Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Dusia, kalbu apie miltųs iš savų javų, savam malūne arba bent pas aptikimą malėją sumaltus su visom jų odom, o ka prekybininkai monina žinom gi mirksiukas.gif

o dėl bulvių tai bent jau apytiksliai žinom nuo kada turim, o ka pirmieji valgė mūsų proteviai ir kaip valgė ir ar tai sveika jiems patiems buvo tai čia galim ginčytis iki nukritimo ir vistiek niekas to nematė savo akimis smile.gif


ai dar del ubagų, nepamirškim kad ir tos sveikos bulves ar kruopos buvo labai ribotos, plius darbo salygos, buitis , gydytoju nepasiekiamumas, nepabaigiami gimdymai alino žmones, o ponus alino biggrin.gif lėbavimai, nesaikingi valgymai ir t.t. žodziu kiekvieniems savas kryžius buvo bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 10 04, 15:20)
Moterų pagrindinės temos: vyrai, vaikai ir dietos biggrin.gif

ir gimdymai dar bigsmile.gif

manau sveikam mirti misija neįmanoma, va skelbe kad tas pleibojus mire naturalia mirtimi, o paskui jau paaiškėjo, kad nuo tam tikrų papildų vyriškų tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 04 spalio 2017 - 14:58
Lyžuka , net nenoriu ginčytis , nes labai nemėgstu kitiems kažką įrodinėti smile.gif Manau informacijos yra visokios , laikai tokie. Gali kiekvienas atsirinkti pagal save . Ir maistas kuris tinka vienam , visai netinka kitam.

Dėl vaisių - na jei žiūrint iš biocheminių procesų , kas vyksta su fruktoze mūsų organizme , tai jie nėra tokie nekati smile.gif Jei giliau pastudijuoti ... nei vaisiai nei medus nėra toks jau gėris smile.gif O pati bitininkė biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Chemija, biochemija ir visa kt slapta mano meilė . Ląstlės sandara nuo mokyklos ( kiek mus mokė ) kaip sveikąmariją pamenu ... Vis sūnaus kokią knygą nugvelbdavau . Ar jo pasakojimų iš mokymų paklausydavau smile.gif Gaila , kad kalbos nemoku ... sakė yr įdomių knygų kurios man patiktų smile.gif
PS vaisius labai mėgstu , ir uogas ... O jei savi ir nuo krūmo- tai iš viso sustot valgyt misija yra neįmanoma biggrin.gif

Kiek pamenu chemija : cukrus ir krakmolas ( bulvės ) nelabai skiriasi netgi formule smile.gif O grūdai tie patys anglivandeniai .
Ar savo užauginti grūdai yra tos senosios gerosios veislės ?
Jei geną įmušam prievatiniu būdų , tai jau blogai GMO . O jei badymų laukeliai prie reaktoriaus - ir atsitiktiniu būdu pasikeičia genas tai jau gerai ? Ot laikai kai kviečiuose net psss ... nebegali , iki kelių tik aukštis . Mano vaikystėj miežiai buvo aukštesni tongue.gif
Čia po 2 pasaulinio karo prasidėjo žalioji revoliucija, atsirado žemaūgai ryžiai , trąšos ir naujos kitų grūdų veislės . Kaip ? 90 pr. radiacijos pagalba , o gal 100 ? Kas dar gali sukelti mutacijas ? Greitas ? Žmonės skuba, rezultato reikia greito ...
PS jei pastudijavus speltos miltus ... retai būna 100 pr. arba kaina biezbožna smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 04 spalio 2017 - 15:28
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 10 04, 14:20)
Moterų pagrindinės temos: vyrai, vaikai ir dietos biggrin.gif

Ir dar nėra kuo apsirengti.
Na, kaip žmogus arti biologijos žiūriu į viską per natūraliosios atrankos prizmę. Nepripažįstu Dievo šešių darbo dienų savaitės, tikiu 4 mln žmonijos raida nuo australopiteko. Taigi pasižiūrime, kas buvo pirmykštis žmogus : pradėjęs vaikščioti stačias ir išlipęs iš medžio tapo rankiotoju. Keliaudamas žeme mito augaliniu maistu, nevengė smulkių lengvai sugaunamų gyvūnų. Atsiradus primityviems įrankiams ir prisijaukinus ugnį padaugėjo gyvulinio maisto. Teorijos, kad ryte valgau tą, vakare aną man neturi jokio logiško paaiškinimo. Kaip ir aiškinimas, kad po 18 val nevalgau. Pirmykštis žmogus orientavosi pagal saulę . Atsikėliau patekėjus saulei, nusižiovavau ir einu ieškoti valgio. Valgau ką radau - sumedžiojau. Ilgai neradau - gyvenu iš atsargų. Patiesiau mamutą - užsiauginu lašinius, nes nereikės ilgokai toli eiti ( na, šiuolaikiniam žmogui tas mamutas gal bus šaldytuvas). Nesugebi ant pilvo sukaupti atsargų - žūsti sunkmečiu ir nepalieki palikuonių. Lieka tie, kurie perduoda kaupimo geną. Civilizacija sujaukė gamtos programą lengvai prieinamu maistu ir tiek žinių. O galutinės disharmonijos įnešė mada atrodyti šluotkočiu.
Atsakyti

Labas rytas.
Pasimėgaukime.Oi IK kaip tu gražiai aprašei. wub.gifvartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 05 spalio 2017 - 06:45
IK kaip visada išmintinga 4u.gif

Ką pagaminti iš žalių neprinokusiu paprikų ? Kad aitrumo nesijaustų ?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 04, 16:26)
Lyžuka , net nenoriu ginčytis



teisingai Dusia, nesivargink, kas ginčijas, abejoja savo tiesa mirksiukas.gif , senolių išmintis bigsmile.gif


gal turit kuri kokių metodu paskatinti žalius pomidorus nokti, o tai nuskyniau sveikus, bet jau puvimo pedsakai atsiranda ?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 10 05, 11:02)
teisingai Dusia, nesivargink, kas ginčijas, abejoja savo tiesa  mirksiukas.gif , senolių išmintis  bigsmile.gif
gal turit kuri kokių metodu paskatinti žalius pomidorus nokti, o tai nuskyniau sveikus, bet jau puvimo pedsakai atsiranda ?


O aš galvoju , kad ginčijantys nori kitam įrodyti savo tiesą smile.gif O aš nenoriu ... Nes vienos tiesos nėra biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O jei pabandžius įdėti bananą į dėžę su žaliais pomidorais ? Skaičius , kad skatina nokimą, pati nebendžius .

Atsakyti
Lyžuka, pomidorai geriau noksta tamsoje 4u.gif Tad dėk tarp sluoksnių laikraščius ir užklok. Dar šiene gerai noksta, bet man tas šieno kvapas lyg ir į pomidorus persiduoda biggrin.gif
Atsakyti
Nokimą skatina etileno dujos. Beje, visi jūsų valgomi bananai yra prinokinti kamerose etileno dujose. Prinoksta per naktį. O transportuojami laivais tik žali, kitaip iškrautų a la bananų džemą. ax.gif Taigi galima dėti bananą, nes jo žievėje prisikaupę dujų. Daug etileno išskiria obuoliai. Pats paprasčiausias metodas : raudonus į apačią, viršuje žali. Prinokę pomidorai patys išskiria etileną, tada jis kyla aukštyn ir nokina žalius. Prašiau ir dabar suabejojau, ar etilenas lengvesnis ar sunkesnis už orą. hmm.gif Tingiu ieškotis Mendelejevo lentelės. Žodžiu, man pasiteisina tiek su obuoliais, tiek su prinokusiais.
Beje, dėl tos pačios priežasties negalima obuolių laikyti kartu su kopūstais. "Prinokina" ir juos.
Juoduoja gal dėl to, kad turėjo pasigavę maro užkratą. Tokius kuo greičiau sukonservuoti ir tiek. Vyniojimas kiekvieno į popierių kažkiek apmažina užsikrėtimą vienų nuo kitų.
Žalias paprikas sudedu į visokias makaliošes arba marinuoju kartu su raudonomis geltonomis. Beje, kelis kartus esu sugadinusi partiją konservų, todėl dabar ką nors ruošdama atsipjovus paragauju, ar nėra kartumo. Lengvas aitrumas gal kaip pomidorams turėtų dingti rauginant, marinuojant , prieš tai pašutinus karštame vandeny su druska. Na, juk tos pačios bulvinių šeimos augalai.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Žolia įkėliau kelias nuotraukas į albumą iš susitikimo. Kas dar fotkinot įkelkit, ar bent persiųskit į sodybiečių paštą.
IK dėkui už patarimus dėl paprikų . Nedaug jų šiemet, tai gaila sugadint visas...
Atsakyti
Arba man jau su atmintimi?Nu niekaip slaptažodžio nepataikau į paštą. ax.gif Kas galite atsiūskite. 4u.gif
Atsakyti