uzspirgina tai žemaičiai beveik viską
QUOTE(žollia @ 2017 10 03, 09:12)
uzspirgina tai žemaičiai beveik viską
tai ir suvalkiečiai taip pat
Man prie burokėlių sriubos būtinas džiovintas baravykas. Jei turiu marias laiko, verdu kokį kaulo gabalą ir dedu nevirtus burokėlius bei pupeles, kelis gabalėlius baravyko džiovinto. Bulves pabaigoje. Tik mėsa būna pernelyg raudona, bet sriuba tokia ne vandeninė.
Vakar prisimaliau pomidorų, reikėtų pradėti virti. Ai, gal atidėsiu vakarui, nes dar į miestą sulakstyti reikalas.
Lyja, šalta....
Vakar prisimaliau pomidorų, reikėtų pradėti virti. Ai, gal atidėsiu vakarui, nes dar į miestą sulakstyti reikalas.
Lyja, šalta....
Žolia , tavo sriubos tokios tvirtos , žieminės . Mes kaime verdam tokias, tvirtas , tirštas , su mėsa. Rudenį - pavasarį ant krosnies o vasara ant laužo . O mieste gyvenant ir kompo klavišus maigant norisi lengvesnių be bulvių ... Tai pakepini svogūną, paskui dedi česnakėlį ( trumpai ) pabaigoj morką , pili sultinio ir dažovių kokiu turi prikrauni . Gerai vakarienei ar darban neštis , negriekas šildyt nes be bulvių
Ant kaimiškos krosnies norečiau čirviniu blynu toj vartomoj skarvadoj
QUOTE(Lyžuka @ 2017 10 03, 10:17)
Ant kaimiškos krosnies norečiau čirviniu blynu toj vartomoj skarvadoj
ir aš noriu einu batono kiaušyje pasikepsiu , nors tiek ...
O aš iš to norėjimo verdu burokėlių srioubą
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 10 03, 13:36)
O aš užsibrėžiau numesti 5kg, tad "sėdžiu ant dietos". Taip kad prašom čia manęs neerzinti savais blynais ir sriubom
O aš iki kalėdų daugiau Galima sakyti susisporinau ....
SP čia sriuba kaip tik mudviems :
Sriuba
Sriuba 2 Jau išbandyta.
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 03, 14:41)
O aš iki kalėdų daugiau Galima sakyti susisporinau ....
Sriuba
Sriuba 2 Jau išbandyta.
Sriuba
Sriuba 2 Jau išbandyta.
Aš dažnai verdu moliūgų sriubą: šilta, soti, skani ir nekaloringa, galiu kibirą priliuobti Svarbiausia, jokių riebalų.
Moliūgą pjaustau gabaliukais, morką tarkuoju, svogūną, česnaką, pomidorą, viską verdu vandeny. Aišku, druskos dedu ir žolelinių prieskonių. Išvirus sublenderiuoju, įberiu smulkintų petražolių. Jei norisi gurmaniškai-užberiu tarkuoto džiugo sūrio arbatinį šaukštelį. Jei norisi kūdžiau, bet gausiau, tai neberiu niek, suvalgau ją tokią šiltą ir kvapnią kokį litrą Tada ir dieta nebūna tokia skausminga.
Papildyta:
Prieš 5 metus, nesusitvarkydama su savo lašiniais, kreipiausi pagalbos(už pinigus ) pas Dobrovolskienę. Valandos konsultacija-ir ji man smegenis prašvietė ir gyvenimo tiesas pakankamai lengvai sudėliojo. Jos žodžiais, norint numesti svorį, reikia ne kokios mono dietos laikytis, kuriai reikia daug valios ir menkas rezultatas būna, o tiesiog pakeisti savo įprastos mitybos planą ir laiką. Ji surašė viską, ką aš mėgstu. Ir absoliučiai viską mano mityboj paliko! Net vyną savaitgaliais! Nemėgstu sportuoti-ji ir nevertė, pakaks, sakė, tiesiog vakare pavaikščioti. Pagal jos rekomendacijas per 3 mėnesius numečiau 13kg. Ir nebadavau! Ir leidau sau ir ledus, ir tortą, ir šeštadienį vyną...
Tik kad po tėvo mirties kažkaip savo liūdesį užėdžiau Ir vėl lašiniais apaugau...
Dabar atsiverčiau jos užrašus ir vėl bandau grįžti į doros kelią.
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 10 03, 13:51)
Aš dažnai verdu moliūgų sriubą: šilta, soti, skani ir nekaloringa, galiu kibirą priliuobti Svarbiausia, jokių riebalų.
Moliūgą pjaustau gabaliukais, morką tarkuoju, svogūną, česnaką, pomidorą, viską verdu vandeny. Aišku, druskos dedu ir žolelinių prieskonių. Išvirus sublenderiuoju, įberiu smulkintų petražolių. Jei norisi gurmaniškai-užberiu tarkuoto džiugo sūrio arbatinį šaukštelį. Jei norisi kūdžiau, bet gausiau, tai neberiu niek, suvalgau ją tokią šiltą ir kvapnią kokį litrą Tada ir dieta nebūna tokia skausminga.
Trintų sriubų nemėgstu , kai senelių namuose gyvesiu , tada šliurpsiu . Aš ir moliūginės sriubos netrinu , palieku moliūgo gabalėlius . Riebalas maiste riebalu po skura nevirsta. Riebalas po skura gaminamas iš krakmolo , cukraus , miltų