Pabandykit badavimą suderinti su fiziniu darbu. Normaliu fiziniu darbu, o ne pratapsenimu parko keliuku.Pamėžkit tvartuką, mūrininku padirbėkite arba prie kokios linijos.. Kapec. Visa bėda , kad antsvoris dažniausiai "baltų apykaklių " problema.
Taigi ir mano....
Beje, žinau atvejį, kai mėnesio badavimas iššaukė šizofrenijos paūmėjimą arba tiesiog ją sukėlė. Na, bendradarbis prisiskaitęs tų pačių rusų knygelių ėmė badauti, tai po savaitę, tai po mėnesį. Jau nekalbant apie tai, kad tuo laiku smirdėdavo nerealiai, po vieno tokio "gydomojo" badavimo ėmė su kirviu apie kaimynų langus lakstyti. Žmonės išsilakstė iš namų kaip kurapkos .
Greitai atvarė vyrai baltais chalatais ir išvežė į Rokiškį. Ten pavalgė ir po savaitės jau sušnekamas namo grįžo.
Laimė, nuo to laiko užsičiaupė ir mums proto nekniso.
Šiaip dėl badavimo nemačiau nė vienos rimtos disertacijos. Esu paklausinėjusi gydytojų draugų, nėra badavimas įrašytas į jokius ligų gydymo algoritmus. O visokių šarlatanų knygos ir visas piaras neįtikina. Beje, pažįstu gydytoja, ir labai gerą, kuris baigė karjerą šizofrenija. Tai man truputį nejauku darosi, kaip jis gydė paskutiniais metais...
O va neprivalgymas, trumpas kelių dienų badavimas fiziologiškai priimtinas ir evoliucijos eigoje ne kartą buvo išbandytas. Organizmai tiesiog taip prisitaikė. Šiandien yra maisto, ryt nerandu. Dieną, dvi, bet ne ilgiau. Ilgalaikis badas reiškia jėgų praradimą ir karjeros pabaigą plėšrūno dantyse. Todėl tai neužsifiksavo genuose. O va "riebeju- liesėju" priklausomai nuo sezono ar maisto pasiūlos aukso genais įrašyta į DNR.