Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas, na, nesibark Iš Kaimo, mes abu dirbantys, visą dieną būnam darbe, vakarais jau greit temsta, neką bepadarysi, tai ir lieka savaitgaliai.O toooks gražus oras, griekas nevalyti daržų, nes visai neaišku, koks oras bus po savaitės, ar dviejų savaitgalį.Ir derlių -jau praėjo laikai -, kai priekabomis matavom, dabar burokų gal koks arklinis vežimas tebūtų, su karučiu susivežiojau, burokėlių pustrečio maišo, morkų su visom mažom ir šakotom 6 maišai, kopūstų koks 50 galvų, o kitus suraugiau anksčiau, jau pora savaičių, nes viena veislė baisiai trūkinėt pradėjo ax.gif Kam man šalt paskui rankas, jei nepaaugo per vasarą, tai jau per savaitę nebepaaugs mirksiukas.gif O darbų dar bus, avietės vis noksta, porai auga lysvėj, ten traktoriumi neariama, netrukdys, salierų ir pastarnokų
šiemet nesodinau, iš pernai turiu daugybę prisidžiovinus ax.gif
Ok, gražios visiems ir darbingos savaitės, lekiu darban
Atsakyti
Morkų 6 maišai , čia tik sau???

Sveikos smile.gif

Aš irgi kuičiaus gėlynuos ir šiltnami jau uždariau pomidorams sezona, tiksliau šalna padėjo apsipresti smile.gif

o kiek dar tulpiu nesodinta, obuoliu reiktu antaniniu pasiskinti

beje gal žinot kokia gudrybę, kad obuoliai neputų nuskinti? Nu žiauriai tie antaniniai puna, žieminiu deja neturim, bet kai turejom irgi puvo verysad.gif
Atsakyti
Iš Kaimo, ar tu kalakutų skerdieną tik sau augini? Ar ir parduodi? Ieško žmonės FB Panevėžio r. pirkti, neranda 4u.gif
O aš morkų tik 1 maišą priroviau ax.gif o ir tą prarūšiavau, tai liko sklepan tik pusmaišis tinkamas. Smulkmę reik išspaust sultis ,gal su obuoliais sumaišyt .
Tokios tirštos šviežių burokėlių sriubos išviriau, taip skaniai privalgėm wub.gif
Mano antaniniai obuoliai nepūna beveik, jei skinti. Suvysta po truputį. jei prisirenku krituolių, tada tai sudaužtos vietos po kurio laiko pradeda pūt.
Atsakyti
O mūsų Antaninė obelis kažkokia netikra, pirkta iš medelyno, išvaizda atitinka, bet iš vis nesilaiko.Žinau, kad tai rudeninė veislė, vienais metais skynėm, bet jau lapkričio mėnesį supuvo, mažais taškučiais puvinio pasidengė., niekur nebepanaudosi.Tai dabar tik išspaudžiam sultis iš jų atskirai, būna dviem metams burokėliams marinuoti, nes obelis pramečiuoja., dar kokios košės išverdam, o kitus nukratom ir parduodam supirkėjams.O žiemai turim veislių, kurios tikrai laikosi, ir obuolių dar turim per bulviasodį pavasarį.O jei dar turėtume tikrai gerą saugyklą, tai ir iki naujų obuolių užtektų
Lyžuka, matai mano profilyje nemažai atžalų prirašyta mirksiukas.gif .Ne tik sau, visi dalinamės.Tiesa, antroji ir ketvirtoji užsienyje gyvena, tai jiems jau nereiks, o visi kiti daržoves valgo smile.gif.Beveik maišas smulkių, juos išvirsių su bulvėmis kiaulėms, dar beveik maišas broko, jos tiks ir valgyt, ir triušiams, tai visokios persprogusios, šakotos, na, o 4 su virš maišai jau gražių morkų.Esu ir daugiau turėjus, kažkada 11 prirovę buvom ax.gif Taip šiemet viskas normaliai užaugo, visokių atsargų prisidariau, išskyrus moliūgus ir arbūzus.Moliūgai tai 2 tepaaugo, ir tie patys nedidesni už kvadrato kamuolį, o arbūzų visą lysvę daigais buvau pasodinus, bet, kai nuėmiau plėvelę, tai ir sunyko verysad.gif , vėliau nebebuvo nė vieno daigo, .Bet tai daržovės, be kurių įmanoma išgyventi,, nėra svarbios.
Atsakyti
Nesu obuolių specė, bet pūna kai laikomi drauge su daržovėmis. Dar gali būti per vėlai skinami. Reikia skinti, kai sėklos viduje pradeda dažytis rudai. Pradeda umn.gif
Antaninio yra daug porūšių. Na norėčiau, bet to tikrojo. Nėra kvapnesnio obuolio.
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 09 29, 08:14)
Niurzga nesiriebink dėl karo ir maro biggrin.gif, jau tu ir taip ipratus organizma ant režimo laikyt o toms kur viską šlamčia iš eilės, oi nes kas būtų badmečiu  mirksiukas.gif  biggrin.gif


Oi, nelaikau aš organizmo ant jokio režimo, na laikau tiksliau 21 val. vakarienę pavalgau ar dar vėliau, kad iki ryto iš bado nemirčiau. Vat toks tas mano režimas ax.gif

QUOTE(žollia @ 2017 10 01, 19:30)
Pjausčiau svarainius šiandien, tai nykščio pilvelis susipjaustė, skauda daba... Dar liko morkos ir burokęliai lauke, gal jau ryt  pavyks  nuraut ir bus baigtas derliaus  surinkimas  ax.gif


Vieną virtuvinio kombaino disko pusę paaukojau svarainių pjaustymui, ech gėris, o tada sėdžiu prie TV ir iš bliūdo rankioju gabaliukus, t.y. nuo sėklų reik tik atskirt ir visos bėdos.


QUOTE(žollia @ 2017 10 02, 19:38)
Tokios tirštos šviežių burokėlių sriubos išviriau, taip skaniai privalgėm  wub.gif 


Gal pasidalintum receptu kaip verdi, nu nesigauna man skani sriuba nors nušaukit tai pirktinę perku blush2.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 10 02, 22:44)

Gal pasidalintum receptu kaip verdi, nu nesigauna man skani sriuba nors nušaukit tai pirktinę perku  blush2.gif

Kad paprastai verdu...
Virtus burokėlių gumbus sutarkuoju. Pirmiausia išsiverdu mėsą su prieskoniais (lauro lapai, pipirai) , o vėliau į tą sultinį dedu smulkiai pjaustytų bulvių, morką tarkuotą, cukinijos, įmetu cielą svogūną ir verdu. Verdu, kol bulvės išverda. Svogūną išimu. Man patinka tiršta sriuba, tai jei bulvės negriūvančios, truputį su samčiu patrinu (ne visai sutrinu). Ir sudedu tarkuotus burokėlius. Daug. Palaukiu kol užvirs ir išjungiu ugnį. Dar pabaigoj krapų, ptražolės lapų. Dar šiek tiek įpilu obuolių acto. Nes švž. burokėlių sriuba būna tokia saldoka, lyg be macnumo. O man macnumo šiek tiek reik, tai pilu obuolių acto šaukštu ir ragauju, kad nepadaugint. Svarbu , sudėjus burokėlius, nebevirt , nes jie praranda spalvą ir pasidaro tokie balzgani smile.gif
Mano dieduks kartais „išverda" burokėlių sriubos . Tai man ji vadintųsi kitaip: kelios bulvės ir burokėliai vandeny" . Nu jis nesivargina sultinio virt, paima vandens ,bulvių ir burokėlių marinuotų ir ... sriuba smile.gif Dažniausiai net pipiro neįmeta, o ką jau besakyt apie svogūną biggrin.gif Kartais, kad greitai išvirt be sultinio, verdu su spirgais. Vskas tas pats, tik šoninės spirgus pabaigoj suverčiu į sriubą.
Atsakyti
Skaniausi barščiai Ukrainoj smile.gif Sriuboj visada rasi mėsos gabalą : riebios kiaulienos . Kartais būna be bulvių su pupelėm . Ir nepagailėta česnako . Skaniausi buvo "Boršč su pampuškoj" - su šilta česnakine bandute .
Jokių užspirginų sriubų nemėgstu , nevalgau . Spirgas išmirkęs neskanu. O sultinį "greitom sriubom" dažniausiai naudoju savo virtą šaldytą .
Reiks šia savaitę išsivirt pomidorų - cukinijų, pasibandyt kol visokio gėrio pilna . Kelis kartus viriau cukinijų - žirnelių , skanu bet jau atsivalgėm smile.gif
Atsakyti
O man česnakas sriuboj nepatinka, skaniau svogūnas smile.gif . Kartais ir aš verdu su smulkinta mėsa, kurios neištraukiu atskirai. Ir aplamai, sriuba skaniausia , kai virta ant krosnies: lėtai ir ilgai 4u.gif
Atsakyti
Spirgai sriuboj žiauru smile.gif, iš vis su mesa virta kur tam nuovire nepatinka man, seniau pamenu mama tik taip virdavo

Žolia man dieduko sriuba patiktu smile.gif, tik geriau ne su marinuotais o virtais burokais mirksiukas.gif

o česnaku esu dejus kai vienasi metais prisiauginom bile kiek tai dedavau skiltelemis o paskui išbgraibydavau jas, o tirštu pas mus nevalgo tik ta sriubos skystimą, tipo "runkeliu" nevalgom smile.gif

Česnakus sodinat jau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 03 spalio 2017 - 08:17