Labas rytas.
Labas rytas, na, nesibark Iš Kaimo, mes abu dirbantys, visą dieną būnam darbe, vakarais jau greit temsta, neką bepadarysi, tai ir lieka savaitgaliai.O toooks gražus oras, griekas nevalyti daržų, nes visai neaišku, koks oras bus po savaitės, ar dviejų savaitgalį.Ir derlių -jau praėjo laikai -, kai priekabomis matavom, dabar burokų gal koks arklinis vežimas tebūtų, su karučiu susivežiojau, burokėlių pustrečio maišo, morkų su visom mažom ir šakotom 6 maišai, kopūstų koks 50 galvų, o kitus suraugiau anksčiau, jau pora savaičių, nes viena veislė baisiai trūkinėt pradėjo Kam man šalt paskui rankas, jei nepaaugo per vasarą, tai jau per savaitę nebepaaugs O darbų dar bus, avietės vis noksta, porai auga lysvėj, ten traktoriumi neariama, netrukdys, salierų ir pastarnokų
šiemet nesodinau, iš pernai turiu daugybę prisidžiovinus
Ok, gražios visiems ir darbingos savaitės, lekiu darban
šiemet nesodinau, iš pernai turiu daugybę prisidžiovinus
Ok, gražios visiems ir darbingos savaitės, lekiu darban
Morkų 6 maišai , čia tik sau???
Sveikos
Aš irgi kuičiaus gėlynuos ir šiltnami jau uždariau pomidorams sezona, tiksliau šalna padėjo apsipresti
o kiek dar tulpiu nesodinta, obuoliu reiktu antaniniu pasiskinti
beje gal žinot kokia gudrybę, kad obuoliai neputų nuskinti? Nu žiauriai tie antaniniai puna, žieminiu deja neturim, bet kai turejom irgi puvo
Sveikos
Aš irgi kuičiaus gėlynuos ir šiltnami jau uždariau pomidorams sezona, tiksliau šalna padėjo apsipresti
o kiek dar tulpiu nesodinta, obuoliu reiktu antaniniu pasiskinti
beje gal žinot kokia gudrybę, kad obuoliai neputų nuskinti? Nu žiauriai tie antaniniai puna, žieminiu deja neturim, bet kai turejom irgi puvo
Iš Kaimo, ar tu kalakutų skerdieną tik sau augini? Ar ir parduodi? Ieško žmonės FB Panevėžio r. pirkti, neranda
O aš morkų tik 1 maišą priroviau o ir tą prarūšiavau, tai liko sklepan tik pusmaišis tinkamas. Smulkmę reik išspaust sultis ,gal su obuoliais sumaišyt .
Tokios tirštos šviežių burokėlių sriubos išviriau, taip skaniai privalgėm
Mano antaniniai obuoliai nepūna beveik, jei skinti. Suvysta po truputį. jei prisirenku krituolių, tada tai sudaužtos vietos po kurio laiko pradeda pūt.
O aš morkų tik 1 maišą priroviau o ir tą prarūšiavau, tai liko sklepan tik pusmaišis tinkamas. Smulkmę reik išspaust sultis ,gal su obuoliais sumaišyt .
Tokios tirštos šviežių burokėlių sriubos išviriau, taip skaniai privalgėm
Mano antaniniai obuoliai nepūna beveik, jei skinti. Suvysta po truputį. jei prisirenku krituolių, tada tai sudaužtos vietos po kurio laiko pradeda pūt.
O mūsų Antaninė obelis kažkokia netikra, pirkta iš medelyno, išvaizda atitinka, bet iš vis nesilaiko.Žinau, kad tai rudeninė veislė, vienais metais skynėm, bet jau lapkričio mėnesį supuvo, mažais taškučiais puvinio pasidengė., niekur nebepanaudosi.Tai dabar tik išspaudžiam sultis iš jų atskirai, būna dviem metams burokėliams marinuoti, nes obelis pramečiuoja., dar kokios košės išverdam, o kitus nukratom ir parduodam supirkėjams.O žiemai turim veislių, kurios tikrai laikosi, ir obuolių dar turim per bulviasodį pavasarį.O jei dar turėtume tikrai gerą saugyklą, tai ir iki naujų obuolių užtektų
Lyžuka, matai mano profilyje nemažai atžalų prirašyta .Ne tik sau, visi dalinamės.Tiesa, antroji ir ketvirtoji užsienyje gyvena, tai jiems jau nereiks, o visi kiti daržoves valgo .Beveik maišas smulkių, juos išvirsių su bulvėmis kiaulėms, dar beveik maišas broko, jos tiks ir valgyt, ir triušiams, tai visokios persprogusios, šakotos, na, o 4 su virš maišai jau gražių morkų.Esu ir daugiau turėjus, kažkada 11 prirovę buvom Taip šiemet viskas normaliai užaugo, visokių atsargų prisidariau, išskyrus moliūgus ir arbūzus.Moliūgai tai 2 tepaaugo, ir tie patys nedidesni už kvadrato kamuolį, o arbūzų visą lysvę daigais buvau pasodinus, bet, kai nuėmiau plėvelę, tai ir sunyko , vėliau nebebuvo nė vieno daigo, .Bet tai daržovės, be kurių įmanoma išgyventi,, nėra svarbios.
Lyžuka, matai mano profilyje nemažai atžalų prirašyta .Ne tik sau, visi dalinamės.Tiesa, antroji ir ketvirtoji užsienyje gyvena, tai jiems jau nereiks, o visi kiti daržoves valgo .Beveik maišas smulkių, juos išvirsių su bulvėmis kiaulėms, dar beveik maišas broko, jos tiks ir valgyt, ir triušiams, tai visokios persprogusios, šakotos, na, o 4 su virš maišai jau gražių morkų.Esu ir daugiau turėjus, kažkada 11 prirovę buvom Taip šiemet viskas normaliai užaugo, visokių atsargų prisidariau, išskyrus moliūgus ir arbūzus.Moliūgai tai 2 tepaaugo, ir tie patys nedidesni už kvadrato kamuolį, o arbūzų visą lysvę daigais buvau pasodinus, bet, kai nuėmiau plėvelę, tai ir sunyko , vėliau nebebuvo nė vieno daigo, .Bet tai daržovės, be kurių įmanoma išgyventi,, nėra svarbios.
Nesu obuolių specė, bet pūna kai laikomi drauge su daržovėmis. Dar gali būti per vėlai skinami. Reikia skinti, kai sėklos viduje pradeda dažytis rudai. Pradeda
Antaninio yra daug porūšių. Na norėčiau, bet to tikrojo. Nėra kvapnesnio obuolio.
Antaninio yra daug porūšių. Na norėčiau, bet to tikrojo. Nėra kvapnesnio obuolio.
QUOTE(Lyžuka @ 2017 09 29, 08:14)
Niurzga nesiriebink dėl karo ir maro , jau tu ir taip ipratus organizma ant režimo laikyt o toms kur viską šlamčia iš eilės, oi nes kas būtų badmečiu
Oi, nelaikau aš organizmo ant jokio režimo, na laikau tiksliau 21 val. vakarienę pavalgau ar dar vėliau, kad iki ryto iš bado nemirčiau. Vat toks tas mano režimas
QUOTE(žollia @ 2017 10 01, 19:30)
Pjausčiau svarainius šiandien, tai nykščio pilvelis susipjaustė, skauda daba... Dar liko morkos ir burokęliai lauke, gal jau ryt pavyks nuraut ir bus baigtas derliaus surinkimas
Vieną virtuvinio kombaino disko pusę paaukojau svarainių pjaustymui, ech gėris, o tada sėdžiu prie TV ir iš bliūdo rankioju gabaliukus, t.y. nuo sėklų reik tik atskirt ir visos bėdos.
QUOTE(žollia @ 2017 10 02, 19:38)
Tokios tirštos šviežių burokėlių sriubos išviriau, taip skaniai privalgėm
Gal pasidalintum receptu kaip verdi, nu nesigauna man skani sriuba nors nušaukit tai pirktinę perku
Labas rytas.
QUOTE(Niurzga @ 2017 10 02, 22:44)
Gal pasidalintum receptu kaip verdi, nu nesigauna man skani sriuba nors nušaukit tai pirktinę perku
Kad paprastai verdu...
Virtus burokėlių gumbus sutarkuoju. Pirmiausia išsiverdu mėsą su prieskoniais (lauro lapai, pipirai) , o vėliau į tą sultinį dedu smulkiai pjaustytų bulvių, morką tarkuotą, cukinijos, įmetu cielą svogūną ir verdu. Verdu, kol bulvės išverda. Svogūną išimu. Man patinka tiršta sriuba, tai jei bulvės negriūvančios, truputį su samčiu patrinu (ne visai sutrinu). Ir sudedu tarkuotus burokėlius. Daug. Palaukiu kol užvirs ir išjungiu ugnį. Dar pabaigoj krapų, ptražolės lapų. Dar šiek tiek įpilu obuolių acto. Nes švž. burokėlių sriuba būna tokia saldoka, lyg be macnumo. O man macnumo šiek tiek reik, tai pilu obuolių acto šaukštu ir ragauju, kad nepadaugint. Svarbu , sudėjus burokėlius, nebevirt , nes jie praranda spalvą ir pasidaro tokie balzgani
Mano dieduks kartais išverda" burokėlių sriubos . Tai man ji vadintųsi kitaip: kelios bulvės ir burokėliai vandeny" . Nu jis nesivargina sultinio virt, paima vandens ,bulvių ir burokėlių marinuotų ir ... sriuba Dažniausiai net pipiro neįmeta, o ką jau besakyt apie svogūną Kartais, kad greitai išvirt be sultinio, verdu su spirgais. Vskas tas pats, tik šoninės spirgus pabaigoj suverčiu į sriubą.
Skaniausi barščiai Ukrainoj Sriuboj visada rasi mėsos gabalą : riebios kiaulienos . Kartais būna be bulvių su pupelėm . Ir nepagailėta česnako . Skaniausi buvo "Boršč su pampuškoj" - su šilta česnakine bandute .
Jokių užspirginų sriubų nemėgstu , nevalgau . Spirgas išmirkęs neskanu. O sultinį "greitom sriubom" dažniausiai naudoju savo virtą šaldytą .
Reiks šia savaitę išsivirt pomidorų - cukinijų, pasibandyt kol visokio gėrio pilna . Kelis kartus viriau cukinijų - žirnelių , skanu bet jau atsivalgėm
Jokių užspirginų sriubų nemėgstu , nevalgau . Spirgas išmirkęs neskanu. O sultinį "greitom sriubom" dažniausiai naudoju savo virtą šaldytą .
Reiks šia savaitę išsivirt pomidorų - cukinijų, pasibandyt kol visokio gėrio pilna . Kelis kartus viriau cukinijų - žirnelių , skanu bet jau atsivalgėm
O man česnakas sriuboj nepatinka, skaniau svogūnas . Kartais ir aš verdu su smulkinta mėsa, kurios neištraukiu atskirai. Ir aplamai, sriuba skaniausia , kai virta ant krosnies: lėtai ir ilgai
Spirgai sriuboj žiauru , iš vis su mesa virta kur tam nuovire nepatinka man, seniau pamenu mama tik taip virdavo
Žolia man dieduko sriuba patiktu , tik geriau ne su marinuotais o virtais burokais
o česnaku esu dejus kai vienasi metais prisiauginom bile kiek tai dedavau skiltelemis o paskui išbgraibydavau jas, o tirštu pas mus nevalgo tik ta sriubos skystimą, tipo "runkeliu" nevalgom
Česnakus sodinat jau?
Žolia man dieduko sriuba patiktu , tik geriau ne su marinuotais o virtais burokais
o česnaku esu dejus kai vienasi metais prisiauginom bile kiek tai dedavau skiltelemis o paskui išbgraibydavau jas, o tirštu pas mus nevalgo tik ta sriubos skystimą, tipo "runkeliu" nevalgom
Česnakus sodinat jau?