buvo gautos – kazkas is pomidorininku tikino, kad seklos vos ne namu aura jaucia :DDD ir tipo kitais metais tie pernyksciai atejunai jau gerai jausis , kai jau surinksiu is ju seklas, vat idomu kaip cia bus biggrin.gifD</p>

Manau, kad čia yra KAŽKAS, kažkokio ryšio perdavimas į augalą.Mano vyras domisi ezoterika,parapsichologija, skaito daug knygų, domisi internete, net važiuoja į susitikimus, na tikrai ne sektos, bet kažkas tarp Dievo ir visatos smile.gif Nusipirkau prieš pora metų dvi obelaites, Vieną KATJA, kita kelių veislių šeimos medis.Tas šeimos medis net didesnis buvo, vešlesnis.Tai vyras vis nueina prie Katios, kalbina ją, nuglosto lapelius, prašo obuoliukų parodyti...Ir ką jūs manot-ta Katia daug gražesnė, žalesnė, vešlesnė, ir obuolių šiemet net 8 turėjo, o šeimos medis nė vieno.Katia tarsi atsidėkoja vyrui už kalbinimą.Taip ir tau su tais pomidorais, gal tavieji pakalbinti, apglostyti buvo, o tie kiti iš svetur pomidorai ne.
Atsakyti
QUOTE(bangelee @ 2017 10 31, 17:21)
Tai vyras vis nueina prie Katios, kalbina ją, nuglosto lapelius, prašo obuoliukų parodyti...

Man kitaip šįmet buvo biggrin.gif Turiu daug įvairių veislių šilauogių. Net dvimetės šįmet derėjo, pirkėjos stebėjosi. Ir vieną krūmą jau seną turiu, kokių 9 metų. Ūgio-kaip aš, o uogos per tuos metus nė vienos. Jei šalia neaugtų toje pačioje duobėje su durpėmis kiti šilauogių krūmeliai, sakyčiau, kad žemė netinka, kažko trūksta. Ne, tie krūmeliai dera nuostabiai, šakos lūžta, o šita, išsikerojusi kaip varnalėša, tik praeiti trukdo biggrin.gif Pavasarį vyrui sakau: vsio, kantrybė mano trūko, jei ir šįmet nebus nė uogos, rausim lauk, jos vietą atiduosim kitai, geriau mažesnei, jaunesnei, bet derlingai šilauogei.
Ką sau galvojat? bigsmile.gif Išgirdo mane, išsigando, tai pradžioj žiedais apsipylė, o paskui uogomis, net dabar uogos kabo, pašalusios, bet didžiulės biggrin.gif
Svarbu-gera motyvacija biggrin.gif
Atsakyti