Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Skęstu ir aš, greičiau jau paskendau iki ausų. Prieš tuos lietus sugalvojo MB prakultivuoti plotelį už šiltnamių. Kai prilijo į šviežiai judintą žemę, mama mia doh.gif O man ten kasdien tiesiog iki kulkšnių per buzą su ilgiausiais guminokais reikia iš sandėlio paukštynui grūdų parsinešti, lapų. Kaskart keikiu viską aplink.
Gal dar ryt suskinsiu paskutinius obuolius ir kriaušes.
Vakar per lietų man moterytės sutvarkė žiemai šiltnamį. Dar yra dėžutė , keli kilai agurkų. Ryt nusilupsiu ir pasigaminsiu gal paskutines salotas iš savų.
Liko kopūstai, ridikai, porai, salierai. Vienos veislės kukurūzai ko gero nebeprinoks. Gal dar kelias cukinijas parsinešiu, jeigu guminokų nepaliksiu tarp jų. blink.gif

O gėlynuose dar vis žydėjimas. Jurginai, serenčiai, galtonijos visame gražume, burnočiai tie raudoni snargliniai, palei namą sugalvojo vėlai sodintos piliarožės gyvenimu džiaugtis. Rožės viena kita, kurios nesupuvo. Ai, dar patagononės verbenos, petunijos tos paprasčiausios. Žioveiniai, kai kur dar kosmėjos. Tulpės dar nė neplanuojamos sodinti, turiu jų du kibirėlius.
Susinervavau. Parkelyje buvo du dideliausi kupstai snieguolių. Pasižymėjau pagaliukais, norėjau persodinti į gėlynus. Kažkas iš maniškių su trimeriu nušienavo ne tik žolę, bet ir kuoliukus. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 13 spalio 2017 - 22:09
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas,

tokia arbatytė prie židinio man labai vakare patiktų wub.gif Bet imu ir pusryčiams.

QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 13, 10:24)
Niurzga mano  kompas ir telefonas geresnį orą žada sekmadienį. O kitą savaitę iki 17 šilumos . Tai dar pagalvok ar verta  atostogauti šiltuos kraštuos  tongue.gif  smile.gif

Na kas tie 17? Į maudymuką neįlįsi. ax.gif Bet jau reikėjo atostogų, jau ir žioplų klaidų darbe priveldavau. Gal ne kiek pavargu, gal tiesiog, kad mintys kitur.

Šiandien nelyja reik sodybon lėkt, bet taip nenoriu laukan lįst, nagų žemėn kišt
unsure.gif blush2.gif

Dabar pasimečiau dėl česnakų, gal jei bus ne per vėlu reik laukt pusantros savaitėlės kai vėl galėsiu nulėkt. Gal bus gražesni orai tada.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 10 14, 11:00)

Na kas tie 17? Į maudymuką neįlįsi. ax.gif  Bet jau reikėjo atostogų, jau ir žioplų klaidų darbe priveldavau. Gal ne kiek pavargu, gal tiesiog, kad mintys kitur.

Kur lėksi? ax.gif Teisingai, kokios atostogos, kai neina į maudymuką įlįsti? Metuose bent savaitės reikia, kad nieko neveikti ir kad saulutė šildytų šonus mirksiukas.gif

Kas yra keliavę po Lenkijos šiaurinę dalį? Ruošiamės su vyru į tokią pažintinę kelionę trijų dienų, bet norisi susidėlioti maršrutą taip, kad nesigailėti sugaišto laiko nereikšmingiems objektams 4u.gif
Atsakyti
Kur čia nelyja ? Kaune kai pradėjo nuo 12 ir tik stipryn . Į kaimą ryt važiuosiu pasižiūrėt kas darosi . Balų pas mane nebus , sodyba ant kalno , žemė smėlis ... Bet vis tik per daug lietaus .
Nieko neveiks man nereikia per atostogas - man patinka pajudėt . Bet saulės tai labai reikia. Iš šilumos. Jei nebūtų savaitės šią vasarą Italijoj , tai nežinia ar atšilus būčiau smile.gif Nes Lietuvoj 2 dienų iš eilės vasaros nebuvo biggrin.gif
SP Lenkijos neišmanau visai , buvus tik Korkuvoj ir Veličkose. Na dar kažkada Stančikų tiltus apžiūrėjom.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 14, 15:07)

SP Lenkijos neišmanau visai , buvus tik Korkuvoj  ir Veličkose. Na dar kažkada Stančikų tiltus apžiūrėjom.

Susidėliojau maršrutą. Kairėj pusėj galima pasirinkti pilį, visų ir neapvažiuosim, bet bus ką pamatyti thumbup.gif
http://www.szlak.zam...kwidzyn-lit.htm
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 10 14, 10:00)
Labas,

tokia arbatytė prie židinio man labai vakare patiktų wub.gif  Bet imu ir pusryčiams.
Na kas tie 17? Į maudymuką neįlįsi. ax.gif  Bet jau reikėjo atostogų, jau ir žioplų klaidų darbe priveldavau. Gal ne kiek pavargu, gal tiesiog, kad mintys kitur.

Šiandien nelyja reik sodybon lėkt, bet taip nenoriu laukan lįst, nagų žemėn kišt
unsure.gif  blush2.gif

Dabar pasimečiau dėl česnakų, gal jei bus ne per vėlu reik laukt pusantros savaitėlės kai vėl galėsiu nulėkt. Gal bus gražesni orai tada.

Laba 4u.gif

Oi Niurzga, jau trys vasaros kaip maudymukan nelindau unsure.gif Tai per atostogas sodybą žadinau naujam gyvenimui, tai, kad ir saulėtam krašte, bet anūkiukas labiau rūpėjo nei maudymukas smile.gif. Na gal kitais metais pavyks, nors iš tikro tai nelabai noriu saulei save rodyt. KAi įdegu, tai taip ūkiškai - kur būna nepridengta... Ir jūra, ir ežeras netoli, o pirmenybė kitiem dalykam. Senstu matyt...smile.gif

Lyja non stop. O buvo planų kieme šį bei tą padaryt. Teks gal ryt, tikiuosi saulės ax.gif Česnakai dar palauks, spėsiu, kiek ten man jų yra - kelolika minučių ir tvarkelė .

KAip tas lietus migdo... Kavos noriu...

Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2017 10 14, 17:37)

KAip tas lietus migdo... Kavos noriu...

Buvo pranešta kita savaitė be lietaus, graži, saulėta, šilta.. Pažiūriu į prognozes ir žadą užkando: ir kita savaitė Vilniuje lietinga, nors ir nešalta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 10 14, 10:00)

Aš visad vėluoju, o užauga dideli. Pernai lapkričio 20 į tokią šlapoką žemę sukišau, šienu storai užklojau, užaugo gražūs.
Atsakyti
SP, būtinai aplankykite Malborką, kažkas fantastiško. Dar važiuosite per Mozūrijos ežerus, gražu, galima paplaukioti. Tik tiek, kad ruduo. Kažkur pakeliui tuoj už sienos Jotvingių kaimas.

Kažkada buvome pas kolegas toje pusėje visa grupė. Panašiu lietingu metu, nuvežė vakarienės į kažkokį dvarą vidury nendrynų ir miškų. Na bet atmosfera ten wub.gif wub.gif wub.gif Kažkas nerealaus, kūrenasi židinys, viršuje žvakės dega,sofutės poilsiui, ant staliukų užpraeito šimtmečio knygos.. Vakarienė tikrai kaip pas nuošalų dvarininką. Iki šiol tas įspūdis neišblėso.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Ir ištiko diena be lietaus, o dar net saulėta biggrin.gif

Draugė kvietė į sodybą pasigrožėt rudens akvarele, pamiškėj gyvena, tai tokio gražumo spalvos...

Bet ir vėl nebuvo kada. Tai tas, tai anas ir jau diena vakarop.

Paukščių virtinės link pietų... lauksim sugrįžtančių ... Stovėjau kiemo vidury ir linkėjau gero kelio. smile.gif
Atsakyti