Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Laba,

o gal kas feisbuko nuorodą galit įmesti kur tais dideliais česnakais prekiauja. MB sesė nesugeba susirasti, o aš iš vis su feisbuku nedraugauju ax.gif
Atsakyti
Niurzga, įvest į FB paiešką DAržas-tavo asmeninė jėgainė. tai daržininkų grupė, tegul pasiprašo priimama . O tada jau sekt naujienas . Gal ir kitose grupėse pardavinėja. Aš tai šitoj prisirašius smile.gif
Atsakyti
Žolia, ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 09 11, 22:12)
Labiausiai širšėm  tiktų vaisių alus , ar vaisinis vynas - vilioja jas rūgstančių vaisių kvapas . 
Gaudyt reiktų pavasarį - kaip  motinėlės skraido . Darbininkės išmiršta rudenį , žiemoja tik motina.  Parazitai ....

4u.gif Ačiū draugaite. Ne veltui tavo avatare širšė. Nevadink savęs parazite. biggrin.gif Tik vyną pati gerčiau. Gal užrauginti kokių obuolių sulčių, a la būsimas vynas. Pavasarį ko tai nematau tų motinėlių. Ką jos tada valgo?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 09 12, 22:04)
4u.gif Ačiū draugaite. Ne veltui tavo avatare širšė. Nevadink savęs parazite. biggrin.gif Tik vyną pati gerčiau. Gal užrauginti kokių obuolių sulčių, a la būsimas vynas. Pavasarį ko tai nematau tų motinėlių. Ką jos tada valgo?

Neįžeidinėkit Ponia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Mano avatre Bitė Darbininkė smile.gif Vapsva ar širšė tik iš bado nektaro ieškos, žiedus lankys.
Dėl motinėlių pavasari tai gal kokios 5 peržiemoja , kur tu pamatysi ... O rudenį užaugina didžiausias šeimynas - iki 25 000 tūkst smile.gif

Peržiemojusios jaunos motinėlės pasirodo pavasarį ir pradeda statyti lizdus bei dėti kiaušinėlius.
Darbininkės (nevaisingos patelės) pasirodo vasaros pradžioje ir perima lizdų statybą. Motinėlės toliau deda kiaušinėlius.
Jaunos motinėlės ir patinėliai poruojasi rudens pradžioje.
Žiemą lizdai žūva kartu su visais patinėliais ir darbininkėmis. Iki kitų metų išgyvena tik motinėlės.

Įpročiai

Kolonijos dydis – vidutinės arba didelės (net iki 25 tūkst. vapsvų).
Mėgiamos lizdų vietos – aukštos pastogės, sienų ertmės, seni graužikų urvai, drevėti medžiai ir krūmai.
Lizdo konstrukcija – iš medienos (popieriaus) masės. Koriai išdėstyti horizontaliai.Kiekvienais metais statomas naujas lizdas.
Spietimasis – nesispiečia.
Mėgstamas maistas – minta vabzdžiais ir saldžiu maistu.
Gelia greitai ir po kelis kartus.

Motinėlių naikinimą nuklausiusi esu iš Bitininkų - gaudykles statyti pavasarį . Bet kadangi pavasarį nematau , tai ar prisimeni . O kai siautėja tai vėl pažadus dalinu smile.gif
PS kai nusipirkom sodybą augo kelios laukinės kriaušės - tai kokios orgijos būdavo rudenį - kriaušytės krenta, pūva, rūgsta - o ant žemės tūkstančiai girtų parazičių ... prisiryja tų surūgusių kriaušių tiek , kad nepaskrenda mirksiukas.gif Man šiemet kol atostogavau sunaikino naujai sudarytą bičių šeimelę su brangia motina . Išnešė visą maistą, išpjovė bitės. Pasirodo urvas buvo po aviliu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 12 rugsėjo 2017 - 21:46
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Oho Dusia pabaiga kokia baisi. bigsmile.gif
Labai mėgstu eklerus,bet laikausi.Kai laukiausi dukros,nežinau kiek jų suvalgiau su grietinėle užgerdama. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2017 09 13, 07:26)
Oho Dusia pabaiga kokia baisi. bigsmile.gif
Labai mėgstu eklerus,bet laikausi.Kai laukiausi dukros,nežinau kiek jų suvalgiau su grietinėle užgerdama. ax.gif

Visų pyragų man gali nebūti. Labai retai 1-2 kartus metuose užsimanau Napaleono smile.gif

Ingrida, tai ne vapsvų kaltė , tai iš dalies mano kaltė - palikau 2 sav be priežiūros ... Gamtos dėsniai taip veikia . Atrodo jau buvo sustiprėjusi, grįžus radau ik 2 saujas bičių , barškančius tuščius korius, iš suvargusią motiną. Kai likučius bandžiau prijungti prie kitos šeimos tai irgi motinai nepasisekė ... O vapsvoms gerai nesibaigė - į jų urvą sukračiau skruzdžių nuodų , mitukų . Skraidymas baigėsi labai greit , per kokią valandą ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 rugsėjo 2017 - 08:53
Labs 4u.gif
Ingrida, noriu konsultacijos 4u.gif Gal gali paklaust SB, kokios bėdos gali būt Citroen C5? Ieškom pirkt kitos mašinos ( Zafira baigia užsilenkt) , MB žvalgosi į tą Citroeną. Kažin kokios būna jų problemos dažniausios?
Atsakyti

Žollia, Ingridos MB pasakys savo pastebėjimus, aš galiu pasidalinti savais, nes 10 metų važinėjau citroenu C5, liepos mėnesį pardaviau ir vėl pirkau...citroeną C5 :D Turėjom daug mašinų per savo gyvenimą: opel, ford, reno, pežo, mazda, michubichi, volvo... Ir tik vienintelę mašiną aš kartojau! Tai citroenas C5. Jau apie tai, kad ji labai komfortiška, patogi, minkšta, talpi-nereikia nė sakyti, nes gal visuose forumuose atsiliepimus paskaitei :mirksiukas: bet tai, kad per 10 metų ji man ribotai gedo, palyginti su kitomis turėtomis mašinomis-irgi faktas, o atstumai mūsų dideli buvo, asmeniškai pati per 10 metų pravažiavau 115000 km, vadinasi, kas mėnesį po 1000km. Ir kad tempėm priekabą-namuką į Italiją pora kartų, o namukas svėrė 1200kg-irgi šį bei tą reiškia.

Pagrindines bėdas turėjau tris(neskaitant stabdžių kolonėlių ir padangų, tepalų keitimo): automatinės greičių dėžės remontas(2000lt), hidraulikos remontas(800lt), vairo kolonėlės remontas(300 eurų). Remontai atlikti Vilniuje, tad kainos gali būti ir vilnietiškos, plius, Tanagroje. Viskas. Per 10 metų neturėjau problemos su citroenu, o važinėjau daug ir patogiai. Nupirko citroeną man labai greit: ryte įdėjau skelbimą, vakare jau mašinos nebeturėjau :bigsmile: Tada su vyru apvažinėjom salonus, apžiūrėjom bent kelias mašinas(Subaru, Opel Vivaro-šitų buvom dar nebandę) ir vėl nusipirkom Citroeną C5, tik jaunesnį :bigsmile: Atvažiuosiu į meetą su juo, galėsite apžiūrėti :bigsmile:  

Atsakyti
SP, o tu iš salono pirkai? Dabar MB skelbimuose mirksta , užkliuvęs ant 2009 metų. Ir universalas wink.gif
Mes Pežą turėjom, tai važiavom be jokių praktiškai remontų. Tik tiek , kad rūdyt pradėjo ir pulte degė visos įmanomos lemputės biggrin.gif Bet mes važinėjom ir nekreipinom dėmesio ax.gif Komfortiška buvo labai. O va opelis tai drebilka-traktorius. rolleyes.gif Kažkas su sankaba daros, skystis kažkur dinginėja... Tai į meetą nepavyks man važiuot.
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 09 13, 19:42)
SP, o tu iš salono pirkai?  Dabar MB skelbimuose mirksta , užkliuvęs ant 2009 metų. Ir universalas  wink.gif
Mes Pežą turėjom, tai važiavom  be jokių praktiškai remontų. Tik tiek , kad rūdyt pradėjo ir  pulte degė visos įmanomos lemputės biggrin.gif Bet mes važinėjom ir nekreipinom dėmesio  ax.gif Komfortiška buvo labai.  O va opelis tai drebilka-traktorius.  rolleyes.gif  Kažkas su sankaba daros, skystis kažkur dinginėja... Tai į meetą nepavyks man važiuot.

Ne, ne salono. Pagal skelbimus. Dabartinis citroenas 2011, irgi universalas. thumbup.gif Anas buvo chečbekas, šitą pirkom didesnį.
Peugot 807 vyras turi, septynvietis. Komfortiška, bet ne tiek, kiek Citroenas, tas iš viso limuzino klasės wub.gif Atsisėdi, ir užpakalis priauga prie sėdynės wub.gif Išlipti nesinori... Namuose foteliai nėra tokie minkšti ir patogūs, kaip Citroeno sėdynės.
Ir gedo Peugot 807 už visas mašinas kartu sudėjus unsure.gif Pradedant variklio kapitaliniu remontu, baigiant visokiais guoliais, ašim ir net neužsidarančiom durelėm. Priešui nepalinkėčiau tokios mašinos. unsure.gif O pirkom tai apynauję, buvo gal 4 metų tada, o sukišom remontui antrą mašinos kainą. blink.gif
Atsakyti
tie pežai naunieji tai genda.-kaimynas vienas turi ta naujà, mūsiškis 406 buvo-senukas biggrin.gif
Ačiū, SP už info pazidalinimą 4u.gif
dar klausimas pas maniski: kokia pakaba? Pniaumatinė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 13 rugsėjo 2017 - 20:11