Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Sveikos gyvos, žiūriu-apie pastipusias peles kalbat biggrin.gif Vienais metais sodyboj nuodų papyliau, ir pastipo pelė karkasinės trobos viduje, tarp lentelių blink.gif Kol krosnies nekuriam-kaip ir viskas gerai, tik užkuriam, kvapas toks, tarsi supuvusias krevetes kambario vidury laikom. Pusė metų praeiti turėjo, kol pelė mumija virto, ir kvapas dingo. Dabar tik klijus dedam, kad bent lavonus galėtumėm išmesti suradę biggrin.gif

Grįžom iš pažintinės kelionės po Lenkijos šiaurę. Kas nebuvot-rekomenduoju pasidaryti tokią kelionę, bet gal vasarą. Kodėl? Kad išeitų ir pailsėti prie jūros, ir pamatyti visą grožį. Buvom Lenkijos nerijoj. Analogiška mūsų Nida, tik kad pigu viskas ir daugiau infrostruktūros. wub.gif Buvo šilta, +15 laikėsi, vietomis ir saulė išsišviesdavo. Kad taip anksčiau kiek-ir jūroj išsimaudyti būtų galima thumbup.gif Pušynai, platus ruožas Nidos smėlio, tik kopų nebuvo, nemadinga ten. Wc normalus stovi, tai kam tos kopos? biggrin.gif
Gdanskas vadinamas Lenkijos Venecija: įspūdingi namai, apsupti kanalais. Žodžiais visko ir neišsakysi, bent pasigooglinkit 4u.gif
O jau Marienburgo pilis kokia wub.gif Kai pamatėm ją, pasakėm, kad greičiau Gedimino pilis lai drimba žemėn, nejuokinusi pasaulio. Tokių Gedimino bokštelių Marienburge buvo gal 30, pačios pilies dydis ir plotis nerealus, ten pilis pilyje! Vien gynybinių kanalų aplink pilį sudaro 40km ilgio! Pasiėmę audiogidą rusų kalba, kojomis po pilį suvaikščiojom 10km! Įlindom į visas zakamurkes, palipom sraigtiniais siaurais laiptais, vienu metu galvojau, kad pastrigsiu biggrin.gif Menės, menės ir menės, tais laikais jie ten nieko nedarė, tik iš vienos menės eidavo baliavoti į kitą menę biggrin.gif Didysis magistras ir pagrindinis virėjas turėjo nuosavus tualetus(bokšte įrengtos skylės, kur krisdavo visas turinys iš kelių šimtų metrų aukščio į gynybinį griovį su vandeniu.) Aplankėme ir magistro apartamentus(aukštutinė pilis), ir paprastų vienuolių apartamentus(vidurinė pilis), ir šiek tiek tarnų fligelį(žemutinė pilis). Išvaikščioti ten visur tiesiog fiziškai neįmanoma! Galvojam, kad tarnai, gyvenę ten visą gyvenimą, turėjo nežinoti visų zakamurkių ir slaptų perėjimų. Mūsų Trakų pilis tesudarytų kokią dvidešimtąją Marienburgo pilies dalį. Pilis netilpo net į fotoaparatą! Ir dydis jos kaip dangoraižio šiuolaikinio, vien Dievo motinos statula 8 metrų aukščio, o užkelta į pilies kuorą ji kaip mažas paveiksliukas atrodo! Tos pilies nepaėmė niekas, net po 1410 Žalgirio mūšio apsupę lietuviai su lenkais ją buvo kelis mėnesius-neįveikė, tik 1945 ją bombordavo vokiečiai besitraukdami. unsure.gif
Kas nepatiko: darbo laikas. Dirba nuo 10 iki 15 blink.gif O žmonių gausybėėėėėė. Pilį kūrena, pilį šildo, galėtų pinigus semti, nes tiek nori ją aplankyti, o uždaro anksti. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 10 19, 19:21)

Irvel, man tai būtų gyvenimo pabaiga, jeigu teises atimtų. O gal dar sugalvosi išsilaikyti ?Kelios mano draugaitės visai nevaikiškame amžiuje teises gavo.

Labas. 4u.gif
Kad jau šaukštai popiet. Kas raždionyj polzat, niekad negalės lietat. rolleyes.gif Draugė ne jauna irgi teises išsilaikė, tai neduok Dieve būdavo su ja važiuot. Važiuoja ir garsiai eismo taisykles kartoja. " Aha, dabar aš turiu jį praleist, dabar man pirmenybė"..., akys išplėstos, rankos spaudžia vairą iki pabalimo. Paskui žiūriu vyras vėl vežioja, nu kam neduota, tam neduota.
QUOTE(bangelee @ 2017 10 19, 19:49)

Irvel, panašiai kaip tau , ir mano dukriukui nutiko.Pajungė internetą iš Telios.Po kurio laiko skambina, tai gal ir televizijos norite, daug kanalų matysite.Dukra sako, kad nenori, aišku primygtinai vis tiek siūlo, klausia kodėl nenorite, bus pigiau  visas paketas.Dukra sako kad aš televizoriaus neturiu biggrin.gif

TV irgi neturiu, per kompiuterį pažiūriu kas labiausiai domina. Irgi kai reikėjo jau tų priedielių, tai ir baigėsi mano draugystė su TV. Ir nereik man jo. Kain nueinu pas sesrį, ten vos ne per pusę sienos toks, tai man net akys bijo. ax.gif

Papildyta:
Oi, apie peles irgi buvo nuotykis. Dar anais laikais, kai buvo pirmieji maži TV tokie, paauglė buvau. Nžn kaip jinai ten įlindo, nieko nesugraužė, bet žiūrim filmą, nu mama sako matai ekranas įskilęs. Aha, visi pabėdavojom, kad įskilęs, toks nuo viršaus tamsus brūkšnys. Prieinu išjungt - tas įskilimas toks su plaukeliais. blink.gif Tada jau išsiaiškinom, kad pelės uodega ten. Neįsivaizduoju, gal ten koks tarpelis buvo, gal stiklas ant ekrano dar papildomas, nu pirmi tie TV. Bet jinai įlindus, pamirus ir apie save ta uodega informavo. Kaip baigėsi nepamenu, ardė gal TV ar kaip ten. Bet kvapų paskleist nespėjo, arba iškepus buvo ten. unsure.gif
Papildyta:
O kelionės mano visos - anūko lankyt. Jau dabar irgi bilietus pirkau gruodžio pradžiai. Jetau jetau, taip anūkų laukiau, o pamatyt galiu tik keletą kartų per metus. Nu skaipų ir kitokių dalykų neužskaitau. Man glėbin paimt reikia.
Atsakyti
Pelės labiausiai kankino studijų metais - barake . Kai pradeda vidury nakties graužti ... Gaudydavom spastukais, kitokių priemonių nebuvo . Dabar sodyboj vaišinam saldainukais. Mumifikuojasi , jokio kvapo. Tik tų saldainių daug palikt negalima, nes atsagas kaupia - susineša į MB batus , pasislepia juodai dienai .

SP kelionė labai viliojanti 4u.gif

Nežinau koks amžius yra vėlu laikytis teises ? 70 metų ?
Mano kaimynė virš 50 išsilaikė teises ir važinėja , Kaune . O kaimo keliukais tai iš viso ne bėdos smile.gif Mano instruktorius visada sakydavo tiesiu keliu ir mešką gali išmokyti vairuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 spalio 2017 - 10:02
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 23, 11:01)
Nežinau koks amžius yra vėlu laikytis teises ?  70 metų ?
Mano kaimynė virš 50 išsilaikė teises ir važinėja , Kaune . O  kaimo keliukais tai iš viso ne bėdos smile.gif Mano instruktorius visada sakydavo tiesiu keliu ir mešką gali išmokyti vairuoti smile.gif

Tai kaimynė dar jauna ax.gif Manęs jau net nebepriimtų, pensijon noriu, ką jau čia teisės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2017 10 23, 11:06)
Tai kaimynė dar jauna  ax.gif Manęs jau net nebepriimtų, pensijon noriu, ką jau čia teisės  rolleyes.gif

Priimtu , ir dar važinėtum smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2017 10 23, 12:06)
Tai kaimynė dar jauna  ax.gif Manęs jau net nebepriimtų, pensijon noriu, ką jau čia teisės  rolleyes.gif
[right][snapback]71854715[/snapback][/right]

Mano mama teises išsilaikė 64 metų, pernai. mirksiukas.gif Ir ji nebuvo vyriausia laikytoja, be jos buvo dar 70 metų moteriškutė. Kas įdomiausia, abi jautėsi labai blogai, sėdėdamos šalia 18 mečių, kurie viską ir visada greičiau išspręsdavo, greičiau susigaudydavo. Obettačiau, abi išsilaikė ir teoriją, ir praktiką iš pirmų kartų! Nė vienas 18metis neišlaikė iš pirmo karto, o jos-bac, ir išlaikė. Ir tai nebuvo jokių kyšių, pažįstamų, nes teoriją nurodo kompiuteris, jo neapgausi, nesureguliuosi, o praktinis važiavimas filmuojamas nuo įsėdimo iki išlipimo, policijos pareigūnai net pirštais negali gestų kalba iš gailesčio ką parodyti. biggrin.gif Tiesiog tokio amžiaus moterys gal jau galvos ir nebeturi, atmintis ne ta, bet jos labai kruopščiai mokosi, o to tik ir tereikia mirksiukas.gif
Ir važinėja mama beveik metus dabar, sakė, kad niekada gyvenime nebūtų pagalvojusi, kad už vairo sės. O sėdo tik gyvenimo priversta-po tėvo mirties, nebeteko judėjimo ratais privalumų.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 10 23, 11:20)
Mano mama teises išsilaikė 64 metų, pernai. mirksiukas.gif Ir ji nebuvo vyriausia laikytoja, be jos buvo dar 70 metų moteriškutė.

Nu brač kad tik nesusigundyčiau... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2017 10 23, 15:47)
Nu brač kad tik nesusigundyčiau... bigsmile.gif

Gundykis 4u.gif Kai mamai būdavo sunku, ji pati save guosdavo: jei meškas išmoko važiuoti dviračiu, tai negi ji kvailesnė už mešką? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(barric @ 2017 10 23, 10:07)
<strong>žollia, </strong>sveikinu su mašiniuku smile.gif smagios tos "citrinos", o problemos praktiškai bet kokios yra sutvarkomos, aš tiek po servisus atsitampiau, kad jau nieko nebebijau :DDD</span></p><p><span></span>

dieds ne citrina, bet citramonu vadina . biggrin.gif Dar nesėdau pavairuot unsure.gif Kol stabdžių kalades keitė, reikėjo perpumpuot, tai sėdau prie pedalų garaže. Bože bože unsure.gif , nukritau kažkur ant grindų - nu jau taip žemai ta sėdynė, o priekis dar toks ilgas. Nematau jo visai... Nežinau nežinau kaip man čia bus su juo unsure.gif
Kirpykloj vėl nustebino - jau 18 € kirpimas unsure.gif Buvo 15 neseniai ...
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 10 23, 19:27)
dieds ne citrina, bet citramonu vadina .  biggrin.gif  Dar nesėdau  pavairuot  unsure.gif  Kol stabdžių kalades keitė, reikėjo perpumpuot, tai  sėdau prie pedalų garaže. Bože bože  unsure.gif , nukritau kažkur  ant grindų - nu jau taip žemai ta sėdynė, o priekis dar toks ilgas. Nematau jo visai... Nežinau nežinau kaip man čia bus su juo  unsure.gif
Kirpykloj vėl nustebino - jau 18  € kirpimas  unsure.gif  Buvo 15 neseniai ...

Vairuotojo pusėj prie sėdynės yra rankenėlė, kuri reguliuoja aukštį sėdynės, nepabijokit paieškoti, visi citronai turi 4u.gif Tikrai nereikia ant žemės sėdėti biggrin.gif

Vilnius. Kirpimas namuose po 4 eurus, kirpykloje-5 eurai mirksiukas.gif Ką tik išlydėjau kirpėją, visą šeimą prieš šventes sutvarkė. 15 eurų kainuoja pas ją šukuosena.
Atsakyti
SP, smagi kelionė. Man irgi Marienburge labiausiai senoviniai tualetai patiko. Tai kaip galima šturmuoti pilį, jei apsauginiame griovyje ne vanduo, o visos įgulos Š... ? Tai kokio psichologinio pasiruošimo reikia biggrin.gif Beje, ten kažkurioje vietoje yra vidinis tualetas, na, toks irgi šulinys. Eiliniams broliukams. Aplink jį kabliai. Spėkite, kam ? Ogi puldavo labai blusos ir visokios choleros . Sukabindavo ten Vakarų Europos didikai savo ot kutiurinius parėdus, kad neįmanomai prasmirstų ir apdujusios blusos nusižudytų šokdamos į tą tualeto duobę. Dar turėjo parodyti slaptas dureles, pro kurias Vytautas pabėgo, tarnaitės rūbais persirengęs.

Jau kaip šalta pas mus , brrr. Vėjas toks žieminis, kosėti pradėjau. Ate, gal tu čia telefonu zarazą persiuntei ??/
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 10 23, 22:31)
SP, smagi kelionė. Man irgi Marienburge labiausiai senoviniai tualetai patiko. Tai kaip galima šturmuoti pilį, jei apsauginiame griovyje ne vanduo, o visos įgulos  Š... ? Tai kokio psichologinio pasiruošimo reikia    biggrin.gif Beje, ten kažkurioje vietoje yra vidinis tualetas, na, toks irgi šulinys. Eiliniams broliukams. Aplink jį kabliai. Spėkite, kam ? Ogi puldavo labai blusos ir visokios choleros . Sukabindavo ten Vakarų Europos didikai savo ot kutiurinius parėdus, kad neįmanomai prasmirstų ir apdujusios blusos nusižudytų šokdamos į tą tualeto duobę. Dar turėjo parodyti slaptas dureles, pro kurias Vytautas pabėgo, tarnaitės rūbais persirengęs.

Jau kaip šalta pas mus , brrr. Vėjas toks žieminis, kosėti pradėjau. Ate, gal tu čia telefonu zarazą persiuntei ??/

Mes labai skubėjom, nes norėjom dar Štuthovo konc.stovyklą pamatyti, tai to negirdėjom. Ir iš kur Kęstutis pabėgo-to irgi negirdėjom. Žiūrėjom ir svarstėm: vis tik buvo kunigaikštis, negalėjo žemutinėj pily su tarnais įkalintas būti, jei kas vakarą su magistru baliavodavo. Turėjo kažkur vidurinėj pily būti, ale kaip tada per vidurinės sienas persikabarojo? Pagal užrašus, tai sienoje(3 metrų pločio) plytas ištrupino, skylę pasidarė ir virvėmis į griovį nusileido. O kaip toliau sienomis, kaip žmogus-voras užsikabarojo? O senis jau buvo-60 metų-jam dzin fekalijose išsimaudyti biggrin.gif Ir dar lapkričio mėnesį...
Beje, Štuthovo konc.stovykla nuvylė. Mūsų 9 fortas nepalyginti žiauresnis. O sukorėm į šoną 100km, kad jį pamatyti... unsure.gif
Atsakyti