Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

uzspirgina tai žemaičiai beveik viską biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 10 03, 09:12)
uzspirgina tai žemaičiai beveik viską biggrin.gif

tai ir suvalkiečiai taip pat biggrin.gif
Atsakyti
Man prie burokėlių sriubos būtinas džiovintas baravykas. Jei turiu marias laiko, verdu kokį kaulo gabalą ir dedu nevirtus burokėlius bei pupeles, kelis gabalėlius baravyko džiovinto. Bulves pabaigoje. Tik mėsa būna pernelyg raudona, bet sriuba tokia ne vandeninė.
Vakar prisimaliau pomidorų, reikėtų pradėti virti. Ai, gal atidėsiu vakarui, nes dar į miestą sulakstyti reikalas.
Lyja, šalta....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 03 spalio 2017 - 08:53
Žolia , tavo sriubos tokios tvirtos , žieminės . Mes kaime verdam tokias, tvirtas , tirštas , su mėsa. Rudenį - pavasarį ant krosnies o vasara ant laužo . O mieste gyvenant ir kompo klavišus maigant norisi lengvesnių be bulvių ... Tai pakepini svogūną, paskui dedi česnakėlį ( trumpai ) pabaigoj morką , pili sultinio ir dažovių kokiu turi prikrauni . Gerai vakarienei ar darban neštis , negriekas šildyt nes be bulvių smile.gif
Atsakyti
Ant kaimiškos krosnies norečiau čirviniu blynu toj vartomoj skarvadoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 10 03, 10:17)
Ant kaimiškos krosnies norečiau čirviniu blynu toj vartomoj skarvadoj smile.gif

ir aš noriu bigsmile.gif einu batono kiaušyje pasikepsiu , nors tiek ... ax.gif
Atsakyti
O aš iš to norėjimo verdu burokėlių srioubą biggrin.gif
Atsakyti
O aš užsibrėžiau numesti 5kg, tad "sėdžiu ant dietos". Taip kad prašom čia manęs neerzinti savais blynais ir sriubom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 10 03, 13:36)
O aš užsibrėžiau numesti 5kg, tad "sėdžiu ant dietos". Taip kad prašom čia manęs neerzinti savais blynais ir sriubom biggrin.gif


O aš iki kalėdų daugiau smile.gif Galima sakyti susisporinau ....
SP čia sriuba kaip tik mudviems :
Sriuba smile.gif

Sriuba 2 smile.gif Jau išbandyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 03 spalio 2017 - 12:46
laba,ruduo atejo,dietos pajudejo biggrin.gif As turbut,kaip kiskis,pradesiu vel lasinius augint biggrin.gif Reik patarimo,noriu siltnamio,gatavo,kur paciupinet?Vyras internetu nepasiraso,jam paciupinet reik.Gal kas pirkot?patarimu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 03, 14:41)
O aš iki kalėdų daugiau smile.gif Galima sakyti susisporinau ....
SP čia sriuba kaip tik mudviems :
Sriuba smile.gif

Sriuba 2 smile.gif Jau išbandyta.

Aš dažnai verdu moliūgų sriubą: šilta, soti, skani ir nekaloringa, galiu kibirą priliuobti thumbup.gif Svarbiausia, jokių riebalų.
Moliūgą pjaustau gabaliukais, morką tarkuoju, svogūną, česnaką, pomidorą, viską verdu vandeny. Aišku, druskos dedu ir žolelinių prieskonių. Išvirus sublenderiuoju, įberiu smulkintų petražolių. Jei norisi gurmaniškai-užberiu tarkuoto džiugo sūrio arbatinį šaukštelį. Jei norisi kūdžiau, bet gausiau, tai neberiu niek, suvalgau ją tokią šiltą ir kvapnią kokį litrą wub.gif Tada ir dieta nebūna tokia skausminga.
Papildyta:
Prieš 5 metus, nesusitvarkydama su savo lašiniais, kreipiausi pagalbos(už pinigus biggrin.gif ) pas Dobrovolskienę. Valandos konsultacija-ir ji man smegenis prašvietė ir gyvenimo tiesas pakankamai lengvai sudėliojo. Jos žodžiais, norint numesti svorį, reikia ne kokios mono dietos laikytis, kuriai reikia daug valios ir menkas rezultatas būna, o tiesiog pakeisti savo įprastos mitybos planą ir laiką. Ji surašė viską, ką aš mėgstu. Ir absoliučiai viską mano mityboj paliko! Net vyną savaitgaliais! Nemėgstu sportuoti-ji ir nevertė, pakaks, sakė, tiesiog vakare pavaikščioti. Pagal jos rekomendacijas per 3 mėnesius numečiau 13kg. Ir nebadavau! Ir leidau sau ir ledus, ir tortą, ir šeštadienį vyną... bigsmile.gif
Tik kad po tėvo mirties kažkaip savo liūdesį užėdžiau blush2.gif Ir vėl lašiniais apaugau...

Dabar atsiverčiau jos užrašus ir vėl bandau grįžti į doros kelią.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 10 03, 13:51)
Aš dažnai verdu moliūgų sriubą: šilta, soti, skani ir nekaloringa, galiu kibirą priliuobti thumbup.gif  Svarbiausia, jokių riebalų.
Moliūgą pjaustau gabaliukais, morką tarkuoju, svogūną, česnaką, pomidorą, viską verdu vandeny. Aišku, druskos dedu ir žolelinių prieskonių. Išvirus sublenderiuoju, įberiu smulkintų petražolių. Jei norisi gurmaniškai-užberiu tarkuoto džiugo sūrio arbatinį šaukštelį. Jei norisi kūdžiau, bet gausiau, tai neberiu niek, suvalgau ją tokią šiltą ir kvapnią kokį litrą wub.gif Tada ir dieta nebūna tokia skausminga.


Trintų sriubų nemėgstu , kai senelių namuose gyvesiu , tada šliurpsiu . Aš ir moliūginės sriubos netrinu , palieku moliūgo gabalėlius . Riebalas maiste riebalu po skura nevirsta. Riebalas po skura gaminamas iš krakmolo , cukraus , miltų smile.gif
Atsakyti